Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Orion űrhajó 1x03/2 - A törvény őrei

2008. október 01. 09:00 - Dr. Stein (törölt)

A robotok munkára kényszerítették az embereket és lézerpisztollyal kápóskodnak felettük, derült ki McLane bányalátogatása során. A bányászok kis papírcetliket csempésztek az érc közé, de azok soha nem érkeztek meg, mert a robotok csak követ küldtek a földre. Odalenn a földön épp Ruyther kapitányt hallgatja ki a biztonságiak.

Mielőtt felháborodnánk az értelmetlen szívózáson, megtudjuk, hogy Ruyther alatt már esett szét űrhajó, igaz sikkasztáson még nem kapták rajta. Nyílik az ajtó és a különösen dühös Womsler tábornok viharzik be. Elkezdi lecseszni a Jávor Pál hasonmást, mikor Villa is előkerül. Bizonygatják neki, hogy a kapitánynak nincs köze a Pallas kitermeléséhez, ő csak felszedi a szállítmányt és postázza.

Ez is a film értelmetlen baromságai közé tartozik. Odamentek vaz, ’oszt megnézitek. Most a két tábornok veri a nyálát egy darabig. Villa végletesen paranoiás és jobban bízik a robotokban, mint az emberekben. Odaküldöm az Oriont, úgyis arra van dolguk - határozza el Womsler, de Jávor Pál lehűti. Alkalmazták a régi trükköt, a fantomcsinálást - közli. Aha, nem hülyék ezek a biztonságiak, McLane meg hiszi, hogy milyen ravasz. Ruyther belekezdene elmesélni, hogy azok épp a bányába mentek megmenteni, de inkább elharapja a szót.

Átröppenünk a szondákhoz, ami műanyag hullámpalából készült, ennél mélyebbre még nem süllyedt a film díszlettervezése. Atan békésen szedegeti a szondák tartalmát, de Helga már aggódik. Az Orion két órája nem jelentkezik. „Kiszálltak és csapnak egy görbe estét” -viccelődik Atan. A fogságba esett legénység odalenn tanakodik a tárnákban. Tamara szerint összezavarodott a robotok programja. Ja, lefagyott a windóz95, a telepvezető szerint a parancsok ellenkezőjét teljesítik. Ezért küldenek követ érc helyett, ezért dolgoznak az emberek a robotok helyett. Megfordult a bitek paritása és minden fordítva történik, mint egy kollégiumi nyílt napon. A forgatókönyv önmegalázása újabb rekordot könyvelhet el. Át kell kódolni a droidokat, hol a szakember?

Pont őt lőtték agyon a drogháborúban - közli bányamester. Na, már a rendszergazdikban sem lehet bízni. A fényesruhás bányászok (díszlettervező Margit Bárdy) mesélnek még a robotok szokásairól. McLane kidolgozza a haditervet. Leállítják a bányagépeket (ilyenkor mindig lejönnek a gépek terrorizálni kicsit) és a befutó robotokra rárobbantják a tárnát. Na nem laposvasat csinálnak, mindössze lebénítják őket az átprogramozáshoz. Nemcsak távollétük kínzó hiánya aggasztja Helgát, a Teknőc energiakészlete rohamosan fogy a megtévesztő pajzs miatt. Atan maradna, de rövid beszélgetésük alatt lefogyott a pajzsuk 20-ről 8%-ra. Egyelőre várnak.

Nyílik a liftajtó, két robot érkezik. Az emberek már elbújtak. McLane sajnálja már, hogy nem figyelt a robotjavító előadáson, Tamarát kérdezgeti. Helyre kell állítani a magnószalagot, de melyik beállítást, azt csak találgatni tudja a biztonsági tiszt. Tamara, Tamara, hol járt az agyad? Belibegnek a robotok, rájuk robban a tárna. A díszletesek nem sajnálták a vasbeton sittet, alig bírják kiásni a droidok fejét.

Valami feszültségnövelő ábránd járhatott az író fejében, hogy hőseink elvitatkozzanak: Y19 vagy Y18 állásba állítsák-e a kapcsolót. Kit érdekel, nézünk fáradtan, csak történjen már valami. 17 - dönt McLane és az űrparancsnokságra vált a kép, most és itt találták fel a cliffhangert. Épp a segédtiszt rágja körmét, ha visszajön Womsler, neki vége. Mint mindig, a titkárnő szolgál logikus tervvel, kerestessék meg az arra járó 10. Gyakorlóflottával. „Vessünk be huszonkét csataűrhajót, negyven űrcirkálót és százharminchárom meteoritrombolót?” - kérdezi Spring-Brauner és lelkünk mélyén érezzük a döntés felelősségét, drága lesz a benzinszámla.

A bányában közben átprogramozták a robotokat és elküldték valahová őket. Most várják visszatértüket. Aha, jönnek is, kezükben egy csomó lézerfegyver. Engedelmesen átnyújtják őket, a bányászok örülnek. Megjöttek a trolik, örülnek a prolik. A legénység és a telepvezető liftbe pattan. Felmennek a felső szintre és mészárolni kezdik a robotokat. Nem sikerült igazán az animáció, a fénysugarak nem a csőből csapnak ki, hanem ahogy sikerül. A robotokon nem látszik égésnyom, a találat nyomán csendesen összeroskadnak. A csapat továbbrohan, hogy felszámolja a maradék droidsereget is.

Helga vetkőzni kezd, na jó, csak lejjebb húzta a szkafander nyakát egy centivel, de mi türelmesek vagyunk. Ők ugyanis most a hőségtől szikkadnak. Atan drámai üzenetet hagy a hajónaplónak (Helga már elájult közben). A bányászvezető vidáman integetve búcsúztatja az Orion legénységét. Hosszas manőverezéssel jutnak el végre a Teknőchöz, hogy Hasso hülye kérdéseket tehessen fel Atannak. „Nincs magánál?” - kérdezi Helgára bökve, aki kilógó nyelvvel hever a padlón. Szkafanderében úgy fest, mint Hófehérke ravatala. Atan félig eszméletlen, de felélénkül, mikor McLane közli, hogy megfeledkeztek a Fantom energiafogyasztásáról.

Na, másnak is rémlik már, milyen, mikor egy abszolút felelőtlen és feledékeny parancsnokra bízza az életét. Jól leszúrja kapitányát, és a rossz időben poénkodó Mario is majdnem kap egy maflást. Aztán lecsillapodnak a kedélyek. McLane ivást parancsol, Mario ismét félelmetesen felnevet és tálcányi pohárral ugrik elő. Tamara most nem ellenkezik, megmarkolja a deci vodkát (jéggel) rejtő poharat. Közben felhangzik a rádió szignálja, őket keresik. Aggódó női hang közli, hogy aggódtak értük és megy a gyakorló flotta értük. Tévedés történt, a köcsög Űrügynökség elnézte a hajó nevét és az Arion iskolahajónak kellett volna szemetet szednie abban a szektorban. Mindenki nevet.

Végre láthatjuk az Orion leszállását a tengerre. Ugyanaz, mint a felszállás, csak fordítva játsszák le az animációt. Ismét a bár, minden fantasy kezdete és minden Orion-epizód vége. A poharak mögül a jövő tánc-stílusát látjuk, ahogy a párok puszit imitálva csapkodják egymás mellé a fejüket. Részegen veszélyes. Tamara is kibújt a szürke szolgálati kezeslábasból, hogy valami kényelmeset, fekete kezeslábast húzzon. Womsler tábornok lejt melléjük, volt valami érdekes? - érdeklődik. Tamara egyre jobban hazudik, simán letagadja, hogy bármi történt volna útjukon, közben kortyol.

Womsler tábornok bevallja, hogy a téves parancsért a Segédtiszt (ezentúl nagybetűvel írjuk, valószínűleg találkozunk még vele), azaz Spring-Brauner a felelős. Közli, holnapután robotokat szállítanak a Vénuszra. Tamara tiltakozik, ne már, teherhajó lettünk? Womsler a Fantomra célozgat és persze ezután már lelkesen fogadják a parancsot. Ennyi. Ez volt eddig a legtrébb epizód, vagy csak múlik az újdonság varázsa.

Címkék: orion
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Llew 2008.10.01. 09:54:47

Szerintem nem kéne minden részt ketté bontani. Csak ami nagyon rászolgál.

Dr. Stein (törölt) 2008.10.01. 10:29:48

"hallgatjÁK ki a biztonságiak."
Mindig félbehagyom a javításokat, most ez a rejtvény.

Ha már félbevágva kezdtük el a leírást, miért hozzuk zavarba a népeket. Ezért az egy epizódért nem érdemes.

Androsz · http://wikipedia.blog.hu/ 2008.10.04. 20:36:30

Jó volt ez az epizód, doktor úr, nekem különösen kedves, csak múlik már az újdonság varázsa. Érződik is az írásodon, már nem annyira élcelődő, inkább piszkálódó. Tarts ki, az izgalmak java még hátravan.
süti beállítások módosítása