Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

NCIS 4x18 - A megfagyott ember

2008. október 01. 10:00 - Bruzsy

A rész megint nem a szokásos módon indul,  hanem Dokival, akit az éjszaka közepén hívtak be egy hullához. Nem a legszerencsésebb időpont, de legalább láthatjuk munka közben az öreget, akinek pihentagyúságára úgy tűnik a fáradtság rátett még egy lapáttal, és a szokásos beszélgetés helyett egyenesen bókok százával árasztja el a kolegát, aki mellesleg Liam Michael O'Neil tizedes. Kéthetes eltávját töltötte itthon Irakból, és arccal lefelé, jégbe fagyba találták meg. Már éppen kezdené a trancsírozást, amikor nem várt dolog történik: a hulla kelj fel és járj üzemmódba kapcsol, a szívbajt hozva ezzel Dokira, meg úgy minden nézőre. Pedig az ő korában már nem jó dolog ilyenekkel játszadozni...

És mivel nem április elseje van, több mint gyanús a dolog, reggel rögtön lázba is hozza a csapatot, Doki pedig a lelkiismeretével próbál elszámolni Gibbs-nek, miszerint majdnem gyilkos vált belőle, csak mert hitt a rendőrségnek, amikor azt állították, a hulla valóban hulla. A lényeg az, hogy a pasast kórházba szállították, ahol folyamatosan figyelik az állapotát, és mielőtt hazamennénk lábat lógatni, hogy nekünk itt semmi dolgunk, Doki még le is lomboz minket a zúzódásokkal, amiket akkor vett észre, miközben Ötzi kiváló testi adottságait dicsérte. A tizedesen egyenesen belenyomták a hóba, és addig szorították, amíg már nem kapálózott. Lám, csak volt haszna a 40 év boncmesteri tapasztalat alatt kialakult enyhe nekrofíliának.

Lehet tehát kezdeni a nyomozást, például a helyszínen, ahol így 12 órával a balesetnek álcázott bűntény után gyakorlatilag nincs semmi érdemleges, így jobb doolguk híján DiNozzo szivatásával telik a nap. Tony ugyanis úgy tűnik, odapillanatragasztózta a füléhez a mobilját, de szerencsére csak az egyiket, azt, amit Jeanne számára tart fenn, és véget nem érően dumál, dumál, dumál, randit szervez. Aztán megérkezik Gibbs, és zsenialitását megvillantva rávezeti a csapatot, hogy a tizedesen nem volt semmilyen kabát, mikor megtalálták, tehát vagy nagyon mazochista volt, vagy valahol a közelben hagyta. Például egy autóban, ami gyorsan elő is kerül. Nesze nektek unatkozás, lehet átvizsgálni a kocsit, a mester meg mehet meginni a napi első kávéját, ő számára véget ért a helyszínelés.

Helyette megy Abbyt látogatni, aki már várta őt, hiszen eredménye van, és a főnök mindig akor jelenik meg, amikor van valami új infó. Ez valami telepátia lehet. Szóval, a kocsiban valami furcsa port és egy bagdadi étterem számláját találta, tegnapelőttről. Úgy, hogy Ötzi már két hete eltávon van. McGee már rá is van állítva a dologra, nem tart sokáig lenyomozni, hogy a tizedes 8 napja visszautazott Bagdadba, magánúton, majd a tegnapi nap jött vissza, ráadásul nem is egy utasszállító társasággal ment, hanem valami nagy tehergéppel. Na, az lehet az igazi fapados utazás. De mi a fenét keresett 6 napig Irakban, hogyha egy hét múlva úgyis vissza kell mennie? Hát, ez nagyon jó kérdés. Ziva és Gibbs már úton is vannak a FastFlight nevű céghez infót begyűjteni, a többiek pedig folytathatják ott, ahol abbahagyták.

Szóval, a teherszállító cégnél nem kitörő örömmel fogadják őket, de nem is titkolnak semmit. A főnök beszámol minden apró infóról a tizedes utazásával kapcsolatban, közben persze jót röhög, hogy Amerikában biztos külön bizottságok vannak, hogy hogy lehet minél ötletesebb és rövidebb betűszóval új ügynökséget alapítani. Tehát Ötzit tényleg elvitték Bagdadba, mégpedig ingyen, ha már úgyis oda mentek, plusz ha már a hazát szolgálja a sivatag közepén, akkor ennyit minimum megérdemel. Ja, és kiderül az is, miért ment vissza ilyen sietve: az egységét megtámadták, amíg ő távol volt, és az egyik haverja megsebesült, őt ment meglátogatni. Ez ám az igazi barátság. Csakhogy amint leszálltak, néhány rosszarcú rászállt Ötzire néhány pisztollyal a kézben, hurrá, megint terroristásat játszunk? Közben jön a hívás, hogy valaki bement meglátogatni a tizedest a kórházba, csak hogy az adatlapja szerint nem él egy rokona se a környéken. Visszatérve az is kiderül, hogy ki a titokzatos látogató: Mike Franks, ex-NCIS főnök, Gibbs tíz év múlva, Ötzi pedig nem más, mint a fia. Aztarohadtéletbe.

Nesze neked egyszerű nyomozás, Gibbs már ki is akad, azt se tudta, hogy egykori főnökének fia van, hát még azt, hogy szeret megfagyósdit-majd-feléledősdit játszani. Annyit tud csak mondani, hogy ő is csak pár éve tudta meg a kölök létezését, majd nem hallott róla pár nappal ezelőttig, amikor is felhívta, hogy bajban van, és segítségre van szüksége. Ezért hagyta ott a napfényes Mexikót és a napi toroköblítéseket, de úgy látszik már elkésett. Az orvosok nem sok jót ígérnek, ráadásul Gibbs se avathatja be a nyomozás részleteibe egykori főnökét, már nincsenek annyira egymásra hangolódva, amióta Jethro elvesztette a szőrcsomót a szája felett. Öreg hiba volt, most még lenne közös témájuk is pedig.

És mivel nagyon jól kiszűrhettük, hogy Mike felbukkanásával Mann ezredes valószínűleg ismét meghúzza magát pár rész erejéig, és mi nem maradhatunk szerelmi szál nélkül, ugorjunk hát DiNozzohoz és drága jó barátnőjéhez, akik épp falmászósdit játszanak, jó szórakozás, és hát kiderült, hogy több mint egy év kapcsolat után még nem mondta ki a "szeretlek" szót, legalábbis nem úgy, hogy az komolynak is tűnjön. Oké, hogy Tony kapcsolatfóbiás, de ez már akkor is sok. És mivel ez alkalommal is elmulasztja, Jeanne jól megsértődik, hurrá, újabb drámázás a láthatáron.

Eközben Abby és McGee sikeresen összeeszkábálja Ötzi elázott mobilját, szóval lehet híváslistát meg hangpostát elemezni, persze csak amint sikerült feltörni a PIN kódot. Annyi biztos, hogy túlzottan sokat telefonált Irakba az elmúlt 2 napban, valamint a FastFlight mellett egy másik cég is feltűnt a híváslistán: Pagoda Investments, amit egy Shaloub nevű rosszarcú irányít, és mellesleg uzsorásként tevékenykedik, plusz előfordulhat, hogy támogatja a Hezbollaht is. Na, ezt Ziva élvezni fogja. Mennek is kihallgatni, ahol megtudják, hogy a tizedes Shaloubnál járt, pénzt akart kölcsönözni, de nem kapott,  biztos rájött, hogy kurvára nem fogja tudni behajtani, ha Ötzi visszamegy Irakba. A központba visszatérve pedig rossz hírek fogadják őket: a tizedesnek vége, már csak gépek tartják életben.

Persze Franks kiborul, bosszút akar állni, ami elég nehéz lesz anélkül, hogy tudná, kinek is kell a tökeit megszorongatni, Gibbsnek meg persze hogy esze ágában sincs neki segíteni. De ez ráér, mert fontosabb dolgai is vannak: el kell búcsúznia a fiától. Megható pillanat, ahogy lekapcsolják a srácot a gépről, az apja pedig szótlanul áll mellette. Legalábbis ezt hiszi odakint mindenki, hiszen mire az elviekben tanúskodó Gibbs benézne a kórterembe, Franksnek már hűlt helyét találja. Biztos visszament Mexikóba piálni, valakinek azt is kell, ha már Jethronak fontosabb volt egy korrupt ország korrupt ügynökségeinek korrupt munkája. Közben azért fejlemény is van, Abbynek sikerült elemeznie a most már hivatalosan is elhunyt jégember autójában talált ujjlenyomatokat, és egyezést talált az NCIS központi adatbankjával. A srác kocsijában az NCIS egyik egykori ügynöke csücsült nem is oly sokkal annak halála előtt: Mike Franks. Najó, ezt eljátszottuk már egyszer, akkor a haza szólította haza az ex-főnököt, most meg a fia. Közben kiderül, hogy egyikben se volt igaza. Akkor most hogy is van ez?

A nyomozás tehát folytatódik, sőt, lényegében újrakezdődik, mert az egyre tökösebb Mike már rég felhúzta a cowboycsizmáit, és elkezdett saját szakállára nyomozni. Azért előtte még beszél egyet Gibbs-szel, de csak annyi értelme van az egésznek, hogy a képébe dörgölhesse, hogy mennyire hasonlítanak egymásra, illetve hogy Jethro fel tudja írni a kocsija rendszámát, hogy aztán körözést adjon ki rá. De ennek köszönhetően jut idő egy kicsit DiNozzo szerelmi életére is (hadd halljam azt az örömteli hurrát!), ami újra válságban van: a lány még mindig megsértődve, Tony meg próbálja rendbetenni a dolgot. Ja, és még egy apróság: a tyúk francia, szóval próbáljuk már meg a szinkronban is Zsánnak mondani (ha kiejtési segédlet kell: Zsákvaotü), mert szerencsétlen egyszeri tévénéző még azt hiszi, hogy DiNozzon a főnökasszony 20 évvel fiatalabb klónjával kavar. Szóval nem Dzseni, ennyi a lényeg, vagy különben kénytelen leszek én is átmenni sixx mester fonetikus írásmódjába. Köszönöm. Szóval Tony megy kapcsolatot rendezni, nem megy épp simán, jaj, mi lesz velünk, ha ennek a szerelemnek vége szakad.

Gibbs vissza a központba, DiNozzo pont időben érkezik vissza, hogy továbbra se legyen semmi dolga, Jethro pedig már szalad is le Abbyhez, hogy bemutassa, továbbfejlesztette a telepátiát, és most már a jövőbe is lát. Tiszta Hősök, csak persze kevésbé butyuta plottal megáldva. Szóval sikerült azonosítani a titokzatos anyagot, a henna alapanyaga, tényleg szép tetkókat lehet vele csinálni, Abby persze rögtön le is csap rá, bár a téma a múltkor se sült el valami jól. Ezalatt Doki nekikezd végre a boncolásnak, aminek már 30 perce meg kellett volna történnie, ezúttal azonban háromszor ellenőrzi, hogy meghalt-e már a hulla. Amíg erre várakozunk, McGeek is akciózik, hacker énje előtört (no nem a Hujber Feri-féle Hekker Hángérien Edísön), sikerült feltörni a pinkódot a hangpostához, szóval lehet keresgélni arrafelé is.

Gibbs pedig egyre durvábban nyomja, az eddig megismertek mellé még a múltkori Villám Gibbs képessége is újra előjön, sőt, még fejlődik is, mert olyan sebességgel rohan el a boncteremből, hogy még a kondenzcsíkot is látni lehet egy pillanatig. Mondjuk fölösleges sietni, mert csak egy üzenet van a hangpostán, ami arról tájékoztatja a néhai tizedest, hogy a csomag megérkezik a hétvégén, de az ára megduplázódott. A küldő pedig a FastFlight (FF) vezetője, a békés férfi a mozaikszavakkal.

No, gyorsan behozni, azonban ami ott várja az NCIS ügynökeit, cseppet megdöbbentő: valaki megelőzte őket, és vérfürdőt rendezett. Kinyírta a tulajt, plusz még két másik fickót is, akik egy titokzatos ládában érkeztek, naná, hogy csempészett embercsempészként működtek a főnökék, ami arrafelé komoly szakma, hisz egy fokkal tényleg nehezebb bejutni Amerikába az óceánon keresztül. Bezzeg nekünk itt van a szép zöldhatár, jöttek volna inkább ide, mi igazán csempészbarát ország vagyunk. De a lényeg, a gyilkosunk ott hagyott egy apró bizonyítékot a helyszínen, ami nem más, mint egy Korán, ezzel nagyjából beazonosíthatjuk, milyen ember is járhatott arrafelé. Mi vagyunk az arabok-sztereotípia rulez, megint terrorizálnak bennünket, aki pedig megtalálja a sorozatos easteregget a videón, kap egy virtuális I Love Agent Gibbs matricát ajándékba, hogy lehessen mivel rajolni.

Viszont egy darab Korán nem sok segítséget nyújt nekik, ezért egy kicsit meg vannak lőve, még szerencse, hogy Gibbs körözést adott ki Mike kocsijára, így pont hívhatják őket a helyi zsaruk, hogy megtalálták a verdát. No, uccu neki, kocsi átvizsgálva, persze csak finoman, mert az öreg kinyúvasztja a Zöldfülű Jethrot, hogyha be merik törni a jármű ablakait, ahol néhány személyes tárgy mellett egy fegyvert találnak. Amivel nem is olyan rég lőttek. Hát hogy rohadna meg, csak nem Franks játszott Istent és állt bosszút a fia haláláért a repülési vállalkozón?

Szét kell hát küldeni Franks fényképét a közeli szállodáknak, hátha valahol meghúzta magát, és akkor be lehet hozni kikérdezni. Viszont akkor nézzünk már utána ennek a Shaloub gyereknek is, aki milyen furcsa véletlen, az elmúlt pár hónapban a FF-tal utazgatott. Teljesen ingyen. Na, hozzuk akkor be szépen, Gibbs már kezdheti is a heti rendes kihallgatást, békés módszerekkel, pedig szerintem neki is legszívesebben kedve lenne letörölni ezt a rohadt vigyort a rosszarcú képéről. Aki persze kipofázza magát, ő  Fast Flight egyik tulajdonosa 1 milkóval, hogy cseszné magát orrba, szóval nehezen fognak tudni belekötni. Viszont van más: akár ő is lehetett, aki lelőtte a három férfit, amikor megtudta, hogy a FF titokban embercsempészetben utazik, és nem szóltak neki erről. Shaloub persze mindent tagad, miért is vallaná be, szóval mehetünk Abbyhez, aki közben azonosította a Franks kocsijában talált fegyvert, amiről kiderült: azzal adták le a gyilkos lövéseket.

Közben megvan Franks tartózkodási helye is, de egyelőre nem kerül behozásra, ugyanis McGeenek járt az agya egy kicsit, és megtalálta a választ: ÜVEG. Mármint az az anyag, amit találtak a fegyveren ujjlenyomatok helyett. És a Fast Flight raktára tőszomszédságában pont van egy üveggyár. Ez nem lehet véletlen, Gibbs már előre is röhög az egész ügyön, neki már sikerült megfejtenie a rejtélyeket, csak mi tapogatózunk még mindig a sötétben. De már nem sokáig, megyünk is az őrizetben lévő Shaloubhoz, akit átvizsgálnak, és a cipőtalpán ugyanazt az üvegtörmeléket találják, mint a pisztolyon. Tehát a pasas odament, lőtt, majd amikor eldobta a fegyvert a szomszédos kukánál, őrá is került a fehér porból. No ez persze nem érne lófalloszt se a bíróságon, de ekkor Gibbs kijátsza az aduját: van egy szemtanúja. Mike Franks, akit még mindig nem hoztak be, de ezt persze Shaloubnak nem kell tudnia.

Erre persze megered a pasas nyelve, és elmagyarázza, hogy igen, a társa embercsempészetben utazott, és nem akarta addig elengedni az embereket, amíg többet nem kap értük az előre megbeszéltnél. Amikor ezt megtudta, és konfrontálódtak, akkor az fegyvert rántott rá, volt egy kis bunyó, majd a pisztoly elsült. Tök véletlenül. Ja, és háromszor, és mindhárom véletlen lövés pont célba talált. Sárga égen angyalok, Jethro kicsit bepöccen, majd otthagyja ezt a rohadék hidegvérű gyilkost a többiekre bízva a papírmunkát. Neki fontosabb dolga is van: beszélni Frank-sszel.

Aki már hagyná is el az országot, az ő feladata itt végetért, segített rávezetni ifjú padawanját az ügy megoldására, vagy legalábbis próbálta, mert Jethro nem vette a lapot, és megtalálta a pisztolyt, mielőtt kellett volna. Franks ugyanis azért lépett le, hogy átvegye a csomagot, de pont rosszkor ért oda, így látta, ahogy Shaloub népírtást rendez, majd a kuka mögé hajítja a fegyvert. Amit az öreg azért vett el, hogy majd később elhelyezhesse Shaloub kocsijában. No ezt hívják bizonyítékhamisításnak, még szerencse, hogy a jó emberrel próbáltál kicseszni, Franks, plusz hogy az áldott Gibbs ügynök vezette a nyomozást, akinek aranyból van a szíve. Különben most megnézhetnéd magad. De miért kellett ez a közjáték, miért nem jött egyenesen tanúskodni? És mi volt az a csomag? Pontosabban ki? Hát nem más, mint a tizedes ifjú iraki menyasszonya, akit sikerült kihozni az országból, egy kis csöppséggel együtt. Így van, Mike Franks boldog nagypapa, most már végre családja is van, kíváncsi vagyok, fel hagy-e az ivással a változások hatására. Egy biztos, Gibbs elengedi őket, mi pedig kapunk a végére még egy kis cliffhangert.

Emlékszünk még a nyári szünet előtti fotózós jelenetre, amint valami ismeretlen képeket készített Tony és Jeanne lepedőakrobatikájáról? Nos, az illetőről kiderül, hogy egy hosszú hajú hölgy, akinek az arcát még mindig nem látjuk, valószínűleg jó okkal, de aki így is felismeri, azé lesz a másik matrica. És még mindig azzal tölti a szabadidejét, hogy DiNozzot kapja lencsevégre. Ennyi. Vége a résznek. És nem hiányzik valami? Például az, hogy ki és miért ölte meg a tizedest? Ja, hát ez egy akkora apróság volt, hogy szépen átcsusszantak a konkrét válasz felett, de nagyjából összegezve: az FF vezetője még több pénzt kért a gyerek és az anyja behozásáért, ezt Ötzi nem akarta kifizetni, megpróbált tárgyalni, de nem jutottak sokra, mert a főnök belelökte a hóba. Legalábbis nekem ez jött le, ha valakinek van más ötlete, kommentbe várom. És Mann és Franks előráncigálása után lehet tippelni, mikor is bukkan fel újra Fornell ügynök. Rég láttuk már őt is.

Címkék: ncis
9 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pepe0419 2008.10.01. 11:19:05

Nem értem, hogy a gyerek+anyuci hogy úszta meg a raktárbeli vérengzést, de mondjuk a végét is csak most tudtam meg, mert megint bealudtam a 2. reklámnál. :(

Bruzsy · http://rockonlelkek.hu 2008.10.01. 11:24:19

Frank odament, fizetett, átvette gyereket + anyucit, majd kimentek, háttérben látta, hogy Shaloub bemegy egy pisztolyt szorongatva, kiscsalád kocsiba dova, ő meg ott maradt megfigyelni. Legalábbis valami ilyesmit próbáltak levezetni, de valljuk meg: nem épp a legtökéletesebben volt a kifelé történő kommunikáció és magyarázás megoldva. ;-)

A reklámos bealvás meg ismerős szituáció számomra is, dehát az ilyenekért találták ki elsősorban a hogyvoltblogot. :-P

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.10.01. 11:48:35

"Nos, az illetőről kiderül, hogy egy hosszú hajú hölgy, akinek az arcát még mindig nem látjuk, valószínűleg jó okkal, de aki így is felismeri, azé lesz a másik matrica."

Ha már így szépen felvezetted, hogy ismernünk kéne: Ziva, netán? Nagyon feltűnően érdeklődött ebben a részben Tony magánélete után...

Fenevad 2008.10.01. 11:49:03

Lassan már nem is nézek sorozatot a TV-ben, inkább elolvasom a hogyvolton. :)

A youtube-os videóban csak nem a kétjegyű szám című sorozat 4. szezonja szerepel?

Bruzsy · http://rockonlelkek.hu 2008.10.01. 12:17:43

Bezony, Fenevad, helyes válasz, gratulálok, nyitott szemű sorozataddikt vagy. ;-)

Fedor, te meg mindig vagy olyan peches, hogy akármit kérdezel, csak azt tudom mondani, hogy nemsoká kiderül. :-P 6 rész van hátra az évadból, ezt már fél lábon is ki lehet bírni. :-P

De ez mondjuk valószínűleg nem épp jó hír, a tv2 valószínűleg pihenni fog ezután. Végül is már lassan 1 éve folyamatosan NCIS-eznek a nyár kivételével. Mi lesz velünk? :-P

Bruzsy · http://rockonlelkek.hu 2008.10.01. 12:21:36

És gratulálok sergei, azt hinné az ember, hogy a Schönherzesek az értelmesebb lények közé tartoznak, nem pedig olyanok, akik szexuális frusztráltságukat blogok spammelésével próbálnák levezetni. Bár, ha belegondolok a BME nemi eloszlásába... Végül is érthető. Nehéz életed lehet. (És bocsánat minden mérnöktől, akit ezzel most megsértettem :-P).

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.10.01. 12:55:01

Ez van, így jártam.

Fedor, aki amúgy mérnök
(de nem a BME-ről :-) )

Erzo 2008.10.04. 12:21:20

Mondjuk nekem furcsa volt, hogy a nagy Agent Gibbs nem ismerte fel a Korán-t...
süti beállítások módosítása