Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Kemény Zsaruk 2x05 - Gátlások nélkül

2008. október 01. 11:00 - Dr. Stein (törölt)

Lemansky és Ronnie békésen kártyázik főhadiszállásukon, mikor Vic előáll az örmény maffia kizsebelésének tervével. Lemansky egyértelmű ellenkezését a korábban drogos prostiként megismert Connie érkezése szakítja félbe. Már nem szív, munkanélküli és beállna hivatalos informátornak. Elsőként egy gyerekeknek drogot áruló terjesztőről mesél. Látogatás következik az iskolában, ahol a kis Gomez elő is vakar némi anyagot szekrényéből.

Ezt megtehetik? - kérdezi a kutatásra utalva. „Állami iskolában vagy, nincsenek jogaid” - hangzik a válasz. Végigkutatják az iskolai szekrényeket, alig maradt drogmentes gyerek a környéken. A „termékminta” tiszta heroin, melyet beetetésként osztogattak bárkinek. Shane az iskolai vécében bagózik nosztalgiából és Lem-et fúrja. Mackey szerint szükség van rá is a lenyúláshoz. „Csapat vagyunk, csak így működhet”.

Aceveda is megjelenik az iskolában, már a bejáratnál választási ellenfelébe botlik, aki a sajtónak mószerolja a tehetetlen rendőrséget. Frappánsan visszavág, aztán nekifutásból Vic-nek ugrik. Az visszatromfol, a jó öreg Tio (sajnálatosan elhalálozott házidíler) nem engedte volna a gyerekek beetetését, ti meg csesztettetek miatta. Nincs több egyezség a dílerekkel, folytja el az ötletet csírájában Aceveda, csapj le gyorsan és keményen! Ez a rész Mackey tolmácsolásában egy kocsma szétverésével kezdődik, néhány szerencsés suhancot elengednek, hogy vigyék meg a hírt: vége a szép időknek.

Végül Gomez terjesztője  is sorra kerül. „Te különleges vagy, babám”, hehe. Felipe azt hiszi okos, és mert fiatalkorú, megúszhatja a büntetést. A vallatószobában ezért mindenki kiröhögi, lapoztál volna tovább a Btk-ban, baromarcú! „Nagyban árultál heroint több száz gyereknek. Neked annyi.” Felippe sír, mint csecsemő. Na jó, most már le lehet zizzenni Danny-ről. Autóját festékkel locsolták le, szélvédőjét betörték. Mi más lenne ez, mint az arab özvegy bosszúhadjáratának első felvonása. Más színhelyen, intézkedés közben Armadillo lép oda hozzá a villanytűzhely beleégett motívumait viselő ábrázatával és fenyegető üzenetet küld Mackey-nek. Nem állt le és beszélni fog, ha rendőrkézre kerül - ez mondandójának lényege.

„Parancsot kaptam. Neki nem lehet nemet mondani”, brühühü - pityereg még mindig a fiatalkorú drogterjesztő … mármint Armadillo-nak (hoppá!) nem lehet nemet mondani. Aceveda sem örül az égett arcú mexikói felbukkanásának. Mackey eligazítja, „Miután múltkor nem tudtál a sorok között olvasni, most nyíltan felvázolom neked. Tartsd távol tőlem a többi zsarut. Különösen Claudette-et!”. Aceveda nem engedi Felipe gyermeket beépíteni a hálózatba besúgóként, viszont eredményeket vár. A kapitányi irodából kirohanva Mackey Armadillo hadüzenetébe botlik (Danny tolmácsolásában), hát ez gond. A kommandó veszi a lapot és kimondja a halálos ítéletet a mexikóira. Ellenkező esetben minden kiderülne kapcsolatukról Tio-val és az arcégetésről. Ebből az ügyből ki lesz hagyva Lemansky - állapodnak meg távollétében.

Claudette-Wagenbach duó egy elveszett Alzeheimer-kóros néni lányát hallgatja. Még mindig tapintható a feszültség kettejük között. Julien lakodalomba hívja Danny-t, hoppsza, Vanessát veszi feleségül (lebukott graffitis festéktolvaj kisfiú anyja). 7 hetes kapcsolat után Danny korainak tartja a nászt, „Julien, te meleg vagy!” - jelenti ki a nő, a reorintáció egy marhaság! Hehe, és ez a nő barátja, mit szólnának Julien ellenségei… Claudette-t már egy boltban találjuk, a néni ott járt és elvitt pár csomag cukorkát. Nem lopott, egyszerűen elvitte és megtudjuk, a néni ott dolgozott tinédzserként. Vissza a múltba - jegyzi meg Dutch-nak, miután kérdőre vonta kétórás ebédszünetéért.

Wagenbach is feszült, lebunkózza és veréssel fenyegeti Shane-t egy spontán szóváltás után. Mackey Armadillo bátyját látogatja a börtönben. Üzenni kéne öcsikének, hogy hagyja a gyerekeket, mert baj lesz és eszébe ne jusson a kommandóról ugatni bárkinek is. Navaro szabódik, mire ő és mi is megismerjük a „zöld lámpa” börtönszleng jelentését. Egyszerűen kinyírnak a börtönben, ennyit jelent - meséli kedélyesen Mackey. Lehallgatják a börtöntelefont - nyugtatják Lem nyomozót a többiek - ugyan, nem ölnénk meg mi senkit. Hol van Earl? - kérdezte a néni, mikor egy órája rázörgette az ajtót egy polgárra. ’46-ban udvarolt a nőnek -meséli Earl, de már mennek is tovább a nyomozók, mert forró nyomos információ érkezik. Az öregasszony egy parkban térdepel és vakarja az aszfaltot.

Havonta négy fülest kell adni egy hivatásos informátornak, ami letartóztatáshoz vezet - mutatja Mackey a szerződést. Kétezer dollár havonta a fizetés és nincs narkó - közli Connie-val. Aceveda hivatja egy játszótérre, de nem dióhintázni. Hároméves kiskölyök megdézsmálta a bátyja cukorkáját és most a homokozóba hányta tüdejét, míg meg nem halt. Bátyja is kapott a beetető adagból, már általános iskolásokat is környékeznek Armadillo emberei. Csinálj, amit akarsz - csatolja le Aceveda Mackey nyakörvét. Felipe-re nem hivatalosan fog ráragadni a kommandó, mert továbbra sem lehet besúgóként használni. A kölyök már az utcán telefonál, két autónyi kommandós figyelmének kereszttüzében.

Ronnie és Shane is a Pénzvonatot emlegeti. Lem hajthatatlan - „Elvenni a maffia pénzét... nem ezért mentem a rendőrségre” Shane: „Ha még ennél is puhább leszel, elmehetsz párnának.” Milyen jó nő Aceveda felesége, most figyeltem csak fel. A százados épp kétségeit zúdítja rá eddigi pályafutásáról, politikai jövőjéről és Mackey nyomozó zavaros ügyeiről. A kapitányságon már határozottabb, vadászatot indít Armadillo után. Claudette képes még ellenszenvesebbé tenni magát, nem is értem… Armadillo-t elsőként akarja kihallgatni, hogy kiszedje belőle a Mackey-re terhelő vallomást. Danny és Vanessa összefutnak Julienre várva. Vanessa nem ismeri vőlegénye homoszexuális előéletét, és Danny válaszút elé állítja járőrtársát: vagy Julien mondja el a házasság előtt Vanessának, vagy ő maga fogja (ez a rész szerintem is brazil szappanoperás jegyeket visel, ne nekem mondjátok).

Mackey veszélyes játékba kezd, beküldi Felipe gyereket Armadillo alvezéréhez (Eduardo), szerezzen „termékmintát” és ha megvan az anyag, letartóztatják őket. Eddig rendben megy a dolog, a most már 20 dollárt érő zacskókból gondjaira bíznak szakajtónyit. A kommandó beözönlik, de Felipe balszerencsésen lebukott a dílerek előtt. „Halott vagy” - konstatálja az elosztó, mielőtt Vic mellberúgná. Nagyon kellemetlen az eset, ezt mi is látjuk. Illegálisan használták fel a kiskorút, ezért védelmet sem kérhetnek az ügyészségtől. Mackey és Shane félrevonul kissé a lebukott drogterjesztővel, Armadilloról kérdeznék sietve, mert Aceveda közeleg a színhelyre. Gyorsan le kell zárni a „nem tudok semmit” bevezetőt, amin nyomozóink most összecsavart lepedővel fojtogatás, szikes talajon módszerrel lépnének át.

Mielőtt valóban szorulna a hurok, megérkezik Aceveda. Egyáltalán nem ostoba ez a latin fiú, rájött a kiskorú tanú felhasználására és bármennyire sem tetszik Vic-nek, magával viszi a tanút egy szabályosabb büntetőeljárás lefolytatására. Logikus a védekezése: Claudette belehallgatózott kettejük és Armadillo dolgába, az ügyet szabályosan kell végigvinniük. Visszatérünk a kapitányságra. Danny, az anyja meghalt - tájékoztat Aceveda gyászos arccal. Rövidesen kiderül „tréfa” volt az egész, Danny jogosan dühöng. Persze megint a hoppon maradt arab özvegy kezét látjuk a dologban. Aceveda ígéretet tesz, hogy megoldja a dolgot. És most nézzük meg a feleségét is.

Kicsit később Danny-t látjuk súlyzózgatni (ettől olyan erős, mint medve) levezetendő a feszt. Julienn viharzik be felajzottan, teljesítményértékelését lobogtatva. Felhánytorgatja a „kommunikációképtelenséget és stresszkezelési problémákat” jellemzésében. Szerinte Danny rajta áll bosszút az utóbbi időszak sérelmeiért. Járőrtársa érvei lesöprik ugyan tiltakozását, de akkor sem hajlandó elmondani jövendőbelijének a titkot, amit ő, én, ti és még 60 millió néző ismer, tudjátok mi az. Wagenbach immár egyetért Claudette időutazás elméletével, az öreg nénit illetően. Előkapart egy ’47-es újságot, mely szerint oda ástak el egy halott csecsemőt, ahol a néni betont kapart.

A kapitány és Claudette már benn vallatja Mackey kezéből kimentett gyanúsítottjukat. Törölköző nélkül nehezebben megy az információszerzés (és Mackey mindig tudja, hol a törölközője). Aceveda gyászos arckifejezéséből ezt Vic is látja, közben befut Connie, frissen informátorrá avanzsált régi ismerőse. Fülessel jő, egy strici, aki kiraboltatja a kuncsaftokat. Pénzt szeretne és Briant (eldobott gyereke) is látná, sőt kéri vissza. Sajnálatos, de neki már megvan az új családja, ebben meg is nyugszik. Kap egy kis előleget, bár sejtjük, ez Mackey magánalapjából származik, szánalomdíj. Szintén szánalomdíjas a kis Felipe, aki tiszta lappal indíthat egy távoli javítóintézetben. Mackey intézte ezt is. Wagenbach továbblép a ’47-es bulvárhírek szintjén és behozatja a csecsemőgyilkos öregasszony vélt bűntársát, Earl öregembert. Az eset apokaliptikus szózatra inspirálja Dutch-ot. „Csupa nárcisztikus pszichopata … erőszakolnak, gyerekeket ölnek … állatok vagyunk, semmi több” - értékeli embertársait. Sorozatgyilkosokban utazó bűnügyi nyomozóknál nem ritka az ilyen kifakadás, bár a kalauzok is sokat látott népek.

Egy másik cellában folytatódik Eduardo kihallgatása. Ha nem dobja fel a mexikóit - fenyegetik - hagyják elterjedni a hírt, hogy mégis megtette. „A börtönben fogják elégetni” - jósolja Claudette. Eduardo vall egy szebb jövő, jobban őrzött börtöncella reményében. Keveset tud sajnos, de szavai nyomán Aceveda egy másik kommandós csapatot küld ki érte. Ez érthetően feldühíti Vic-et, mostmér? Danny szólítja, este randi? Sajnos elfoglalt a nyomozó és párbeszédük nyomán itt egy újabb eset a szakítósblogba. Fészkükben a kommandó órák óta a Navarro-t (Armadillo bátyja) őrző börtön telefonvonalait figyeli. Végre befutott a várt hívás, megvan a körzetszám. Aceveda rossz helyre megy, örül Vic és indulnak megkeresni a hívás helyét. Meglepő, hogy Lemon áll elő a következtetéssel: Armadillo nem kerülhet élve a rendőrök kezébe.

Nem lesz más alkualapja, csak a saját kábszerlabort működtető kommandó feldobása. „Nekem se tetszik, de pusztulnia kell” - jelzi a kommandó élő lelkiismereteként megismert rendőr. Ronnie marad telefonügyeletben a többiek csendben kiszállnak a mexikói búvóhelyére. Kihalt lakást találnak odabenn és egy telefonkészüléket, vonalban Csíkosarcú Armadillo. Navarronak annyi - közli (valóban, látjuk, amint bátyja utolsókat vonaglik a börtöntelefon melletti vértóban) - most már nektek zöld a lámpa, fenyegetőzik a bevándorlósrác.

Címkék: kemény zsaruk
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Stein (törölt) 2008.10.01. 15:55:12

Csak sima egózás, hogy az érzelmi szálat is értse kedves olvasó:
A hétfőhöz és a hangulathoz illő volt a fejem is leborotválni. Vic Mackey-hez (Kemény zsaruk sorozat) hasonlóan a tarra borotvált fej csak a kopaszodás álcázása.

Ennek az egész kocogás + ritkább zabálás programnak már vannak látható eredményei. A tízfokozatú goth-skálán 6-ot mértem reggel, ami depresszív sötétet jelent esővel és hideggel, öngyilkossági hajlam elhanyagolható mértékű, talán csak Békésben magasabb a megszokottnál. Ideje volt elővenni a doszpotikus gyilkossági-helyszínelő bőrkabátot a szokásos „minden fekete” ruházattal

futoblog.wordpress.com/2008/09/15/meki-bacsi/
süti beállítások módosítása