Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Angel 2x08 – Rahmon ládája

2008. október 01. 15:00 - foxglove (törölt)

Éjszaka van, egy rendőrőrsön vagyunk. Két zsaru a kihallgató-szoba előtt tanakodik. Az egyik szerint a gyanúsított játszik velük, a másik szerint mentális problémái vannak. A leírás alapján akár Angel is lehetne a fickó, de nem ő az, hanem Wesley, aki tényleg elég zavarodottnak tűnik. Valami szörnyűség történt az elmúlt órákban, aminek a következménye egy fej nélküli hulla és egy súlyosan sérült nő. És az egésznek Angelhez van köze, legalábbis a bejátszás, amin a vámpír éppen egy szőke nő nyakába harap, ezt sugallja.

Pár órával ezelőtt. Wesley próbálja feldolgozni a látványt, amit Cordelia új frizurája okoz. (Túl. Sok. Tupír.) Valahogy mégis sikerül kicsikarnia magából egy bókot, amit Cordy vegyes érzelmekkel fogad: először is az ominózus hajvágás 10 napja történt. Másrész, elég nehéz megbocsátania, hogy Wesley Virginia révén bejáratos lett a hollywoodi körökbe, főleg, hogy most is éppen egy premierre készül, talpig díszben. Wesley kiengeszteli a lányt egy tiszteletjeggyel. Angelnek más dolga akad, és kivételesen nem a Darla miatti búslakodás, hanem Gunn-nak viszonoz egy szívességet éppen.

Gunn és Angel Gunn unokaöccsével találkoznak; őt kell kihúzni a bajból. Azok a fickók, akiknek dolgozik, felbéreltek egy Jay-Don nevű „pszicho vámpírt” Las Vegasból, a terv szerint vele kellene ellopni egy természetfeletti tárgyat egy múzeumból. Angel ismeri a vámpírt, és mivel Jay-Don elég veszélyes alkat, átveszi az ügyet, Gunn-t pedig hazaküldi, hogy addig kössön neki egy szép, fekete színű pulóvert.

Hazatérve Angel Kate-et találja a lakásán. Még mindig abban a gyilkossági ügyben nyomoz, ami Darla felbukkanásakor történt. Házkutatási parancs helyett egy hatalmas feszülettel fenyegeti Angelt, akit már kezd őszintén bosszantani Kate vámpírfób kirohanása. Kölcsönös fenyegetések: Kate megfenyegeti Angelt, hogy elkapja és tönkreteszi Darlát, Angel pedig Katet, hogy ha Darla és közé áll, neki annyi.

Angel, Cordy és Wesley a Hyperionban találkoznak. Miután Angel is magához tér Cordy új frizurájának látványából, beszámol nekik az új ügyről, Cordy pedig arról, hogyan sikerült Wesleynek leégetnie Chow Yun-Fat előtt. Angel terve az, hogy átveszi Jay-Don helyét az akcióban, aki köztudottan egy lármás, pörgős vámpír. Cordynak és Wesley-nek komoly kétségei támadnak a terv sikerét illetően.

Jay-Don, hírnevéhez méltóan piros zakóban, kék selyemingben és napszemüvegben várakozik a megadott helyen, egészen addig, amíg Angel meg nem jelenik. Egy karó, és Jay-Don pályafutása be is fejeződött, egyedül a napszemüveg marad meg belőle, ezt Angel lekapja róla ügyesen az elporladás előtt. Egy lepattant hippi-külsejű démon érkezik, hogy felszedje Jay-Dont (azaz a sárgászöld inges, kék nadrágos hiperaktív Angelt), és a találkahelyre viszi. Egy újabb démon és egy biztonsági őr várja őket, már csak a „Lester” hiányzik, a sofőr. Az unokaöccse helyett azonban Gunn állít be személyesen, Lesterként bemutatkozva, ennyit Angel új pulcsijáról.

A hippidémon ismerteti a tervet: Rahmon ládáját kell ellopni a múzeumból. A biztonsági őr (Bob) kikapcsolja a külső riasztót. A ládát egy testhő-szenzoros riasztóval védett teremben őrzi, ezért a vámpírnak, akinek ugye nincs testhője, kell bemennie és kikapcsolnia azt. Végül közösen kicipelik a ládát. Angel és Gunn közben folyamatosan kötekednek, Angel megpróbálja kigolyózni Gunn-t az akcióból, de a hippidémon erélyesen közbelép: vagy bekussol mindenki, vagy golyót/karót kap a szívébe.

Wesley és Cordelia ezalatt kitalálják, hogy Rahmon ládája a kérdéses műtárgy, és azt is, hogy mi a láda története. A ládát egy főpap építette, aki megszállottan harcolt a démon Rahmon ellen. Miután legyőzte a démont, egy ládába zárta, és szűzlányok vérével megszentelt lepellel borította be. A démon ereje azonban átszivárgott a lepelbe. A legutóbbi alkalommal, amikor a láda felszínre került, egy teljes várost változtatott tomboló pszichopatákká. Wesley-ben és Cordeliában felmerül a gyanú, hogy talán nem a legbiztonságosabb ötlet Angelt és a ládát egy helyen tudni. Közben a rendőrőrsön Kate nyomozónk is kap egy fülest a rablásról, és arról, hogy kedvenc vámpírja is érintett benne. Kate persze rögtön lecsap az ügyre, így most Wes, Cordy és Kate is a múzeum felé tart.

Kicsit elkéstek, Angel és a többiek már megtalálták a ládát, sőt, jól össze is törték, hogy Rahmon ereje egészen biztosan kiszivárogjon. Gunn az első, aki elveszti a kontrollt, belőle is előjön a vámpírfób, és rátámad Angelre. A hippidémonnak valahogy sikerül leállítania őket. A biztonsági őr közben megkötözteti magát, és megkéri a másik démont, hogy üsse le, de alaposan – el kell hitetni, hogy ő nem a jó fiú, hanem a rossz. Angel egzaltáltan közbevág: „Én vagyok a jó fiú! Nem, várjunk… a rossz!” A démon letépi a biztonsági őr fejét – így már elég hihető.

Wes és Cordy megérkeznek a múzeumba, és rögtön a láda hatása alá is kerülnek. Wes furán érzi magát, amire Cordy azt a magyarázatot találja, hogy biztosan a magasság miatt van. Ezt mindketten rendkívül viccesnek találják. (Jó a cucc.) Wes azt javasolja, hogy semmiképpen ne váljanak szét, mert az túl veszélyes lenne, majd ugyanazzal a lendülettel el is kanyarodik egyedül balra. Egyenesen Kate nyomozó karjaiba. Wesley most végre nem akar figyelmetlennek tűnni, ezért rögtön dicsérgetni kezdi Kate haját, aztán eltűnik, neki feladata van. Cordy ezalatt egy vitrinüvegben gyönyörködik a tükörképében („A fogaim…aaanyira nagyok!”), aztán úgy dönt, megszabadít egy „műanyag emberkét” az ékszereitől.

Wesley megtalálja Angelt, és boldogan újságolja, hogy a láda naaagyon veszélyes és rossz dolog, mindenkit az őrületbe kerget, bár ő kifejezetten jól érzi magát. Angel viszont már kezd átváltozni, és mindenkiben potenciális lakomát lát: Gunn-ban, Wesley-ben, de a szemei akkor csillannak fel igazán, amikor megpillantja Kate-et, egy szál magában. Az egyik démon rá akar támadni a nőre, de Angel leállítja: „Ő az én csajom!” Wesley is megpróbál közbeavatkozni, de Angel leüti, és közben egyre közeledik Kate felé, gúnyolódva és gonoszkodva. Angel átváltozik, Kate beleereszt pár golyót, de hasztalan: Angel elkapja, és a nyakába mélyeszti a fogait.

Mire az erősítés a múzeumba ér, Wesley-n és az ájultan heverő Kate-en kívül senkit sem találnak. A többiek a rejtekhelyre értek a ládával, itt az ideje, hogy felnyissák és szabadon marakodhassanak a leplen. A két démon elpusztítja egymást a torzsalkodás közben, és Gunn is ezt tenné legszívesebben Angel-lel, de a vámpír meggyőzi, hogy bízzon benne, tudja, mit kell tennie. Angel porrá égeti a leplet.

Wesley a vallomás végére ért, természetesen senkit nem sikerült meggyőznie arról, hogy létezik egy gonosz láda, aki mindenkit vérszomjas őrültté változtat. A nyomozók éppen hozzákezdenek a letartóztatásához, amikor Kate lép be az ajtón, sápadtan és egy csúnya harapásnyommal a nyakán, de épen és egészségesen; és utasítja őket, hogy engedjék el Wesley-t. Az egész vérszívás csak színjáték volt, Angel kénytelen volt megharapni, különben a démonok egészen biztosan megölték volna, így tulajdonképpen megmentette az életet. Wesley viszont aggódik amiatt, hogy a vérivás milyen hatással lesz Angelre, és nem is alaptalanul: az epizód végén Angelt láthatjuk, amint újra és újra visszajátsza magában a jelenetet, láthatóan élvezettel.

Címkék: angel
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása