Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lost 4x12 - There's No Place Like Home 3/1

2008. szeptember 29. 09:01 - sixx

Nos, elérkeztünk a fináléhoz ami odakünn is úgy került adásba, hogy a három részt kettőbe szedték, mint a AXN (1x45 és 2x45 percbe). Igazán nagyot fog ütni mind a három, tessék elhinni. Egy repülőben nyitunk, az idő nem a legjobb, mondja a légierő pilótája, aztén megmutatják az utasokat is, mert azok is vannak, menten hatan: az Oceanic Six az, és most érkeznek meg egy katonai repülőtérre, azaz flashforwardban vagyunk. Az Oceanic Airlines egyik képviselője tájékoztatja őket, hogy ha nem akarnak, akkor nem kell beszélni az újságírókkal, mire Dzsekk megjegyzi, hogy sebaj, majd megoldják. Ahogy a nő (mellesleg Cain admirális a BSG-ből) visszamegy a pilótákhoz, a jó doktor kiadja az ukázt: ha valamire nem akarunk vagy nem tudunk válaszolni, akkor kuss van.

Vágás, és jön a repülő, szépen leszáll, lassított felvételben kiszállnak hőseink és a várakozó családtagok karjaiba omlanak szomorú muzsikaszó hangjaira. Hörlit a muter és a fater várja, Dzsekket az anyja, Szánt szintén a muter és a gecifater, Szájidot és Katinkát meg senki. Áront sem, de ez valahol érthető. Hörli Szájidot mutatja be a szüleinek, Dzsekk meglepően fess, csak Katinka tűnik kicsit leharcoltnak. Vissza a szigetre, ahol a parti népség a helikopter és a kihajított telefon miatt van izgalomban - Dzsekk a telefont Daniel kezébe nyomja, na hívjad őket. A vonal másik végén MiszterKími vitatkozik Lapidusszal, tegyed szépen lefelé a gépet, nincs messze az Orchidea állomás. Az meg mi, kérdezi Dzsekk Juliskát, honnan tudjam, mondja az. Hazudik. Dzekk hű csatlósát, Katinkát szólítja, hozzad a fegyvereket, én hozom a vizet, megyünk az erdőbe. Juliska kiakad, el fogsz vérezni, te idióta. Daniel közben a kis könyvében rátalál az Orchidea állomásra, és fájdalmas képpel odasúgja Sárlottnak, hogy azonnal el kell tűnni a szigetről.

A főcím után már reggel van, Dzsekk és Katinka egyre közelebb ér a helikopterhez, és a doki sebe ismét vérzik - Juliskának igaza volt. Dzsekk valami orvosi blablával letereli a dolgot, de nem tart sokáig a beszélgetés, mert megjön Májlsz, majd Szójer és Áron is. A gyereket látva mindeni a legrosszabbra gondol, hol van Kler? Hát, elment, mondja Szójer, azt hittem a partra. Hát, nem jött, mondja Dzsekk, mi meg Szájid után megyünk, mert szerintünk ő vana telefon másik végén. Na, az kéne még csak, feleli Szójer, azok ott nagyon geci emberek, lőnek mindenkire. Dzsekk kissé megdöbben, de látszik a fején, hogy ő ugyan nem fordul vissza, mert a helikopter az egyetlen közlekedési eszköz errefelé. Dzsekk döntése: ő elindul az erdőben egyedül, Katinka meg menjen vissza a partra Szójerrel, akiben feléled a macsó, és inkább a dokival megy. Katinka, Áron és Májlsz meg a partra.

Flashforward a sjatókonferenciára, ahol az Oceanic képviselője elmeséli, hogy a gép Sunda partjainál zuhant le, ahonnan a tőlélők egy másik szigetre küzdötték át magukat, és így menekültek meg. Ehhez jól jött valami tutaj, ami egy tájfun fújt partra a szigeten, és erre szálltak fel mind a hatan - közük Katinka babája, Áron, akit ott szült a szigeten. Na persze. Eljutottak egy másik, nagyobb szigetre, és kész. Az újságírók kérdésekkel nyitnak, milyen volt a zuhanás, hogy élték túl, stb. Dzsekk hazudik, mint aki könyvből olvassa, és azt mondja, hogy csak nyolcan élték túl a kalandot. Egy csaj azt kérdezi, hogy vannak ilyen jó bőrban annak ellenére, hogy 100 napon át szenvedtek, mire Hörli felel, hogy rám célozgatunk? Vicces, az már annyira nem, hogy Hugónak tényleg nem kell a 150 milliós vagyon, nahát. Szántól ezt kérdezik, hogy Dzsin a szigeten halt-e meg, mire azt feleli, miután vet egy pillantást Dzsekkre, hogy nem, még a gépen. Katinkát azzal zargatják, hogy ő hat hónapos terhes volt, amikor elfogták Ausztráliában? Szájid a végén kijelenti, hogy több túlélő nincs, és már lépne is le, de megjön a csaja, összeborulás, sírás.

A szigeten délelőtt van, Szájid visszaér a mentőcsónakkal, és elkezdené a jónépet a hajóra hordani, amit Juliska nem nagyon ért, nem arra van a helikopter? Nem, nem, azon geciemberek jöttek, hogy mindenkit kinyírjanak. Ajaj, Dzsekk meg pont oda tart. A sziget belsejében Ben, Lokkbácsi és Hörli az Orchidea felé masíroznak egyre, mert ott lehet elmozdítani a szigetet. "How are we gonna do that?" kérdezi Hörli. "Carefully." mondja Ben, majd egy kőrakés mögül előkap egy ládát, amiben van pár 15 éves keksz, egy tükör és egy távcső. Ben jelez a tükörrel valakinek (az ádöröknek), és kap választ is, mehetnek. Ben megint elkezd titokzatoskodni, a fickó tényleg szorongatja Lokkbácsi tökét. A parton Daniel azt javasolja Szájidnak, hogy menjen Dzsekk után, majd ő elviszi a népet a hajóra a csónakkal. Katinka pont ebben a pillanatban érkezik meg, átadja Áront Szánnak, és elindul Szájiddal Dzsekk után.

Flashforward, a meglehetősen terhes Szán a fater irodájába tart, és remélem, minden felirat megvolt a jelenet alatt. A lényeg az, hogy valaki felvásárolta a gecifater cégét öt bank bevonásával. Na, vajon ki lehetett ? Szán, aki dühös az apjára, mert az utálta Dzsinnt, az Oceanictól kapott kártérítésből többséget szerzett a cégben, és eleve a fatert teszi felelőssé a férje haláláért. Meg még valakit. Ben? Dzsekk? Widmore? Hörli hazaér a csudaházába, ahol egy kókuszdió várja az előszobában, és suttogó hangokat hall - ettől kicsit kiakad, és nem tudja mire vélni a dolgot - pedig csak egy meglepetésbulit szerveztek neki, és amikor kinyitja az ajtót, egy Jézus szoborral a kezében, ott a vendégsereg. "Jesus Christ is not a weapon." Katinka is a meghívottak között, sőt, Szájid is, de Dzekk késik. Hugo faterja átadja az ajándékát - megcsinálta a régi Camarót. A kocsiba beszállva Hörli kiakad, mert a kilométerórán a Számok állnak, és elkezd kiabálni, meg rohanni az utcán.

A szigeten Hörli azt kérdezi Bentől, hogy mi értelme van elmozdítani a szigetet, ha azal együtt a fegyveresek is elmozdulnak? Ben azt mondja, hogy dolgozik rajta, nyugi van. Az állomás közelébe érve Ben elmondja Lokkbácsinak, hogy Widmore pontosan tudja, mi van az Orchideában, ezért most várni kell egy kicst. Lokkbácsi rájön, hogy Ben folyamatosan hazudott neki, micsoda meglepetés. A távcsőben látják MiszterKími katonáit, aminek Ben annyira nem örül, sőt. A mentőcsónak közben elér a hajóhoz, ahol Dezmond várja őket, az első adag menekült szerencsésen a fedélzeten. Daniel indul vissza a többiekért. Dzsin meg Szán kiakad azon, hogy Májkül itt van a hajón, de a motor beindul, irány a sziget. Jó hír, mi? Nem az, mert a hajó navigációs rendszerét valami zavarja - valami, ami a hajóról sugároz egyre, és a kormányos úgy nem hajlandó elindulni, hogy ez a valami működik. Rosszat sejtünk.

Dzsekk és Szójer a dzsungelben, mi van az oldaladdal, dokikám? Kivették a vakbelem, ennyi. Közben megérkeznek a helikopterhez, amiben Lapidus megbilincselve fekszik. Szójer kiszabadítja, Lapidus meg elmeséli, hogy MiszterKími Ben után ment az Orchideába, az meg nem jelent túl jót Hörlinek. Flashforward: Dzsekk a fatert temeti, a koporsóban nincs test persze, mert az Jákób kunyhójában vigaskodik Klerrel. A temetés végén egy nő, Kler anyja odamegy Dzekkhez, és egy jó nagy bombát dob az ölébe - Kler a tesód, Dzsekk. Áron tehát az unokaöccse, így már érthető, miért akarja annyira felnevelni Dzsekk a kiskölyköt. A hajón Szán kérdezi Májkült, hogy jutottatok vissza New Yorkba? Hát, egy szigeten lyukadtunk ki, oszt úgy. Most meg itt vagyok, és nektek segítek. Dez ekor jön üvöltve, gyere, de azonnal, annyi C4 van a hajón, amivel egy kisebbfajta országot el lehet pusztítani.

Katinka és Szájid az erdőben rájön, hogy követték őket, mégpedig az ádörök, akik sokan is vannak, és fegyver is van náluk. Emberkedés over. Ben és Lokkbácsi a katonákat figyelik, majd Ben vesz egy nagy levegőt, és elmondja Lokkbácsinak, hogy be kell majd mennie az állomásba, ott balra fordulni is valamilyen virágnéál megtalálja a lejératot sz igazi állomásra. És hogy miért is mondja ezt el neki? Mert odasétál MiszterKímihez, és közli vele, hogy ő Benjamin Linus, akit keresnek. Erre leütik. Jövő héten duplarészes évadzáró.

Címkék: lost
26 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2008.09.29. 09:35:57

Hehe, Ben is csak egyszer mondja el, mint Michelle a francia ellenállástól :-)
Nagyon várom a jövő vasárnapot!

szinkrobi · http://iszdb.hu 2008.09.29. 10:23:29

Megint nem volt felirat. De komolyan mit tegyek, hogy legyen?
Már a múltkori kommenteknél is láthattuk, hogy ugyanannál a szolgáltatónál vagyunk (legyen az bármelyik kábeltévé-szolgáltató) és van akiknél van, és van akinél nincs felirat...

joanne 2008.09.29. 10:35:39


Előző résznél nálunk sem volt felirat, de ennél már igen.:)
Minden esetre különös........

Vince Larkin 2008.09.29. 11:54:43

nálam volt felirat (upc). A végéről lemradtam, a milan-intert néztem, kösz a hogyvoltot, sixx! Várom a jövő vasárnapot!

adam434_ 2008.09.29. 12:23:44

azt ugye jól emlékszem, hogy azt már a 3. évad óta tuggyuk, h Kler meg Dzsekk tesók, csak ők eddig nem is tudták?

szundi706 2008.09.29. 12:29:16

egy kis vidámság erre a napra:
www.youtube.com/watch?v=LkySFLp9XHw
mucsi zoltán szenvedése :P

kade 2008.09.29. 12:51:32

ezt a mucsizoltános szart minek kell belinkelni mindenhova? felmegyek a könyvesblogra, azt látom, elolvasom a hogyvoltot, ezt látom. ha legalább vicces lenne ugye...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.09.29. 13:17:06

kade, ez szpem, akárhonnan is nézzük, méghozzá a klasszikus fajtából: gyógyszerreklám. Én a bloggazda helyében úgy kirúgnám, aki ilyet beszúr hozzám, mint macskát szarni.

ONTPOPIC

meg nem leszek, mert nem láttam (sőt, a hogyvoltot se olvastam el). Majd felveszem az ismétlést, és vasárnap lenyomom egyben. Talán még jobban is járok...

igazmondo 2008.09.29. 14:39:58

Fuck... Győrben nézem Vidanetes kábelen és eddig nem volt felirat. Most kb minden második mondat felirata jelent meg, de sosem szinkronban a szöveggel és akkor is csak fel-fel villanva, olvashatatlanul, élvezhetetlenül. Bakker 2008-ban ez ilyen bonyolult cucc, hogy nem működhet rendesen?

A rész nem ütött akkorát, mint vártam. Mondjuk ez a kilométerórás számos dolog már egy kicsit sok. Ezt hogyan fogják kimagyarázni az írók?

a katona fehérben 2008.09.29. 15:25:16

Ezt a Bent annyit ütötték az elmúlt két-három évadban, hogy egyetlen nagy dudorból kéne álljon a feje.

Abdani 2008.09.29. 16:15:53

Hát persze, hogy a kurvaélet nem volt nálunk sem felirat, ami közben én konrétan a Fibernetre és az ő székházára gondoltam, egy elég érdekes konstallációban, szóval sixx, jövő heti hogyvoltoknál is különös figyelmet fordíts lécci, a koreai karattyolós jelenetekre, mert a feliratot sokan NEM LÁTJUK, mert nincs.
Aki egyébként ezért felelős, annak innen küldeném a Belgától az Egy-két-há c. számot, ja meg mindenkinek, aki szereti.
Egyébként viccesen változik a statiszták száma a mentőcsónakból a hajóra kiszállós jelenetben, de ezt a sajttájos részt példul nagyo nem bírtam így elhelyezni az idővonalon.
Az oké, hogy kamu, de például a csaj, és ezt nem mondta Sixx, az az ádörpszichomókusnő, akinek a volt férje kavart Juliskával ugye, szóval itt biztosan az ádörök is benne vannak ebben a médiakamuban, ja és a Maybellinemanen meg már meg se lepődtem.
Ez az idősíkos kirakogatósdi kicsit olyan, amikor először néztem meg a Ponyvaregényt, és azt próbáltam kideríteni, hol is van tulajdonképpen a vége... (az ember nem meri megnézni a lostpédián, mert durván spoileres...)

a katona fehérben 2008.09.29. 16:32:06

Melyik csaj szerepében jelent meg az ádörpszichológus? Én már a múlt héten se ismertem meg Dzsekkfatert, franc bír észben tartani ennyi arcot, több van ebben az egy sorozatban, mint a teljes kontaktlistámon.

sélli_ 2008.09.29. 16:59:38

Abdani, milyen ádörpszichológust láttál és hol? Mármint tudom kiről beszélsz, de én nem láttam őt ebben a részben... lehet bealudtam kicsinykét :)

kla 2008.09.29. 18:17:16

Sehol nem volt a részben az ádörpszichológus (Harper), nem az Oceanic-os szóvivővel keverted?

Amúgy nálam most volt felirat, múltkor nem, azelőtt igen, ki tudja, miért.

Dark Wolf 2008.09.29. 19:33:02

Jujj, Abdani, ne kavarj.

Nem Penny hajója 2008.09.29. 23:02:16

Az előző részekben nálam nem volt felirat, most volt. (Drótos UPC). Örvendeztem is nagyokat. :)

Lyana 2008.09.30. 03:30:26

"Áront sem, de ez valahol érthető.."

Ezen behaltam:DDDDDDD

Abdani 2008.09.30. 12:33:31

Miért, nem az Oceanicszóvivő volt az? Én nem tudom, de tényleg úgy láttam. (Ugyanolyan nagy undorító bibírcsók van az arcán...) Ha viszont azt mondjátok, hogy nem ő, akkor oké...(Aki ráér, és megvan neki letöltve, az kikockázhatná, vagy valami ...)
Persze azon se lepődnék meg, ha ő lenne... :D

Potykaa 2008.09.30. 13:19:54

nálunk se a multkor se most nem volt felirat (digi) :(

Potykaa 2008.09.30. 13:25:24

remélem a következő rész m ár izgibb lesz...

Egyébként Claire mi a fenének ment Jákob házába???

báró Csekonics 2008.09.30. 15:26:51

minek, minek - hát Dzsekkfaterral 'vigaskodni' - nem figyeltél? :-D

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2008.09.30. 15:55:38

Nekem múltkor nem volt, most volt...

kla 2008.09.30. 17:07:18

Mivel két különböző színésznő játszotta a szóvivőt és Harpert, elég valószínűtlen, hogy ugyanaz a kát személy lenne.

outlander 2008.09.30. 20:41:03

igazmondo:

Szerintem a Számokkal kapcsolatos utalásokat már nem is fogják magyarázni. És ha már itt tartunk, biztosan lesz több olyan dolog is, amire nem fognak ésszerű tudományos magyarázatot adni. Én személy szerint azt várom hogy egyszer csak megjelenjen Marshall Flinkman és elmagyarázza mindennek a működését, de ez sem fog megtörténni :))) mondjuk Lost-Alias crossovernek király lenne

2008.10.03. 20:38:48

Ne kavarjál Potter, mert megvan az összes rész, én már láttam mindet végig. Hülyét kapok már a sok koreai gedvától, a 4x12 nálam is felirat nélkül dörgött bele a nagy sárbogárdi éjszakába... :)))
süti beállítások módosítása