Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

30 rock 1x16 – The Source Awards

2008. szeptember 29. 11:30 - wayout

Buli van az NBC-ben, a dolgos munkahét után kiereszti a gőzt a TGS stábja. Ahogy minden, az after party is véget ér, sebaj erre találták ki az after-after partyt. A csapat tökösebbjei (vagy legfurábbjai) Frank és Tracy valamint Liz a nyakukba veszik a New York-i éjszakát. After-after party Liz megismerkedik egy cuki fekete fickóval, Stevennel, Tracy új üzleti menedzserével, de már hirtelen sietnek tovább az after-after-after partyra, ahol Steven kifejti, hogy mennyire tetszett neki a show. Természetesen ennek a bulinak is van after partyja, bár ekkor már hajnalodik és Tracynek is el kell vinnie a srácait focira, de lelkesedés persze töretlen marad. Hétfő reggel Jack frissen, fitten és meglehetősen izgatottan megy Liz irodájába. Az elégedettség oka az, hogy Jack úgy érzi, végre bebizonyíthatja az anyjának, hogy nagyságra teremtetett, és ennek legfőbb bizonyítéka az, hogy végre saját pezsgő márkája van, a Donaghy Estates.

A dolog egyetlen szépséghibája, hogy a drága nedűnek olyan az íze, mint a folyékony patkányméregnek, de mivel Jack született marketing zseni, olyan apróság, hogy az ital teljesen fogyaszthatatlan nem fogja visszatartani abban, hogy elsózza mind a 10 000 ládával. Beugrik Steven is, hogy lefixálja a megbeszélt randit Lizzel, Jack büszke Lizre, hogy egy Blackkel (ez a család neve, nem félre érteni, nagyszerű család, atlétikusak és muzikálisak, de nem túl jó úszók) randizik, de figyelmezteti, hogy lehetnek kulturális feszültségek (amikor ő  Condoleezával járt…). Liz rögvest kijelenti, hogy ő színvak és csöppet sem törődik az ilyesmivel és Stevent is csak a személyisége alapján fogja megítélni.

Eközben Kenneth nagy vidáman, mint mindig, azt üzenetet hozza Tracynek egy bizonyos Ridikolus nevű hip-hop producertől, hogy az meg fogja enni a családját. Kiderül, hogy ezt a kedves üzenetet azután hagyta, miután Kenneth nem engedte be őt Tracy múltkori bulijára. Kenneth hát nem tudtad, hogy Jézus szomorú lesz, ha őrült hip-hop producereket dühítesz fel? Tracy halálra váltan, azonnal felköti a nyúlcipőt és menekül az életét féltve. Liz a jól bevált kis feketével készül az esti randira, mire Jenna megkérdi, hogy kihalt meg. Liz közli, hogy nem halálozott el senkije, csak épp este találkája van, Jenna először azt hiszi, hogy a virágos pasival. A helyes virágos pasas foglalt és jól beégette magát előtte a múltkor, így inkább Stevennel találkozik. Miután Jenna rávágja, hogy „ja, az a cuki fekete fickó”, Liz kezdi úgy érezni, hogy az egyetlen, aki túl tud lépni a faji kérdéseken.

Jack irodájában kupaktanácsa van a Ridikolus helyzet miatt, Tracy már halott embernek érzi magát, az ő korában még le break dancelték egymást az ellenfelek, most már szimplán lelövik egymást a tesók. Tracynek a stressz miatt valószínűleg érzéketlenné váltak az ízlelőbimbói, mivel simán megissza Jack pezsgőjét. Jack persze azonnal üzletet lát a dologban, a Donaghy Estates olyan kvalitásai miatt, mint hogy nem tartalmaz ólmot és nem halálos a fogyasztása, lehetne az új strici ital, mióta a Cristalt bojkottálta a rap közösség, a cég vezetőjének néhány szerencsétlen kijelentése óta. Tracy csak arra kéri Jacket, hogy ha vele valami történik, gondoskodjon a családjáról, hogy a gyerekeinek ne kelljen főiskolára járni. Jack megesküszik Traynek, hogy elsimítja a helyzetet és se neki, sem a családjának nem lesz semmi baja (mire Tracy megnyugodott már ő is ki köpi a pokoli nedűt, azért ő sem bír mindent).

Az esti randi érdekesen alakul, mivel Steven szereti a komédiát, de sajnos sok minden mást is pl. Vietnami háborús csatákat újra játszani vagy érdekes ajtókat fotózni… Valamint nincs tévéje, blogot ír a Csillagok Háborújáról (nem a filmről, hanem a Stratégiai Védekezés Kezdeményezésről), ám mind közül a legrosszabb, ami kicsapja Liznél a biztosítékot, az hogy nem szeret enni. Hosszú lesz ez az este… Jack eközben üzletet köt Ridikolusszel, hiába van olyan íze a pezsgőjének, mint a Sátán vizeletének egy jó nagy adag spárga után, ez lesz új klub ital, mert a hip-hop guru hajlandó reklámozni a Source Awards-on. Jack még Tracy ügyét is elkapálja azzal, hogy megígéri, hogy ő lesz a díjátadó házigazdája.

Liz randija borzalmasan alakul, de akkor telik be nála a pohár, amikor Steven el akarja vinni őt lovas kocsival a gazdasági negyed körül. Liz amilyen finom, ahogy csak tudja, Steven tudtára adja, hogy bár kedves meg minden nem passzolnak össze. Steven persze azonnal kijátssza a fekete kártyát, a lehető leghangosabban, úgy hogy mindenki jól felháborodjon az étteremben, és így Liznek nincs más választása, mint maradni és Halált Csokoládé általt rendelni (ez a desszert, de komolyan…). Liz másnap elpanaszolja Jennának, hogy este végén kénytelen volt ő fizetni és smárolnia kellett egy kicsit Stevennel a taxiban, hogy orvosolja a helyzetet, és hogy ha többet találkoznának, talán megkedvelné. Jenna azt tanácsolja, hogy ne áltassa magát, szakítson vele, ha nem illenek össze és ne foglalkozzon azzal, hogy rasszistának tartják emiatt. Citromot persze az igenis zavarja, hogy ha rasszistának tartják és be akarja bizonyítani, hogy ő márpedig nem.

Jack azt hitte, hogy milyen prímán megoldotta Tracy problémáját, de ő a Source Awards vezetésétől még inkább hidegrázást kap, mivel olyan hagyomány kivégezni ott tesókat, mint a Karácsony, így a segge egyáltalán nincs megmentve. Igazából az sem segít, hogy Tracynek gyakorlatilag az egész hip-hop közösség az ellensége, és ha nem Ridikolus, akkor valaki más fog a fejére pályázni a díjátadón. Jack azt tanácsolja neki, hogy vigyen fegyvert, de ez ellen meg Liz kel ki. Tracy már a gyász klasszikus fázisain halad keresztül (félelem, tagadás, kanosság, bölcsesség, álmosság és depresszió) és épp Kennethtől búcsúzik, aki azt a tanácsot adja neki, hogy ne adja még fel az életet.

Liz, akit Steven egy helyes kis kanadai étterembe akart vinni, tiszta vizet önt a pohárba. Kifejti, hogy az, hogy nem akar vele többet találkozni, semmi köze sincs a bőr színéhez, egyszerűen csak nem kedveli, mint embert. Nem lehetséges, hogy egy emberi lény szimplán csak rühelljen egy másik emberi lényt? Steven szerint őt max a meleg nők nem szeretik, így Liz őt tényleg csak a bőrszíne miatt nem kedveli, mert az lehetetlen, hogy ellenálljon a sármjának. Mert nincs annál vonzóbb egy férfiban, mint hogy szatyrokat gyűjt. Liz bizonyítandó faji előítélettől mentes utálatát elhívja Stevent a Source Awards, hogy ott magától rájöjjön, hogy mennyire nem illenek össze. Azért az dicséretes, hogy mennyire kitartó ez a Pisti, úgy tűnik a látszat ellenére mindenki szeretne egy harapást a mi Citromunkból:)

Tracy Liznek arra a kérdésre, hogy rasszista-e azt válaszolja epésen, hogy nem az, sőt az hogy Oprahnák öltözteti be azon erőfeszítésének része, hogy megőrizze a fekete férfiak méltóságát. Jack érkezik, hogy meggyőzze Tracyt, hogy mégiscsak menjen a Source Awardsra, de ő nem hajlandó, inkább új életet kezdene Arizonában, Ron Mexico néven. Jack azt javasolja, hogy menjenek ki a lőtérre lazítani, ami ellen Liz tiltakozik, de Tracy közli vele, hogy férfiak azért szeretik annyira a fegyvereket, mert olyanok, mintha fém péniszek lennének. Jack szembesíti Tracyt azzal, hogy gondoljon bele, hogy mit tenne vajon most Oprah a helyében, nem hagyhatja cserben a közösséget. Nos a Source Awards egész jól megy, bár Tracy magát Oprahnák képzelve parádézik, de ezen nem lepődnek meg olyan sokan.

Liz és Steven természetesen nem jönnek ki jól és ráadásul még a fickó mobilját is Liznek kell cipelnie, ezért Liz vigaszul elmegy kaját keresni. Kenneth egyre szomorúbbá teszi Jézust, mert estesorán folyamatosan beleköt Ridikolusbe. Tracy azért nem bízott mindent a véletlenre és hozott egy stukkert is, ami Liz azonnal elkoboz tőle, csak ezzel a lendülettel sikerül jól seggbe lőnie Stevent. Kitör a botrány és Jack csak azzal tudja, megmenteni a saját, Liz és Kenneth popóját, hogy titokban tartja azt, hogy Ridikolus kikotyogta véletlenül, hogy Tupac még életben van, de psszt, ez titok senki sem szabad megtudnia, hogy ő és Elvis még mindig köztünk vannak.

 

Címkék: 30 rock
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Midaga 2008.09.29. 13:36:15

Useless trivia, mert nincs jobb dolgom: Black-et az a háromszoros Emmy-díjas Wayne Brady játsza, akit a S01E06-ban cinkelt Tracy, és nagyon jó fej, és egyszer felállt neki Richard Simmonstól.
Ezt nem tudom miért mondtam.

wayout 2008.09.29. 17:20:53

Érdekes infók, mindennap tanul valami újat az ember:))
süti beállítások módosítása