Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Veronica Mars 2x06 – Rat Saw God

2008. szeptember 28. 11:30 - foxglove (törölt)

Kisebb tömeg gyűlt össze Marséknál, aminek az az oka, hogy a Mars vs. Lamb meccs ezen az éjszakán hivatalosan is véget ér. Lamb 1 %-kal vezet. Marsék tűkön ülnek, Lamb seriff ezzel szemben vígan szivarozik a hivatalban, széles jókedvében alig tud odafigyelni arra, amit egy szemüveges, ismeretlen fiatal férfi magyaráz neki. Pedig nem ártana, mert a pasas azt állítja, hogy ő a névtelen (és azóta nyomtalanul eltűnt) telefonáló a hídról, aki megtalálta Logant és a halott Felixet. Közben megvan az eredmény: Woody Goodman lett a polgármester, Don Lambet pedig Neptune újra megválasztotta seriffnek.

Veronica, mérhetetlen csalódottságát enyhítendő, Duncan bulijára indul. Neptune krémje már ott van, Dick, Logan, Gia Goodman, meg egy rakás 09es. Dick és Logan párbeszédét külön kiemelném, azóta nem találkoztak, mióta kiderült a Kendall-Logan affér. Dick hozza a formáját, végül is, ő is szívesen meghúzta volna Mrs. Echollst, meg aztán jobb, mintha Kendall a tévészerelővel csinálta volna. És hogy Logan élete még teljesebb legyen, Sacks helyettes is megérkezik, hogy letartóztassa. Felix Toombs meggyilkolásának vádjával. Megint.

Veronica szerint ez az éjszaka a kellemetlen meglepetések éjszakája, pedig még nem is látta, mi várja a Mars Nyomozóiroda bejárata előtt. Nem is mi, hanem ki. Abel Koontz, amint éppen részeg csövesnek álcázza magát. Persze ez semmivel sem csorbítja a baltás gyilkos kinézetét, megvan az is. Amelia, Abel Koontz lánya eltűnt, és a férfi azt szeretné, ha Veronica segítene neki megtalálni, még mielőtt meghal. Ami, a jelekből ítélve, elég hamar bekövetkezhet.

Ameliának nagyjából azután veszett nyoma, miután felvette a jutalmat a Kane-szoftvertől. Senki nem tud róla semmit, még a pasija sem, pedig ő volt az, akin keresztül Clarence Wiedman annak idején eljutott Ameliához. Mike utoljára egy ibizai habpartin látta Ameliát. Az egyik pillanatban még vidáman buliztak, jött a hab, és a következő pillanatban Amelia már sehol. („Megnézted a hab alatt?” kérdezi Veronica.) Azóta se kép, se hang; ráadásul még a lány még Mike telefonkártyáit is magával vitte. Hát, ez igazán érdekes történet volt, de ebből még semmi sem derült ki. Talán Amelia szobatársa többet tud. Vagy nem, a lánynak még az is újdonság, hogy a barátnője Ibizán nyaralt, régebben sosem volt az a nagy partiarc. Veronica ezzel sem lett okosabb, de egy telefonfülke látványa ad neki egy ötletet. Elkéri Mike-tól az elcsent telefonkártyák számát (ne firtassuk, hogy mi a fenének őrizte meg őket idáig), és felrakja Amelia fényképét egy eltűnt személyeket kereső ibizai weboldalra.

Lamb seriffnek jó napja van: megnyerte a választást, és még Logan Echolls nyakát is megszorongathatja egy kicsit. Most nincs platinakártyáról lehúzható óvadék, sem limuzin küldő szolgálat (ezek lennének Logan feltételei); ellenben van bírósági meghallgatás, és Lamb seriff személyes közbenjárása az ügyben, hogy Logan ezúttal ne sétálhasson ki szabadon. Logan keménykedik, nem fogad fel ügyvédet, ezért megkapja Cliffet, a „ha nincs pénzed ügyvédre” ügyvédet. Cliff nem akarja áltatni a fiút, ha továbbra is úgy viselkedik, mint egy arrogáns seggfej, akkor abból tárgyalás lesz. És tekintve a tanú sziklaszilárd vallomását (nemcsak azt állítja, hogy Logant véres késsel a kezében találta, de azt is, hogy a fiú megfenyegette, hogy megöleti), Logan esélyei nem túl jók. Arról nem is beszélve, hogy az Echolls név sem cseng túl bizalomgerjesztően manapság. Nem ártana felbérelni egy pár igazi ügyvédet.

Lamb seriff egy cellába kíséri Logant, szolid nyakmasszázs kíséretében.(Ez vajon minden elítéltnek jár, vagy csak Logan privilégiuma??) Logan első kérdése, hogy mikor lesz esedékes a házastársi látogatás, Lamb seriff érintése beindíthatott valamit. „Ez a cellatársadtól függ”- válaszol Lamb seriff sunyi arckifejezéssel, sűrű szempilla-rebegtetések közepette. Logan alaposabban is megszemléli az említetett: klasszikus cellatárs, nagydarab, szakállas, ne hajolj le szappanért-típus. „Logan?”- szólal meg valaki a másik sarokból, ismerős hangon. Logan rosszat sejtve hátrafordul, és igen, az apja hangját hallotta, Aaron Echolls lesz a másik cellatársa. Afene. Nem mondhatja senki, hogy a seriffhivatalban nem tesznek meg mindent annak érdekében, hogy az elítélt otthonosan érezhesse magát. Aaront aznap szállították vissza, és egyből meg is ragadja az alkalmat, hogy helyreállítsa a családi békét. Logan nem ennyire lelkes: „Kell egy kis idő, amíg megemésztem, hogy szétverted a barátnőm fejét.” Ó, itt valami tévedés van, az nem is én voltam, hanem Duncan, állítja az apja. Érdekes elmélet, lesz még folytatása. Cliff vet véget a csevejnek, mégiscsak elfogadták az óvadékot, Logan szabadon távozhat. Lamb seriff szállítja haza (ahogy mondta, nincs limo), illetve szállítaná, mert az Echolls-rezidenciát valakik porig égették. Weevil és a motoros cimbik ugyanis elég rosszul fogadták a hírt, hogy Logan megint megúszta óvadékkal. Mivel a CPO-ról mostanában már csak maximum valamiféle homoklub jut eszébe az embereknek, tenni kellett végre valamit.

A telefontársaság szerint múlt héten Neptune-ban használták az egyik telefonkártyát, méghozzá a Kane szoftverrel szemközti telefonfülkéből. Itt az ideje, hogy Veronica tiszteletét tegye Clarence Wiedman-nél, aminek a célja, hm… ráijesztés? Merthogy ennél több haszna nem lett a találkozásnál. Viszont, nem várt égi segítségként, éppen Dick ad neki egy ötletet a nyomozáshoz. Mi van akkor, ha Amelia hamis személyit használ? Veronica Amelia barátnőjétől megtudja, hogy Amelia Margot Schnell néven futott idáig illegálisan, és valóban, ezen a néven már van is találat. Múlt héten ugyanis Margot Schnell autót bérelt a san diego-i reptéren. Veronica az autókölcsönzőbe hajt, ahol személyesen az isteni Joss Wheadon fogadja. Veronica a szőke tinilány szerepét választja (ez általában mindig működik, de Joss-nál különösen, ugye), és megtudja a kocsi típusát és azt is, hogy éppen bérlik. Veronica megvárja a műszakcserét, és szőke tinilány el, karrierista üzletasszony be. Joss helyett egy újabb, kevésbé híres vendégszereplő, egy topmodelles csaj fogadja, aki történetesen utálja a főnökét. Veronica gyorsan ki is használja ezt a gyengeséget, és ráveszi a lányt, hogy adja meg neki az autó jelenlegi GPS-koordinátáit: Waverly, California.

Veronica Waverly nevezetességivel ismerkedik, úgymint: A.) elhagyatott, lerobbant pszichomotel, ahol Amelia szállt meg nemrég, B.) kopaszodó, iskoláslányokra izguló pszichotulajdonos. Mindezt természetesen az éjszaka kellős közepén. Klasszikus horrorfilm-klisék, és Veronica is klasszikus módon reagál: kivesz egy szobát. Megcsörren a telefonja, Mars-apuka az, tudni szeretné, merre kószál éppen a lánya. Veronica azt kamuzza, hogy egy galériában van, de Mars-apukának fényképes bizonyíték is kell erről. Különösen rossz hangulatban van, Lamb seriff az imént fecsegte el neki a Curly Moran – ügyet, amit Veronica annyira igyekezett titokban tartani előle. Veronica elmeséli neki, amit Curlyról megtudott, és azt is, hogy szerinte Curly robbantotta fel a buszt, amire a jó öreg Aaron Echolls kérte meg. Így akart megszabadulni az egyetlen tanútól. Veronica könnyekkel küszködve bevallja, hogy muszáj kiderítenie, mi történt, mert nem bírja elviselni a tudatot, hogy az a sok ember miatta halt meg. Amint letette a telefont, Mars-apuka indul is meglátogatni Aaron Echollst, hogy megfenyegesse: ha az elkövetkező 70-80 évben történik valami a lányával, meg fogja találni.

Veronica a szobában található olcsó festményekből gyorsan egy kiállítást kreál, és éppen a kért fényképet készül átküldeni a laptopjáról, amikor észreveszi, hogy a bluetoothja érzékeli Amelia kéziszámítógépét, vagyis a gépnek valamelyik szomszédos szobában kell lennie. 30 dollár/szobáért Veronica meg is tekintheti bármelyiket, mondja az öreg faszi pornóra verés közben. Szoba 1-ben sehol semmi. Újabb 30 dollárért Veronica bejut a szoba 2-be, töküres az is. A bejárat előtt viszont van egy nagy méretű jégkockatartály? fagyasztó?, ami felkelti a lány érdeklődését. Nem véletlenül, a jégkockák között kisebb kotorászás után egy női kéz és vörös fürtök sejlenek elő, megvan Amelia. Veronica idegesen visszarohan a szobájába telefonálni, amikor a semmiből Mr. Wiedman lép elő, magadnak kerested a bajt-arckifejezéssel. A pasas azonban nem gyilkolászni akar, hanem inkább ráérősen elmesél egy történetet arról, hogyan zsarolta meg Amelia a Kane szoftvert. A holttestet most látja először, és tudni akarja, mi történt. Aha, szóval most Clarence Wiedman lesz a jófiú. Kisebb fenyegetésre a vén faszi elárulja, hogy Amelia nem egyedül érkezett, a barátja is vele volt.

Veronica és Wiedman, szinte kéz a kézben Mike-hoz indulnak. Wiedman nem hazudtolja meg önmagát, és rögtön megteremti az ideális körülményeket a beszélgetéshez azzal, hogy kilógatja a fiút az ablakon. Mike azt állítja, hogy nem tud semmit se Ameliáról, se zsarolásról. Wiedman hisz neki, ennyire jól senki sem tud hazudni. Mondja ezt éppen Veronica Marsnak. Ej. Hazatérve Veronica éppen Wallace-nak ír levelet (aki még mindig nem hajlandó életjelet adni), amikor egy fiatal lány kezdeményez vele videóbeszélgetést. Az Ibiza-fórumon olvasta, hogy valaki Ameliát keresi. Átküld egy képet, amin Amelia és egy csapat fiatal pózol, köztük Mike. A lány megjegyzi, hogy reméli, Amelia már nincs együtt a barátjával, még sohasem találkozott olyan emberrel, aki ennyire jól tudott volna hazudni. Veronica átküldi a képet a vén faszinak a motelből, hogy beazonosítsa Mike-ot, a fickó szerint viszont Amelia nem Mike-kal volt, hanem egy másik sráccal a képen. Az ibizia csaj is megerősíti, Amelia hazudós pasija egy Carlos Mercado nevű fiú volt. Ő volt a zsaroló, és ő ölte meg Ameliát, a többi már Wiedman dolga.

Veronica a kórházba megy, hogy közölje Abel Koontz-zal a rossz hírt. A férfinek már csak pár napja van hátra. Veronica hozzákezd a mondandójához, aztán meggondolja magát. Ameliának olyan bolondos ötlete támadt, mondja, hogy megmássza a Himaláját, és onnan nem egyszerű hazajutni. Abel Koontz megnyugszik, de ha esetleg mégsem hinné el a hazugságot, akkor is hálás érte.

A nap végén Veronicának semmi más vágya sincs, mint hozzábújni az ő jóravaló, tündéri barátjához. Duncan lakosztályában „valaki” rombuszmintás pulcsiban, újsággal a fején alszik a kanapén, Veronica mosolyogva odalép és ráfekszik a fiúra, aki rögtön jól megszorongatja. Veronica lekapja a fejéről az újságot, helló Logan. „A pulcsi az, ugye? A csajokat vonzza a rombusz”- vigyorog Logan. Mostantól ő is itt fog élni, Duncan befogadta.

Mivel Lamb seriff semmilyen információt nem hajlandó megosztani a buszbaleset nyomozásával kapcsolatban, Mars-apuka kénytelen betörni abba a raktárépületbe, ahol a busz maradványait őrzik. Egy őr elől bujkálva olyasvalamit vesz észre, ami eddig elkerülte mások figyelmét: valaki döglött patkányokat erősített az egyik ülés alá...

Címkék: veronica mars
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása