Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 2x11 - A Tok'ra (1)

2008. szeptember 28. 15:00 - the black ball

Na, szóval. Carterbe ugye régebben belemászott Jolinar, aki valami Tok’ra nevű bandába tartozik. Ők az antikukac-kukacok. Az is kiderült, hogy Sam apja rákos, és besértődött, amiért a lányának nem kellett a NASA meló. Itt tartunk.

Valami kristálybarlangban mászkálunk, mindenki menekül, mert goa’uldok lövöldöznek. Jön egy fickó, aki Jolinarnak hív minket, és közli, hogy aktiválni kell a kaput. Megjelenik egy női kéz, tárcsáz, aztán egy tükröződő felületnél meglátjuk Carter arcát. Erre Sam a bázison felébred, bizony, ezek Jolinar emlékei voltak megint. Összeül a csapat, megbeszéljük pro és kontra, hogy ellátogassunk-e a címre. O’Neill szarkasztikus, Teal’c legendákat mesél, Daniel meg fáziskésésben van. Hammond utunkra enged minket, mert Sam meggyőzően adja elő ezt a próféta stílust. Mielőtt még elindulnak, Carter felhívja az apját, aki csúnyán lerázza, bár nem halljuk. Pedig ideköltözött a hegy közelébe, hogy azért legalább városi szinten valami családszerűt alkossanak.

Megyünk. Odaát sivatag van, lábnyomok sehol, Teal’c szerint a tokrák (haha) ügyesen álcázzák magukat. Erre vagy 20 botfegyveres ipse felpattan a homok alól, és jól körbevesznek minket. Ketten beszédesek is, az egyik Cordesh, a másik meg az a fickó, aki Sam álmában volt. Jól legoauldozzuk őket, erre felizzik Cordesh szeme, és közli, hogy ők nem azok. Igen, ez meggyőző volt. Carter végre felismeri a fickót, és olyat szól, hogy Martouf. Aztán kijátsszuk a Jolinar kártyát. Ez bejön, leteszik a fegyvert, mi is, bár Jack kezéből úgy kell kitépni. Aztán legyűrűzünk a föld alá! Milyen jól ki ez már. Persze a homokból egy darab sem jön velünk, de biztos van rá magyarázat. Odalent nem más található, mint az álomban látott kristálybarlang. Hurrá, megtaláltuk a Tok’rát!

Megtudjuk, hogy úgy növesztik ezeket a járatokat, aztán ha elmennek, akkor elpusztítják. Martouf elkísér minket valahova. Mellesleg én rühellem Martoufot, olyan tenyérbemászó képe van, hogy az hihetetlen. Otthon Jacob kórházba kerül, Hammond meglátogatja. Jacob most már igazán szeretné tudni, mi is a lánya munkája, de az még mindig top secret. Később újra kell éleszteni. Mit ne mondjak, mindent bevet, hogy a kopasz tábornokunk beadja a derekát.

A csapatot elvezetik a lídörhöz, akit Garshaw néven üdvözölhetünk. Büszkén elmeséljük, hogy mi győztük le anno Rét. Garshaw szerint akkor mi is Tok’rák vagyunk. Egy kis kukacnyelvtan Jacksontól, és megtudjuk, hogy a Tok’ra azt jelenti „Ré ellenes”. Nem is hangzik hülyén, elvégre játsszunk el ezzel egy kicsit: Tokapófisz, Tokbaal, Tokhórusz, Tokanubisz, Toknirrti, Tokió Tokyu, Tokkronosz, Tokszéth, Tokhathor. Hm, valóban, a Tok’ra tűnik a legkevésbé hülyének. Megtudjuk, hogy ők szimbiózisban élnek a gazdatesttel. Daniel nem fogja fel, hogy jelentkezhet erre bárki is önként. Erre Garshaw gazdateste válaszol. Megkapja a kukac összes tudását, kétszer tovább él; ennyit megér, hogy bérbe adja az egyik agyféltekéjét egy idegen csúszómászónak.

Elvisz minket egy Selmak nevű tok’rához. Haldoklik a gazdateste, már 203 éves, ideje lecserélni egy fiatalabbra, mivel ők nem használnak szarkofágot. Ezért sosem érnek el akkora létszámot, amivel szétcsaphatnák goa’uldékat. Szóval nem titkoltan arra kérik a csapatot, hogy valaki vállalja el a gazdatest szerepét. Kösz, kihagynánk. Másképp értelmezzük a szövetséget. Garshaw szerint nem vagyunk elég erősek egy nemkukacos szövetséghez. Második hőstettünket is elregéljük: felrobbantottunk 2 goa’uld anyahajót. Nem kellett volna, ugyanis egy csomó tok’ra ügynök volt azokon a hajókon. Hoppá. Sorry. Na mindegy, megfontolják, de addig is fogoly funkciót töltünk be. Kivéve Carter, aki Martouffal sétálhat a sivatagban. Nem irigyeljük érte.

Példátlanul unalmas jelenet következik, amiből megtudjuk, hogy a kukac és a gazdatest az érzelmeken is osztozik, tehát akit a kukac szeret, azt a gazdatest is, és fordítva. Mellesleg ha nem lett volna átlátszó, Jolinar Martouf csaja volt. A rekordhosszú ömlengésnek Daniel vet véget, aki közli, hogy fogad minket a Tok’ra nagytanács. Mivel eddig nem kellett összehívni, gyors növesztenek kristályból egy tanácstermet. A Földön ezzel megszabadulhatnánk az ingatlanügynököktől. Útközben Cordesh leválik a csoporttól, O’Neill meg követi. Egészen a szállásáig megy, ahol egy kis gömböt nézeget. Hm. Kissé ismerős valahonnan. De ekkor észreveszi Jacket, úgyhogy elrakja. Aztán megyünk a tanácshoz.

Felsorakoznak szépen, egész véletlenül Cordesh is köztük van. Az érdekli őket, mit tudunk ajánlani. Tudunk adni pár idegen technológiát, de az nekik nem jó, mert ők ilyen kém módjára dolgoznak: beépülnek a goa’uldokhoz, aztán belülről bomlasztják őket. Ott meg ugye csak a kukacfegyverek legálisak. Közben Garshaw ideges lesz, mert állítólag újabb emberek érkeztek tőlünk. A CSK-3 az, Hammond küldte őket Carterért az apja miatt. Erre a tanács instant döntést hoz: nincs szövetség, ráadásul nem mehetünk el, mert túl sokat tudunk. Csodás, csakhogy a földiek is tudnak a bolygóról. Garshaw szerint ha nem térünk vissza, talán goa’uldnak hiszik őket, és úgy gondolják, hogy meghalt a két csapat. Nem lesz ez így jó. Folyt.köv.

Címkék: csillagkapu
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása