Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Csillagkapu 2x10 - A nyolcadik csapás

2008. szeptember 27. 14:00 - Llew

Az előző részhez képest ezúttal egyszerűbb mederben folyik majd a cselekmény. Se összesküvés, se családi szál, csak a megszokott bolygólátogatás és az abból fakadó gondok. A CSK-1 heti felderítése egy hi-tech, de meglehetősen kihalt városban zajlik. A helyiek nyílván valóan nem ismerik a Kematoxot, mert Teal’cet megcsípi egy akkora szitakötő, mint egy galamb. A csapatnak még éppen van ideje lelépni, mielőtt egy egész raj esne nekik.

Teal’c jól kifogta, a sebe máris elfertőződött, a goa’uld se segít rajta, és Frasier doki is kevésnek érzi magát a feladathoz. Bevonnak egy civil genetikust, akit Sam régről ismer. Szerinte valamilyen retrovírus átírja Teal’c DNS-ét, és a goa’uld is csak lassítani tudja.

Jaffa barátunk megkéri Jacket, hogy ha nincs más megoldás, akkor ugyan legyen már olyan kedves, és segítsen neki meghalni. Ezt egyelőre még azért elnapolhatják, mert Teal’c annyira azért nincs rosszul, hogy ne lehetne belőle egy jóféle biológiai fegyvert csinálni. O'Neill legnagyobb örömére ugyan is megérkezik Maybourne ezredes, akinek pont ez lenne a célja. A már elsőre sem szimpatikus genetikus tájékoztatta.

Hammond nem tehet semmit, most még a piros telefon sem segít, a beteget kocsiba teszik és elfuvarozzák. Maybourne nem is tervezi, hogy megpróbálják megmenteni, hagyná átalakulni. Az erdőben azonban Teal’c kiszabadul, kiszedi Juniort és megszökik. Hiába keresik kutyákkal, gyors, mint a szél és elér egy nagyvárosig, ahol rögtön gettó figurákkal haverkodik, majd beveszi magát egy elhagyott épületbe. Fraiser doki ez alatt a goa’uldot próbálja életben tartani, O’Neillék pedig visszamennek a bolygóra egy élő rovarért, mert a genetikusnak végre megjön a lelkiismerete, meg az ötlete is egy gyógymódhoz.

Teal’c egyre szarabbul van. Nyálkásodik a keze és egy barátkozós kedvű gettókislány szerint rosszabbul fest, mint az apja hullaként. Jackék megjönnek, de újabb rosszhírekkel, miszerint egy tucat rovarrá fog átalakulni barátjuk teste. A kislány érthetetlen okokból továbbra is jó társaságnak talál egy láthatóan beteg embert, és segít neki még jobban elbújni. Az elnök végre ki jön a budiról és felveszi Hammond telefonját. Maybourne parancsát visszavonják, de Teal’c még nincs meg, pedig már a zsaruk is körözik.

Maybourne és emberei átkutatják ez épületet, amiben Teal’c rejtőzik, de csak a kislányt találják. Ő azonban érzi, hogy ki itt a köcsög és nem segít nekik. Pedig talán nem ártott volna, mert Teal’c már bebábozódott, mint valami rossz horrorfilm szereplője. A bázison eközben a goa’uld lárva is a halálán van, hiába tették akváriumba. O’Neill ötlete alapján azonban megmentik.

A kislány felhívja az ezredest, még időben megtalálják Teal’cet és szerencsésen meggyógyítják. A genetikus jófejkedik egyet, és megsemmisíti az elfogott rovart és az eredményeket, így Maybourne megint szuperfegyver nélkül marad. Hogy a happy endet fokozzuk, zárásként Teal’c még a lányt is meglátogatja.

Címkék: csillagkapu
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kla 2008.09.27. 16:24:13

Úgy tűnik, hogy a 2. évadban kiemelkedő és...nos, fogalmazzunk úgy, hogy nem annyira kiemelkedő részek váltogatják egymást. Mondjuk az egy jó jelenet, aogy Teal'c elmeséli egy gettós csávónak, hogy hogyan csinálták a jelet a homlokán. :D

pcdevil · http://twitter.com/pcdevil 2008.09.27. 18:52:33

nem, a legjobb jelenet a végén amikor vizipisztolyoznak:D

Llew 2008.09.30. 08:40:40

A rész legjobb jelenete, amikor Teal'c felteszi a napszemüveget és Danielre néz. Ezért is raktam be azt a képet.
süti beállítások módosítása