Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A szökés 3x13 - Lezáratlan ügy

2008. szeptember 26. 09:00 - sixx

Itt vagyunk az utolsó résszel, ami csak a sztrájk miatt alakult így, ennyivel tartozunk a forgatókönyvíróknak, mielőtt elkezdjük őket ütni úgy istenigazából. Májkiék megszöktek, de elhagyták Visztlört, Mehón elszaladt, mert Linkoln nagyon fejbe akarta lőni, Szukrét a börtönben kérdezgetik a haverokról, ott ahonnan Tíbegnek, Lecserónak és Belliknek sem sikerült meglógni. Kit/mit hagytunk ki? Ja, Szófia sír egyre, Visztlör csuda madaras könyve meg a félkarú rablónál landolt. Nu, az álhalász az előző részben lenyúlt furgonnal menekül, a tesók meg utána egy lerobban amerikai szedánban. Májki hasítottbőr zakóján nevetünk egy kicsit, mint ahogy a kontinuitásért és helyszínválasztásért felelős munkatársak faszságán is.

Visztlör egyszer csak kipattan a kocsiból, mert úgy van vele hogy gyalog messzebb jut, (ez logikus) de nem is, mert Májkit ugyan lerázza, de Linket nem, a neandervölgyi pont akkor kapja el, amikor éppen Grecsönt hívná. A beszélgetés rövid, Link nem a szavak embere. Nálam Visztlör, megrúgom, oszt fájni fog neki. Grecsön ideges, Visztlör magyarázkodik, szirénák szólnak a háttérben. Ugrunk a Nagyon Szimpatikus Rabra, akinek a történetét most le is zárjuk: majdnem megtalálják, de elbújik a fater kocsijában, így nem lesz semmi baja, otthon csokival és tortával várják, 14 szűzzel és marhapörkölttel.

Szukre napja iszonyú szarul alakul, egyrészt félig agyonverték azért, mert nem tudja, hol van Májkül, és ha ez nem lenne elég, most majd elássák az udvaron, afféle terápiás céllal, a panamai homok jót tesz a gerincnek, vagy mi. Tíbeg megy vissza Sonába, Májki meg beszélget Grecsönnel, gyere a térre, egyedül. Na persze, mondja a lány, majd leteszi a telefont és int a magánhadseregének. Megyünk mind, jó lesz. Ismét Teodóró, aki a sittre visszaérve a börtönfilmek egyik legérthetetlenebb motívumával találja magát szemközt: a rabok az udvaron papírlapokkal dobálóznak, és közben kiabálnak, meg a hajukat tépik. Mondjuk annak már sokkal több értelme van, hogy Lecserót akarják picike darabokra szaggatni, így múlik el a világ dicsősége, kérem szépen.

Tíbeg Bellik tanácsa ellenére segíteni akar Lecserón, és félkézzel (szó szerint) elver két fazont, majd felrángatja a börtön egykori urát a szobájába, amit közben fosztogatnak a kollégák. Lecserónak azonban van egy titkon rekesze a falban, abban kis pisztoly, így fosztogatók (akik mindössze ketten vannak, mert a többieknek eszébe sem jut, hogy Lecseró kérója tele van cuccal, ők inkább vitustáncot járnak az udvaron papírlapokkal a kezükben) elkotródnak. Tíbeg a sírógörccsel küszködő Bellinkek azt magyarázza, hogy Lecseró segítségével innen kijutnak, na, erre kiváncsi vagyok.

Közben a városban Mehón szerzett magának egy halászkalapot, és miután ilyen faszán álcázta magát, bemegy egy kocsmába, hogy szódázzon egyet. Szukre szegény ennél sokkal szarabb helyzetben van, a saját sírját ássa (szó szerint), ennél szerencsétlenebb sorozatszereplő hirtelen eszembe sem jut. A téren Grecsön ártatlan arccal várja, hogy a tesók átadják neki Visztlört, majd összefut Májkival, bazmeg, te annyira okos vagy, hogy csak na, a Sonából még senki nem lógott meg - miért nem melózol a Cégnek? Anyádat, gondolja Májki, és Eldzsét akarja látni. Megtörténik, három samesz társaságában előhozzák a srácot. Visztlörre közben Link vigyáz pisztollyal a kezében, DE ez a Grecsön nagyon gecinő ám, és az egyik háztetőre orvlövészt plántált, hogy jól leszedje Link méretes fejét.

Májki azonban bizalmatlan családból származik, így a túszcserére nem itt, a téren fog sor kerülni, hanem a múzeumban, ami itt van a szomszédban, és ahová csak egy fémdetektoros kapun át lehet bemenni - ezzel Grecsön méregfoga kihúzva, hoppácsak. Májki a biztonság kedvéért Grecsönnek beígér egy alapos verést/ölést, az meg cserébe hasonlókat, jól elvannak. Sonában Lecseró egyre szarabbul néz ki, és Teodóró sem tud rajta segíteni, pedig a golyóütötte sebébe jódot (?) önt egyenesen. Aztán elbeszélgetnek, az egyik őr (Tíbeg szerint) pénzért cserébe kivinné innen őket, de Lecseró egyelőre inkáb szenved és nem bízik meg a félkarúban - van benne valami.

Grecsön megérkezik a múzeumhoz, ahol Eldzsé kiröhögi, ez mindennek az alja. Én a helyében ott a helyben fejbe lővém a kis nyikhajt, hátbarúgnám Szófiát és leszakítanám Májki fejét, de ezt a sorozatot nem Roger Corman rendezte, így lagymatag fenyegetésekkel teli percek jönnek a múzeumban, legyen már vége ennek a kínlódásnak, könyörgöm. Tíbeg rumot visz Lecserónak és lelépne, de a haldokló vezér utánaszól, mennyit akar az őr? 50 000 dollárt, annyit. Lófaszt, mondja az, megértem, a túlvilágon is jól jön a pénz. A múzeumban Májki lebonyolítja a túszcserét, Eldzsé az apjáé lesz, Visztlör Grecsöné, illetve először Szófiát öleli meg, de ez annyira nem jó ötlet, mert a kislány elkezd hepciáskodni, hol a koordináta másik fele, halászember? Grecsön forgatja a szemét, aztán beszól, hogy semmiféle koordináta nincs, kamu az egész Visztlör dolog, Szófiában egy világ omlik össze, és rohan Link karjaiba. Májki úgy van vele, hogy eleget szopattuk egymást, így bever egy vitrint, hogy minél több rendőr legyen a múzeum környékén, MERT EGYIK SEM FOGJA FELISMERNI A KÖRÖZÉSI KÉPÉRŐL.

Az agyam itt dobta le az ékszíjat, kedves olvasók, innentől kezdve már csak a tisztesség kedvéért fejezem be a hogyvoltot. A riasztó szól, Májkiék mennek kifelé, közben Visztlör zsebébe belecsempész egy ókori kőszilánknak tűnő izét, azt lefülelik az őrök, ők meglépnek egy kicsit, de persze Grecsön emberei is megjelennek, pisztolypárbaj és tragédia: Szófiát eltalálják, ó jaj. Eldzsé a csaj mellett marad, körözött bűnöző nagybátyja és apja lelép, de Májki egy pillanatig kacérkodik a gondolattal, hogy hátbalője Grecsönt - igen ám, de akkor mi lesz a következő évaddal, gondolhatták a készítők, és Májki keze megremeg.

Sonában Tíbeg úgy dönt, hogy eleget szórakozott Lecseróval, és kimutatja a foga fehérjét: ugyan hiába kéri Belliket, hogy fogja le a nagydarab embert, Teodóró egy kézzel mégis simán megfojtja Lecserót egy párnával. Aztán lemegy az udvarra, és őrült szektavezetőhöz/populista pártvezérhez hasonlóan elkezdi osztogatni a lóvét, majd kikiáltja magát a börtön urának, de előtte még találkozik Lecseró apácaruhás kurvájával, aki megbízta a gyilkossággal, és ezért elhozza neki a fent említett pénzt. Szukre közben megússza az élve eltemetést, mert az őr elhiszi neki, hogy nem tud semmit Májkiról, így bekerül a Sonába, és ott szívja tovább a férfi nemiszervet - képletesen szólva persze. Szófia a kórházban, Link és Májki az épület előtt, kint az utcán, ahol nem kell tartaniuk semmitől, ez a Panama egy ilyen ország, a körözött bűnözőket senki nem keresi.

Az epizód végén Májki elmegy Visztlör lakására, ahol Szófia megtalálta a táskát, majd elindul az USA-ba (sok sikert), hogy bosszút álljon a Cégen, Eldzsé és Link Szófia ágya mellett, Mehón pedig beáll Visztlör és Grecsön mellé, hogy gonoszemberkedjen egy sort, legalábbis látszólag. Ennyi. Konyec. Jövőre jövünk megint, egy reméléhetőleg jobban megírt és megcsinált negyedik évaddal. Kösz a kitartó figyelmet.

Címkék: a szökés
34 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

tikobaba 2008.09.26. 09:45:50

Csak egy icike-picike pontosítás: Bellik nem fogja le Lecserót, bár a fékarú megkéri rá, szóval a félkarú egyedül részesíti eutanáziában a volt főnökét. Kösz a hogyvoltokat!

agyvihar · http://agyvihar.blog.hu/ 2008.09.26. 10:10:55

Nagy csalódás volt a 3-as szezon. Ezzel ne is fejeztem a sorozat nézését.

Az első nagyon jó volt, de nem tudták tartani a színvonalat a másodikra, a harmadikra meg végképp nem.

Az első után abba kellett volna hagyni az egészet.

Johnny336 2008.09.26. 10:53:29

Szerintem érdemes elkezdeni a negyedi évadot. Persze ott is előjön a logikátlanság, meg nevetséges megoldások, de valahogy jobbra sikerült, mint a második és harmadik együtt véve.

Unbiased 2008.09.26. 10:54:48

Off: nagyon nem szeretem azt, hogy az angol neveket valaki kiejtés szerint irja. Emögött valahogy azt érzem, hogy "én tudom ám, hogy kell rendesen irni, de most vicces akarok lenni". Hát szerintem nem az...

sixx · http://comment.blog.hu 2008.09.26. 10:57:25

unbiased, a neveddel ellentétben, ugye...eh, mindegy. oigen, tudom, hogy kell írni, biztos most vagy itt először, hogy ezt most szóvá teszed, azért van így, mert a magyar szinkron ezt (is) tönkrevágta, én meg szórakoztam vele egyet.

EasyFriend 2008.09.26. 11:22:55

Köszi az egész évados hogyvótot, ez az évadzárós (is) hűen visszaadta az érzéseimet az epizóddal kapcsolatban. Úgy a második évad eleje óta nem tudnám megmondani, hogy miért is nézem ezt a sorozatot (talán röhögni?), de asszem azért a poén kedvéért kitartok mellette a 4. szezonban is.
Asszem az is kimaradt, hogy az élve eltemetés után szerencsétlen Szukre majdnem elsétálhat szabadon, de persze a hülye Májkinak pont akkor kell hívnia a "Papit". Így köt ki a Sonában. Hajrá Szukre!

Vince Larkin 2008.09.26. 12:23:33

Kösz a kitartó hogyvoltozást, sixx! "ennél szerencsétlenebb sorozatszereplő hirtelen eszembe sem jut" Kunta Kinte? :D Szukre überszerencsétlen!
Az egyik képen olyan, mintha Szófia le akarná épp köpni Visztlört :) Mehón meg szódázás közben kezdett visszaesni szécsúszós állpotába, aztán jött az álhalász "fizesd má' ki az italokat" Mit vazze, a szódákat?

Gabba 2008.09.26. 12:43:36

A 3. szezont én is csak a hogyvoltból követtem, mert a 2. után elegem lett.
A 4. évadra viszont valszeg becsatlakozom majd, merthogy a kedvenc szereplőm visszatér ;-)

sixx · http://comment.blog.hu 2008.09.26. 12:56:57

gabba, borotvaélen táncolsz.

Krisi 2008.09.26. 13:02:34

Uramatyám, nemrég néztem a 3. évadot magyarul, hát a "Lucséró" szónál majdnem sírva fakadtam :(
A hogyvoltokat meg kösz, ennyi pont elég volt a sorozatból. Remélem a 4. talán majd közelít az első évadhoz, de azért be kell látnom, hogy a legütősebb rész az egész sorozatban a 2. évad legvége volt, amikor bemutatták Sonát. Remélem lesz még hasonló :)

sélli_ 2008.09.26. 14:09:38

Sietősen leszögezném, hogy T-Bag az egyik kedvenc karakterem, de könyörgöm annyira nevetséges volt ez a fél kézzel megfujtom a 200 kg-s (ok, lőtt seb, de akkor is) Lecserót egy PÁRNÁLVAL!!! vonulat, hogy rosszul lettem. De tényleg. Egyetértek Easy-vel, ez az évadzáró hűen tükrözi az egész évados idiotizmust. Az első után abba kellett volna hagyni, oszt csókolom.
No, majd a 4. etapban javítanak a jónépek (remélem!!)
sixx, köszi az egész évados kitartást! Mindjárt jön a Grace-helyzet.. ott folytathatod a sírvafakadást :))

Emanuelle 2008.09.26. 14:37:20

Most akkó Lucséró vagy Lecseró? Mondjuk má' mindegy. Amúgy ettől a résztől kész lettem. Egy 70 kilós félkarú faszi lerendezi a sonai keményfiúkat? Aztán Bellik, ahogy ott picsogott a háttérben a feka főnök hidegre tételénél..Amúgy már az is nagyon életszerű, hogy senkinek nem jutott eszébe még, hogy benyögje a tisztes társaságnak, hogy Bellik fegyőr volt egy szebb életben.
Legalább T-bagből kinéznék egy ilyen kedvességet.
Az apáca-prostis jelenet okádék nyálas és felesleges volt, ennél jobban már csak a papírrózsa-pisztoly képnél csuklottam.
Ja, és kicsit sem volt feltűnő az öreg teherautóján a leárazáskor vett iszonyatszínű padlószőnyeg borítású rejtekhely. Már csak a kilincs hiányzott róla.

sixx · http://comment.blog.hu 2008.09.26. 14:52:01

a papírrózsát a hányástól nem tudtam beleírni a hogyvoltba, háromszor mentem neki, nem ment.

Emanuelle 2008.09.26. 15:10:57

mélységesen megértelek, sixx.
Egyébként még annyit jutott az eszembe, hogy kezd nekem a Májkül-Link páros
egyre inkább hasonlítani a George-Lennie duóra. Itt is mindig Májkülnek
kell kirántania Linket a nagy kakiból.

Grizon 2008.09.26. 16:21:52

lehet, hogy buzi vagyok, de szerintem az utolsó rész egyetlen értékelhető momentuma a "pisztoly és papírrózsa az anyósülésen" volt. Lehet, hogy csak Stephen King Dark Tower-e miatt, de az tetszett :)

EasyFriend 2008.09.26. 17:05:24

"kezd nekem a Májkül-Link páros
egyre inkább hasonlítani a George-Lennie duóra" - remélem, a befejezés is hasonló lesz :-)

KiWiSaGe 2008.09.26. 17:19:42

Jah és persze Panama olyan cool hely hogy 2-3 körözött bűnöző fogócskázhat az utcákon, múzeumba mehet betörhet egy vitrint vagy beülhet szódázni egy bárba, akkor nem is értem mért nem megy minden rossz fiú oda.

Jaguar 2008.09.26. 20:54:09

Köszi SIXX!
Léci a 4-re is maradj!
Csak a HV miatt néztem ez a rakás szart.
Remélem a rötölö (bruhaha, Unbiased, ez ugye jó vicc volt?) hamar jön a 4-el, és vele Te is.

Jaguar 2008.09.26. 20:55:07

Sztem a papírrózsánál is gázabb volt a Szimpatikus rab + kosárpalánk lassítva.

Vince Larkin 2008.09.27. 08:48:53

Easy : "kezd nekem a Májkül-Link páros
egyre inkább hasonlítani a George-Lennie duóra" - remélem, a befejezés is hasonló lesz :-)"

hosszan tartó, szűnni nem akaró taps! :D

T. Norbert 2008.09.28. 14:34:25

Amik a negyedik évad elején történnek, utólag kamuvá és értelmetlenné teszik a 3.évadot. Majdnem ugyanaz, mint a "csak álmodta az egész évadot" megoldás. Gratula az íróknak!

Semmi vagánykodás vagy nagyzolás nem áll szándékomban, félre ne értsetek.

Bar Kochba 2008.09.29. 12:23:08

Sixx, nekem már az évad közepén ledobta az agyam az ékszíjat. Ha sztrájkoltak az írók, akkor kinek köszönhetjük a forgatókönyveket? A büfés néninek?

SPOILEREZŐKET KÉREM KITILTANI és a hozzászólásaikat törölni. Elb-sszák itt az ember szórakozását(?)!

T. Norbert 2008.09.29. 16:56:06

Mármint milyen spoilerezökre gondolsz? Remélem, nem énrám. Ugyanis semmi konkrétumot nem írtam.

Dark Wolf 2008.09.29. 19:42:50

Az is pont elég, amiket írtál.

Weboldal készítés olcsón · http://olcsoweboldal.hu 2008.09.30. 13:41:44

Köszi a hogyvoltokat SIXX! Mindegyik nagyon jó volt! Jövőre várom a negyedik évad hogyvoltjait :)

T. Norbert 2008.09.30. 17:23:31

Bakker! Kajakra, én elöbb fogok teherbe esni, minthogy megértsem a magatokfélék gondolkodásmódját. Brekegjétek már el nekem, hogy mi abba a spoilerezés, hogy leírom, hogy szerintem a következö epizóddal elkamusodik a sorozat? Leírtam bármit is, ami rontana a filmélményen? Tudtotokra adtam valami egyértelmü infót? Nem. Szóval felesleges beszólogatásokat abbahagyni.

Dark Wolf 2008.09.30. 18:53:29

Én meg azt nem fogom tudni megérteni, hogy egy olyan íráshoz, ami még a 3. évadról szól, és valószínűleg a legtöbb olvasója számára a távoli jövő zenéje a 4. évad, mért kell bármire is utalgatni azzal kapcsolatban, akár sejtelmesen, akár bárhogy. Ha a 4. évadról el akarod mondani a véleményed, kommentelj egy olyan postba, ami arról szól. Szóval a kommented volt kurva felesleges itt, nem a baszogatás.

sélli_ 2008.09.30. 19:11:01

SPOILER ON


Norbert, a 'mindent másoló cucc' mégis micsoda, ha nem nevén nevezett spoiler? Má' bocs. Semmi gond, télleg, csak tök felesleges akár utalásokat tenni a 4. évadra vonatkozóan, mert a) aki nézi úgyis tudja, b) aki nem, meg csak bosszankodik miatta. OK?

SPOILER OFF

T. Norbert 2008.09.30. 19:20:32

Dark Wolf:

Vannak dolgok, amiket újranézve, a késöbbiek ismeretében elöjönnek bizonyos vélemények az emberben. Azért szabadjon már spoilermentesen leírni.

T. Norbert 2008.09.30. 19:22:02

sélli:

Te miröl beszélsz? A hozzászólásomban semmi ilyenröl nem írok. Na várjunk! Nem lehet, hogy ti eleve kevertek engem másvalakivel, aki itt spoilerezett és törölve lett a hozzászólása???

sélli_ 2008.09.30. 19:26:06

Nem tudom, de valaki tuti beirta. Most nézem, hogy már nincs fent, valszeg sixx kimoderálta. Ha nem te voltál term bocs, de ettől még áll a zászló!!!

Dark Wolf 2008.10.01. 12:53:58

Nyugi, én nem keverlek, a kommented, amire reagáltam, még mindig bent van.

Savafan 2009.06.09. 14:56:28

Sixx!

Lesz HV a tegnap kezdődött, uccsó évadról?
süti beállítások módosítása