Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Született feleségek 4x10 - Késő bánat!

2008. szeptember 25. 14:00 - Tm

Tornádó jött, tornádó ment, az irtózatos pusztítás meg maradt a Lila akác közben. Gaby berohant Carlos után a kórházba, a többiek pedig a mentésre érkező tűzoltóautók villódzásánál szorongva várják Lynette-tel a fejleményeket. Amik egyelőre késnek. Lynette egyre hisztérikusabb, mert szerinte, ha Tomék élnek, kiabálnának. Susan nem túl meggyőzően, de nyugtatja, hogy minden rendben lesz, aztán elküldi sebkezelésre a mentősökhöz.Ez remek alkalom Edie-nek, hogy végre ő is megnyilvánuljon. Szerinte hülyeség hiú reményeket ébreszteni, sőt, nkább épp arra kéne felkészíteni Lynette-et, hogy ez igazán rosszul is végződhet. Milyen remek gondolat! A többiek is lehurrogják rendesen, majd végső reményként csatlakoznak az imádkozó McCluskeyhoz és várják a csodát.

Hogy az imakommandó vagy McCluskey pincéje működött-e jól nem tudjuk. A lényeg, hogy a tűzoltók hirtelen a romok alól elővarázsolják Pennyt. Aztán Parkert. Aztán Prestont és Portert meg Kaylat. Aztán Tomot. Aztán .... aztán amikor már mindenki  megkönnyebülten mosolyogva várja az utolsó lent rekedtet, kiderül, hogy Ida nem élte túl. Hirtelen az eset legnagyobb vesztese szegény McCluskey lesz. Ez aztán lehetőséget ad Edie-nek, hogy bebizonyítsa, mégsem a világ legnagyobb tuskója. Elsőként ugyanis épp ő lép oda együttérzően megszorítani a megrendült Mccluskey kezét.

Három nappal később Ida Greenberg már egy kis díszes urnában tartózkodik, McCluskey pedig Lynette segítségével próbálja rendbetenni a holmijait, amikért hamarosan Ida unokahúga jön Nebraskából. Pakolás közben két fontos dolog derül ki Idáról. Egyrészt, hogy a II. VH alatt baseball szupersztár volt, aki az amerikai női liga történetében először csinált tripla játékot - ami bármit is jelentsen, nyilvánvalóan valami jelentős dolog. Lynette már ezen is meghökken rendesen, az viszont teljesen kiüti, hogy Parker kiböki: a kis család csak azért élte túl a ház összeomlását, mert Ida az asztmától kidőlt Tommal együtt betuszkolta őket a lépcső alá. Ahol neki már nem maradt hely. Uhhh. Na, Lynette ezt a csomagot aztán nehéz lesz cipelni.

Megjönnek a nebraskai rokonok, akiket jól láthatóan csak az Ebayen elnyomható cuccok izgatják, annyira, hogy Ida hamvait például eszük ágában sincs szétszórni a közeli baseballpályán, hiába kérte ezt. Miért? Mert nem esik útba. Tényleg? Akad ki Lynette, majd Ida hamvait a porszívóban lévő pormacskákra cserélve adja át az urnát az ellenszenves rokonoknak.

Éjszaka van, a Hold a Földre ásít. Lynette McCluskeyval bemászik a lezárt pályára, ahol egy McCluskey által prezentált Mary E. Frye vers után megkezdik a hamvak szétszórását. Ami egy ideig azt jelenti, hogy ide-oda szaladgálnak két bázis között, mert Mccluskey bizonytalankodik, melyik poszton is játszott Ida anno. Később aztán cikk-cakkban keresztül-kasul befutják a teljes pályát, igaz, ekkor már a biztonsági személyzet kergeti őket. Nem baj, így legalább Ida a teljes pályán egyenletesen elosztásra kerül.

A jól sikerült, ám Lynette-nek azért csak mérsékelt lelkiismeret megnyugvást hozó temetés után MCcluskey összefoglalja az örök tanulságot, miszerint addig becsüljük az embereket, amíg köztünk vannak. Ennek a jegyében aztán a megnevelődött Lynette be is ül azonnal egy sörre beszélgetni McCluskeyval.

A többieknek is megkezdődnek a dolgos, romeltakarítós, újrakezdős hétköznapok. Néhányuknak meg a lezárósak. Adam például a proszektúrán azonosítja a fáról leszedett Sylvia holtestét. Ezzel vége, mondja kicsit szomorúan, nagyon megkönnyebbülten. De még mennyire, hogy vége, ért egyet Katherine. Igaz, ő a házasságukra érti. Adam pakol, és közben - bármilyen valószínűtlen is egy Katherine pedánsságú háziasszony esetében - az ágy alól elővarázsolódik Katherine haldokló nagynénijének utolsó irománya. Na, most már Adam is tudja a nagy titkot, csak mi szívjuk a fogunkat, mert a kis dög magában olvasta el. Grrr.

Az viszont tuti, hogy valami nagy disznóság van benne, Adam ugyanis hirtelen a megbocsátásért pitiző férjből az erkölcs bajnoka lesz, és közli, hogy Ő hagyja el Katherine-t, amiért durván hazudott a múltjáról. Nocsak. Kb. ezt gondolja Dylan is, aki kihallgatja a beszélgetést, majd anyja távozása után kikotorja a kandallóból az odavetett levél maradékát és elolvassa. Az arcából ítélve, bár ne tette volna. Most már jövő héten tényleg mondják meg, hogy mi a franc van benne!

Mike már ezt a részt is a rehabon tölti. Susan meg befogadja Hodge-ékat, akiknek a háztetőjét kilyuggatta a tornádó, annak ellenére, hogy valójában Julie-val együtt halálosan retteg, hogy a pedáns Bree pokollá teszi majd az életüket. Aztán hamar rájönnek, hogy valójában tiszta házas-vasalt ruhás-megvarrt szoknyás-kacsasültes-gyertyafényes mennyország vár rájuk. Susan és Julie is úgy érzi, végre megkapta azt a gondoskodó anyát, akire szüksége van. Extázisközeli állapotukban azt sem bánják egy cseppet sem, hogy Bree másnap szeretne vacsoravendégeket fogadni az ő nappalijukban, és a kacsavacsora csak próba a másnapi előadásvacsorához. Persze csak, ha nem gond. Gond? Ugyan! Sőt, a tűréshatár simán kibír akár egy szombati villásreggeli-próbát is.

A másnapi titokzatos vacsora díszvendége nem más, mint Walter, az építész, Bob és Lee haverja, aki elvileg a Hodge-ház tatarozási munkálatait vezet. A szerelme váratlanul bepasizott ugyanis, amitől Walter őszinte, mély, sírvapicsogós és legfőképpen munkaképtelenné tevő depresszióba zuhant, és visszamondta a feladatot. Miiii? Most???? De már nem találok másik építészt! Esett kétségbe Bree, de az önző Waltert teljesen hidegen hagyta, hogy Mrs. Hodge-nak egy Orlando Bloom poszter alatt kell töltenie az éjszakáit.

A praktikus Bree persze egyből van terve a megoldásra: Walternek keríteni kell egy új csajt. Talán inkább pasit - pontosít Bob. Javagyúúúgy! De hiába tűnik Bob éés Bobek a kézenfekvő megoldásnak a potenciális élet- és munkakedv-visszaadó partner leszállításához. Walter ugyanis csak 3-as, az ő baráti körük meg főleg 9-esekből áll. És? A melegek között egy 9-es sosem állna szóba egy 3-sal. Aha. Akkor keresni kell valakit, aki talán nincs annyira otthon a melegmatekban, tűzi ki a feladatot Bree.

És már ott is vagyunk az igazi kacsavacsorán. Mint kitalálható, a díszvendég Walter, akinek Bree - rafkós és bátran mondhatjuk gátlástalan - tervei szerint a főzőtudománya mellett bemutatja Andrewt is, hogy végre valami haszna is legyen a családnak a melegségéből. Azért Andrewt sem kell sajnálni. Először felháborodik ugyan, amiért az anyja épp hogy csak az izomzatát és a fogazatát nem mutogatva látványosan próbálja rátukmálni egy faszira, de aztán meglátja az üzleti lehetőséget a dologban. Pláne, hogy tisztázzák: Bree nem konkrét szexre gondol, csak amolyan beteljesülés nélküli vágykeltő önkelletésre. Amit ő is csinált egész életében. Végül az önérzetes Andrew egy 60"-os plazmatévére értékeli a szolgáltatását. Bree szerint méltányos, sőt azonnal megtoldja egy házimozival is - ha Walter árengedményt is ad.

A beszélgetésnek ezt a részét kihallgatja Julie, és viszi a pletykát a megbeszéltek szerint a kacsavacsora végét az emeleten a tévé előtt heverésző Susannek. Az meg egyből lejátssza a sztorit: Walter beleesik Andrewba. Walter már nem lesz nyomorult. Mégis megcsinálja a tető. Breeék hazaköltöznek. És akkor lőttek a vasalt párnahuzatnak meg a fűszerkertnek! Susan akcióba lendül, és bepofátlankodik a vendégségbe, ahol gyorsan a tárgyra térve elejt néhány megjegyzést Andrew előző izmos fiatal barátjáról, meg hogy ez a típus Andy kedvence. Bree ölni tudna a szemével, Orson és Andrew meg próbálja menteni a tetőt meg a tévét a "de már nem" és a "mostanában az érettebb, műveltebb típusokra bukik" mondatokkal.

Ez még megy egy darabig. Susan fúrja a bontakozóban lévő liezont, Hodge-ék próbálnak jól kijönni a kanyarokból, szerencsétlen Walter meg leginkább nem ért semmit, aztán a "haverjaid úgyis hímringyónak néznék" mondatnál úgy dönt, hogy ideje távozni ebből a bolondok házából. Orson még tesz egy kétségbeesett kísérletet Andrew szexi hálós felsőjét emlegetve, aztán belátják, hogy bukott a projekt.

Walter el, Bree pedig előveszi Susant. Aki bűnbánó képpel kiböki, hogy az egészet csak azért csinálta, mert azt akarja, hogy Bree meg a vele kézen fogva járó meleg vacsi, takarítás, rendszerezés és egyáltalán gondoskodás ne menjen még el, mert bazira szüksége van rá. Bree megértően mosolyog, majd kimegy egy kis házisütiért, hogy jobban menjen a beszélgetés a kis Susie-val. A kis Susie kér egy kis langyos tejecskét is hozzá, és szent a béke.

Victort temetik. Gaby még arra sem veszi a fáradtságot, hogy megjátssza a bánatos özvegyet. Sőt leplezetlen elégedettséggel tekint a jövőbe, ahol álomszerű életet biztos majd neki és Carlosnak mindaz, amit a dúsgazad Mr. Lang ráhagyott. Hamar kiderül azonban, hogy a dúsgazdag Mr. Lang nagyon is él. Az egész családi vagyon ugyanis Milton, Victor apjának a nevén van. Aki tud a Carlos-afférról, és úgy tűnik, mintha neheztelne emiatt özvegy Langnére. Gaby milliós tervei gellert kapnak, azután végső megaláztatásként még a szertartás előtt kénytelen távozni a templomból is. Milton ugyanis befenyíti, hogy az egybegyűltek előtt lehazugcsalókurvázza a gyászbeszéd részeként, ha akkor még a padban ül.

Gaby a kórházba tipeg Carloshoz - aki a szemén csinos kötéssel fekszik egy jó kis kezivezérlésű morfinadagolóra kötve - és beszámol neki a temetésen történtekről. Carlost a hír, hogy Gaby a dolgok nem túl szerencsés konstellációja miatt nem örökölt egy ganyit sem, nem túlságosan izgatja fel. Oké, legfeljebb kénytelenek leszünk a Kajmán-számlás 10 milkából meghúzni magunkat - kommentálja az esetet. Jajj, mit mondjak? - kattog először Gaby agya, majd kezében a morfinadagoló gombja. Tudod szívem, Al elhozta a papírokat, de valahogy Edie-hez került (katt), aki le akarta nyúlni a papírokat (katt-katt), és tudod nagy szél volt (katt-katt-katt) és elvitte a tornádó (katt-katt-katt-katt). A sok kattogásnak hála Carlos végül csendes delíriumban belenyugszik, hogy a titkos pénze elrepült a tornádóval, mint múlt században a léghajó a paprita-bodnárattila duóval.

Gaby Al házához siet, hátha a könyvelő tud valami megoldást a helyzetükre. De Al nem tud már semmit, legfeljebb Szent Pálnak pénzügyi tanácsokat adni, ugyanis agyonütötte egy fa. A családi tragédia persze nem gátolja meg Gabyt, hogy a maga tragédiáját szem előtt tartva kikérdezze a zokogó özvegyet, hol is tartotta hites ura a dossziéit. Gaby körmét, ruháját nem sajnálva hősiesen nekiveselkedik a garázsba bezsúfolt dobozolt iratok átnézésének. Levesz, kinyit, széttúr, arrébrak ezerrel, de hiába. Végül feladja. Részben mert még ő is érzi, hogy úrinő nem kutat négykézláb a véletletlenül felnyíló garázsajtó előtt álló döbbent gyásznép szeme láttára.

Aztán kiderül, hogy Al felesége ön- és családvédelmi okokból eleve minden offshore-os papírt megsemmisített. Kész, ennyi. Lőttek a Lang-hagyatéknak, lőttek a Kajmán-számlának. Carlos végtelenül el van keseredve. Gaby vígasztalja, és ezúttal egész hihetőnek tűnik az "a lényeg, hogy mi itt vagyunk egymásnak, meg különben is: gazdagságban, szegénységben". Egészségben, betegségben, folytatja Carlos, akinek szavai egészen új értelmet nyernek amikor kicsit később az orvosával folytatott beszélgetésből megtudjuk, hogy megvakult. Szegény Carlos, nem csoda, hogy nem újságolta még el Gabrielle-nek. A szegény és beteg férj nála az eddigiek alapján tényleg nem tűnik nyerő mixnek.

22 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.09.25. 14:17:03

Minek Andrew-nak akkora tévé? be se férne a lakásába...

Tm 2008.09.25. 14:19:35

hát úgy tűnik erre nem lesz gondja:)

Kenda 2008.09.25. 14:58:07

Az hogy van már, hogy egy bazi nagy tornádó söpört keresztül a Lila akác közben, miközben a kis papírcetli, amit Adam megtalált, arrébb se mozdult egy millimétert se? :)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.09.25. 15:00:01

Az a ház jobban volt megépítve, mint Mrs. McCluskey-é :-)

Llew 2008.09.25. 16:12:47

Fedor a 60" az csak másfél méter nem? Az annyira ezért nem nagy. Kár, hogy a magyarban csak 90 cm lett belőle. furcsálltam is, hogy Andrew ilyen olcsón adj a magát.
Ez a tornádó elég fura volt. Sylvia kirepült az ajtón, aztán irány az ég, erre ott van szomszéd fán. Meg a házak összedőltek, de a ruhák ott maradtak a romok között. A tornádó nem ugyan ott szokta lerakani a cuccot ahol felszedte. És Carlos eszméletlenül hevert az ajtóban és nem repült el? Á menjenek már.
A kurva nagy titok már tényleg kiderülhetne.

evicska 2008.09.25. 16:36:57

Á, tutira csak a legvégén fog kiderülni a titok, tipikus Feleségek-húzás, h az évadzáróban hull le a lepel.
Örülök, h Lynette végre vette az adást és próbál újrakezdeni McCluskey-val. Az öreglány úgyis az egyik legjobb karakter, kár lenne keveset szerepeltetni.

dév 2008.09.25. 17:24:20

Azért ez a -gyógyszer adagolás alatti- párbeszéd vitt mindent:

Carlos: Mi ez a kattogás?
Gaby: Ááá, semmi, csak sms-t írok...

dr. Eminens 2008.09.25. 17:54:56

Ja, azon az sms-íráson jót nevettem XD
Meg mikor Gaby megtudta, hogy Al meghalt:
Gaby: Nagyon le vagyok sújtva. Nem is tudom, mikor rendültem meg ennyire.
Al özvegye: Nem tegnap temették el a férjét?
Gaby: Ja, az is sz-r volt.

Egyébként hogy van az, hogy a legtöbb ház teljesen ép maradt, kizárólag Mrs. McClusky háza rombolódott porig? Elég logikátlan.

candyperfumegirl 2008.09.25. 22:02:51

Hát nem tudom, mindnekinek más humor jön be, de nekem Gaby húzásai azok, amiken már a 2. évad kezdete óta képtelen vagyok nevetni, mert egyszerűen fizikailag fáj, amit művel.

Potykaa 2008.09.26. 10:00:54

Háát, kát higy Victortnak ennyi...megnéztem volna a bosszút :)
Bár gabiék nem költözhetnek, az ki van zárva.
Én bírom Gabi poénjait...:)

Ja és az meg hogy van, hogy egész este ég a kandalló, de még reggel pont annyi fecnit tud kihalászni (majdnem épen)Dilen amiből rájön a nagy titokra...

Tm 2008.09.26. 10:05:37

szerintem nem este volt, kifigyelte, az egetest es rogton utana szedte ki, nem?

EasyFriend 2008.09.26. 11:32:03

"Egyébként hogy van az, hogy a legtöbb ház teljesen ép maradt, kizárólag Mrs. McClusky háza rombolódott porig? Elég logikátlan"
Amikor a Twister c. film bejött, ami ugye nem tegnap volt, olvastam egy cikket a tornádókról, és ez volt az egyik érdekesség, amit leírtak, hogy a tornádó teljesen logikátlan, vagyis akár egymástól fél méterre levő dolgok közül az egyiket porig rombolhatja, a másikat érintetlenül hagyhatja. Szóval ez tényleg megeshet.

candyperfumegirl 2008.09.25. 22:02:51 - Ez érdekes, én általában a Gaby-Carlos és a Lynette-Tom poénokon bírok nyeríteni, viszont amiket Susan művel, amikor folyton égeti magát, nekem azok szoktak fájdalmat okozni.

Egyébként meg grat Mrs McCluskey-nak (Kathryn Joosten) az igencsak megérdemelt Emmyért! A baseballpályás jelenet király volt!

bee1005 2008.09.26. 15:04:36

Susan engem is idegesít. Pláne maratonban nézve még zavaróbbak a húzásai.
A cetli meg... lássuk csak.
Meghalt a Lilly néni. Megírta a papírt. Adott egy unokahúg, aki a takarítást tekintve Bree-klón... szóval a 4. részben meghal a nagynéni, és a tisztaságmániás nő még a 10. részig sem (ami ez esetben, Susan pocaknövekedését nézve több hónapos ölel fel) takarít ki egy olyan szobát, amiben haldoklott, majd meghalt egy ember. Ha ez még nem elég, jött a tornádó (oké, egy logikátlan tornádó, de akkor is...), plusz mikor Adam lehajolt az ágy alá (ahol hónapok óta nem volt takarítva), sem egy porcica, se semmi nem látszott a földön. Ezek után Dylan a millió darabra tépett, majd elégetett cetliből három darabot (tehát a levél egytized részét) összeilleszt, és máris fény derül a nagy titokra. Naneeeeeee!

bee1005 2008.09.26. 15:32:31

Utánanéztem Katherine titkának, elég sokkoló. CSak éppen kicsit irreális, és nekem enyhén durva is. A Mary Alice-féle titok annyira profin fel volt építve, hogy azóta sem tudtak olyasmit kitalálni.

gyurmalány 2008.09.26. 18:57:34

ÁÁÁÁÁÁÁÁá, én is utánanéztem, utálom magam.

viszont nagyon várom Brian Kinneyt. Akiről nehéz elképzelnem, hogy milyen amikor nem brian kinney.

eperlekvár 2008.09.26. 19:00:24

Én sem bírom már Susant pedig az elején ő volt a kedvencem. A mostani részben ráadásul nagyon rosszul is nézett ki...

eperlekvár 2008.09.26. 19:01:29

Ja igen, a cetlis dolog, na az tényleg nagyon irreális.

esem1970 2008.09.26. 22:35:00

Tm köszi a verset, mikor mondta, már akkor gondoltam, hogy valaki linkelje be, és lőn...
nagyon tetszett!!! meghatódtam. És a magyar változat még szebb mint az eredeti. A fordítója nem ismert, és itt a teljes változat:

Ne jöjj el sírva síromig,
Nem fekszem itt, nem alszom itt;
Ezer fúvó szélben lakom…
Gyémánt vagyok fénylő havon.
Érő kalászon nyári napfény.
Szelíd esőcske őszi estén.
Ott vagyok a reggeli csendben,
A könnyed napi sietségben.
Fejed fölött körző madár,
Csillagfény sötét éjszakán.
Nyíló virág szirma vagyok,
Néma csendben nálad lakom.
A daloló madár vagyok,
S minden neked kedves dolog…
Síromnál sírva meg ne állj;
Nem vagyok ott, nincs is halál.

npityusk 2008.09.27. 20:16:13

mi volt Mary Alice titka???

KiWiSaGe 2008.09.28. 14:21:21

Mary Alice titka az volt, hogy Zach nem is az ő fia hanem egy drogos nőé aki nem tudott róla gondoskodni ezért eladta Young-éknek. Akik fogták a gyereket és elköltöztek a Lila Akác Közbe, ahol felbukkant Zach igazi anyja és kérte vissza a porontyát mire MA jól hasba szúrta, feldarabolta majd elásta a medencébe.

Ajánlom az 1. évadod szerintem messze az volt a legjobb

bee1005 2008.09.28. 17:35:39

Igen, de a Mary Alice-es titok az tényleg olyan volt, hogy minden részben adagoltak valami apróságot, de olyasmit, amitől az ember megborzongott. És a szereplők, az az őrült Felicia, Dirdra apja, Zach, Paul, mindenki úgy el volt találva... Semmi túlzás nem volt benne, érdekes volt, de mégis olyan életszerű. A későbbi titkok már nem lettek ilyen jól eltalálva: Orson anyjának vad gyűlölete, Applewhite-ék pincéje, vagy épp Orson gázolása (ami nem vág egybe a jellemével és azzal sem, miért tette), és ez a mostani, Katherine-féle is tele van olyan eseményláncokkal, amik a való életben nem követik egymást.
Igen, az első évad a legszuperebb, olyan, mint egy kb. 20 órás Poirot-regény (bocs, film). :)

2008.09.29. 08:18:02

Ennek ellenére a Mary Alice-es dolognak nekem azért olyan elég furán lett vége, egyes szálak huss, elrepültek a szélbe (tornádó), aztán sose (vagy alig) beszéltünk róla többet. Szóval, szerintem elég kurta-frcsa lett a lezárás, ahhoz képest, hogy valóban részeken át, kis lépésekben építgették a dolgot.
Azaz, azért annyi esélyt adok ;-), hogy lehet, hogy nincs igazam, minden le lett rendesen zárva, akár több részben is, csak (és itt kapcsolódom egy másik témához) addigra én már kibuktam Susanon, és épp szüneteltettem a DH nézést. (pl. a második évadban, meg most is)
süti beállítások módosítása