Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

House 4x05 - Tükröm, tükröm

2008. szeptember 25. 12:32 - candyperfumegirl

House és a már csak 6 fős csapat nagy munkában vannak, új páciensükről brainstormingolnak éppen, amikor beállít Cuddy Foremannel az oldalán, diadalittas arckifejezéssel. Jelöltek teljesen lefagynak, ez meg hogy, itt valaki soron kívül bejut, ez nem ér. House sem ugrál éppen az örömtől, már éppen megszokta Foreman hiányát, de Főnöknéni kijelenti, hogy Foremant ő alkalmazta (akárcsak House-t), és nincs apelláta, marad, méghozzá azért, hogy ő legyen a szeme és a füle, és jelentsen neki mindent, amit House csinál. Más szavakkal élve egész nyugodtan be lehetne szerezni egy „Cuddy’s bitch” feliratú pólót Foreman méretében.

A hetibeteg is érdekes ezen a héten, konkrétan úgy került hozzájuk, hogy két suttyó kirabolta az utcán, akiknek flegmán beszólogatott, majd köhögőrohamot kapott, azok meg kihívták a mentőket, mielőtt eliszkoltak volna a pénztárcájával, hát nem aranyosak? Használható infót viszont nem sikerült kihúzni a betegből, a köhögés meg nem éppen jellegzetes tünet semmire, szűkíteni kéne egy kicsit a kört, mi válthatja ki, úgyhogy terhelni fogják a tüdejét, azt szokták ilyenkor csinálni.

House elbeszélget egy kicsit Foremannel, mégis miért jött vissza, amikor senki sem hiányolta, és mit kéne csinálnia ahhoz, hogy elhúzzon. Ez most nem lesz egyszerű, mert Foreman nem tud hova menni, így nem mondhat fel, és Cuddy sem fogja kirúgni, szóval House kezdheti a trükközést. Nem Foremant fogja szívatni, hanem Cuddyt, ez több szempontból is sokkal élvezetesebb. Közben a kórházban ad-hoc fogadóiroda nyílt Chase vezényletével, a legközelebbi kieső személyére kötnek fogadásokat a jelöltek nagy összegekben. A jelenlegi befutónak Törtető Cafka tűnik, nagyon szívesen látnák ezek már Házon kívül, hát majd meglátjuk.

A hetibeteg terheléses tüdővizsgálata során végtagfájdalom lépett fel, később pedig összeesett a folyosón, de Foreman szerint csak szimulál, és Münchaussen kórja van. Nem egészen, itt kicsit másról van szó, House-nak ugyanis feltűnik, hogy a beteg a mentős nevét adta meg, aki bevitte, és minden olyan tünetet produkált, amit azok a betegek, akiknek eddig a közelébe került a kórházban. Ez tükör szindróma, ami egy nagyon érdekes dolog, a beteg felveszi a személyiség –és viselkedési jegyeit annak, akivel találkozik.

Ez nagyon izgalmas lesz, mert le fogja tükrözni az összes szereplő személyiségét, de a diagnózist meg hátráltatja a dolog, először is meg kéne tudni, ki is ő valójában. A tárcáját ugye ellopták, csak egy kocsikulcs volt nála, Big Love majd megy, és felkutatja a kocsit, House őt ugyanis nem engedi a beteg közelébe, még megkérné 6 nővér kezét és spirituálékat énekelne, más se hiányzik. 13 is vele tart, kettesben vidámabb. House meg viszi a hetibeteget Jimmy műtétjére, hátha ebből kisül valami érdekes. Jimmy abban a pillanatban izzadni kezd, amikor látja, hogy haverja egy idegennel együtt jön be a műtőbe, de inkább óvatosan közelít a dologhoz, House-t nem jó cukkolni egy olyan helyiségben ahol szikék, és felnyitott hasú emberek vannak. A téma gyorsan Foremanre és az ő visszahozatalára terelődik, de Jimmy szerint ez is csak egy újabb menet a House vs. Cuddy életfogytig tartó csatában, hetibeteg pedig nagyban helyesel, igen, minden csak Cuddyról szól. Jimmy máris megkedvelte a pasit, a tükör pedig nagyon úgy néz ki, hogy Jimmy elé került.

De felfedeznek egy furcsaságot is, a betegnek különös kiütések vannak a kezén, beiszaposodott a vére, fel kell melegíteni azonnal. Ez valami fertőzés lesz, kérdés, hogy milyen. Ezt pont a menzán kell megbeszélni, ahol House csak úgy mellesleg elüvölti magát, hogy romlott volt a majonéz, és húzzon mindenki a klinikára kivizsgálásra. Mozgósította a csapatait Cuddy ellen, értjük, csak azt nem, hogy ér ennyi macerát Foreman kigolyózása?

A hetibetegen hemokultúrát kell csinálni (sok szerencsét hozzá ilyen vérnél), ezt Törtető Cafka végzi, de ez azzal, jár, hogy bele kell néznie a tükörbe, és nem kimondottan tetszik neki, amit lát. A beteg kapásból felveszi a Törtető Cafka figurát, némi önkritikával megfűszerezve, amiből az derül ki, hogy Cafkának azért kell, hogy mindig igaza legyen, mert ha már senki sem szereti, legalább ez az egy örömre legyen az életben, érdekes. Utána Taub a soros, róla kb. az derül ki, hogy szívesen látná Törtető Cafkát vízszintesben, és nincs ellenére egy kis egészséges agresszió sem, imádom ezt a pácienst. Ebben a tükör szindrómában az még az érdekes, hogy ha többen is vannak a beteg közelében, akkor azt utánozza, akit ő dominánsnak ítél a jelenlévők közül, úgyhogy Jimmynek hízik a mája rendesen, hogy közte és House között őt választotta. House nem lát az idegtől.

Hetibetegnél felfedeztek egy léziót a májon, erre kéne differenciál, de a csapat jelenleg elfoglalt a klinikán, a 2007-es Nagy Majonézpánik miatt, ami már annyira duzzad, hogy félő, hogy más kontinensekre is átterjedhet. Dr. Unalom szerint (ő a 4. fiú a csapatban, de eddig olyan szinten nem volt értelmes megnyilvánulása, hogy az említése is fölösleges lett volna) májbiopsziát kell csinálni, már mehet is, és egyúttal nézhet ő is a tükörbe. Róla az derül ki, hogy elképesztően unja magát itt, a kórházban, korábban az Orvosok Határok Nélküllel túrázott, és az, hogy itt van gyógyszer, felkészültség és higiénia, számára nem kihívás, úgyhogy ezzel a lendülettel fel is mond. House csípőből lehülyézi, nehogy már ez ok legyen elhúzni, és ezzel meg is van győzve, kár volt erre a pasira egy bekezdést is elvesztegetni.

A biopszia során valami fekete gennyet sikerült kivonni, amit ő gombának gondolt, de az valójában alvadt vér, amit valami vírus, vagy egzotikus baktérium okozhat, de milyen? Most van az a pont, amikor már nem lehet épkézláb kórtörténet nélkül boldogulni, elsősorban tudni kéne, merre járt az emberünk korábban, hol szedhetett össze valami egzotikus nyavalyát. Gerincfolyadékot kell venni tőle, mert abból kiderülhet pár dolog, ezt Kutner végzi. Neki azt mutatja a tükör, hogy baromira élvezi, amit csinál, mert kedveli az új dolgokat, és az izgalmakat, ha ez kis fájdalommal jár, hát az sem gáz, hmm.

Eközben Cuddy nagyban ügyköd valamit House irodájában, konkrétan a titkos-titkos-titkos vikodinjával (amit a 3. évad óta tudunk, hogy a Lupus könyvben rejteget), Jimmy meg rajtakapja. Mint valami rossz gyereket, úgy oktatja ki a főnökét, nem kéne House szintjére lesüllyedni, és gyerekes csínyekkel szívatni, teszem azt hashajtóra cserélni a vikodint, ez olyan snassz. Ó Jimmy, te nagy bölcs, hol voltál két órával ezelőtt, amikor Cuddy pontosan ezt csinálta? House-nak most lesz már kemény órája, de már persze rájött, honnan fúj a szél, tudja ő, mikor nem vikodin a vikodinja, de vajon Cuddy tudja, mikor nem fogamzásgátló a fogamzásgátlója? Ezzel a kérdéssel hagyja faképnél Főnöknénit, aki nagyon sápad, aminek értelmét nem látom, mert Cuddy a 2. évad vége óta próbál teherbe esni, hogy is van ez, kedves írók?

Hetibeteggel ezalatt sem jutottak előbbre, a kiütése visszatért, és most éppen lázat akarnak indukálni nála, hogy beinduljon a vérkeringés. Ezt Foreman csinálja a változatosság kedvéért, csak hogy most ő is belenézhessen a tükörbe. Foreman köszöni szépen, remekül van itt, ahol van, és nem akar menni sehova. Na ezért kellett a nagy cirkusz, és a hosszú és fájdalmas EmóForeman időszak, amikor azon sírt, hogy nem akar House-zal dolgozni? De ezen most nem lehet sokat filózni, mert a hetibeteg hirtelen elveszíti az eszméletét. A forró fürdőben, ez ciki, mert előbb szárítani kell, és csak utána lehet defibrillálni. Igen ám, de itt van a defibrillátor szakértő Kutner, aki biztos éppen józanodni próbált anno, amikor az egyetemen ezt tanították, mert ő most is kisüti a beteget még egy kicsit vizesen. Hetibeteg szíve helyreáll, Kutnert viszont megüti az áram, valaki tartson már neki továbbképzést ebben a témakörben, mert itt komoly hiányosságok vannak.

Meg kell tudni, mitől állt le a beteg szíve, szívbiopsziát kell végezni, ami persze rohadtul veszélyes, de jobb ötletük nincs. Visszajön Big Love és 13, megtalálták a kocsit, a kesztyűtartóban csupa hasznos és informatív dologgal, éttermi számlákkal, meg egy tubus kenőccsel, ha ebből kihoznak valamit, nagyot fogok nézni. House-nak viszont az az érdekes, hogy miért kellett 13-nak is Big Love-val menni, nem kell két ember egy kocsi felkutatásához, tehát az egyetlen magyarázat, hogy nem akart itt maradni, ennek a páciensnek a közelében. Tessék szépen a tükör elé fáradni kisasszony, most.

House szépen elhelyezkedik, hogy élvezze a műsort, 13 ideges, de a beteg csak House-t hajlandó utánozni, nem túl meglepő. Kivételesen nem örül, hogy ő bizonyult alfahímnek, mert meg akarta tudni, mi a gáz a kiscsajjal, mert hogy valami van, az biztos. Be kéne küldeni vele valakit, aki nem dominál 13 mellett, különben soha nem fogja megtudni, mit mutat 13-nak a tükör. De mi megtudjuk, mert látjuk, amikor kettesben marad vele, azt mutatja, hogy RETTEG. Halálra van rémülve, de hogy mitől, az egyelőre rejtély.

A diagnózisban pedig továbbra is patthelyzet van, a biopszia negatív lett, a kiütés visszatért, és a láza is felszökött 42 fokra. House-nak az az ötlete támad, hogy elő kell belőle hozni saját gondolatokat saját magáról, tehát elő kell teremteni egy olyan helyzetet, hogy a hetibeteg saját magát utánozza. House beöltözik a páciens ruháiba, és beviszi hozzá a cuccot, amit a kocsiban találtak, megmutatja az éttermi számlákat és a kenőcsöt, amit a beteg önkéntelen mozdulattal az orrára ken, hogy ne érezze a trágyaszagot. És itt a csoda, House-nak ennyi információ elég a diagnózishoz, a beteg farmfelszerelést árul, tehát gyakran van farmokon, disznók közelében, ahol a trágyától mindenféle fertőzést lehet elkapni. Greg House for president.

Mehet is a kezelés, illetve mehetne, de Foreman előtte még elvégezne egy érdekes kísértetet. Be kell terelni House-t és Cuddyt a ringbe, egyszerre a tükör elé állítani őket, lássuk melyik a domináns fél. Ez valóban remek ötlet volt, nézi is a meccset mindenki, aki él és mozogni tud a kórházban. House és Cuddy egyszerre beszélnek, de megállás nélkül, majd a beteg rájuk üvölt, hogy fogják be rögtön. Feszült csend. Ez eddig mindkettő lehet, a következő mondat lesz a döntő. A következő mondatban a beteg kanos hangon megjegyzi, hogy teljesen beindult Cuddy melleire, és hát igen, ez el is döntötte a kérdést. Cuddy még próbálna magyarázkodni, hogy mindig is tisztában volt saját előnyös testi adottságaival, de House, az alfahím már az örömtáncot járja.

Már csak a kiszavazóshow van hátra, ami szintén nagy közönség előtt zajlik (ebben a kórházban senkinek semmi dolga?), és meglepő eredménnyel zárul, ezúttal senki sem repül. Hú, de sokan buktak most komolyösszegeket a fogadáson. Foreman faggatja House-t, miért volt olyn rendes, hogy mindenit megtartott, talán mert tudja, hogy mindannyian jó orvosok? Talán, vagy talán azért, mert így Chase elnyerte mindenki pénzét, és az előzetes megállapodás értelmében az összeg fele House-é. Na így csinálja ezt a kórház alfahímje. Foreman pedig marad, mert maradni akar. Képes volt úgy a tükörbe nézni, hogy elfogadta, amit látott, és képes volt átlépni az önsajnálaton, tehát fejlődőképes, vagyis House szemében szörnyszülött. Lényeg, hogy újra együtt.

(megj.: Tudom, hogy úgy hangzott el, hogy az epizód címe ’Kerül, amibe kerül’, de ez biztos, hogy tévedés, és a következő epizód címével keverték össze, ami eredetiben ’Whatever It Takes’. Ennek a résznek a címe ’Mirror Mirror’ volt.)

Címkék: house
45 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pepe0419 2008.09.25. 13:08:11

rég nevettem ennyit House-on, Cuddy-House-tükör jelenet volt a csúcspont :)

eperlekvár 2008.09.25. 13:12:07

Én is jókat nevetgéltem magamban (egyedül nézem) :)
Egyszerűen nem tudom megunni ezt a sorozatot, imádom!!!

Viszont Cameron szőke feje nem tetszik.

Hooshee · http://hooshee.blog.hu 2008.09.25. 13:16:58

Ez egy qrva jó epizód volt :) Zseniális ahogy House a végén legéppuskáz mindenkit a botjával :D

sélli_ 2008.09.25. 13:23:11

ISTEN MEGÁLDJON CANDY!! Köszi! Kutner egy idióta ezzel a defibris cuccal :)) Az egyik leviccesebb rész volt, toto-lottó asztalkát Chasenek!

gatsy 2008.09.25. 13:24:02

Ezt a részt nagyon oda tették. Meg te is:D

Vad.Korte (törölt) 2008.09.25. 13:26:18

Azt nem értem én, hogy
- mi volt a baja a betegnek, valami szimpla kis fertőzés...? Elég extra volt ez ahhoz, hogy szimpla disznótrágya-fertőzés legyen.
- hogyan magyaráz egy fertőzés ilyen tüneteket, hogy mindenkinek a "lélkébe lát".

Kezdenek elszállni a készítők. Vagy én...

ziggy stardust · http://fagyis.blog.hu 2008.09.25. 13:26:59

hát az a fickó, az unalmas, az télleg unalmas. lehet, hogy lesz vmi dobása még? más okot nem tudok arra, hogy még szerepel.

Pepe0419 2008.09.25. 13:35:00

annyira unalmas, hogy nekem nem is rémlett, hogy eddig szerepelt volna :)

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.09.25. 13:40:30

Próbáltam rákeresni a Eperythrozoon fertőzésre a guglin, hát a legtöbbször a dr. House-zal foglakozó oldalakat dobott fel :-) Érdemi infó (legalábbis magyarul) semmi.

babó 2008.09.25. 13:41:15

off: valahol felmerült, hogy Cameron és Chase együtt vannak a történet szerint... ez mikor derült ki? utolsó emlékképem, hogy Cameron elhajtja a srácot, mert többet akar...

on
mennyit röhögtem ezen a részen :)) még a férjem is, csak neki tovább tart rajongóvá válni

babó 2008.09.25. 13:42:47

ja a fertőzés: nem az volt, hogy sejtették, hogy valami baci vagy vírus, de annyiféle lehet, hogy nincs rá teszt? csak akkor tudnak/tudtak célzottan keresni, ha valamit tudnak az emberkéről is, tehát kórtörténet.

candyperfumegirl 2008.09.25. 13:43:32

babó: 3. évad fináléjában jönnek össze újra, és azóta nem volt szó arról, hogy szakítottak volna.

gonoszkiralylany 2008.09.25. 13:44:19

hát még mindig Chase az egyik legjobb ebben a sorozatban, ebből a részből is ez derül ki :))

Johnny336 2008.09.25. 13:47:39

"nagyon szívesen látnák ezek már Házon kívül, hát majd meglátjuk."

Jó kis szóvicc... :D

fajro 2008.09.25. 13:49:10

Greg House for President? És mi lesz Emily Gilmore-ral? :P

Egyébként jó rész, és jó hogyvolt.:)))

Psyman 2008.09.25. 13:55:37

Ez a rész majdnem ott volt poénokban, mint mikor Wilson színházba vitte Cuddyt :D
Nekem meg az nem tetszik, hogy Cameront előléptették "Megmondommindenkinekafrankót Kisasszonnyá". Újabban rendre csak egy nagy életbölcsesség erejéig látjuk...

babó 2008.09.25. 13:56:15

candyperfumegirl
köszi

Michael Collins 2008.09.25. 14:01:23

Törtető Ribancot kirugni! Nem szimpatikus és még csak nem is dögös!
A sorozatba Cuddy a legdögösebb!

bjork 2008.09.25. 14:07:17

fajro: ő lesz a first lady! :)))

nickita 2008.09.25. 14:10:13

Híjj, ezen a részen szétröhögtem magam. HV is csúcs. Go Greg, go! :)

sélli_ 2008.09.25. 14:16:07

Törtető Ribi ezerszer jobb karakter mint Cameron...!!!

XiX 2008.09.25. 14:27:29

Ez annyyyiiiiiirrrrrrrrrraaaa COOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL volt, wazze.

"House-t nem jó cukkolni egy olyan helyiségben ahol szikék, és felnyitott hasú emberek vannak."
Ennek a végén van a JELENET: tükörpasi nyisszantani akar (House-t a mozgáskorlátozottak közé vetni, hadd egyék meg) és a kezén márványtömböt rajzol a rejtett betegsége. A bibi, tükör szindróma nem a műtőbe fejeződik ki egy nyisszantásnyi időre!

"aminek értelmét nem látom, mert Cuddy a 2. évad vége óta próbál teherbe esni, hogy is van ez, kedves írók?"
A próbál és tud között van egy hangyányi különbség. Cuddy tervezetten akar teherbe esni de még nem láttuk a pasiját. Lehet, Cuddy "last minute" pasikkal (ooopppssz, úúúgye) .... vagy nem ....

"nem kell két ember egy kocsi felkutatásához, tehát az egyetlen magyarázat,"
Azért kell kettő, 1 ül a sitten, 1 meg viszi az óvadékot!!! Ez már elhangzott (hogy is van ez, kedves írók?).

" De mi megtudjuk, mert látjuk, amikor kettesben marad vele, azt mutatja, hogy RETTEG. Halálra van rémülve, de hogy mitől, az egyelőre rejtély."
Sötét múlt reloaded :))) miért is 13 a neve :)))

"House-nak ennyi információ elég a diagnózishoz,"
Süti vagy, azt nem is mutatják! MÉG beszélgethet vele akár 10 percet is (a trágya lehet, marha, disznó, lúd, kövér és .....)

"Cuddy még próbálna magyarázkodni,"
Konkrétan, Ő is szokta emlegetni a melleit :))) óóóó, Cuddy csak nem a lányok????

Ilyen jó rész után bűn lenne bárkit is kirúgni (áttételesen vót 1, aki le akart lépni)

sélli_ 2008.09.25. 14:34:13

'Sötét múlt reloaded :))) miért is 13 a neve :)))' szvsz tök véletlenül kapta a 13-as számot, nem volt tudatos... hacsaknem az írók szándéka, ogye!

kfeco 2008.09.25. 14:35:05

Ez nagyon király kis rész volt, majdnem olyan jó, mint a gitárrabló terroristás. Wilsonnak dagadt a mája rendesen, hogy ő az alfahím. Hogy pontosan hogy volt, már nem emlékszem, de az milyen mondat volt már, hogy a szennyes alsómat is kimosnád, ha ezt kérném tőled!
És tudom, hogy Foreman-t nem szeretjük, de az milyen volt már, amikor feladta végre az ellenkezést:
-Szívbiopsziát neki!
-De az veszélyes, most volt infarktusa, bele is halhat!
-Ja, akkor vegyenek mintát a nagylábujjából!
-???
-Ja, hogy azzal nem megyünk semmire?! Hát akkor mégis csak a szívéből kellene!
Végre tényleg olyan volt, mint Greg bácsi. Szerintem!

nemvagyokmatyohimzes 2008.09.25. 14:37:00

Szeretném megkérdezni, hogy hogy magyarosították azt a jelenetet, amikor a sok nem biztosított emberkének kér mindenféle jó drága vizsgálatot House, mert az eredetiben és a németben (mivel Németországban vagyok még egy ideig) Michael Moore-ról volt szó (aki ugye a dokfilmet csinálta az USA egészségügyről /Sicko/ meg 9/11-ről).
Köszi

madz 2008.09.25. 14:40:21

maradt a Michael Moore, gondolom, már elég ismertnek ítélték meg

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.09.25. 15:03:27

Én magyarul néztem, és nem emlékszem Michael Moore-ra, de attól még lehetett...

Gazuzem 2008.09.25. 15:12:53

Az jó volt, amikor House azt mondta, hogy ne engedjék a főnővért a beteg közelébe, mert akkor a hülye picsa lesz belőle.
Ebben a részben három csúnya szó is volt: szar, bazdmeg, hülye picsa.
És csak 12-es karika volt...

Gazuzem 2008.09.25. 15:15:03

Michael Moor benne volt, amikor a 2007-es Nagy Majonézpánik miatt tele volt a váró biztosítás nélküli betegekkel. Akkor mondta House, hogy lehet, hogy igaza volt Moornak?

madz 2008.09.25. 15:15:30

12 évesen már ismerik ezeket a szavakat :) lehet hogy épp a szüleiktől hallották, akik felügyelik őket nézés közben :)

candyperfumegirl 2008.09.25. 15:16:26

Gazuzem: akartam is modnani. Én nem vagyok a káromkodás ellen, de ha az eredeti szövegben nincs ilyen szintű profanitás, akkor nem tudom hogy a magyarba miért kell belerakni. Az "elbaszni" (azt hiszem, így hangzott el) volt eddig a legdurvább, meg azért Camerontól a "le se szarja"? Ebben az esetben még karakteridegen is volt a dolog, nem értem, miért kellett.

Pierre73 2008.09.25. 16:18:29

bazdmeg, ki a lófasznak van ideje ennyit írni sorozatokról?

evicska 2008.09.25. 16:21:40

Szerintem is teljesen felesleges ilyen közönséges szavakat a szereplők szájába adni!! Ha nincs az eredetiben, akkor minek?? A House nem az a sorozat, amit fel kell "turbózni", főleg nem így!!!
Nekem ez a rész nem jött be annyira, talán mert élénken él az emlékezetemben az a zseniális epizód az előző évadból a tükörszindrómás terhes fotósnővel. De biztosan lesz itt még jópár érdekfeszítő meglepetés, úgyh alig várom a jövő szerdát!

butatót 2008.09.25. 17:11:02

Pierre73 2008.09.25. 16:18:29
"bazdmeg, ki a lófasznak van ideje ennyit írni sorozatokról?"

Bazdmeg, ki a lófasz vagy te, hogy ennyi időt van hülyeségeket kommentelni?

butatót 2008.09.25. 17:22:46

Ha igaz, amit korábban mondtak, miszerint House max. 1 nőt alkalmaz, akkor ennek a résznek az alapján a küzdelem eldőlni látszik. Törtető a háttérbe szorult, 1š-at meg "tükör" szerint House dugná, mint a lopott biciklit....
A fiúk közül meg végképp nem tudom, én az öreget szerettem volna (aki nem is volt orvos), jó karakter volt. Egyébként Foreman marad? Akkor csak egyet kell választani...

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.09.25. 17:33:31

candy
" House-nak ugyanis feltűnik, hogy a beteg a mentős nevét adta meg, aki bevitte, és minden olyan tünetet produkált, amit azok a betegek, akiknek eddig a közelébe került a kórházban"

nem house jött rá, hogy a mentős nevét mondta a napibeteg, hanem forman. house szerint csak véletlen. forman vette azt is észre, hogy a szomszéd betegek tüneteit produkálja, ezért gondolt a müchaussenre.

nekem benne volt a top 5-ben ez a rész. végigröhögtem az egészet.
nekem tetszett, hogy most kicsit szabadszájúbb volt house. illik a karakteréhez, arról nem is beszélve, hogy az orvosok többsége, legalább is itt magyarországon, így beszél. vagy még ígyebben:))
michael moor-os poén nagyon ott volt:))

Vince Larkin 2008.09.25. 19:50:48

b@sszus, a 2. reklámnál megint bealudtam...kb 5 perc kiesett..:( candy, köszi a hv-t! A túl sok káromkodás nekem is feltűnt, eddig nem volt jellemző a szinkronra, nem tudom, eredetiben milyen a szöveg. Pierre, ülj le, egyes! Kifelé innen!

protkózúzó 2008.09.25. 20:15:29

erősen középszar és uncsi rész volt sztem, látszott, hogy az egész erre a hűdeizgis mindenki személyiséganalízis-dologra volt kihegyezve, de annyira, hogy minden mást le is szartak, tök valótlan dolgok kerültek bele.
mondjuk a végén röhögtem

timcsi84 2008.09.25. 21:11:00

Nekem már egy előző részben is feltűnt, hogy milyen sokat káromkodnak, szerintem az is közre játszhat, hogy megváltozott a viszony House és a régi brancs között és ezt érzékeltetni akarják valahogy ezt pl. Cameron beszólása.

Gui 2008.09.25. 22:11:02

A kissé misztikusnak ható orvosi háttérhez:

-Az eperythrozoonosis-t egy baktérium okozza (Eperythrozoon suis), ami eredetileg a sertéseket szereti, és a vörösvérsejteket károsítja - ebből kifolyólag van a vérszegénység (anaemia) és a láz. A terjesztéshez szükséges valami vérszívó is, úgyhogy ez az első logikai ugrás, amit House megtett a diagnosztizáláshoz.

- Emberben rövidebb ideig elvan a baci, hosszú kitettség esetén (ha 3 tonna sertésmelléktermékkel rója valaki naphosszat az utat, akkor ezt fogadjuk el annak), és nem kellő immunállapot mellett jegyet vált egy kis emberi vörösvérsejt és vérpálya-túrára is.

- Innnentől kezdve, ha a vérrel baj van, szinte bármilyen tünet előjöhet: keringésitől légzőszervin át egész az idegrendszerig: ha az agy nem kap megfelelő mennnyiségű oxigént, akkor egyes részei károsodni fognak a hypoxaemia következtében.

Itt jön a következő logikai ugrás, de ez inkább a készítők részéről:

- Eddig egy olyan esetet írtak le (2007-ben, Giovannina Conchiglia - el is nevezték róla, ahogy orvosi körben szokás), ahol a frontális és temporális lebenyek károsodása következtében kialakult az Anterográd Amnesia jelensége: ilyenkor egy esemény bekövezte után (jellemzően balesethez köthetően - itt volt a csavarás ebben a sztoriban) lépnek fel a memózavarok. Egyszerűbb - és filmes példával élve: a Mementoban ilyen Leo, illetve időszakosan a kissé hibbant ;) Dory is a Némó nyomában c. filmben.

Így ezt a vonalat összekötötték a készítők (vagy D.Shore): fertőzés-vérszegénység-oxigénhiány-agykárosodás-anterográd amnesia. Kész is egy epizód.

És mivel az agy néha átveszi egyes területek funkcióját, így lehet várni, hogy a páciens is jobban lesz, ha az anaemia kórokozóját likvidálják.

Röviden ennyi ;)

Az lett volna érdekes, hogy a végső Cuddy-House menetbe esetleg bevonják Jimmy-t is: elég valószínű, hogy Cuddy vs. Jimmy győztese a női tag, viszont ha Cuddy vs. House-ban az utóbbi nyert, akkor ő a mindenek felett álló domináns alfa... Csak a műtőben a kevésbé szatirikus formáját hozta.

Mottó: "Egy Botos Mind Fölött!"

ladybyron 2008.09.25. 23:16:31

Ez a rész 10/6, még a jobbak közé tartozott az évadban. A hetibeteg-szál tényleg hajmeresztő, de legalább jó poénokat lehetett belőle kihozni a karakterek jellemével kapcsolatban (már amelyiknek van jelleme). Őszintén szólva a fogadással, és a végén a poénnal megvettek, emiatt pontoztam 6-ra 5 helyett. :-))

Foreman nagyon hiányzott, de komolyan. Szuper lesz látni, amint vágja a sarokban a pofákat, és néha közbemordul valamit. Erre a feladatra a janitor is jó lett volna. A hashajtós rész viszont nagyon ciki volt, Cuddy jellemébe aligha fér bele. :-((

Egyet értek azokkal, akik azt mondják, hogy sokszor indokolatlanul fordítanak valamit trágárabb kifejezéssel, mint ahogy kellene. Ez nemcsak nyelvileg pontatlan, de a szereplők jellemét, a szituációt is megkavarja.

mininyul 2008.09.26. 02:30:52

A majonézes embereknél mondta h PET meg MRI meg mittomén még milyen hárombetűs vizsgálatokat kért.. valami ilyesmi volt.

Edward Nygma 2008.09.26. 11:16:50

A szívem szakadt meg, ahogy House a Tükör elé lökte szegény, csodásan kékszemű tizenhármaskát...
süti beállítások módosítása