Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

CSI: LV 2x02 – Chaos Theory

2008. szeptember 25. 16:00 - nyolc_mini_vese

Kezdő képsorainkban az amerikai kollegisták vidám életébe tekinthetünk bele, akik tulajdonképpen elég hasonlóak a magyar kollegistákoz, csak sokkal tisztább helyen laknak. A kollégium egyik szobájában egy lány bambul ki az esőbe, böröndkéje összekészítve, majd csörög a taxis, hogy megérkezett. Pár nappal később a yard keresi, Brass elmondja Grissomnak, hogy haza indult a leányka, mert nem bírta a gyűrődést, de sosem érkezett meg. Grissom kiküld a rendőröket a lány szobájából, de Brass maradhat, ha nem izeg-mozog. Sok mindenre nem jutnak, mert a szobában nincsen dulakodás nyoma, a lánynak az összes cucca meg van, csak egyedül ő hiányzik. Főcím.

Úgy látszik kevés a helyszínelők dolga vagy mindenkit ez az ügy érdekel, de aki számít, az ott van a kollégiumban. Kiderül, hogy Warrick is odajárt, de akkoriban még nem volt bekamerázva a kolesz, Grissom fel is ajánlja az érkező Nicknek, hogy átnézheti az összes felvételt a lány után kutatva. Grissom és Sara a lány szobájában vizsgálódnak, Grissom egy szmötyit vesz észre a falon, jó szókásához híven belenyal, mentolosnak érzi. Sara elmagyarázza neki, hogy azzal szokták a jó diákok beglettelni a lyukakat a falon, hogy visszakaphassák a szobáért lerakott kauciót. Grissom felfedezi, hogy valami, ami nyomott hagyott a padlón, hiányzik a szobából. Sara szerinte egy szőnyeg lehet, amiben kicsempészték a holttestet.

Megérkeznek a szimatolós kutyák, Cathrine pedig úgy dönt, hogy itt az ideje, hogy lemásszon a szemétledobón, hátha a mélyben van a lány. Nick elmegy megnézni a felvételeket a kollégium technikusához (akit kicsivel később majd Archie-ként, a helyszínelő labor technikusaként üdvözölhetünk újra). Visszatekerik arra az időpontra a felvételt, amikor a lány eltűnt és bizony azt látják, hogy valaki orvul eltakarja a kamerát, amit eddig nem szúrtak ki. Na ennyit a biztonságról. Azért az eltakart képből annyi kilátszik, hogy valakinek a keze ott van a falon. Cathrine végig mászik a szemétledobón, de egy huncut bizonyítékot sem talál a csőben. Sara közben a lány ágyát vizsgálja lámpácskával testnedvek és egyéb szép dolgok reményében, ahol lát valamit az ágyneműn, azt bekarikázza. Nick pedig a kamera környékén próbál ujjlenyomatra vadászni, ha már egyszer kiderült, hogy valakinek arra járt a keze. És talál is egy kézlenyomatot.

Grissomot az eltűnt lány szülei zaklatják, de megkéri őket szépen, hogy hagyják békén, mert így nem tud gondolkozni, úgyhogy inkább a kamerafelvételek nézegetésébe kezd ő is és úgy tűnik, mintha az a valaki, aki nem takarta le elég alaposan a kamera képét, egy szőnyeget vinne éppen ki. Nick érkezik és újságolja, hogy meg van a kézlenyomathoz tartozó embere. A srácot be is hozzák kihallgatni, Nick, Brass és Grissom faggatják. A srác azt mondja, hogy csak saját használatra vettek kölcsön pár bútort, de rendes fiúk ők és egyszer csak visszavitték volna a cuccot. A lánnyal kapcsolatban először csak azt vallja be, hogy ismeri, majd kiderül, hogy randiztak, majd végül azt is sikerül kiszedni belőle, hogy a lány dobta a srácot, mert hogy akadt valami komolyabb udvarlója, de nem tudja, hogy ki lehet az. A srácot kénytelenek elengedni.

Sara a laborba invitálja Grissomot és megegyeznek abban, hogy valaki biztos, hogy látott vagy hallott valamit. Greg előtt ki van terítve a lány összes személyes cucca, ami persze kiváló DNS forrás. Sara beszámol arról is, hogy az ágyon vér- és spermanyomokat talált, de nem az eltűnt lánytól származnak, hanem valaki mástól, akinek a vérében egy Rohypnol nevű drog volt, amit a galád férfiak szoktak nők italába csempészni, hogy megerőszakolják őket. Sara szerinte lehet, hogy máris két bűncselekménnyel állnak szemben. Közben Nick és Cathrine ellenőrzik a külső kamera felvételeit is, amin látszik, hogy megérkezett a taxis, aki negyed óráig türelmesen várt is a lányra.

Brass, Grissom és Sara meglátogatják az eltűnt lány korábbi lakótársát, aki nem sokkal korábban hagyta ott a sulit és elmondják neki, hogy tudják, hogy ő az, akin erőszakot tettek. A lány elmondja, hogy sajnos a drog miatt fogalma sincs róla, hogy ezt ki volt az valamint hozzáteszi, hogy emiatt hagyta ott az iskolát. Sara és Warrick DNS-mintát vesznek a kollégium összes férfi lakójától, úgyhogy Greg elszórakozhat egy darabig velük. De gyorsan meg van az eredmény, mert ez Amerika és talált valakit, akivel egyezik a minta. Grissom örül ennek. A srác persze egy baltafejű sportoló gyerek, aki azt mondja, hogy éppen meccsen volt, amikor a lány eltűnt, úgyhogy fogalma sincs róla, hogy mi történhetett, de azért persze letartóztatják, mert kiütött nőket erőszakolni csúnya dolog.

Cathrine és Nick még mindig a felvételeket nézegetik és felfedezik, hogy egy egyetemi parkolási engedéllyel rendelkező ezüst Volvo vagy hat kört tett a kolesz körül. Meg is van az autó, egy filozófia tanáré, a jó rendőrök feltörik, de Grissom legnagyobb sajnálatára nincsen a csomagtartóban egy fél hulla sem, bár néhány másodpercig egy letakart golfkészletet annak néz. Azért az autót beviszik további kivizsgálásra, a tanár urat meg kikérdezik az irodájában. Bevallja, hogy az eltűnt lány bizony látogatta az óráit. Grissom észre vesz egy törött cserepet a földön és most már egy kicsit morcos, mert hat napja nem találják a lányt és egyfolytában zsákutcába kerülnek, úgyhogy minden haragját a tanárra zúdítja. A faszi bevallja, hogy volt egy kis ezmegaz a lánnyal, de leginkább az irodájában, mert hogy nős. Este pedig azért ment a koleszhez, mert még egyszer utoljára látni akarta, de a lány nem jött le. A faszi kocsijában találnak a csaj hajából kitépett szálakat, pedig a fickó állítja, hogy sosem ültette a lányt az autójába, valamint az is kiderül, hogy a házából valaki felhívta a lány kollégiumi szobáját az eltűnésének napján, de a faszi ezt is váltig tagadja, mondván, hogy ő csak mobilról hívta. Kiderül persze a turpisság, hogy a jó tanár felesége már régen tudott a dologról és elhívta egy kis magánbeszélgetésre a lánykát, melynek során szépen megkérte, hogy ugyan szálljon már le a férjéről. A lánnyal kocsikáztak is, de nem kitépte a haját, hanem bele akadt az ülésbe és úgy tépődött ki. Grissomot ekkor váratlanul telefonon hívják.

Grissom a szeméttelepre tart, ahol Warrick fogadja, mondván, hogy megtalálták a lányt az összepréselt szemét közt. Végre eljön Robbins doki pillanata is, akinek nem lehet újat mutatni, mert elárulja, hogy látott már ilyet, melegedni vágyó hajléktalanokat, akik szemétkonténerbe vackolták be magukat és utána feldolgozásra kerültek. A lány viszont nem a szemétfeldolgozóban lelte halálát, hanem korábban, még pedig belső vérzése és megrepedt lépe miatt, mert valamivel mellkason vágták szegényt. Itt az ideje, hogy átvizsgálják a konténert. Sara és Warrick be is másznak kukázni és találnak némi vérnyomot. Nick pedig a konténer oldalán autófestéket talál, tehát az új teóriájuk szerint lehet, hogy éjjel elütötte valaki a lányt és bevágta a kukába.

Nick és Grissom az autófesték nyomot nézegetik, az alapján azonosítani tudják, hogy milyen kocsiról van szó. Warrick elújságolja, hogy a kukában talált vér valóban a lányé volt. Brass pedig már meg is találta az autó tulajdonosát. Kihallgatják és azt állítja, hogy éppen éjjel nagyon sietett, mert azt hitte, hogy a felesége szülni fog, az út csúszott ő meg neki ment a kukának, de nem látta értelmét, hogy megálljon emiatt. Mindenki az autó vizsgálatába fog, de nem találnak egy fia bizonyítékot sem arra, hogy a fickó elütötte volna a lányt. Grissom kezd arra gyanakodni, hogy lehet, hogy hihetetlen véletlenek sorozata vezetett idáig és a pillangó-hatást meg a káosz-elméletet emlegeti. A lánnyal történt valami miközben a szobájától a kukáig jutott, úgyhogy itt az ideje visszamenni a koleszba és még egyszer alaposan körbe nézni. Grissom és Sara fel is mennek a lány szobájába és egy kis elmélkedés után rájönnek, hogy a lány biztos takarított mielőtt elhagyta a szobát és a szemetese pedig hiányzik. Kölcsön kérnek a szomszéd szobából egy kukát és Sara elviszi a szemétledobóhoz, aminek rossz az ajtaja és majdnem letépi a kezét. Arra jutnak, hogy a lány leejtette a vödröt, lement a kukába, hogy kibányássza, de magas volt a konténer, ezért nehézkesen mászott fel rá és pont akkor jött az autó, ami belement a kukába és így összenyomódott szegény lány.

Grissom elmeséli a szülőknek, hogy a lányuk halálát egy csomó dolog véletlen egybe esése okozta, de a szülők nem igen örülnek ennek, úgyhogy közlik is velük, hogy fogadnak valami magánnyomozót, mert valaki biztos, hogy felelős a dologért, hiába mondja nekik Grissom, hogy nem. VÉGE.

Címkék: csi lv
6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KiWiSaGe 2008.09.26. 17:02:00

Na valahol ennél a résznél lettem totális CSI fan

nyolc_mini_vese 2008.09.28. 16:43:04

:-) Igen, ezt a részt én is nagyon szeretem. De a második szezonból sok részt kedvelek, úgyhogy örülök is, hogy újranézem őket.

tissne 2008.09.28. 22:31:07

Elkezdtem olvasni, de háháhá, az első mondaton akkorát kacagtam, úristen, nagyon jó a stílusod, pacsi;)
Na mostmár folytatom az olvasást, de ezt muszáj volt azonnal leírnom!:D

nyolc_mini_vese 2008.09.28. 22:56:12

köszönöm a pacsit :-)

az emberek szeretik azt mondani, hogy ott sem kolbászból van a kerítés és ebben igazuk is van, mert ott pármai sonkából van a kerítés.
van összehasonlítási alapom, mert mindkét országban laktam koleszban, mégha rövid ideig is.

joanne 2008.09.29. 10:06:24


Ez az egyik kedvenc részem az évadból!
Asszem ma este újra is nézem.
Már csak pár nap vam az új évadig, addg nosztalgiázok egy kicsit.

Koleszban már rég laktam, de emlékeim szerint nem is hasonlított arra, amit ebben a részben láttam. Viszont a diákok végtelen fantáziája, ha a szórakozásról van szó... na, ebben semmivel sem vagyunk lemaradva! Sőt!!!
süti beállítások módosítása