Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Kemény Zsaruk 2x04 - Beépülve

2008. szeptember 24. 09:00 - Dr. Stein (törölt)

„Büszkén nyújtom át Vic Mackey felügyelőnek a legmagasabb kitüntetést bátor helytállásáért.” - nyújtja át Aceveda büszkén a legmagasabb kitüntetést Vic Mackey felügyelőnek. Csak Claudette savanyodik a sarokban, míg a kapitányság ünnepel. A civil vizsgáló javasolta kitüntetésre és ez részleges amnesztiát - mentelmi jogot biztosít a kommandó részére.

Valami történt a morfiumos altatás közben Mackey-vel, ötlete nyomán indul a „játékot fegyverért” akció. Danny és Julien is részt vesz a rendőrségi bolhapiacon, ahova idős nénik és kiskorúak hordják a Glock50-eseket.

Aceveda már egy rablás helyszínén várja a kommandót. Valaki rendőrjelvénnyel jutott be, méghozzá Shane jelvényével, amit még arcátlan ál-fegyverkereskedők vettek tőlük Mexikóban. Hát, kínos, mikor Shane csak egy másolatot tud felmutatni. A rabló nem vitt el semmit, mondja a hallgatag eladó. Ám Mackey nem ilyen hiszékeny és korrupt zsarunak kiadva magát (muhaha!) ráveszi együttműködésre a sértettet.

 

Kiderül, hogy a bolt egy örmény banda gyémántelosztója. Lopott gyémántot vittek el és erről az eladó érthetően nem számolt volna be. Így viszont fényképes katalógust is ad az elveszett ékszerekről - győzködi Mackey a századost. Aceveda kérdésében nem tudjuk nem észrevenni az iróniát. „Beépültök, mint korrupt zsaruk. Szerinted menni fog?”
Gond van Danny háza táján. Emlékszünk, önvédelemből lelőtt egy őrjöngő arabot. Már a belső ügyosztály vizsgálata során is nehezen állt meg a szabályos rendőri intézkedés (főleg, hogy Julien nem szorgoskodott fedezni őt), de most felbukkant az arab felesége ügyvédi kísérettel. Aceveda is meglepődik az „Ötmillióért elállunk” - ajánlattól. Aceveda kinevetést helyez kilátásba, őt is perlik. 

Valaki behozott egy ballisztikailag azonosított fegyvert, egy felderítetlen gyilkosság elkövetési eszközét. Claudette megoldatlan ügye, lám, más is hibázik. Nyöszörög egy sort Mackey ellen Acevedának, aztán egy uzsorás nyomába ered, akinek az áldozat lógott. Mackey és Shane visszalátogat az üzletbe, ahonnan begyűjtik a megjelenő gyilkost. Saját gazdáit lopta meg, de hajlandó együttműködni. Bandán belüli háborúskodás közepébe csöppenünk. Alex, a főnök ellenségeskedést szít az orosz és libanoni örmények között. Megered a srác nyelve, szóba kerül egy Pénzmozdony nevű szállítási útvonal. Havonta indul Los Angelesből, hogy a tengerentúlon mossák a pénzt.

Acevedát nehéz meggyőzni, hogy adják vissza a lopott ékszereket Alexnak és épüljenek be a maffiába. Látogatás következik az anonim hazárdőrök gyűlésén, ahonnan begyűjtik a gyilkos fegyver tulajdonosát. A lánya adta le egy Barbi babáért cserébe. Előkerül egy másik arab, panaszt tesz Danny fél évvel korábbi intézkedése ellen. Állítólag  rasszista kijelentéseket tett. Mintha Aceveda választási kampánya ellen dolgozna minden. Persze, rasszistázni könnyű, régi nóta. Danny nem érdemli meg a vádakat, egyfelől kedveljük a profi rendőrtisztet, másrészt nem Robert Smith rajongónak ismertük meg (killing an arab).

Az akkor jelenlévő Julien szerint a panaszt tévő félben egy hőbörgő rendzavarót fékeztek meg. Nagyon gyorsan szembeállítják vallomását a tényekkel és már nem ötmillió dollár, hanem a hamis vád az alku tárgya. Potyaleső Ügyvéd és a zavarodottan pislogó özvegy ideiglenesen visszavonulnak. Az örmény vezér kifogásolja, hogy hiányzik a visszavitt ékszerből harmadrész, amit Mackey az ékszerboltosnak vetett oda a gyilkos lebuktatásáért cserébe. Három óra múlva razzia lesz a lopott autókat szétbontó autókereskedésedben - jelzi a nyomozó, egyébként meg korruptak vagyunk, az első tipp ingyenes, a többi nem, búcsúzik el.

Acevedát megkéri, alakítsa meg a csapatot, ami lecsap (a valószínűleg már megtisztított) autókereskedésre, jót tesz majd a bizalomnak. Shane-t átvezénylik, tájékoztatja a százados, a bűnügyi munka jobban illik hozzá. Tetszik-nem tetszik, a döntés végleges. Nem nyerő, ha fehérek törnek be kapukat egy túlnyomórészt kisebbségi körzetben. Kéne neked egy fekete vagy latin a csapatba. Két méterrel később kiderül, a civil vizsgáló ötletelt megint. Vissza Alexhoz, aki méltányolja a tippet. A nyekergő örmény zenével és bombanőkkel színesített bárban alku születik, melytől ismét kiborul a százados.

Terv szerint szabadon engednék a libanoni gyilkost, hogy „Alex kinyírhassa”. Persze nem engednék, hogy megölje, ezt ők maguk tennék meg (csak színleg - nyugtatgatja főnökét - csak egy hulla kell hozzá). Alexnek hulla kell, a századosnak pedig siker, bár erősen szabódik. Jééé, az uzsorás (Manny Sandoval) személye megegyezik a korábban egyetemista kábítószervegyészek esete során megismert helyi járatú drogterjesztővel, akire Mackey vendettát mondott legutóbb. Claudette szerint ő bérelte fel az előzetesben ülő férfit, hogy lője le adósát, már csak intésképpen a többi adós felé is. Most is előadja az arcátlan ártatlan bárány szerepet, már korábban sem szerettük ezért.

Dutch óvatosan bánjon elméleteivel - inti Claudette - mert a kézlevágós szadista szerelmeseknél sem jött be megérzése. Azonban Wagenbach továbbra is tamáskodik, ő az elhunyt özvegy efelé kapirgálna. Aceveda vádakkal szembesül leendő politikai támogatóval tárgyalva. Egy banda fenyegeti az új papot, aki nem adott gyászmisét lelőtt tagjuk emlékére. Hát, ez tűrhetetlen, kijelölök egy védelmi alakulatot - próbálgatja nyelve hosszúságát a százados. Shane talál egy hullát, aki szétlőtte saját fejét. Szuper! - örvendezik Vic és a libanoni ruháival, irataival a tetemhez indul. Udvariasan kitessékeli a helyszínelőket, mert Alex már úton van. Szétrántva a zsákot kiderül, hogy a fickónak teljesen ép maradt a feje, Shane-t félrevezették.

Mocskos ez a meló is, Shane, hozd be a fegyvert a kocsiból… A 12-es sörétes puska egyenletesen vérrel és aggyal teríti be a helyiséget és azonosíthatatlanná teszi a hullát. Igen, így már jobb - értékel Mackey a beérkező Aceveda századosnak. Már betelepítették a kamerákat, készen állnak a lebuktatásra, amint a megbízó örmény átadja a vérdíjat. Alex hosszabb együttműködést ajánl, mire Mackey lefújja Aceveda akcióját. A megbeszélés a bárban folytatódik, ahol Shane túszul marad, míg Mackey utánanéz, hogy terveznek-e razziát védendő boltjaiban. Danny és Julien a pap védelmében járőrözik. A nő kiszúr egy férfiat, amint éppen mókustetemet ás el a templom tövében. Csak a gyerekek megnyugtatása végett - védekezik az önmagát edzőnek nevező férfi és randira hívja Danny-t a következő meccsre.

Odabenn Claudette az állítólag uzsorakölcsön miatt lelőtt férfi özvegyét hallgatja ki. Nem ismeri fel Claudette gyanúsítottját. Dutch a gyerekekről kérdez: miért nem voltak otthon a gyilkosság időpontjában? Kérdéseit megelégeli Claudette, aki 9 hónapja ártatlannak találta az özvegyet. Felhánytorgatja Wagenbach legutóbbi kudarcát is, sértésként veszi. Viszont a „másik bevallott mindent” módszer bejött a nyomozónőnek. Eredeti gyanúsítottja (akinek a lánya leadta a fegyvert) adja meg magát és rávall az uzsorásra. Az ugyan tagad, de van esély a bíróság előtt is megvádolni. Aceveda már aggódik Mackey miatt, aki az előtérben ül és egy örmény maffiózóval a háta mögött a számítógépben turkál. A férfi sorolja a címeket és „profiljukat” és micsoda pech, az állítólag szétlőtt fejű libanonit épp most vezetik el.

„Te még élsz?” - kiált fel (mint a Dumb és Dumberben), mire Vic leüti. Shane komoly bajban van, az örmény nem mondja meg, hogy mikorra kell visszamennie, a túszok élete nem csak móka és kacagás. Egy tévesnek álcázott telefonhívással Mackey kihívja a vécére. Ha gyanakvásnak nevezzük azt, hogy élesre töltött fegyverrel mennek utána, akkor Alex gyanakodik. Shane jól időzít , az ajtók berobbannak és fél kapitányságnyi rendőr özönlik be. Összeszedik az örményeket. 

Danny civilben ólálkodik a templom körül és kiszúrja, amint korábban megismert fociedzőnk épp halott hörcsögöt vásárol egy kisgyerektől. Komplett kedvencek temetőjét alakította ki a templom hátsó udvarán, beteges. Mackey és Shane az örményektől lenyúlt egyik címen rábukkan a pénzvonatra. Épp ötkilós csomagokban pakolják fel a szemérmetlen mennyiségű pénzt. Kis címletű azonosíthatatlan bankó, a teljes nyugati part illegális bevétele. „Aceveda hetekig nyalhatja a seggünk” - értékeli a zsákmányt Shane és már hívná az erősítést. Mackey leállítja, nagy terv formálódik. Visszatérve a kapitányságra, Aceveda verbálisan szobrot állít a kommandónak, akkora hálózatot sikerült felgöngyölíteni Mackey listája alapján.

A sikergyáros nyomozó most látja szóba hozni a kommandó átalakításának tervét. Shane maradjon és ő választja ki a kisebbségi új fiút. Lássuk a medvét, enged Aceveda. A rendőrségi megőrzőben (ketrecben) szóba elegyedik az uzsorás és a vallatáson állítólag megtört bérgyilkos. Legyilkoltatom a  kislányodat, ha nem vonod vissza a vádat - érvel az uzsorás. Claudette odasompolyog: Nem is vallott rád, hehe, de ezt a fenyegetést felvettük - mutatja fülhallgatóját.

Wagenbach nincs békülős kedvében, Claudette beletiport a lelkébe és marad a mosolyszünet. A következő pénzvonat hónapok múlva indul, addig meg lehet szervezni a lenyúlást - győzködi Mackey Shane-t. Az előcsarnokban épp az arab özvegye fenyegeti meg Danny rendőrt. Csalódottsága érthető, - személyes gyászán túl - hiszen ügyvédje megroppant Aceveda ellentámadása alatt és visszaadta a megbízást. Köcsög özvegy.

Vic otthona a helyszín, ahol kedélyes családi estét látunk, ám felesége emlékezteti, hogy ideje lenne betartani ígéretét és elköltözni a házból. Vált a kép a tipikus amerikai csótányszaros motel recepciójára. „A szemközt lakók ügyében jött?” - kérdezi a tulaj, mikor Mackey felmutatja jelvényét. „Az titok” - kapcsol a nyomozó, és ezért ingyen foglalja el legényszállását. Valami asszonyverés lehet a háttérben, de majd kiderül. Egyelőre a magányos motelszobában testi- és lelki sebeit fájlaló Mackey kicsit sablonos képével búcsúzunk az epizódtól. 

Címkék: kemény zsaruk
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

toi 2008.09.24. 10:47:39

bejött az örmény szál.
most kezdünk majd igazán durvulni:)
süti beállítások módosítása