Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

House 4x04 - Őrangyalok

2008. szeptember 24. 18:00 - candyperfumegirl

Új nap a Princeton Plainsboro Oktatókórházban, az Angyalok (akik már csak heten vannak) Charlie utasítására és a legfrissebb küldetés ismertetésére várnak. Érkezik Bosley (alias Vén Tata) az aktuális hetibeteg aktáival. Izgis eset, a páciens hullakozmetikus, és azt hallucinálta, hogy az egyik halott moleszterálta, majd rohamot kapott, remek küldetés az Angyaloknak. Az is kiderül, hogy Bosley nem igazi orvos, úgyhogy innentől kezdve Taub, a plasztikai sebész megállás nélkül fúrni fogja az epizód folyamán. Eközben Cameron House-t vegzálja, mert már nagyon nem bírja elviselni az életet nélküle, most azt találta ki, hogy House ne szívassa már agyba-főbe azt a szerencsétlen mormon gyereket. Hogy ehhez mégis mi köze van, az maximum költői kérdésként tehető fel, mindenesetre hajlandó egy százast fizetni neki, ha egy hetet kibír Big Love (House ezen az ötletes becenéven szólítja a mormont) cseszegetése nélkül.

Foreman pedig ismét ki van dobva az álláskeresés kőkemény dzsungelébe, interjúzik szegény, de a híre mindenhol megelőzi, és nagyon úgy néz ki, hogy senki sem akar alkalmazni egy House 2-t. Mert az szép és jó, ahogy előadja, hogy ő sokkal humánusabb elveket vall, mint egykori főnöke, és a szabályokat sem hágja át minden adandó alkalommal, csakhogy az, hogy a Mercyből egy hónap után kipenderítették, jóval beszédesebb. Welcome to the real world, Foreman.

House a fele csapatot elzavarta a hullaházba, keressenek bármit, amitől fertőzést kaphatott el a beteg, de meglepő módon semmit nem találtak. House hatalmas erőfeszítések árán nem küldi el Big Love-ot a fenébe, amikor olyan nevetséges ötlettel áll elő, hogy a balzsamozó folyadéktól kapott el a betegünk valamit. Felvetődik a kergemarhakór, mint lehetséges megoldás, ez lenne csak az ütős diagnózis, de ehhez agybiopszia kell. Na de nem a hetibetegen, hanem a hullán, akin dolgozott, ezt lesz izgalmas véghezvinni, őt ugyanis már eltemették. Lássuk, ki mennyire akarja ezt az állást, ugyanis a következő lépés sírásás, és egy halott agyának a megfúrása. Big Love kihúzza magát a dolog alól, mert haza kell mennie a kisfiához (és sírt ugye alapból csak az éjszaka kellős közepén, teliholdnál, farkasüvöltés mellett lehet ásni), itt egy újabb dolog, amiért House szívathatja majd.

Törtető Cafka robog Cuddyhoz, ő inkább nem ásna sírt, ha nem muszáj, akkor már inkább bevállal egy késő esti klinikai ügyeletet. Cuddy viszont szó szerint kiröhögi, nem is akarja tudni, mire kéri House, ami helyett inkább kisautókat akar kiszedni hülyegyerekek orrlyukából, de ha maradni akar, akkor jobb lesz, ha szokja a képtelen feladatokat, amik elé House állítja. Ezek után laza 3 órás késéssel meg is érkezik a temetőbe kávéval és fánkkal, mialatt a többiek már órák óta a sírásással izzadnak. Törtető Cafka puhatolózik egy kicsit 13-nál, mégis miért nem lehet róla tudni semmit, biztos valami nagy gebasz van vele, keresi a fogáspontot, hogy lehetne kigolyózni a másik nőneműt a versenyből. A fiúk pedig eljutottak 6 láb mélyre, már csak fel kell feszíteni a koporsót, és mehet a biopszia.

Cuddy elkapja a menzán House-t, mégis miért úszik sárban az orvosi öltöző? Hát mert Törtető Cafka és 13 ott iszapbirkóztak, mi sem természetesebb ennél. Cuddy továbbra sem akarja tudni a részleteket, csak valaki takarítson ki, különben szétüt közöttük. A biopszia pedig negatív lett, ezzel sem jutottak előbbre. Taub meg mehet felmosni, különben is már kezd nagyon idegesítő lenni, Bosley-t fúrja megállás nélkül, pedig el kell ismerni, hogy az öregnek vannak egész jó villanásai.

Csajok próbálnak valami kórtörténetet felállítani a hetibetegnél, amikor feltűnik nekik, hogy az anyjához beszél, aki nincs is ott. Hoppá, ez érdekes, azt ugyanis tudják, hogy az anyuka 25 évesen meghalt. A beteg pedig éppen 24 éves, tehát simán lehet örökletes betegség. Nagyszerű, azokból csak pár száz létezik, mehet a tesztelés rájuk mondjuk ABC sorrendben. Hetibetegnek ez nem tetszik, és mond egy érdekeset, pont olyan inkompetens ez a csapat, amilyennek a tolószékes srác is leírta őket. 13-ban itt megáll az ütő, ezt meg mégis hogy? OK, hogy a csaj az anyját hallucinálja, ez még elmegy szódával, na de a múltkori hetibeteget, akit nem is ismerhet? Ez már túl hatodik érzékes.

Cuddy együtt ebédel Foremannel, próbálja visszacsábítani. Foreman viszont nem kapott még elég elutasítást, mert még mindig a „nem megyek vissza, mert nem akarok House lenni” lemez van nála feltéve. Közben a hetibetegnél nem jutottak sokra, az összes örökletes betegségre negatív, amire tesztelték, és kezdik unni ezt a sikertelenséget, úgyhogy Bosley azt mondja, beszéljenek a lány anyjával, akit csak hallucinál. Ezt mintha House mondta volna, tetszik is a mesternek nagyon, Taub meg puffog, hogy nem neki jönnek ilyen király ötletei.

Mennek is a beteghez, anyuka köszöni szépen jól van, és itt ül az ágya mellett, és van itt egy bácsi is, akit a hetibeteg lányka nem ismer, de botra görnyed és csúnyán néz, nem ismerős? Az biztosan House nagypapa lesz, és House nagyon meggyőzően úgy tesz, mintha a beteg ezzel jól beszaratta volna, és elhúz. Egyenesen Jimmy irodájába megy, ahol kényelmesen elhelyezkedik, majd kivár, és amikor már eltelt annyi idő, hogy a beteget meggyőzze, hogy hisz neki, visszatér. House nagypapa már nincs itt, mondja a hetibeteg, csak anyuci, helyben vagyunk. House ügyesen kérdez, és pont annyi információt ki tud húzni a betegből és rajta keresztül az anyjából, hogy tökéletesen összeálljon a Parkinson kór diagnózisa. Jaj, messze van még ez epizód vége, gyanús ez nekem.

Ezek után a hetibeteg álmot lát, méghozzá rémálmot, 13 és Kutner (a cseles indiai srác) vesznek tőle vért, de horrorfilmbe illő módon és sátáni kacaj kíséretében, ki is veri tőle a víz a beteget rendesen. Az érdekes az, hogy amikor ébred, tényleg ott vannak a sebek a testén, pedig nyilván nem inzultálták a jól képzett orvosok, mi a fene folyik itt? Az ilyesmi nem tünete a Parkinsonnak, jó lesz kicsit jobban megmozgatni az agytekervényeket. Bosley szerint vaszkulitisz, Taub már teljesen készen van, nem igaz, hogy mindig a nem orvos jön elő valami érdekessel, House-nak meg tetszik a dolog, mehet a tesztelés. A teszt közben már megint a múltkori hetibeteget meg a kutyáját emlegeti a lány, ráadásul valahogy egy nyakörv is bekerül a vizsgálóba, itt valami nagyon nem stimmel. Hetibeteg pedig rosszul lesz a teszt közben, és vért hány, műtőbe vele.

Chase műt (kedves tőle, hogy beugrott ebbe az epizódba), el kell állítani a belső vérzést, a lány lépe majd szétrobbant, de az érdekes az, hogy nem is a lépe, hanem a mája vérzik, és két belső szerve is megnagyobbodott. Ezek után angiót kell csinálni, de nem jutnak sokra, mert a hetibeteg egy óvatlan pillanatban alsó madárfogást akar venni Big Love-on, ez ám az érdekes fejlemény. House szerint simán hagynia kellett volna, és befejezni a vizsgálatot, és itt a dolgok kezdenek eldurvulni. Egy sértés jobbról, egy balról, szerva itt, csere ott, majd jön House övön aluli ütése, amikor Joseph Smith-t alázza, és Big Love kiüti. Törtető Cafka pont ezt a pillanatot tudja kiválasztani az áttörésre, valaki végre jobban is belegondolt, hogy mi okozhat hallucinációkat és téveszméket, ami már a történelem során is megvezette az embereket, talán dohos gabonamérgezés? Ennek elég nagy a valószínűsége, tekintve hogy a hetibeteg folyton rozsos kenyereket evett.

Mehet a kezelés, és hat is, így az anyuka végképp eltűnik a lánya mellől, szomorú pillanat, de az egészség fontosabb. Ami ezután jön, az sem kifejezetten vidám esemény. House nagy rajongója lehet a reality műfajnak, nagyon sajátosan kombinálja az egyes típusokat, most éppen a Nagy Ő rózsaceremóniája van soron. 7 jelölt van, de csak 6 virág, valakinek mennie kell. Nem Törtető Cafkának, mert egyrészt ő hozta a heti epifániát, másrészt nagyon tetszett House-nak, ahogy végig basztatta 13-at a múltkori pácienssel meg a kutyájával (naná, hogy ő mondott pár dolgot a hetibetegnek), bár a póráz túlzás volt. 13 is marad, egyelőre nem eshet a nézettség a férfi lakosság körében, Big Love sem repül, mert megütni a főnököt House-nál belefér, az utolsó kérdés már csak az, hogy ki hagyja el a Házat, a morgós Taub, vagy az okos, de képzetlen Bosley? Sajnos az utóbbi, mert a diploma hiánya előbb-utóbb már muszáj, hogy kizáró tényező legyen, és House-nak nem kell egy olyan munkatárs, aki előre tudja minden gondolatát. Ha pedig ezzel valami baja van az öregnek, forduljon Jimmyhez bizalommal.

A fogadást Cameron nyerte, mert House csak nem bírta ki, és inzultálta Big Love-ot, meg a vallását is, nem kimondottan meglepő. Cuddy irodájában pedig Foreman kopogtat, fülét-farkát behúzva mégis visszakönyörögné magát, ha áll még az ajánlat. Az ajánlat áll, de nem egészen abban a formában, ahogy Foreman gondolja, fizuemeléssel, saját irodával, és team-mel, hanem a régi állását kaphatja vissza House mellett. És sok választása nincs, Cuddy ugyanis tudja, hogy már mindenhonnan elhajtották, mert House 2 lett, és senki más nem venné fel, csak az, aki House 1-et is alkalmazta. Welcome back Foreman, hétfőn reggel 8-kor várunk szeretettel.

Címkék: house
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sélli_ 2008.09.24. 18:18:53

Ez nem ma este lesz? Tvájlájt zónát érzek a levegőben... :))

ciscougar 2008.09.24. 18:19:16

Jajjdejó, nagyon vártam már a hogyvoltot..:D:D

Egy valami: nem abban fogadtak Cameronnal, hogy Big Love majd kiáll magáért, és vagy visszaüvölt vagy visszaüt??

sélli_ 2008.09.24. 18:20:17

Mire elkültem rájöttem, hogy ez a múlthti :) bocsi

candyperfumegirl 2008.09.24. 18:27:36

Igen, ez a múlt heti, nekem most 8 nap kimaradt, mert Párizsban nem tudtam House-t nézni és hogyvoltot írni, de miután hazajöttem, megcsináltam, mert azt akartam, hogy kimenjen még a ma esti rész hogyvoltja előtt. Semmi tválájt zóna. :)

YZ 2008.09.24. 18:30:36

ciscougar, én is úgy emlékszem a fogadásra... igaz, én angolul láttam, nem biztos hogy ugyanúgy fordították.

sélli_ 2008.09.24. 18:32:12

Candy nagyon rendes vagy, de tudod kit etess azzal, hogy nem volt wifi az Eiffel torony tetejin! Simánírhattad volna onnan is :))) Jól van na, csak viccölök: velkám bekk!

candyperfumegirl 2008.09.24. 18:43:04

Affranc igazad van, legközelebb így lesz, ígérem! :P

gonoszkiralylany 2008.09.24. 19:28:13

én innentől kezdve szurkoltam Big Love-nak :))

Mostly Harmless 2008.09.24. 19:29:47

ez a rész eredetileg Halloweenkor ment kint, ezért sikerült ilyen misztikusra.

squeegy beckinheim 2008.09.24. 19:49:09

ez a Big Love becenév kurva nagy:D

Sitrep 2008.09.24. 20:09:19

a szinkronba is igy hivták? Mert ugye a sorozatra hajaz, ami magyarul vmi más néven futott (nem jut eszembe, de majd vki kisegit).
Bár annak ismerete nélkül is illik végülis.

Tilcsák Bea (törölt) 2008.09.24. 20:20:12

a tét a tettlegesség volt: fel tudja -e úgy húzni, hogy erőszakosan hozzáérjen house-hoz.

candyperfumegirl 2008.09.24. 20:38:49

Nem Big Love-nak hívja a magyar verzióban, de ez a szinkonban abszolút nem érvényesül, ezért maradtam ebben az esetben az eredeti verziónál.

Hooshee · http://hooshee.blog.hu 2008.09.24. 20:41:32

A fordítás tényleg nem úgy van ahogy a hogyvoltban, amúgy gratulálok a rekordhoz, hogy az új epizód estéjén elkészül az előző hogyvolt :D

Amúgy érdekes hogy mégiscsak kirúgta a csajokat, pedig az ő diagnózisuk volt helyes...

candyperfumegirl 2008.09.24. 20:44:55

Hooshee: bocs már, hogy a hogyvoltíró nem egy gép, és néha van élete. Egyébként bőven előre szóltam, hogy késik a hogyvolt, és azt is megírtam, hogy miért, de mindenképpen arra törekedtem, hogy még az új előtt felkerüljön. (ha nem cseszegetésnek szántad, akkor bocs, hogy félreértettem, de nem kimondottan esik jól az ilyesmi)

Mr. Zebra 2008.09.24. 20:49:30

Hopp, mingyá kezdődik az új epizód!
ne aggódj Candy, Párizs megér egy hogyvolt. :-)

Póniló 2008.09.24. 20:51:36

A Big Love sorozat magyarul Hármastársak, annak azért mégse lehtt fordítani. Én nagyon kiváncsi voltam, mit hoznak ki a fordítók ebbőla Big Love-ból, végül asszem simán csak mormon lett... Végülis szerintem nem rossz így, mást nehéz lett volna kitalálni.
Candy, azt hittem, Joseph Smith-re majd elsütsz valami South Park-os poén, de beérem a moleszterálással is :-)

kla 2008.09.24. 21:27:46

"Én nagyon kiváncsi voltam, mit hoznak ki a fordítók ebbőla Big Love-ból, végül asszem simán csak mormon lett."

Igen, de valahogy úgy ejti, hogy MÓRmon, ami vagy csak hülye kiejtés, vagy valami olyan poén, amit nem értek. Az öreget sajnáltam, de House szempontjából tényleg logikus volt, hogy kirúgta.

sélli_ 2008.09.24. 21:29:42

Candy, ká gyorsan írdd a hogyvótot mert a kib@@@@@tt jupísz fogta magát és lekapcsolta a varázsdobozomat... szíjjel ver az ideg!!!

candyperfumegirl 2008.09.24. 22:36:33

Basszus, így én is tele lennék ideggel (Maóni)! Írom már, írom. :)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.09.24. 22:41:28

kla

azért így ejti, mert MÓR(=fekete)MON! érted ugye?:)))

sajnos ezek a popkult utalásokat néha nehéz visszaadni, mert ha megy is nálunk az adott film, amire utanak, biztos, hogy nem eredeti címen, és így nehéz összehozni. de szerintem a housban ezeket nagyon jól kezelik...

most ért véget az újabb epizód. már alig várom a hogyvoltot. én régen röhögtem ennyit a houson, mint ennél az epizódnál:DDD

aGerald 2008.09.24. 22:44:27

Ki a tököm olvas el egy House epizódot?! Ti nem vagytok normálisak. Már bocsánat.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.09.24. 22:52:17

aGerald 2008.09.24. 22:44:27

köszönjük, ez egy igazán releváns komment volt a részedről... leülhetsz!

ladybyron 2008.09.25. 02:09:45

AGeraladnak a logika nem az erős oldala. Nem érdekli a hogyvolt, de azért idekocog, és megmondja a tutit. Sok ideje lehet, ha minden őt nem érdeklő hogyvoltba belátogat és elpötyögteti a bölcsességeit . :-))

Candy, köszi a hogyvoltot. Hadd ne mondjam, hogy miből csináltál aranyat. :-)) Mert ez a rész az előzővel karöltve az eddigi mélypont. (Na jó, attól egy fokkal jobb.) Ez a Nagy Ő a Survivor után már enyhe túlzás idétlenségből.

doktorúr 2008.09.25. 08:50:39

Cpg, köszi, hogy nem maradtál el végleg az előző epizóddal, bár ezen most érződik kicsit, hogy gyorsan össze lett csapva, csak hogy meglegyen. De mindegy, mert méltó az epizód szintjéhez. A mostani rész viszont igencsak tetszett, már kívácsian várom az összefoglalót az igazi candy-stílusban :)

denamano 2008.09.25. 09:05:07

Párizs? na most sárgulok. remélem, hihetetlenülcsúcsszuperistencsászár jó volt.:)
én is az új hogyvoltot várom. a tegnapi rész az egyik kedvencem a 4. évadból.:)

Lascaux 2008.09.25. 10:25:08

Hááááá,már nagyon vártam!:)
Egyik legjobb rész volt szerintem az évadban.Egyetlen dolog zavar csak: lassan Camerontról is el hehet mondani,hogy iszonyatosan Tőrtető...Cafka(?!) Szeretem a karakterét,de kissé zavaró a House irányába való nyomulása...Ez mindig így volt és így is lesz-tudom,deh...ebben a részben különösen szembetűnő volt...:)
Nem várom az évad végét:)

kaltenem 2008.09.25. 10:30:38

Előre is köszi a hogyvoltot, a rohadt második reklámblokk alatt lehalkítottam a tv-t és már csak arra eszméltem, hogy megy a Született Feleségek. grr...

Laliath 2008.09.25. 10:55:43

Most nagyon várom a tegnapi rész hogyvoltját, mert sajna csak részleteket láttam belőle, és nem mindem jött le egészem világosan :(

Hooshee · http://hooshee.blog.hu 2008.09.25. 11:53:37

candy, izé, nagyobb smileyt már nem tudtam tenni oda, dehogy cseszegetés :) Szal sorry, ha annak tűnt, csak vicces volt hogy pont aznap este jött ki amikor az új epizód, ennyi, amúgy meg naponta kattintgattam a blogot, hogy hóvanmá, szal :P :)

candyperfumegirl 2008.09.25. 12:17:21

Értem. :) De még pont időben volt, nem? Ha csak pár órával is, de megelőzte az atuélis epizódot. ;) Most már sikeresen utolértem magam, készen van, és mindjárt fent lesz az új hogyvolt is.

okami 2009.01.02. 21:02:37

sziasztók ^o^
nem tudná esetleg vki megmondani, hogy az aláfestő zene, ami ebben a részben volt (kicsit hátborzongató) , azt hol tudom meghallgatni ?

egyébként nagyon jó rész volt, a hogyvoltot is mindig jó visszaolvasni :)

candyperfumegirl 2009.01.02. 23:17:21

Húha, így nem tudom, segíts egy kicsit, melyik jelenet alatt szólt az a zene, amit keresel?
süti beállítások módosítása