Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Halottnak a csók 1x03 - Fun funeral

2008. szeptember 24. 13:00 - fluffy

Féltve őrzött titkok lepleződnek le ebben a részben, de nincs minden veszve, legalábbis egyelőre úgy tűnik. Ned megint 9 éves, és bogarakon kísérletezik, hogy megtudja, pontosan mire is képes. Pár rovarnak meg kell döglenie ahhoz, hogy megtudja, egy perce van arra, hogy ha valakit vagy valamit feléleszt, azt vissza is küldje a halálba, máskülönben a közelben valaki másnak meg kell halnia. Ugye így végezte Chuck apja is, ezen tipródik folyton Ned. Megesküszik, hogy nem hagy életben senkit egy percen túl, aztán, amint már tudjuk, kivételt tesz, és Digby kutyán kívül még egy újraélesztettel köti össze az életét, amikor Chukot az után a bizonyos vizihullás epizód után nem tudja visszaküldeni a halálba. 

És már itt is vagyunk a jelenben, nagy Ned és Chuck pitét készít: Chuck faggatózik, Ned titokzatoskodik, a rohadt barackokból újra hamvas lesz, bár a büdöskék nem sokkal később sorra dőlnek ki a virágládában, de Chucknak ez nem tűnik fel, csicsereg, meg mosolyog, meg elkerekedett szemekkel néz. Aztán egy fólián keresztül lesmárolja Nedet, amit viszont szerencsétlen szerelmes Olive nézhet végig. Pofán csapja, amit lát, úgy érzi, nem kap levegőt. Le is rogy az egyik vendég asztalához, akiben viszont pár percen belül lelki társra talál. Az udvarias, barátai által valószínűleg jóképűnek mondott Alfredo ugyanis nagyon is jól tudja, milyen, amikor valaki nem kap levegőt, hiszen állandóan attól retteg, hogy elfogy az oxigén, és a vákum az űrbe szippantja. Egymásra találnak Olive-val, aki összehúzott szemmel néz maga elé, tehát forral valamit abban a kis agyában.

Ekkor toppan be a munka előtti fagyira Emerson, aki szintén elégedetlen a helyzettel, valami zavarja a Chuck-sztoriban. Olive lebassza, amiért múltkor szembesítette az igazsággal, miszerint Ned nem őt szereti. Aztán bevallja, hogy nem igazán nőtt a szívéhez Chcuk. Emerson szerzett egy újabb titokzatos halálesetet, és nagyon határozottan azt nyomatja Nednek, hogy a lány nélkül csinálják meg a melót, ne hozza magával a hullaházba. Persze nem járhat sikerrel: éppen amikor a hullaház ügyeletesével a kezét krémezi (a halottak nem szeretik, ha kérges tenyérrel érintik meg őket), betoppan Ned. És az oldalán ott van a Chuck, ezúttal Audrey Hepburnnek öltözve.

Na és ki van a lepedő alatt? Hát az a kövér, ellenszenves temetkezési vállalkozó, akit Ned küldött a halálba azzal, hogy egy percen túl is életben hagyta Chuckot. Amelyik a vécén végezte. Lawrence Schnatznak hívjak, és rossz ember volt, meglopta a halottakat. Rajta is kapták, de kínos sztorijának véget vetett hirtelen halála. Ned érthető módon, ahogy meglátja, kimenekül a hullaházból, arra hivatkozva, hogy a cipője túl szoros, és elszorította a vérkeringését. De Emerson nem tágít, most már kiborítja a bilit, addig csavarja a szót, amíg Ned bevallja Chucknak, hogy ő ölte meg a dagadt csávót. "Nem vagyok gyilkos, csak megesett" - magyarázkodik, Chuck meg igazán bepipul, meg szemrehány, meg elszomorodik: olyan életet él, ami nem is az övé. 

Olive eközben a pitézőben feszül, semmi másra nem tud gondolni, olyan féltékeny. Viszont ott van neki a maga módján udvarló Alfredo, aki nem csak az oxigénhiánytól retteg, hanem alternatív gyógyászatban is utazik, és mindig magánál hord egy jó nagy táskát, amiben a kis színes üvegcsék a boldogság vizével vannak töltve. Olive elhajtja, amikor ajánlgatja neki a homeopátiás cuccokat. Ez egy pitekuckó, nem ópiumbarlang! Ned baromi mérges Emersonra, miért árulta el a titkát a lánynak? Emerson nem érez lelkifurdalást, hisz amikor a csávó meghalt, Ned őt is bűnrészessé tette. Hogy miért vállalta el az ügyet? Hogy ne más csinálja, meg mert meg kéne tudni, hogy hova dugta Lawrence az ellopott családi ereklyéket. Ned nagyon húzódozik, nem akarja felébreszteni azt a ronda halottat, aztán Chuck győzi meg öt másodperc alatt arról, hogy igenis beszélniük kell vele. Hogy bocsánatot kérjenek, és köszönetet mondjanak.

Visszatérnek hát a tett színhelyére (Chuck még inkább Audrey Hepburnnek öltözve), és a koporsónál belefutnak a holttest szakasztott másába, az ikertestvér Louisba. Ő Emerson megbízója, aki minél többet akar tudni bátyja haláláról. Mellékesen Chuck megtudja tőle, hogy nénikéi, Lily és Vivian nagy visszatérést szerveztek a hableányiparba, aztán érzelmi válság miatt lemondták a turnét. Chuck szíve összeszorul. Louis Schatz előadja, hogy miután a bátyját rajtakapták a hullarabláson, bevallotta ugyan, hogy elásta a kincseket, de az istennek sem akarta megmondani, hova. Közben feldühödött rokonok százai kezdték ostromolni őket ellopottnak vélt családi ereklyéikért, és Louisban felmerült, talán nem is szívrohamszerű dolog, hanem gyilkos végzett a testvérével, és hamarosan rá is lecsap.

Louist lerázzák, és felélesztik Lawrencet, akitől bocsánatot kérnek meg köszönetet mondanak, és aki azt is elmondja, hogy Louis, hiába adja az ártatlant, abszolút benne volt a hullarablós bizniszben, és nagyon is tudja, hol van a szajré. És hogy ne legyen olyan egyszerű, kiderül, hogy az a zsebóra, amit a temetkezési vállalkozóval eltemettek, Chuk apjáé volt, mire a lány annyira felháborodik, hogy rácsapja a csávóra a koporsó fedelét. Na de Lawrence még ébren van, a koporsó pedig nem nyílik, Emerson már menekül is, minél messzebb legyen, ha valakinek a közelben meg kell halnia. Aztán az utolsó pillanatban valami vázával sikerül felnyitni a koporsót, és Lawrence most már végleg halott.

Emerson annyira mérges Louisra, hogy megvezette, hogy minden családi kincset magának akar, Chuck pedig felveti, lehet, hogy igazából egy dühös rokon felelős Lawrence haláláért. Chuck olvasgatja az őrjöngő hozzátartozók leveleit, egyre lehangoltabb, ahogy eszébe jutnak depressziós nénikéi, és akkor megjelenik Alfredo  a nagy táskájával. Szerez is tőle Chuck egy kis depresszió elleni löttyöt, amivel feljavít egy pitét, és a nagynénjeinek címezve beteszi a házhozszállítandó sütik közé. Mivel a pitefutár nem hajlandó olyan messze szállítani, Olive magára veszi a feladatot, és személyesen kézbesíti a nagynéniknek a depresszió elleni pitét.

Ahogy Olive elhagyja a pitézőt, látszik, hogy a jégszekrényben Louis üldögél, és halottnak tűnik. Nem sokkal később Ned egy pitén dolgozik a konyhában, betoppan Chuck, aki gondolkodott, és kezdi megtalálni az egész felélesztős-meggyilkolós történet jó oldalát is, amikor Ned megtalálja a hűtőben Louis holttestét. Olive közben eltipeg a pitével a nagynénik házához, és bár egyáltalán nem tervezi, nem sokkal később már bent teázgat és cseveg. Nem kell sok hozzá, hogy kiderüljön, a nagynénik halott rokona nem más, mint a nagyon is élő Chuck. Olive borzasztó izgatott lesz. 

Ned és Chuck közben riasztja Louis hullája miatt Emersont, aki csapdára gyanakszik, és valóban, lehet izgulni, ugyanis rendőrük leskelődnek a pitéző konyhájának reluxáján keresztül. Gyorsan felélesztik a fagyott Louis-t és kiszedik belőle, hogy nem megölték, hanem félrenyelte a főtt marhanyelvet, és egyszerűen megfulladt, amikor egy dühös rokon, aki valami polgárháborús ereklyéről hadovált, meglepte vacsora közben. Arra már nincs idő, hogy kiderüljön, hova dugták az ellopott cuccokat, Louis is végleg halott. Chuck közben talál egy rendkívül dühödt levelet, amiben egy bizonyos Wilfred Woodruff követel vissza egy nagyapjától ellopott polgárháborús ereklyét. Woodruff nagyon gyanús, ugyanis halálosan megfenyegette a levélében a lopós ikerpárt.

Visszaviszik Louis holtestét oda, ahol meghalt. Egy ablakon másznak be, de Emerson beszorul. Közben Ned belefut az őrült rokonba, aki egy háborús ereklyének tűnő karddal próbálja egyből kettészelni a koponyáját. Hosszú vivőjelenet következik, közben Woodruff magyarázza Nednek eszelőssége hátterét: egyik felmenője egészen véletlenül a polgárháború hőse lett, amit ükükükunokája úgy tűnik, nagyon komolyan vesz. Tisztázzák, hogy egyikük sem ölt meg egy lopós testvért sem, majd Ned nagyon összekapja magát, és ártalmatlanná teszik Woodruffot.

Az ügy lezárult. Chuck hős királyfinak látja Nedet, majd elolvad, ráadásul megtalálják a dugdosott kincseket is. Olive szédeleg a tudomására jutott titoktól, és azon mereng, vajon Chuck milyen beteges okból játszotta el a halálát. Észre sem veszi, hogy Alfredo közben kitartóan nyomul, megjavította például a kávégépet a pitézőben, és szerelmesen leskelődik Olive után. Emerson a beszorulós kaland hatására elhatározza, hogy fogyókúrázni fog, a nagynéniknél pedig beválik a depresszió elleni pite. Chuck csinos kis csomagokban visszajuttatja az ellopott javakat a hozzátartozóknak, Ned meg elmondja, hogy nem döntene most sem másképpen, Chukot életben hagyná, mert ez a helyes döntés. Chuck örül, hogy Ned ezt gondolja, és miután ezt megbeszélték, keresnek egy kis folpackot a smároláshoz.

2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ettumifilii 2008.09.24. 19:41:31

tiszta amelie csodálatos élete ez a sorozat

Gabba 2008.09.25. 09:24:35

Ez nagyon vihogós rész volt, főleg Emerson mint Micimackó, aki látogatóba ment és beszorult...
süti beállítások módosítása