Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Angel 2x07 – Darla

2008. szeptember 24. 16:00 - foxglove (törölt)

Angel a sötét szobában ül és rajzolgat, amivel önmagában még nem is lenne probléma, csakhogy Darla portréját rajzolgatja. Wesley aggódva megkérdezi, hogy nem szeretne-e valamiről beszélgetni, esetleg. Nem. Hát jó. Pedig kéne, a szobát már teljesen beborítják a Darla szkeccsek. Lindsey közben hasonlóan elborult állapotban találja Darlát, a létező összes tárgyat összetörte már maga körül, és most véres kézzel kuporog egy sarokban, katatón állapotban. Lindsey-nek lelkiismeret-furdalása van Darla miatt. Darlának szintén lelkiismeret-furdalása van, csakhogy ez neki új, tekintve, hogy pár száz évig nem is volt lelke.

Mialatt Lindsey ápolgatja Darla testi-lelki sebeit, a nő álmodozva megkérdezi tőle, hogy van-e barátnője. Nincs. Ó. És pasija? Az sincs. (Darla kicsit készen van.) Darlának erről eszébe jut, hogy milyen jó kis páros voltak ők régen Angelussal, csak azóta megváltozott a helyzet. Most már ellenségek vagytok? – kérdezi Lindsey. „Rosszabb” – feleli Darla kacarászva – „Lelki társak.”

Darla(!!) - flashback. 1609. Virginia gyarmat. Darla haldoklik. Egy orvos és néhány ápolónő veszi körül, akik már mindent megpróbáltak, a kor lehetőségeihez képest, érvágás, piócázás, de semmi nem segít, a szifilisz nem gyógyítható. Már csak órái lehetnek hátra, és ezt Darla is tudja. Megkéri az egyik ápolót, hogy csukja be az ablaktámlát: nem akar úgy meghalni, hogy odakinn hétágra süt a nap. Egy sötét csuklyát viselő pap lép az ágyához, és biztosítja, hogy soha többet nem fogja látni a napfényt. Mire felkel, addigra már halott lesz. Darla bágyadtan megkérdezi tőle, hogy tudja-e, hogy ő egy szajha. A pap igennel felel, majd a következő kérdést teszi fel neki: „Készen állsz arra, hogy megtagadd a Sátánt és Istenhez fohászkodj bűnbocsánatért?” „Isten soha semmit nem tett értem”- válaszol Darla lemondóan. Hát, ez esetben… a pap mindenkit kiküld a szobából, és felfedi az arcát: a Mester az. És így lőn Darlából halhatatlan.

1760, London. Pontosabban, London egyik csatornája. Darla ragyogó arccal bemutatja egymásnak a Mestert és Angelust. Valamiért úgy gondolta, hogy mostantól hármasban fognak élni. Együtt. Persze, először el kell pusztítani a „fenti” világot, a Mesternek ugyanis ez a fixa ideája, és ezt értésükre is adja, sátáni kacaj kíséretében. „Miért is?” – szakítja félbe Angel a bruhahahát. A csatornák büdösek. (Jelentőségteljes pillantás a Mesterre.) Undorítóak. Ellenben fent egészen jó kis dolgok vannak, például (jelentőségteljes pillantás Darlára) extrakényelmes libatollal bélelt párnácskák, selyem, bársony, gyönyörű kilátás… Darla meg van véve. Mikor Angelus választás elé állítja, habozás nélkül mellette dönt. A Mester bosszúsan legyint, hadd menjenek. Úgysem tarthat örökké a nagy szerelem, legfeljebb 100 évet ad nekik.

Jelen. Angel mindenáron meg akarja találni Darlát, de azt sem tudja, mi volt az igazi neve. Darlának (kedves lény) már a Mester nevezte el. Wesley finoman céloz rá, hogy ha a Wolfram és Hart azért hozta vissza Darlát, hogy Angel figyelmét eltereljék más dolgokról és kivonják a forgalomból, nos, akkor a tervük működött. Wolfram és Hartéknál ezalatt Lindsey beszámol Hollandnak Darla állapotáról. Holland nem aggódik, sőt, mintha pont erre számított volna. Vállon veregeti Lindsey-t és közben hozzáteszi, hogy az éles tárgyakat azért nem árt eltávolítani Darla közeléből.

Flashback. 1880, London. Darla és Angelus kettőse már kiegészült Drusillával. Drusilla nincs jó hangulatban, magányos szegényke. Angelus sem foglalkozik vele. „Nem is bántasz, csak egy kicsit!”- sziszegi szemrehányóan Drusilla. Darla azt tanácsolja, hogy teremtsen magának játszótársat. Drusilla egészen felvillanyozódik, és elhatározza, hogy megalkotja „a világ legokosabb és legragyogóbb lovagját”. Ahahaha. Szerencsénkre nem ez történt...:) Ahogy elhangzik a kijelentés, egy szemüveges, zilált külsejű, gyűrött papírfecniket szorongató fiatalember szalad neki. Helllló, Véres William.

Jelen. Darla még mindig Lindsey irodájában van, és egyre rosszabb állapotban. Úgy tűnik, hogy Darla Angel összes eddigi vergődését szeretné most ebben az epizódban bepótolni… Nos, nem reménytelen a próbálkozás. Most éppen azt akarja megtudni, hogy mi ő valójában… „Te te vagy”- válaszolja Lindsey bölcsen. Ezzel sokat segített. „Miért nem csókoltál még meg?”- kérdezi erre Darla. Lindsey megcsókolja. „Hogy tetszik?” kérdezi. „Kellemes”, feleli Darla, és Lindsey erre büszkén elmosolyodik, nem viccelek. „De nem engem akarsz megszerezni, hanem Őt.” folytatja Darla (az eredetiben „It’s not me you wanna screw. It’s him”, hehe). Ezután Darla teljesen szétesik, nagy vonalakban: megharapdálja Lindsey-t, hátha még mindig vámpír, de nem; aztán panaszkodik, hogy belülről a lélek kirágja a testét.

1898, Románia. Darla a cigányok táborában azzal a férfival beszél, aki megátkozta Angelt. Üzletet ajánl a neki: ha visszavonja az átkot, akkor a családja többi része életben marad. A férfi már-már beleegyezne, de ebben a pillanatban Véres Williamünk jön ki nagyot böfögve abból a kocsiból, ahol a családtagok vannak. Voltak. Drusilla magában dudorászik és táncolgat. Ezt a debil családot…

Jelen. Angel továbbra is Darla után nyomoz, de Darla magától jelentkezik. Lindsey irodájából telefonál Angelnek, hiszen ő a „lelki társa”, csak ő tudhatja, hogy min megy keresztül. Lindsey rajtakapja Darlát telefonálás közben, és megpróbálja jobb belátásra bírni, ő majd segít neki. Darla viszont nincs egészen a helyzet magaslatán, először leüti Lindsey-t, aztán megöl egy biztonsági őrt, végül, Lindsey segítségével, meglép az épületből. Ó, Lindey megint meg lesz fenyítve. Angel mindent hall a telefonon keresztül, és rájön, hogy Darlának tényleg segítségre van szüksége. Ő pedig ott lesz mellette, mert… mert lelki társak, na.

1900, Kína, boxerlázadás. Lángokban álló város, sebesültek és káosz az utcákon. Ideális hely vámpíroknak. Spike és Dru valahol lázadókat zabálnak és/vagy új lázadást szítanak, Darla a lakosztályában pihenget. Egy koszos és büdös alak lopakodik a háta mögé, és elkapja a torkát. Angelus. Angelus szeretne még egy egy esélyt kapni Darlától. Darla hosszasan habozik, de ám legyen.

Jelen. Angel most Lindsey nyakát szorongatja egy kötéllel a Wolfram és Hart parkolójában. Pedig Lindsey éppen őt akarta hívni, hogy a segítségét kérje, Darláért mindent. A Wolfram és Hart valószínűleg éppen most likvidálja egy üres banképületben, ott szokták lebonyolítani a piszkos munkát. Angel búcsúzásképpen megfojtogatja egy kicsit, folytatás legközelebb. Lindsey alig várja.

Vissza Kínába. Angelus, ígéretéhez híven megpróbál visszatalálni a vérszomjas és kegyetlen vámpír szerepéhez, kevés sikerrel. Az első ártatlan csecsemő látványától elérzékenyül, ellenben, Spike egész jól magára talált a felkelés alatt. Egészen pontosan megölt egy vadászt (bővebben a Buffy Fool for Love című remek epizódjában). Angelus némi irigységgel hallgatja. A fantasztikus négyes utolsó közös (Sunnydale előtti) pillanatait láthatjuk, ahogy az égő várossal a háttérben végigvonulnak az utcákon. Erről a jelenetről soha nem tudom eldönteni, hogy röhejes-e vagy sem. Bár, elnézve, ahogy Spike átugrik egy hordó felett, aztán ölbe kapja Drusillát, és közben Angelus furcsa haja lobog - erősen hajlok az előbbi felé. Nem sokkal később Angelus visszaosonkodik a szobába. Darla már várja. Nem hülye, észrevette már egy ideje, hogy Angelus vagy patkányokat eszik, vagy bűnözőket – gyilkososokat, erőszaktevőket – de ártatlanokat soha. Nem erről volt szó. Darla szeretné, ha Angelus végre bizonyítana, és erre most van is egy lehetősége. Darla lerántja a takarót egy mózeskosárról, amiben az a kisbaba fekszik, aki már egyszer elkerülte Angelus fogait.

Jelen. Angel kiszabadítja Darlát, és a Hyperionba viszi. Ezalatt a Wolfram és Hartnál az egyáltalán nem halott biztonsági őr vidáman pacsizik Hollanddal – Lindsey rájön, hogy őt is felültették. Holland bevallja neki, hogy tényleg ez történt, de muszáj volt egy igazi drámahelyzetet kreálni, hogy Angel belesétáljon a csapdába. Miféle csapdába, kérdezi Lindsey Hollandtól, mert itt Angel-Darla szex nem lesz, az biztos. Holland elnézően mosolyog: nem is erre számítanak. Darla lassan kezd megkönnyebbülni: itt van neki az ő Angelusa, és ő majd megszünteti a fájdalmat. Méghozzá pillanatok alatt. Darla szabaddá teszi a nyakát. Angel elborzadva hátrál, ő nem egészen ezt értette „segítség” alatt. Darla máshogy próbálkozik: ő egyszer örök életet adott neki, ideje, hogy Angel viszonozza a szívességet. „Szívességet?! Azt hiszed, szívességet tettél? Elátkoztál!” - veti a szemére Angel felháborodottan. Oké, akkor… állj bosszút ezért, ajánlja fel Darla kétségbeesetten. Nem tehetem, mondja Angel, ugyanúgy, mint ahogy 1900-ban is visszautasította Darla kérdését. Undorodom tőled – mondta akkor Darla, Angelus pedig a babával együtt távozott, az ablakon keresztül. (Mert az ajtón kevésbé lett volna biztonságos kivinni egy csecsemőt…). Jelen. Darla sértődötten elrohan, és az utolsó szavai Angelnek, hogy soha többé ne keresse. Izé, mintha nem ő kereste volna.

Címkék: angel
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása