Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Weeds 2x07 – Must Find Toes

2008. szeptember 23. 15:00 - wayout

Én megmondtam, vigyázz Andy mit kívánsz, mert még teljesül… A végzetnek kiszolgáltatott Andy megérkezik a szükséges gyorskajával a termelői főhadiszállásra. Nagyban zabálnák a hamburgert a fiúk, amikor befut Doug egy baszott nagy döggel, amit ő cuki kutyusnak aposztrofál, és az utcán találta gazdátlanul, ezért behozta a végtelen kis állatot. Deus ex machina, megtörténik a baj, néhány csöpp majonéz esik Andy lábujjaira és a kutyuli azonnal ráveti magát. A banda tanácstalanul nézi egy ideig, ahogy a szörny Andy lábát marcangolja, majd Dougnak az az ötlete támad,hogy Sanjay, ki más, dugja fel az ujját a kutya seggébe, ettől majd megnyugszik a véreb. Sanjay vonakodva, de megteszi, a kutya tényleg leáll, de ekkora már sikerült megszabadítani Andyt két lábujjától.

 

Nancy otthon kísértetiesen ismerős illatot érez, nem nem a férje az csupán Shane, aki egy literrel magára locsolt apja kölniéből.Az illatosítás oka egyébként az, hogy Shanenek aznap lesz az első vitája, ráadásul Gretchennel. A másik gyerkőc nem teljesít olyan jól a suliban, Silas éppen egy picivel több pontot ért el a SAT (kb. egységes felvételi teszt)  tesztjén, mintha csak a nevét írta volna fel, ami semmilyen fősuliba nem elég. Silas azzal védekezik, hogy lefoglalta a Megannal való dráma és ezért nem teljesített jól. Nancy rámutat, hogy a teszt hetekkel az izé (abortusz) előtt volt, ezért semmi köze ahhoz, hogy valójában szimplán rohadt lusta, ezért elintézte, hogy újra megírja. Silas viszont nem akarja újra megírni és ő pedig arra mutat rá, hogy nem főiskolai diploma a saját „üzletének” az elindításához.

Ekkor befut a telefon Andy kórházba kerüléséről, így a mi lesz jövőddel vita elnapolva. Nancy siet Andyhez, azért Silasnek kell elvinnie Shanet a vitára, ő pedig csak az anyja kocsijával hajlandó, hogy az öccse ne az ő kocsiját büdösítse be. Andy természetesen túlélte a kutya támadást és a doki szerint ha nem táncos, atléta vagy lábmodell továbbra is teljes életet fog tudni élni, amit azonnal el is kezdhet a kórházon kívül, mivel nincs biztosítása. Conrad idegesen távozik, még mindig haragszik Nancyre, aki megpróbál magyarázkodni mind hiába.

Megkezdődik Shane vitája, aminek a témája elektori szavazatok vs. a nép által történő szavazás (Amerikában a látszat ellenére a nép csak közvetve választja az elnököt), amiben ő az utóbbit képviseli. Shane feláll, és csak annyit mond: George W. Bush. Erre a közönség hatalmas tapsban tör ki, Gretchen megsértődik, és nem tartja fairnek ezt a kijelentést, mivel Amerika eddig valaha volt legrosszabb elnöke ellenében nem lehet semmilyen érvet felhozni. Shane szív szerelme dühösen elviharzik, így a vita az ő győzelmével zárul, de ettől korántsem boldog. Hazaérve Silas és Shane, igazi bátyó és öcsi beszélgetésbe kezdenek, és Silas azt tanácsolja, hogy próbáljon meg esetleg egyszerűen csak beszélgetni a kiscsajjal, annak ellenére, hogy minden nő hazug, gonosz ribanc, legfeljebb ha összetöri a szívét, akkor majd vesz neki egy sört a hamis személyiével.

Este az ágyban Celia azon idegeskedik, hogy a sok barom mind Dougra fog szavazni, Dean csak fél füllel figyel rá, mert épp keresztrejtvényt fejt és csak annyit mond, hogy még nem vesztett. Celia és Dean házassága az átmeneti javulás (rák) után, totál lejtmenetbe kezdett, Dean inkább hagyja, hogy a neje segítsen neki a rejtvényfejtésben, minthogy szeretkezzen vele. Hát szerintem az nem lesz semmi, amikor ez a kettő válni fog… Elérkezett a szavazás napja, Nancy azzal a lendülettel fordul ki az ajtón, amivel érkezett, amikor Doug és Celia letámadják (Celiától különösen tart a múltkori „incidens” óta). Doug elmegy szavazni, majd a fülkében az a kellemetlen felfedezés éri, hogy nincs is rajta a szavazócédulán. Celia gúnyosan mosolyog, bár ártatlannak vallja magát ez ügyben. Dougot kizavarják a szavazó helyiségből, így az előírt 300 yardra kezd el hangosbeszélőn kampányolni.

A Botwin rezidencián Nancy újfajta stratégiával próbálkozik, hogy tanulásra bíztassa elsőszülöttjét, jelentkezési űrlapokat hozott neki, azokról a munkahelyekről, ahol dolgozhat érettségivel. Ha nem megy főiskolára, akkor nincs más választása, el kell mennie dolgozni. Megjelenik Shane is, aki a vita klubból akar kilépni személyes okokból kifolyólag. Ez remek alkalom Silasnek, hogy megint meglépjen a jövőjét érintő fontos beszélgetésről. Nancy ugyanazt tanácsolja Shanenek, amit a bátyja, legyen bátor és szólítsa meg és elmeséli, hogy eleinte nem is bírta az apjukat, de ahogy jobban megismerte beleszeretett. Shane erre csak annyit mond, hogy miért kell mindig az apját felhoznia és szomorúan faképnél hagyja az anyját.

Andyhez különleges látogató érkezik, aki nem más, mint a tüzes Yael és megkérdi a nagybeteget, mit tehet, hogy egy kicsit jobban érezze magát. Andy természetesen azt válaszolja, hogy ahelyett, hogy kapus legyen, ez alkalommal hagyja őt kapura lőni. Yael engedékeny és kivételesen belemegy a szerepcserébe. Celia otthon feszülten várja az eredményeket. Jön a telefon, hogy bár csak 3 szavazattal, de mégis sikerült megvernie Dougot. Doug nem igazán tud emelt fővel veszíteni, ezért jól elküldi a picsába ellenfelét a telefonban, de csak még jobban megédesíti Celia örömét. Úgy tűnik Andy kapus létére, csatárként is megállja a helyét, mivel Yael elégedett a teljesítményével, majd megkérdi, mikor megy vissza a héber suliba, mert már mindenkinek nagyon hiányzik. Andy mivel 8 lábujjal nem küldhetik Irakba, esze ágában sincs visszamenni. Yael erre marha pipa lesz, mivel az állását kockáztatta a semmirekellőért, jól felpofozza és egyszer és mindenkorra otthagyja Andyt.

Doug teljesen identitásválságban van a vereség óta, már nem Tanácstag-Doug, így nem parkolhat ingyen és nem vezethet tűzoltóautót többé. Dean pedig kénytelen-kelletlen bevallja neki, hogy miatta nem volt rajta a szavazócédulán, mivel amikor kirúgták egyszerűen megfeledkezett a papírokról. Doug nem megértő és kedves barát, úgy hogy egyszerűen kidobja Deant az irodájából. Úgy tűnik ha a családjához nem is, de ehhez a munkához nagyon is kötődött a mi Dougunk. Este Silas végre előáll a farbával, be akar szállni az anyja üzletébe, mivel egy valamire való főiskolára sem fogják felvenni, a Starbucksban pedig nem akar dolgozni minimál bérért. Nancy szerint az egyetlen elfogadható megoldás az, hogy ha junior college-be (ez egy alacsonyabb szintű főiskola, magyar megfelelője nincs igazán) megy és ott jól tanul, majd átmegy egy rendes suliba, de az ő üzletében semmiképp sem szállhat be. Silas képmutatónak nevezi Nancyt, közli vele, hogy ezzel nem védi meg semmitől.

Nancy e nehéz nap után, egy üveg piával Peterhez megy, akit azonnal le is támad, de az sajna nincs egyedül. Peter fia, Tim van látogatóban, aki emlékezteti apját, hogy azt ígérte, hogy Carcassont fognak játszani. Nancy gyorsan menekül az ellenséges utód elől, és lefixál egy randit másnapra a férjével. Kihez mehetne ezek után Nancy ha nem Conradhoz? Conrad még mindig haragszik egy kicsit Nancyre, de inkább eszmefuttatásba kezd arról, hogy milyen gáz az, hogy 36 éves, és az eddigi élete belefér egy hátizsákba, míg Nancynek ott vannak a srácai és barátai. Conrad nagyon abban a hangulatban van, hogy egyszerűen csak lelépjen. Nancy megosztja vele, hiába szereti a gyerekeit mindennél jobban, néha azt kívánja, hogy bárcsak szabad lenne és csak magáért tarozna felelősséggel.

Conrad erre megkínálja egy jointtal, mert milyen már, hogy nem kóstolta az cuccot, ami a neve alatt fut. Nancy húzódozik egy picit, de aztán a sorozat történetében először és valószínűleg utoljára, látjuk, amint elszív egy marihuánás cigit. A hátralévő 2 órában pedig, amíg kitisztul az anyag belőle, leül Conraddal és nézik, hogy nő a fű. A zárásban Celia közli a férjével, hogy abba kell hagyni a fűszívást, mert nem akarja, hogy elkapják. Ő már pedig drogmentes területet fog faragni Agresticből, ha addig él, és erről jobb ha szól a dílerének.

A mostani Little Boxes az Ozomatli féle verzió.

Címkék: weeds
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gabba 2008.09.25. 12:12:14

Ez egy ismét nagyon jó is rész volt: az erős kezdés (lábujj), a vitaest, a választás mind egy-egy göngyszem.

Azért az milyen már, hogy Doug rajta sincs a szavazócédulán, és mégis majdnem nyer...
süti beállítások módosítása