Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Angel 2x06 – Angel köpenyében

2008. szeptember 23. 09:00 - foxglove (törölt)

Wesley a szokásosnál is jobb formában, vagy rosszabban, kinek mi tetszik. Az ő esetében ez azt jelenti, hogy minden lehetséges alkalmat megragad, hogy elessen valamiben, vagy felborítson valamit, és sajnos egy leendő ügyfél éppen szemtanúja a szerencsétlenkedéseinek. El is megy a kedve rögtön, hogy alkalmazza Angelt. Angel ezalatt a Wolfram és Hartba készül betörni. Megint. Kicsit begőzölt Darla miatt. A legutóbbi, Lindsey-féle betöréshez képest a terv egy hangyányit egyszerűsödött: nagyon gyorsan kell szaladni a vámpírdetektorok elől. Gunn, Cordelia, és Wesley a Wolfram és Hart liftjében megvitatják, hogy Angelnek sürgősen segítségre van szüksége.

Angel először Lorne-nál próbálkozik, de Lorne sajnálattal megállapítja, hogy ez meghaladja az ő képességeit. Ügyes, nagyon ügyes próbálkozás, hogy ne kelljen Angelt énekelni hallania. Viszont ajánl egy szakembert, egy T’ish Magev nevű bölcset, főállású csakra-és lélekgyógyítót. Angel démonpszichológushoz megy!

T’ish Magev egy eldugott, tóparti kunyhóban lakik valahol a semmi közepén, és egyébként, aki zöld/vörös/szarvas/patás démonra számít, fellélegezhet, mert T’ish Magev egy középkorú, pocakos… ember. Rögtön bele is tapos Angel egyik érzékeny pontjába: az autó. Ha egy vámpír a napfényes Los Angelesben kabriót vezet, az biztos öngyilkos hajlamokra utal. Vaagy, ami még valószínűbb, színtiszta hiúsági kérdés. Hogy a fekete ruhatárat már ne is említsük.

Mialatt Angel a terápián izzad vidéken, új kliens érkezik a Hyperionba. A baj csak az, hogy a fickó elég türelmetlen és impulzív típus, pisztolyt szegez Cordeliára, és közli vele, hogy ha a főnöke nem jelenik meg kb. egy percen belül, akkor kénytelen lesz szétlőni a fejét. Wesley a másik szobában lapulva hallgatja a fenyegetést, és „remek” ötlete támad. Felveszi a nagy, fekete Angelkabátot (kicsit bő rá, és az alja is hosszú, de lényegtelen), drámaian bevonul a hallba, és Angelként mutatkozik be.

A fegyveres fickó munkát ajánl neki (pontosabban megzsarolja, hogy megöli Cordeliát, ha nem vállalja el), és Wesley rövidesen egy nindzsatestőrök által őrzött villában találja magát, Magnus Bryce otthonában. Mr. Bryce jó modorú házigazdaként egy pohár friss vérrel kínálja „Angelt”, aki természetesen nem utasíthat vissza egy ilyen szívélyes gesztust, így alaposan meghúzza a pohár tartalmát. Brycék egy híres varázslócsalád, akik néhány generációval ezelőtt különböző okkult varázslatokkal alapozták meg a vagyonukat. Ma már mesterfokon űzik a varázslást, viszont emiatt rengeteg ellenséget is szereztek, akik Bryce szeme fényét, egy szem leánykáját, Virginiát fenyegetik. És ezzel el is érkeztünk a lényeghez: Wesley feladata lesz megvédeni a lányt.

A varázsló Virginia szobájába kíséri Wesley-t. Wesley első dolga, hogy letakartassa a tükröket, és ezt azzal magyarázza, hogy ha a támadókkal kell harcolnia, nehogy rájöjjenek arra, hogy ő egy vámpír. Mr. Bryce elismerően bólogat, ez az Angel tényleg érti a dolgát. Virgina viszont kicsit sincs elragadtatva „Angeltől”. De ha már úgyis együtt kell lenniük, kitalálja, hogy legalább valami kellemes időtöltéssel üssék el az időt. Vásárlással. Szerencsére egy Virginia pláza helyett egy varázsboltba viszi Wesley-t, az apja 50. születésnapjára keres valamilyen ajándékot, lehetőleg a nagy kedvenccel, Yeska istennővel kapcsolatosat. A boltban 2 pasas támad Virginiára, de amint meghallják, hogy Angel a védelmezője, szó nélkül elpucolnak. Wesley egyelőre megúszta.

Angel és T’ish Magev közben túljutottak a hajzselé-probléma kivesézésén is, de annak még mindig nem sikerült a végére járni, hogy Angel miért küzd folyamatosan önmaga ellen, legalábbis a terapeuta szerint. T’ish Magev szerint végre ki kéne engednie a belső démont. Amíg a vámpír ezen elmélkedik, a pasas szép csöndben telefonál a megbízójának, és kiderül, hogy ő egy Ál T’ish Magev, az igazit megölte, és az ő feladata, hogy Angelt mindenáron ott tartsa pár napig. A megbízó, aki Magnus Bryce nagy ellensége, megrökönyödik: ha Angel ott van, akkor ki a fene az angol fickó a Bryce-házban?

Az angol fickó ezalatt a szobájába kíséri Virginiát, akivel egyre inkább megtalálja a közös hangot. A bejárat előtt újabb két fickó várja őket, és őket most nem lehet csak úgy elijeszteni. Wesley viszont meglepő módon pár határozott mozdulattal hatástalanítja őket. Virginia teljesen le van nyűgözve.

Angel és az ál T’ish Magev békésen horgásznak az éjszaka közepén. Angel már Darlánál tart. Ál T’ish Magev azt tanácsolja neki, hogy keressen magának egy másik törékeny szőke lányt, csábítsa el, fektesse le, aztán használja ki. Ja, hogy ez már megvolt… A Bryce-házban közben kiderül, hogy Wesley új munkakörének a szexuális szolgáltatás is része, nem mintha ez ellenére lenne. Mikor már kellően belemelegednek a dolgokba, Virginiának hirtelen eszébe jut az a bizonyos átok. Fenébe. Wesley gyorsan megpróbál valamit kiokoskodni, ami nem sikerül, mert a szervezete az agya helyett egy egészen más szervét látja el vérrel. Szerencsére Virginiánál is ugyanez a helyzet, az átok pillanatnyilag le van szarva. Szegény Angel az egyetlen, aki komolyan venné az átkot, de még az ál T’ish Magev is kiröhögi miatta.

Wesley nem sokáig élvezheti az Angel lét előnyeit, Bryce varázsló egy „baráti” forrásból időközben már értesült arról, hogy kicsit át lett verve. Wesley-t kirángatják a napfény elé, és mivel még csak kicsit sem hamvad el, kénytelen beismerni, hogy ő nem vámpír. Virginia kiakad. Nemhogy örülne, hogy az újdonsült kedvese nem vált porrá. Angel ezalatt szintén rájön, hogy őt is becsapták, ez egy ilyen nap. Mikor az ál T’ish Magev a közben odaérkező Gunn-t készül eltenni láb alól, Angel „kiengedi a belső démont”. Legalább használt a terápia.

A Hyperionban a team igyekszik bepótolni Angel lemaradásait az elmúlt napok történéseiből. Amikor Wesley a varázslóhoz és Yeska istenhez ér, Angel megnyikkan: ő ismeri ezt a Yeskát, és Yeska egyáltalán nem isten, hanem egy Davrik démon. Wesley ezt furcsállja, ugyanis a Devrak démonoknak általában fiatal lányokat szokás áldozni. Van is egy ilyen szertartás, amikor valaki az 50. születésnapján… Upsz. Oké, szóval Bryce fel akarja áldozni a saját lányát. A nagy riválisa pedig azért akarta elrabolni Virginiát, hogy megakadályozza ezt, mivel így Bryce óriási hatalomra tenne szert.

A parti közben már elkezdődött, óriási szülinapi torta helyett egy kőoltár áll a terem közepén. Bryce elcsukló hangon megkezdi Yeska megidézését, és felajánlja Virginiát áldozatul. Virginiát az oltárhoz kötözik, és megkérik, hogy lehetőleg ne ellenkezzen, ne súlyosbítsa az apja fájdalmait. A team, Wesley-vel az élen megérkezik, de Bryce-nak addigra már sikerült megidéznie Yeskát, aki egy nagyon ronda, kövér, gonosz boszorkányhoz hasonlít, éles fogakkal, tényleg viccesen fest. Fiatal lány, nyamnyam, aztán egyszer csak felhördül: „Az áldozat tisztátalan!” – és köddé válik. Bryce teljesen megsemmisül: „Virginia tisztátalan?!?! Vagyis… már nem szűz?” Minden szem Wesley-re szegeződik. Bryce dühöngve kifakad: pontosan azért akarta Angelt felbérelni, hogy ilyesmi ne fordulhasson elő. Róla mindenki tudja, hogy eunuch. Angel mélyen sértve érzi magát, és kikéri magának. Virginia pedig felvilágosítja az apját: nem Wesley vette el a szüzességét. (Wesley megkönnyebbülten felsóhajt.) Bryce nem érti, hogy lehetséges ez, hiszen szándékosan elzárva tartotta. Virginia sorolni kezdi: ööö, apa, hát volt az a sofőrünk 16 éves koromban, aztán az a másik, és még Rick is megvolt. (A sarokban álló nindzsatestőr szép csöndben próbál kiosonni.) Végezetül Virginia egy hatalmas ütéssel a padlóra küldi Bryce-t: „Mától fogva nem vagy az apám!” Angel kifelé menet a varázsló fölé hajolva hozzáteszi: „És én nem vagyok eunuch!”

Igazi tündérmese-lezáráshoz méltóan végül a hős (Wesley) jutalmul összejön a királylánnyal (Virginia), sőt, még a magazinok is sztárolják őket – Cordy és Angel legnagyobb bosszúságára.

Címkék: angel
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kaltenem 2008.09.23. 12:58:04

Köszi a hogyvoltokat, de a 2x06 kimaradt, vagy csak én nem találom?

foxglove (törölt) 2008.09.23. 13:42:20

én felraktam, de azon a héten nem volt sixx... Utánanézek!

foxglove (törölt) 2008.09.23. 13:47:01

upsz, bocs. ez a 2x06. *elbújik*
süti beállítások módosítása