Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Smallville 1x08 - Remegés

2008. szeptember 22. 13:18 - Tipca

Közeledik Kenték házassági évfordulója, és úgy döntenek, Metropolisban ünneplik meg. Nagy a készülődés, nem szívesen hagyják magukra Clarkot, de végül mégis távoznak. Eközben Metropolisban Earl Jenkins nagy bajban van. Történt vele valami a Luthor Művek smallville-i gyárában, amitől izzad, mint egy ló, és időnként kontrollálhatatlan remegés fogja el. Mifelénk ezt alkoholizmusnak hívják, de ez mégiscsak Smallville, tehát feltehetően nem erről van szó. Earl először hazalátogat, a csecsemő gyerekéhez, aztán eltántorog a Luthor Művekhez, ahol Lionelt akarja látni. Az éjszakai takarító nem engedheti be, ám Earl megint beremeg, ezzel berobbantva az üvegajtót, aztán pedig véletlenül megöli a takarítót.

Clark úgy dönt, hogy a szülei távollétében tart egy szűk körű összejövetelt, de mind tudjuk, mi szokott ebből kisülni. Estére a házban mozdulni sem lehet, bömböl a magnó, a padló piától iszamós, a házigazda meg próbál úrrá lenni a tengernyi idegen felett. Ja, és mivel ez egy film, természetesen a leghangosabb gitárszóló idején próbál hívni a szülő, így mit sem hallunk a telefoncsörgésből. A bulira befut Whitney is, és egy kicsit ideges, amiért Lana egyedül érkezett. A Kent farm legfelkapottabb helyén, a pajtában kívánja megbeszélni a dolgot, ám pofátlanul közberemeg Earl, aki a padláson bújt el.

Kiderül, hogy Earl Kenték, s így Clark egyik közeli barátja is, így Clark nosztalgiázik egy kicsit Chloénak a kórházban, míg be nem fut a seriff, és Earl megint be nem remegősödik, áthajítva egy zsarut és Clarkot a szobán. Másnap reggel hatalmas felfordulás fogadja Clarkot, amit szupersebességgel gyorsan fel is takarít, ám nem sejti, hogy a szülei már régen fent vannak az emeleten, és az elárasztott fürdőszobában próbálják elhárítani a dugulást. A fejmosást azonban későbbre halasztják, mikor Jonathanék megtudják, mi történt Earllel.

A kórházban a doktornő elmondja, hogy a férfi valószínűleg ásványmérgezésben szenved, a szemcsék beágyazódtak az idegek közé, ezért van a remegés, habár ő még sosem látott ilyen ásványt. Earl elmondja, hogy a Luthor művekben takarította a 3-as szintet, amikor volt egy robbanás, akkor fertőződött meg. A baleset után mindent eltüntettek, őt pedig áthelyezték, két hónappal később pedig elkezdődött a remegés. Megkéri Jonathant, hogy vigye ki őt a kórházból, mert muszáj eljutnia a gyárba, és kiderítenie, mivel dolgoztak az azóta titokzatos módon felszívódott 3-as szinten, de Jonathan nemet mond, és távozik.

Earl kihallgatja, amint Jonathan és Clark arról beszélnek, hogy Jenkins talán azt sem tudja, miről beszél, így miközben egy zsaru tolószékhez bilincselve lifttel elviszi valahova, és megint rájön a remegés, kihasználja az alkalmat, és meglóg. Közben Clarkék osztálykirándulásra mennek a Luthor gyárba, épp mikor Earl is odaér. Clark próbálja megtudakolni Chloe apjától a 3-as szint hollétét, de a férfi csak viccelődik, szerinte a 3-as szint ugyanolyan legenda, mint az 51-es körzet. Clark meglóg a körsétáról, így pont lemarad arról, mikor Earl túszul ejti Chloe apját, meg az osztályt, és azt követeli, hogy vigyék le a 3-as szintre.

Nagy a csődület a gyár előtt, a szülők megtudták a híreket, ám senkit nem engednek be, kivéve persze Kentéket, de őket is csak Lex közbenjárásával. Azért csak jó, ha az ember gyereke megment egy milliárdost. Clark eközben össze-vissza hussangat a gyár folyosóin, szerintem ő maga sem tudja, mit csinál, míg egy megfigyelő kamera felvételén meg nem pillantja a túszokat és Earlt. Akkor aztán gyorsan beszerzi a gyár alaprajzát, amin nem szerepel semmiféle 3-as szint, és besétál a túszok közé. Earl az alaprajznak sem hisz, leülteti Clarkot a többiek mellé. Helikopter száll le a gyár előtt, Lionel érkezik, és máris hozzálát Lex hibáztatásához. Jonathan szedi szét őket, és emlékezteti a két kiskakast, hogy talán a túszokkal kellene foglalkozniuk. Lionel betelefonál Earlnek, de csak azt éri el a beszélgetéssel, hogy a férfira megint rájön az idegrángás, és faszán letép valami szelepet a falról, robbanásközeli állapotba hozva az épületet.

Lex besétál a túszokhoz, és ráveszi Earlt, hogy a gyerekek helyett fogadja el csak őt túsznak, ő majd elvezeti a 3-as szintre. A robbanásveszély miatt a gyár tűzkapui lezárulnak, épp mielőtt Clark kiszakad a menekülők közül, s visszaoson a gyárba. Elhussan ahhoz a takarítószeres szekrényhez, ahol Earl szerint a 3-as szintre vezető liftnek kellene lennie, és benéz a fal mögé. A lift valóban ott van. Értesíti Earlt rádión, s míg a fickó maga előtt taszigálva a kopaszt a lifthez tart, Clark elzárja a letört szelepet, és lecsökkenti a gáznyomást.

A 3-as szinten aztán nagy az általános megdöbbenés. Lex meglepetten forgolódik, mindeddig fogalma sem volt róla, hogy a gyárában van egy hatalmas, üres hangár, Earl pedig dühöng, mert a hatalmas hangár üres, holott kukoricatáblával, meg valami zöld cuccot spriccelő permetezőkkel kéne tele lennie. Befut Clark is, és próbálja ép észre téríteni Earlt, ám arra megint a legrosszabbkor jön rá a remeghetnék, tönkre is vágja a fémpallót, amin Lexszel a mélység fölött álltak. A palló kis híján leszakad, ám Clark, dacolva az Earl bőre alatt megbúvó meteorkristályokkal, felhúzza mindkettejüket, és biztonságba húzódnak, épp mielőtt a fémszerkezet leszakadna.

Lex az újságírók előtt jól megszívatja az apját, amiért az hazudott neki a 3-as szintről, és a nevében elvállalja Earl kezelésének költségeit. Aztán jön a nagy összeborulás, és a reklámcélból megölelt Lex irigykedve nézi a boldog Kent családot.

Címkék: smallville
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása