Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

30 rock 1x15 – Hard Ball

2008. szeptember 22. 11:30 - wayout

Jenna felszálló ágban van, a Mezőgazdasági Esküdt nagy sikerű főszerepe után most őt választották meg a Maxim magazin olvasói a 4. legszexisebb nőnek a komédia világában. Liz természetesen szkeptikus mint mindig, de azért elkísérte a barátnőjét a fotózásra. Itt olyan insider információt tudhatunk meg, mint hogy a csajokat nem olajjal kenik be, hanem salátaöntettel a szexibb hatás kedvéért. Jennát nem érdekli sem az, hogy ez mennyire lealacsonyító vagy, hogy még rosszul is elsülhet. Liz próbál racionális lenni, de köztudottan semmi sem állhat Jenna és a hírnév közé. Kiderül, hogy salátaöntet jobban is csúszik, mint a babaolaj, szóval Jenna úgy tekereg a fotózás, akár egy partra vetett hal, de fotós látszólag hozzászokott már ehhez.

Bent az NBC-ben Jack olyan boldog, mintha John Mccain éppen akkor nyerte volna meg a választást, ám kiderül, hogy sokkal prózaibb dolog varázsolt mosolyt a pufók orcájára, lejárt Josh szerződése, és így tárgyalásokra kerül sor az újjal kapcsolatban. A tárgyalás pedig Jack leges legkedvesebb dolga a világon, mivel ez a kapitalizmus esszenciája és az alkalmazottak sarokba szorításának legjobb módja. Szó a mi a szó, Jack valóban igazi tehetség, nincs olyan dolog, amit ki ne tudna dumálni. Liz figyelmezteti, hogy Josh egy nagyon érzékeny és még annál is butább kölyök, szóval jó lenne, ha vele kivételesen finoman bánna. Jack nem alkuszik, sőt mint mentora be akarja vonni a tárgyalásokba Lizt, hogy ezzel az épülését szolgálja.

Liz csak annyit akar, hogy Josh maradjon, mert nagyon fontos a shownak, Jack jó kapitalistaként kijelenti, hogy hiába tesztel jól a 12-24 év között nők között Josh, ő sem pótolhatatlan, és ő most az ellenség.Tracynek eközben pénz áll a házból, amit egy trónjától megfosztott nigériai herceg pénzének az Afrikából való kimenekítésével szerzett, így úgy érzi épp itt az ideje, hogy kényeztesse magát és egy újabb embert vegyen fel a sleppjébe. Az összes megfelelő ember épp máshol sleppemberkedik vagy tanul, de szerencsére ekkor betoppan Kenneth, aki éppen elég szolgálatkésznek tűnik a feladatra (még extra kukoricakenyeret is hozott Tracynek, amit annyira imád, hogy elvinné a középiskola mögé és teherbe ejtené).

Kennethnek tetszik a dolog és mivel Dotcom reszortja a főzés és a fuvarozás, Grizznek meg az hogy ráüljön Tracyre, ha túlstimulálódik, neki marad más, mint hogy harmonizáljon vele, ezt a szép alkalmat pedig egy duettel koronázzák meg. Másnap mindenki a friss Maximot csodálja, amiben Jenna is benne van, viszont úgy tűnik egyelőre csak Liz olvasta, mivel azonnal feltűnik neki Jenna nagybetűs kijelentése, hogy utálja a sereget… Jenna valójában nem utálja őket, csak félre hallották, amit mondott és most már csak abban reménykedhet, hogy senki sem olvassa el cikkeket az ilyen magazinokban. A krach természetesen beüt, az Intézet az Amerikai Szembenállási Feddhetetlenségért azonnal kikel Jenna ellen és bojkottálja az NBC-t, GE-t és Sheinhardt Paróka Vállalatot emiatt (a képviselőjüket ki más lehetne, mint a mindenes Rachel Dratch).

Jack úgy kívánja megoldani a problémát, hogy elküldi Jennát, hogy a másnapi Hardball-ban (beszélő fejes politikai vita műsor az MSNBC-n) bocsánatot kérjen, Jenna természetesen azt se tudja, hogy mi az. Jack persze alig várja, hogy az ő szerződését is újra tárgyalja. Liz sutyiban figyelmezteti Josht, hogy vigyázzon Jackkel a tárgyalásokon, de aggodalomra nincs oka, mert szeretik a hirdetők mivel nagyon jól tesztel a fiatal női nézők között. Josh megemlíti, hogy Alan azt mondta neki, hogy ne beszéljen erről senkinek. Hogy ki az az Alan? Ő ki más lenne, ha nem Josh ügynöke, aki hajlandó felvenni a kesztyűt Jackkel szemben. Tracy és Kenneth egyelőre jól harmonizálnak, de hamar elkezdődnek a gondok, amikor Kenny ártatlan őszinteséggel rámutat arra, hogy Tracy mindig ugyanazt a viccet ismételgeti (amit mindenki annyira szeret, hogy elvinné a középiskola mögé és teherbe ejtené).

A baj csak fokozódik, amikor Kenneth megveri Tracyt Haloban, amire Tray olyan ideges lesz, hogy Grizznek gyorsan rá kell ülnie, hogy lenyugodjon. Liz eközben Jennát trenírozza a Hardballra, azt tanácsolja neki, hogy a bocsánat kérés mellett még nyilvánítsa ki a véleményét, és mondja el, hogy szerinte ez egy értelmetlen háború és pénzt Osama Bin Laden felkutatására kellett volna költeni. Jenna totál összezavarodik és nem akar olyasmiket mondani, amiről fogalma sincs, de Liz biztosítja, hogy általában többi híresség sem tudja, így nincs miért aggódnia. Azonnal közli vele, hogy Hillary helyett Obamát kell támogatnia. Jack annyira felkészült a tárgyalásokra, hogy még külön bútora is van erre.

Jack profi, az ajánlata 1 dollárról indul és ráadásnak bedob néhány képet, amin Josh Lance Bass-szal látható (N’Sync meleg tagja), de arra viszont nem volt felkészülve, hogy Liz bizalmas információkat kotyogott ki az ellenségnek. Tracy öltözőjében Grizz és Dotcom kioktatják Kennethet a sleppemberség legfőbb szabályáról, miszerint mindig a sztár a király és még véletlenül sem szabad megverni Haloban vagy nem nevetni a viccein. Ekkor bejön Tracy és villámcsapásként éri a felismerés, hogy az emberei megtesznek bizonyos dolgokat, hogy a kedvében járjanak. Tracy megsértődik, hogy úgy kezelik, mint egy gyereket és elbocsájtja Grizzt és Dotcomot. 

A Hardball egy ideig jól menne Jennának, majd elkezdi azt mondani, amit Liz mondott neki, csak éppen összekeveri Barack Obamát és Osama bin Ladent. Na, ez az, amire Chris Williams és Carl Tuckerson semmi tud mit mondani, őszinte döbbenet ül az arcukon, Liz meg persze elájul. Másnap Jack ideges, hogy Liz ennyi mindent elcseszett, így kezébe veszi a dolgokat. Lesz külön a sereget támogató adás a TGS-ből, a Jenna USA-t dicsőítő dal fog énekelni sas kosztümben, bazi nagy amerikai zászlókkal a háttérben. Josh ügyében, Liz továbbra is a butuska színészt védi, akinek aznapi hirtelen lebetegedésében nem igazán hisz Jack. Liz szerint Josh jólelkű és nemcsak trükközésből maradt otthon, ezt bizonyítandó visz neki a kedvenc leveséből. Jack nem érti mit történt Lizzel gyerekkorában, amitől azt hiszi, hogy az emberek jók.

Tracy eközben meg van róla győződve, hogy neki igen-emberek helyett az igazság kell, ezért nincs szüksége Grizzre és Dotcomra, kizárólag Kennethre. Kenneth meg rázúdítja a meztelen igazságot miszerint soha nem fog egyedül kosarat dobni, az Oscarja csokiból van, valamint az a hölgy, aki tegnap este európai csókot adott neki valójában férfi volt, hát igen az élet még a sztárokkal is kegyetlen tud lenni. Lizt ezután komoly lecke éri az emberi jóságról, ugyanis Josh nem, hogy beteg hanem ott ül a kedvenc helyén és éppen a The Daily Show egyik producerével tárgyal. Liz teljesen bepöccen, baromi ideges Joshra az árulásért, de legfőbbképp azért, mert így Jacknek lett igaza, megint. Liz vérszemet kap és közli Jackkel, hogy apró darabokra szeretné szétmorzsolni Josht.

Tracy már a tévét sem tudja bekapcsolni egyedül, és Kenneth sem boldogul egyszemélyes sleppként. Megkezdődik Josh tárgyalásának második menete, ahol Jack legjobb formájában van. Josh nem kap az állást a The Daily Shownál, mivel Jacknek jóban van az anyacég vezetővel, Morty Sheinharttal, aki történetesen Jon Stewart papája. Csodák csodájára, azonban nem tapossa a földben Josht csupán csak az eddig feltételekkel alkalmazza továbbra is. Liz ideges, mert elmaradt az összemorzsolás és ő kárpótlást szeretne, azért mert hülyét csinált magából, így arra kényszeríti Josht, hogy csinálja a férget az iroda padlóján, úgy hogy mondd 5 dolgot, amiben Liz jobb nála. A mókát akkor kell leállítani, amikor Alan a szex függő ügynöke is beszáll a játékba és túlságosan felizgul.

Jack nagyon büszke Lizre, hogy milyen természetességgel tudta földre kényszeríteni és megalázni az alkalmazottját. Lemegy hát az Amerika dicsőítő TGS, minden szuperül menne, de sajna megint beüt a krach, a nagy zenés fináléban a Jenna mögötti szélkerekek nem forognak és így pont úgy néznek ki, mintha hatalmas a horogkeresztek lennének. Az NBC előtt meg áll a bál, tüntetnek az istenfélő, hazafias amerikaiak a gonosz sátánista TGS-esek ellen. Megtámadják a távozó Tracyt, de a legdrámaiabb pillanatban megjelenik Grizz és Dotcom, hogy az I will always love you-ra megmentsék szeretett hírességüket. Így helyre áll az univerzum rendje és újra teljes Tracy sleppje.

Címkék: 30 rock
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása