Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A szökés 3x12 - Menny és pokol

2008. szeptember 21. 06:49 - sixx

Na, szökünk. Ott hagytuk abba, hogy Link teljesítette a feladatát, és az agya mellet a Sonát is teljes sötétségbe borította, Lecseró és Tíbeg pedig éppen a börtön udvarán éktelenkedő lyukat fedő deszkákat emelik fel, hogy elinduljanak a kerítés és azon túl a szabaccság felé. Májki a létrán somolyog, Szukre a börtönőrök, Szófia Grecsön fogságában álmodozik Link kopasz fejiről, Mehón meg annyira lejött a drogról, hogy a társaság egyetlen racionálisan gondolkodó tagjává lett. Miközben a Lecseró-Tíbeg-Bellik trió a koromsötét (értsd: csak a felvételekhez szükséges reflektorok által megvilágított) udvaron szaladnak a kerítés felé, Májki az alagútban kuksol, és nem megy sehová, mert neki terve van.

És milyen kis okos a srác: a fél perc kurvára nem elég arra, hogy Tíbegék elérjék a kerítést, Lecserót vállon lövik, a másik kettő sóbálvánnyá meredten áll az udvaron - Májki jó nagy geci volt, na, tudta, hogy pont ez lesz. Szukrét egy iratszekrényhez bilincselik az irodában, a senki földjére teherautók érkeznek, nem is egy, hanem menten vagy hat. Odakint Grecsön a rádión hallja, hogy elszabadult a pokol a Sonában, és kissé feszült lesz, ami annyira nem jó hír Szófiáéknak. A katonák Bellikéket ráncigálják a sitt irányába, és az alagútban megszólal a nyomorult pánsíp, Májki közli az egybegyűltekkel, hogy EZ a Nagy Terv, azaz csalinak használta Tíbegéket, ők pedig majd a kavarodás leple alatt menekülnek valahogy.

Miközben az udvar tele katonákkal, és Májki ettől cseppet sem zavartatva magát emelgeti a deszkát, hogy kémlelgessen (könyörgöm, amikor a fényeket felkapcsolták, az őrök nem jöttek rá, hogy ez a három ember a senki földjén NEM jelenhetett meg csak úgy, az égből, hanem mondjuk a FÖLD ALÓL, EGY KURVA ALAGÚTBÓL MÁSZTAK ELŐ?), Link odakint rohan, és közben telefonoz, meghaladja ez a képességeidet, fiam. Szukrét hívja, aki viszont nem tudja felvenni a telefont, mert az őr elveszi tőle, és ettől Link nagyon kiakad, hiszen a terv sikere Szukrén áll vagy bukik. A Nagyon Szimpatikus Rab apja telefonoz, mert ott van, ahol lennie kell, áll össze a terv szépen lassan. Az igazgató Tíbeget és Belliket faggatja a kijutás módjáról, természetesen Bellik az, aki nem bírja a gyűrődést (értsd: fojtogatják) és beköpi, hogy egy alagúton keresztül jutottak ki. Lecseró egyre szarabbul van. Az udvarról minden katona eltávozott (minek???) és az alagút felé menetelnek Lecseró szobája alatt, de a kombinációs zár egyelőre feltartja őket.

Szétlövik a zárt, de közben az alagútból Májkiék kimásznak, és bebújnak a teherautók alá, MERT OTT SENKI ÉSZRE NEM VESZI ŐKET. A katonák Bellik vezetésével elérnek az alagúthoz, ami üres, mert mindenkinek sikerült kimászni. Az ex-fegyőr persze azonnal beköpi, hogy lenni kellene még négy másik nyikhajnak is valahol, Tíbeg meg rádöbben, hogy Májki jól megszívatta. Az udvaron épp a rabokat számlálják, erre kiváncsi leszek. És kiderül, hogy néggyel kevesebben vannak, mire a katonák elkezdenek nyüzsögni a senki földjén, ott, ahol a négy rab éppen teherautók alatt bujkál, és senkinek eszébe nem jut benézni a kocsik alá. És reflektorok ide vagy oda, ezek kibújnak a kocsik alól, mert a katonák hátat fordítanak nekik, majd elrohannak a kerítés felé, ez már-már Monty Pythonos tréfának tűnik nekem, de nem, komolyan gondolják. A reflektorok fényében, katonák gyűrűjében sikerült elrohanniuk a kerítéshez, és már a dzsungelben szaladnak egyre.

Reggel van, Májkiék szaladnak, a katonák a nyomukban. Link buszának utasai a rendőröknek magyarázzák, hogy egy magas, kopasz ember amortizálta le a buszukat, ilyen nagy fogai voltak, féltünk tőle. Májkiék haladását Visztlör hátráltatja, mert elesik, és kificamítja a bokáját, hiába no, a meneküléshez rendes cipő kell, ez van. Felrángatják, és irány a part. Link is ide tart, megtörténik a nagy találkozás, majd nekilátnak kiásni a hűtőtáskát a homokból, mert abban lesznek a cuccok, amik a meneküléshez kellenek. Visztlör próbál lelépni, és könyörög Májkinak, hogy eressze el, de Link köti az ebet a karóhoz. A hűtőtáskában oxigénpalackok vannak, de csak négy, ami azt jelenti, hogy ketten majd osztoznak egyen, és irány a nyílt tenger, mert a part közelében lelövik őket. Grecsön telefonoz Linknek, és Visztlörrel akar beszélni, majd mondja, hogy 20 perc múlva találkozunk Panama Cityben. Visztlör meg rájön, hogy a nagy menekülésben valahol elhagyta a madaras könyvét, ó jaj. Ott maradt a senki földjén, az egyik kocsi alatt.

A katonák kiérnek a partra, de nem látják őket, sőt, az ásás nyomát sem, mert ezek kurva ügyes emberek. Hőseink a vízben, Májki a Nagyon Szimpatikus rabot húzza maga után, Belliket meg a katonák éppen agyonverik a sitten. Szukre szegény még mindig az irodában van, a kamera pedig egy bójára vált a nyílt vizen, ide igyekeztek Májkiék, itt fogja majd őket felvenni egy hajó, amit Szukrének kellett volna odavinnie. A bóján kapaszkodni kell, nem egyszerű feladat. A Nagyon Szimpatikus Rab apja megérkezik a kikötőbe, és látja, hogy a 312-es hajó még a helyén van, így aggódni kezd egy kicsit. A parton a kutyák rálelnek a hűtőtáskára, a parti őrség elől nemigen lesz menekvés. Májkiék kínlódnak, a kisember majdnem megfullad, Szukre pedig egyre nagyobb szarban van, mert álnevéről kiderül, hogy még gyerektartást sem fizetett, a már korábban emlegetett garázdaság mellett. Fasza kis személyazonosság, mi?

Grecsön idegesen nézegeti ElDzsé fejét, csak le kéne vágnom, gondolja, mi bólogatunk, csak le. Aztán inkább elindul valamerre, lehet, több ilyen ügyben van benne. A tengeren megérkezik egy hajó a bójához, de nem Szukre vezeti, hanem kisember faterja, végül is mindegy, a lényeg, hogy kimászhatnak végre a vízből, és hegedűk hangja mellett indulnak vissza a kikötőbe. A Sonában Bellik nagyon szarul van, de Lecseró még szarabbul, beszélni egyik sem tud már, így a sor Teodórón van, akit valamilyen oknál fogva nem a börtön udvarán vegzálnak, mint Belliket, hanem az irodában - így a seni földjén öszeesve magához veheti Visztlör madaras könyvét és persze lehetősége lesz beköpni Szukrét is. Ez nagyon aljas és átlátszó húzás a forgatókönyvírók részéről, mellesleg.

A hajó kiköt, a parti őrség nem állította meg, pedig ugye keresik a rabokat, sebaj, a hatvanadik logikátlanságon már nem akadunk fent, mert minek. Link kocsijában ruhák várják a jónépet, a Nagyon Szimpatikus Rab elköszön Májkitól, megható pillanat ez, kérem szépen. Grecsön egy erdei úton igyekszik valamerre, Linkék is pontosan arra tartanak, mögöttük egy geciemberrel, nohát. Egy kis autós üldözés jön, Májki rájön, hogy Grecsön stopperórájában nyomkövető van, micsoda meglepetés. Visztlör persze nem tudott róla, de ezt senki nem hiszi el neki. Link leszorítja Gonoszember I. autóját az útról, majd bevág egy erdei útra, ahová sima személykocsival is lehet követni, de nem tanácsos. Elérnek ahhoz az erdei kunyhóhoz, amit vagy három résszel ezelőtt béreltek ki, Link a házba berohanva azonnal elkezd lőni a geciemberekre, azok meg vissza. Remélem ElDzsét is előkapják, és a saját apja találja el véletlenül.

Tíbeget az irodában aprítják, de arcoskodik egyre. Szukre már majdnem meglóg, mert elengedik, nocsak. Az erdei lövöldözéshez megérkezik Grecsön is, ropognak a fegyverek, a nő meg rádöbben, hogy a házban már nincs senki, hiszen a két résszel ezelőtt magnóra vett pisztolylövéseket hallják csak, ez annyira gagyi volt, hogy hihetetlen. Májkiék már régen úton vannak, Visztlör próbál kikerülni a kocsiból, mert vaj van a füle mögött, de nem tud. Tíbeg kínzása tovább folyik, most éppen a nadrágját akarják levetetni vele, Szukre a cuccait kapja vissza, és menne már a francba, izgulunk, de komolyan. Tíbeg farkába lassan áramot fognak vezetni, szar lehet neki, és ekkor meglátja Szukrét, akit az ajtóban le is kapcsolnak. Szerencsétlen családból származik, mondom én. Májkiék megérkeznek egy elhagyatott gyárépületbe, ahol Visztlör látványosan sántikál, Link meg telefonon lekurvázza Grecsönt, innentől nem ugatsz bazmeg, majd én mondom meg, hogyan bonyolítjuk le a túszcserét. A csaj rohadt ideges lesz.

A Szimpatikus Rab és apja rendőröbe futnak bele, jaj szegényke. Szukre iszonyú nagy szarban van, mert kiderül az igazi neve, és az is, hogy ismeri Májkült - Tíbeg a háttérben vigyorog, érintetlen golyókkal. A gyárépületben Mehón elköszön Linkéktől, de ez nem fog ilyen egyszerűen menni, mert ugye lelőtte Linkék apját, és most megkapja a magáét. Visztlör ezt kihasználva meglóg, ami zajjal jár, így Mehón nyer egy kis időt a menekülésre, a tesók meg indulnak a már egy kicsit sem sántikáló Visztlör után. Az álhalász egy kocsit kerít magának a gyár előtt, és elhúz vele, Grecsön meg ugye menten itt lesz. Na, ebből a szarból, hogy másznak ki?

Címkék: a szökés
19 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

igazmondo 2008.09.21. 11:54:19

a legviccesebb PB epizód evör.
Nem mondom, borozgattam is közben, de nem hiszem hogy csak azért vigyorogtam :)

Ezekkel bazmeg mindig történik valami. Petrsze pont kificamodik a bokája, persze pont elhagyja a madaras könyvet, persze éppen most nézett utána szukrénak az őr, ésatöbbi ésatöbbi.

Máskülönben még mindig az ezt megelőző rész hatása alatt vagyok. Az, hogy volt mézük, az kiverte nálam a biztosítékot.

ditta69 · http://dirtyfriends.blog.hu/ 2008.09.21. 12:33:32

Én nem akartam elhinni, hogy ezek tényleg úgy szöktek meg...:D:D a kerítést még átis kellett azért szakítaniuk(igaz már le volt savazva, de akkoris), aztán meg mindegyikőjüknek átmászni rajta. Ezt persze senki nem vette sézre:)

Meg mikor a a halászg*ci úgy sprintel mint Forrest.... igen, gyorsan gyógyúl:)

sixx · http://comment.blog.hu 2008.09.21. 12:38:40

az álhalász megjátszotta a ficamot, azt asszem leírtam, nem jött le?

MP33PORTAL · http://downlinkz.com 2008.09.21. 12:43:49

Én nem nézem a sorozatot, hogy miért azt nem tudom, de ezek olyan pancserek, már közel két éve,hogy elkezdődött ez a sorozat az RTL Klubon. Ezek most azóta szöknek? XD

sixx · http://comment.blog.hu 2008.09.21. 12:46:44

mp3, minden bunkóság nélkül, ha nem nézed, akkor miért nem olvasol utána, mielőtt faszságot kérdeznél? de most komolyan.

redriot77 2008.09.21. 12:57:31

Ez a szökés nagyon összecsapott és gagyi volt. Ez lett volna a nagy Májki trükk? Pffff...

Tényleg Monthy Python volt, már azon se lepődnék meg, ha a következő részben Szukrét maga a spanyol inkvizíció hallgatná ki. :)

MP33PORTAL · http://downlinkz.com 2008.09.21. 13:14:22

@sixx OLVASNI LUSTA VASGYOK, TV-T MÁR ÉVEKÓTA BE SEM KAPCSOLTAM. xd MAJD INKÁBB LESZEDEK VALAHONNAN EGY RÉSZT.

sixx · http://comment.blog.hu 2008.09.21. 13:17:02

pedig az olvasás igazán hasznos dolog, tudnám javasolni.

Emanuelle 2008.09.21. 13:40:14

Hát ez naggyon gáz rész volt.
Nem elég, hogy az egész bagázs képzett
búvárúszó, Májkl pedig egyenesen egy Búvár Kundba oltott Bay Watch man, de az öreg az egész kurva nagy óceánon pont beirányozza a hajót a bója felé (mellesleg mikor lett ennyire beavatva
a naaagy tervbe?) A teherautók alatti kúszásmászásról már nem is beszélek.
Mondjuk már vártam, hogy egy Odüsszeusz típusú szökés lesz a kocsik aljára csimpaszkodva. Eh, a forgatókönyviró vagy kapjon kevesebb cuccot vagy többet,
ez már parodisztikus kezd lenni.

Gammahím 2008.09.21. 13:57:15

szevasztok! én ennek a sorozatnak a követését a második évad elején adtam fel, amikor tök gyorsan elszaladtak a helikopterek elől. minden tiszteletem a tiétek, amiért ilyen kemények vagytok és még mindig nézitek és sixx te vagy a hősöm, mert neked kétszer fáj, hiszen le is kell írnod. ríszpekt!

Vince Larkin 2008.09.21. 17:37:36

Annyira tudom zsigerből rühelleni azokat, akik osztják itt az észt, hogy sorozatot tv-ben nézni gáz, miért nem töltjük le netről, mer' az a király...ráadásul hozzászólnak a téma legcsekélyebb ismerete nélkül..

Vince Larkin 2008.09.21. 17:40:05

maga a szökés meg tényleg finoman szólva is viccesre sikeredett. Nekem még mindig Mehón két nap alatti teljes kitisztulása viszi a prímet..:D
A zertéel meg sikeres felvezetőt dobott be a héten megint...ejh...

Zara05 2008.09.21. 18:22:02

Jajj sixx már a második mondaton annyira röhögtem, hogy alig bírtam tovább olvasni. A hogyvolt megint jócskán felülmúlta a rész színvonalát. Egyébként engem is az zavar a legjobban, hogy itt azért még a szokásosnál is sokkal jobban elrugaszkodtak az írók a valóság talajától. Alapból igyekszem túllépni a logikai bukfenceken, de itt túl sok volt az egy részre jutó hülyeség.

Johnny336 2008.09.21. 19:43:52

A kosaras gyerek faterja mondja is, hogy "ÉNy-ról vártam magukat, így hát elindultam erre..."

Amit nem értek: mé nem mentek át egyből a szomszéd országba (Costa Rica?) a hajóval, aztán felhívni Grecsönt, hogy ide gyere te picsa, me Panamában szétlövik a seggünket a Miliciások...

Bar Kochba 2008.09.22. 13:10:57

Bocs de ezt ki kell javítanom: olyan nincs, hogy "vaj van a füle mögött" . Csak olyan van, hogy "vaj van a fején" meg olyan, hogy "valami van a füle mögött", de pl ilyeneket sem mondunk, hogy "amelyik kutya ugat, az aranyat lel"

sixx · http://comment.blog.hu 2008.09.22. 13:15:19

bar: igazad van, de ezt is poénnak szántam, mint az "őtet" kb.

hitvantanyitto.blog.hu 2008.09.22. 16:33:51

miert van "szokes" es "a szokes" - tag ( olv: teg :D ) is?

azert h veletelnul se legyenek egy helyen a tag-cloud-ban?

hitvantanyitto.blog.hu 2008.09.22. 16:35:01

negyedik szezon teljesen mas szalakon futkoraszik ...

ejsze a 3-as szezonnal jobb ... ez ugyanis rettenetesre sikerult ... habar azert en meg szeretem oket ...

sélli_ 2008.09.22. 17:53:22

A sorozat eddigi legnevetségesebb epizódján vagyunk túl. De komolyan: ha elbábozták volna az egészet, még mindig hihetőbb lett volna mint így.
Autók alá elrejtőzni... a megreflektorozott udvaron... ahol nyüzsögnek a kutyák.. 100 őr.. és SENKI nem néz lefelé...!!! Haggyá má!
Szukre meg rettenet idegesít ezzel a lúzerállat bohóckodással, de most már télleg nagyon!!!
Hivantanyitto, köszönjük a 4. évadra vonatkozó megjegyzést, télleg roppant fontos!!!
süti beállítások módosítása