Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Lost 4x10 - Something Nice Back Home

2008. szeptember 20. 06:05 - sixx

Három szálon történnek az események, de haladunk úgy, ahogy az epizód, mert miért is ne, úgy érdekesebb a dolog. Mivel Dzsekk szemével nyitunk, van egy olyan érzésem, hogy a doki áll majd az epizód középpontjában, amivel kapcsolatban vannak azért fenntartásaim - tessék csak a tetoválós-kínainős részre gondolni, még most is kiver a víz tőle. Dzsekk kurva szarul van, nem tud fókuszálni normálisan, pedig Juliska áll a fekhely mellett, és nagyon komoly arcot vág. A jó doktort sikerült úgy kisminkelni, mint a Resident Evil zombijait, ÉRTJÜK, szarul van. A parton heveny üvöltözés zajlik éppen, Bernard és Rose készül agyonverni a nagyon átlátszó haugságokkal operáló Danielt, a vörös csaj meg próbálja menteni a menthetőt. Dzsek megy rendet tenni, közben az oldalát szorongatja, majd összeesik, fogadjunk, hogy vakbél!

Flesselünk egyet, a meglepően pucér mellkasú dokira, akit egy telefon kelt fel legmélyebb álmából, 11-kor konzultációja lesz a kórházban. A földön egy női bugyi, (remélem nem veszi fel a zuhany után) és egy Milennium Falcon-makett, az újság a Red Sox szopásáról ír. A zuhanyban egy csaj, a hangja alapján Katinka lesz, s lőn, ő az, tehát a jövőben vagyunk. És smárolnak. Az előző flashforwardokat alapul véve ez a bírósági tárgyalás és SzakállasDzsekk szigetfóbiájának/drogfüggésének kezdete közötti időszak. A főcím után (amit mellesleg JJ Abrams ütött össze a Powerbookján) Dzsekk Áronnak olvas fel egy mesekönyvből, a kölyök ránézésre úgy 3 éves lehet, de lehet több, nem értek a kisemberekhez. Katinka hallgatja a pótpapát, a gyerek alszik, klasszikus idill ez kérem szépen, hogy lesz ebből totális összeomlás? Katinka megjegyzi, hogy örül, hogy Dzsekk meggondolta magát, és hogy itt van, majd dugnak egyet.

Parti népség, Dzsekk próbál lábra állni, mindenki aggódik, láza van és szédeleg. Szójer, Kler, Áron és Májlsz a meseerdőben kódorog, ahol a halottlátó túlvilági hangokat hall, majd rátalál a francia tyúk és Karl holttestére. Kár, hogy Russeau nem élte túl a dolgot, jó karakter volt (az ötödik évadban állítólag megmutatják a hajótörést, és az utána történteket, azt, amikor Montand elvesztette a karját, meg hasonlókat). Szójer kissé ideges lesz a kínaira, a haverjaid lőtték le őket, mit játszod itt magadat? Haverja annak, akinek hat anyja van, mondja az erre, én nem ezért jöttem ide. Kler megkérdezi, hogy mi lenne, ha mondjuk a part felé mennének, milyen igaza van. Dzsekk a parton zabálja az algopirint, és azt kamuzza, hogy ételmérgezése van, mire Juliska kiröhögi, és az oldalát kitapintva közli, hogy perforálni készül a vakbele, ami itt halálos is lehet. Műtét jön, dzsungel-sztájl.

Azt persze nem várhatjuk el, hogy fadarabokkal dücskőzzék Dzsekk oldalát, és nem is kell, mert ott az orvosi bunker a meseerdőben, onnan el lehet hozni a szükséges felszerelést. Szán menne érte, de nem tud megkülönböztetni egy szikét egy ütvefúrótól, így Daniel elkíséri, mert ő szakértő ebben is. Dzsin azonnal megvétózza a dolgot, mert nem bízik a hajós népségben, teljes joggal persze, és a helyzeten cseppet sem segít az, hogy Sárlott felkapja a vizet és a sértődöttet adja az érdeklődő tekintettek bámuló statisztáknak. Daniel egy kicsit könyörög Juliskának, így Szán, Dzsinn, Sárlott és Daniel mennek a cuccért, a statiszták pedig rögtönzött műtőasztal építésébe fognak. Az erdőben Májlsz nézegeti Klert, olyan tekintettel, amit elsőre nem tudunk hová tenni, de Szójer igen, mert letiltja a csajról a kínait, ránézel bazmeg, és fejbe leszel lőve, értve vagyok? A parton készül a műtőasztal, kissé hevenyészettnek tűnik, de megteszi. Rose nem nagyon érti, hogy Dzsekk miért lett beteg a szigeten, ott, ahol a mozgáskorlátozottak járnak, a rákos betegnek meg elmúlik a daganata. Jogos kérdés.

Juliska Dzsekk hasát borotválja, az meg utasítgatja, hogy majd hol kell vágni, meg metszeni, és megjegyzi, hogy majd ő adja az utasításokat, mert olyan isten nincs, hogy őt elaltassák. Majd Katinka segít, teszi hozzá, amitől Juliska kissé kiakad, bazmeg, vagy két résszel ezelőtt még engem smároltál le az erdőben, vadöfakk? Dzsekk egy kurva. Flesselünk a jövőbe, a kórházba, ahol a doki a faterját vizionálja az előcsarnokba, és ettől kicsit megzavarodik. Még jobban megzavarja egy telefon, Hörlihez hívják az elmegyógy és intézetbe (copyright by Hofi): a joviális kövérember nem szedi a gyógyszereket és nem hajlandó elhinni, hogy az orvosai léteznek. Király. Hörli azzal nyitja a beszélgetést, hogy az Oceanic Six minden tagja halott, el sem jöttek a szigetről, satöbbi. Ja, és találkoztam Csárlival, ott ült mellettem a padon, és azt mondta, hogy van egy üzenete számodra: "Nem neked kellene felnevelned, Dzsekk." Érdekes kis üzenet, szentigaz. Dzsekk tanácsa: vedd be a gyógyszereket. Hörli elbocsátó szép üzenete: Csárli szerint Dzekket is meglátogatja valaki hamarosan.

Az erdőben a Szán-Dzsinn-Daniel-Sárlott kvartett megérkezik az orvosi bunkerhez, ahol Daniel lovagiasan felajánlja, hogy majd ő megy előre, Dzsinn meg odaszól Szánnak koreaiul, hogy hehe, ez szerelmes a vörösbe. És erre Sárlott elvigyorodik - érti a nyelvet. A bunkerben Szán visszaemlékszik az első ultrahangra, majd közli a férjével, hogy a hajósnépség nem fog rajtuk segíteni, amire Sárlott elhúzza a száját, Dzsinn meg rádöbben, hogy érti, amit mondanak. Az erdő másik felén Szójerék hangokat hallanak, és jön Frank, a szakállas pilóta, mögötte meg MiszterKími, akit ezek szerint a fekete füst sem tud kinyírni. Szójerék elbújnak, mert a pilóta azt javasolja nekik. MiszterKími a helikopter felé indulna, de ekkor Áron felcsuklik egyet, és egy pillanatig úgy néz ki, hogy most akkor kiborul a bili, de Frank addig nógatja a katonákat, míg el nem indulnak a helikopter felé.

Juliska megkéri Katinkát, hogy segítsen neki a műtétnél, Dzsekk meg hőst alakít már megint, és saját lábon megy az asztalhoz. Fless, Dzsekk Hörlitől hazafelé indul a lepukkant terepjáróban, amiben majd hóttrészegen randalírozik pár hónap múlva. Este Katinka vállán sír, és kérdezi, hogy akkor most ő jó apa, vagy miafasz? Jó hát, mondja a másik, mire Dzsekk házassági ajánlattal tromfol, érdekes kis beszélgetés ez. Szép gyűrű is jár mellé és egy sírós igen a szeplős csajtól, hámmárhogynemennékhozzád. A szigeten hirtelen este lett, megjönnek az orvosi műszerek, Dzsinn pedig szembesíti Sárlottot a koreai nyelvtudással, és figyelmezteti, hopgy ha továbbra is hazudozik nekik, akkor egyenként töri el Daniel ujjait, mert ehhez kurvára ért. Sárlott felfogja a dolgot, és megígéri Dzsinnek, hogy ha jön értük a helikopter, akkor Szán minenképpen rajta lesz.

A műtét első lépéseként Bernard kloroformot javasol, és édes álmokat, de Dzsekk a helyi érzéstelenítés és a mártírkodás mellett dönt, mert ő már csak ilyen. Katinka tartja neki a tükröt, amiben nézi, hogy mit is művel a hasával Juliska. Szerintem öt percig nem fogja bírni. A műtét zajlik, Dzsekk nyög, és amikor egy terpesszel szétnyitják a sebét, annyira mozog, hogy Juliska kizavarja Katinkát, Dzsekket meg kiüti kloroformmal. Fless, Dzsekk a kórházban nézeget röntgenképeket, amikor a füstjelző pittyegésése megzavarja, és amikor kiér az előcsarnokba, hogy kikapcsolja, akkor kit lát a váróteremben? A fatert, aki ott ül, öltönyben, teniszcipőben, és már-már mondana is valamit, de megjelenik egy helyes feka csaj, és a fater eltűnik. Dzsekk a kolleganőtől kér egy kis nyugtatót - az első lépés a lejtőn, a többit tudjuk. A csaj flörtöl egy sort Dzsekkel, majd elmegy, bár látszik rajta, hogy szívesen maradna. A doki hazaér, és hallja, hogy Katinka telefonál valakivel, és ettől féltékeny lesz. Be is kap egy pár gyógyszert, ráver egy sört, így kell ezt.

A szigeten Szójerék javában alszanak, de Kler felriad, és mit lát: a kedves faterját (aki egyben Dzsekk apja is, ugye), kezében Áron nevű unokájával. A parton Bernard örömhírt közöl Katinkával: sikerült a műtét, minden okés, csak pihennie kell a gyökérnek, amit úgysem fog. Juliska egy sanda odalpillantás után megjegyzi, hogy ja, a szigeten túloldalán, a Vihar álomásnál Dzsekk megcsókolt, és hát, jólesett, na. De a csók nem nekem szólt, sajnos, hanem neked. Mindjárt könnyezünk, ezek a nők milyen kedvesek tudnak lenni egymással. A csajbalhés Juliska-Katinka kalandot jobban élveztük. Fless, Dzsekk szíjjelcsúszva otthon, megjön Katinka is, akit menten elkezd kérdezgetni, hol voltál, kiskedves?

Egy héttel vagyunk Hörli látogatása után, és Dzsekk már nagyon szar állapotban van, ez így kissé hiteltelen, egy hét ivás után nem esik ennyire szét senki. Dzsekk tudni akarja, hogy hol járt Katinka, és elkezd üvölteni, hol voltál bazmeg? Szójer megkért valamire, és azzal foglalkoztam, és azért nem mondtam el, mert tudtam, hogy kiakadsz. Szójer önként maradt a szigeten (na, legalább ezt is megtudtuk), mondja a doki, én meg itt vagyok, blablabla. Aztán azt is hozzávágja a csaj fejéhez, hogy nem is vagy a rokona a gyereknek, mit játszod itt az aggódó anyát. Megszületett KöcsögDzsekk, aki ezzel a lendülettel ki is sétál Katinkáék életéből.

Reggel a szigeten, Szójer arra ébred, hogy Kler sehol nincs, mert éjjel elment, bele az erdőbe. Csak úgy. Mivel ezt Májlsz mondja, Szójer kissé hitetlenkedik, akkor meg különösen, amikor a másik megjegyzi, hogy egy faszival volt, akit "apának" szólított. Ja, és követtem volna én őket, de letiltottál róluk, szóval szar ügy. Szójer majdnem agyonveri, de meghallja, hogy Áron sír valahol, és ugyan az anyukát nem, de a babát megleli egy fa tövében. Szóval Májlsz látja is a halottakat. Nofene.

Címkék: lost
25 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sélli_ 2008.09.20. 10:18:06

'Armand elvesztette a karját', melyik is volt az Armand gyerek? Hirtelen nem ugrik be...
Két totális idiotizmus:
Egy:Jack orvos létére nem tudom mégis hogy képzelte, hogy egy lidokain injekcióval simán átvészeli ÉBREN, mi több: instruálva a vakbéla műtétet... baromság
Kettő: Az 'egy hét alatt mattra zombi leszek' a két nap alatt kokainról leszokó PB Alexhez képest a kanyarban sincs :)))
Hej, szombat reggeli kávé mellé állat ez a hv, köszi!

Sitrep 2008.09.20. 10:35:49

Muszáj itt is megjegyeznem Charlie üzenetét, mert azért nem annyira egyértelmű.
"You're not supposed to raise him, Jack."
A raise az jelenti a halottak feltámasztását is, úgyhogy lehet hogy azt jelenti, hogy nem lenne szabad feléleszteni őt (himneműt).
Egy Losthoz túl egyszerű lenne ha ez Aaronra vonatkozna, csak azért gondoljuk, mert épp egy csomót szerepel ebben a részben.
Lehet hogy valami jövőbeni dologra utal, biztosan vannak/lesznek emberkék majd akiket fel lehet támasztani... (spoilermentesen)

sixx · http://comment.blog.hu 2008.09.20. 10:36:53

sitrep: szerintem egyértelműen Áronra vonatkozott, ettől lett depis jack.

a katona fehérben 2008.09.20. 10:42:09

Szenya digitáljupíszi lespórolta a feliratokat a koreai hablaty alól, úgyhogy egy hete vágyom megtudni, mi a fenéről vakerált Szán és Sárlott, mert az arcjátékból elég nehéz volt kiolvasni. Végre.

adam434_ 2008.09.20. 11:05:06

@a katona fehérben:
Sztem alapból az AXN hibája volt

busman76 2008.09.20. 11:07:31

jaja, nekem is úgy tűnt, az axn a hunyó. eddig mindig volt felírat a koreai hablaty alatt. most nem. gondolom, az anyázások miatt csuklottak is rendesen...

Hayo 2008.09.20. 11:56:25

Bocs, utálni fogsz, de a Macbook 2006-os: )

Sitrep 2008.09.20. 12:35:51

sixx:
Igen, attól lett depis, mert azt gondolta Áronra vontakozik. De később még kiderülhet hogy mégse. Majd meglátjuk az 5. szezonban..

kla 2008.09.20. 13:02:09

Nem Armand, hanem Montand; és Rousseau említette, hogy elvesztette a karját, amikor a Fekete Szikla felé mentek.

sélli_ 2008.09.20. 15:08:34

És ki az a Montand...?

szinkrobi · http://iszdb.hu 2008.09.20. 15:29:04

Mióta az AXN-en nézem a Lost-ot soha nem volt felirat, ezt a múltkor is szóvá tettem, akkor azt mondták

www.axn.hu/blog/2008/09/07/lost-marathon-mindenkinek/#comments

a kábelszolgáltatómnál van a hiba.

Hát gondolom a Fibernet direkt leveszi (amúgy hogyan tudná?) a feliratot nálunk...

BruceWayne 2008.09.20. 16:46:29

ha jól emlékszem ez volt az évad legrosszabb része....

kla 2008.09.20. 17:47:34

"És ki az a Montand...? "

Rousseau csapatának egyik tagja, ennyi.
A rész valóban nem tartozik a legjobbak közé, de azért nem rossz. Csak a részek többsége valahogy jobb lett az évadban.

OFF: Mi van ezzel a blog.hu-vab? Mindig újra be kell jelentkeznem kommenteléshez, pedig bejelöltem, hogy jegyezzen meg.

sixx · http://comment.blog.hu 2008.09.20. 17:50:02

nem a bloghu, a nyomorult indapass szarakodik.

Emanuelle 2008.09.20. 18:31:29

Ugye esély sincs rá, hogy idegesítő Jack is megy a levesbe a hobbit után?
TÖBB HÖRLIT!

holott 2008.09.20. 18:51:16

A felirat-problémához hozzászólnék én is.
Tányéros digi tv-m van, és hát a felirat az olyan volt eddig, mint a mesékben, hol volt, hol nem volt... Most ebben a részben például nem volt. És be van kapcsolva a magyar felirat az opcióknál, mielőtt valaki javasolná a bekapcsolást :). Úgyhogy ez vagy az axn, vagy pedig a szolgáltató hibája. Gondolom, azok meg egymásra mutogatnak.

Aragorn831109 2008.09.20. 23:51:47

"A fatert, aki ott ül, öltönyben, teniszcipőben, és már-már mondana is valamit, de megjelenik egy helyes feka csaj, és a fater eltűnik."

A helyes feka csaj egyébként April Parker-Jones, aki a Jericho-ban játszotta Hawkins nejét. :)

enzo23 2008.09.21. 13:01:53

Ne már...a feka csaj tényleg Darcy a Jerichoból? És nem ismertem fel? jujj...
De amúgy a Grace klinikában is játszott, nem? Legalábbis nekem onnan volt ismerős.

Ja: amikor Hurley mondja Jacknek h "nem kellene felnevelned" akkor utána mond egy olyat is h "nem Áronra vonatkozik". Ez kimaradt, pedig fontos.
AXN meg tényleg lehagyta a feliratokat, még szerencse h már korábban láttam a részt, így el tutdam magyarázni anyámnak h miről beszélnek...
a vége ütött...JackFater/KlerFater egyre többet van a szigeten, meg flessekben, ez nekem gyanús...Milest meg csodálkozom h nem verte szájba Sawyer a végén:)
kövi részt már én se láttam előre, és ma lesz úgyh már számolok vissza este 9ig:)
Ja és az AXN úgy adja le az évadzárót h jövő héten 4x12(part1), aztán meg duplarésszel 4x13-14(part2&3).

sixx · http://comment.blog.hu 2008.09.21. 13:10:15

enzo: tévedés, Hurley annyit kérdez Jack-től, hogy "Do you think he meant Aaron?" nem tudom, hogy a szinkront vagy a feliratok kúrták-e el, de ezt mondja. az meg csak annyit jelent, hogy "Szerinted Aaronra gondol(t)?"

enzo23 2008.09.21. 13:24:15

A feliratra már nem emléxem, akkor a szinkront qrhatták el...
BTW Katinka igen szexi volt pár flashforwardos jelenetben, pl.a folyosós:)

Nem Penny hajója 2008.09.21. 13:56:55

Nálam sem volt felirat a koreai hablaty alatt, pedig drótos júpíszím van. Ez a kurva AXN hibája. De még tavasszal sem volt, amikor Szájid randizott azzal a német csajjal, akit végül kinyírt.

Hogy lehet egy csatorna annyira igénytelen, mint az AXN... Elképesztő!

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.09.22. 10:12:10

Biztos, hogy az AXN a hunyó, mert Digikábelen se volt felirat...

szinkrobi · http://iszdb.hu 2008.09.24. 17:00:43

Mondom a múltkor az AXN azt írta, hogy nem az Ő hibájuk, hanem a szolgáltatómé.

Nem értem az egészet, de egy biztos
sokan vagyunk, különféle szolgáltatónál, és soha nincs feliratunk...

Llew 2008.11.03. 09:48:06

MiszterKími és az emberei hogy élték túl a füstöt? Annak eddig nem voltak túlélői, most meg három sértetlen, meg egy kissé sánta zsoldos maradt utána? Eredetileg hány kommandós volt? A Hörli Dzsekk beszélgetésben a RTL-n is a "nem Aaronra vonatkozik" szöveg volt. A mikor a frissen megszületett KöcsögDzsekk odaszól Katinkának, hogy nem is a rokonod vagy vmi hasonló, akkor az azt jelenti, hogy már tudta, hogy Aaron az unokaöccse? Legalább kiderült, hogy Szójernek biztosítva van a jövője. Egy ideig legalább is.

Kenda 2008.11.07. 14:40:09

Llew, én sem értem, h miért élték túl Kímiék a füstöt. Pláne, h Ben nagyon dühös rájuk...
Aztán meg nem értem azt se, hogy érted azt, h Szójernek biztosítva van a jövője?
Mármint a szigeten, h eddig nem halt meg?

Aztán: Miles meg csak elnézegeti, h Kler elindul az erdőbe a faterral? Vagy már előtte is azért méregeti furcsán Klert, mert ő látja a halottakat és sejti, h Klerrel lesz valami?
Ma ilyen nem-értős napom van, de nem vagyok mindig ilyen :))
süti beállítások módosítása