Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A Kaméleon 1x14 - Ranger Jarod

2008. szeptember 20. 15:00 - missparker

A méltán híres "becsajozós" rész, sokak nagy kedvence. Gyerekkori videó, egy kísérlet a szexualitásról. A gyerek Jarod szerint ez csak biológia, reprodukció. Sydney mutat egy másik aspektust. Jarodon EKG és EEG, majd egy bizottság előtt, üvegfalon keresztül életében először lát egy vele egykorú lányt. Váltás napjainkra, Jarod burleszket néz egy kocsmában, elmagyarázzák neki, hogy ez vicces, majd ő is meglátja a humort, nevet, de sietnie kell. Nekiszalad egy nőnek, hebegve elnézést kér, a lány mosolyog és kisétál, Jarod ottmarad szájtátva.

A tévében rendkívüli hírek, már 5 napja eltűnt a hegyekben egy ornitológus, Victor Simpkins. Vihar közeledik, a srác nagy veszélyben van, parkőröket hívtak a keresésére. Jarod visszatalál önmagához, az eltűntek mindig is érdekelték. A nehéz terepre önkéntes kutatókat is keresnek, Jarod jelentkezik.

Ez spontán ötlet, semmilyen múltat nem tudott gyártani hozzá. Kérdezgetik is a tapasztalatairól: ránéz egy katonai autóra, hegyivadász volt a seregben, magashegyi mentésre kiképezve. Az ég küldte. Bemutatkozik, Jarod Forest (nem túl kreatív, egy óriásplakáton látta meg a Forest feliratot). A kolléga, Derek jól ismeri a terepet. A főnök, Stan Conrad gyanakszik Jarod tökéletesen passzoló előéletére, hol kapta a hegyi kiképzést? Többnyire hegyekben, hülye kérdésre hülye választ. Faggatózik még, hol állomásozott, kikkel dolgozott, mert ő biza' 15 évig volt a seregben. Megjelenik Mosolygós Lány, ő is önkéntes. Az előőrs megtalálta Victor táborát, át kell fésülni a hegyet.

Az erdőben nyüzsög mindenki, Jarod Victor sátrában meditál. Mosolygós Lány rátalál, zavar van az erőben, Obi-Van? Jarod nem hallott a Csillagok háborújáról, épp Victor személyiségét próbálta szimulálni. Meg is rázta, amire rájött. Miért akar hónapokig elszigetelve élni valaki? Mindenki másképp keresi önmagát, ez jó beszédtéma Mosolygós Lánnyal. Victor anyjától is tájékozódnak: a srác jobbkezes, a sasokat tanulmányozza. Furcsa a táborhelye: balkezesre van berendezve, nincs szemetes. Derek segít Jarodnak, a lánnyal alkot belőlük egy keresőpárt. Járják is az erdőt kettesben, de valaki figyeli őket. Nem veszélyes alak, inkább vicces, be is mutatkoznak neki: Mosolygós Lányt Niának hívják, a vicces fazont Bobnak. Ő is keres valakit, Kicsi Bobot, így útjaik elválnak. Nia érdeklődik Jarodról, semmi különös, ezelőtt tesztpilótaként, mellkassebészként, korvettkapitányként dolgozott. Milyen jó humora van, ez imponál egy nőnek! Jarod nem túl óvatos, lemászik a szakadékba egy elhagyott karabinerért, csakhogy Nia aggódhasson. Nincs miért aggódni, elvégre emberünk a Mount Everestet is megjárta, tényleg. Azért Nia elkapja, mikor megcsúszik. Hah, megfogták egymás kezét :) Az elhagyott karabiner rossz hír, Victoré volt, és ő nem hagyná szét a felszerelését.

A közelben nincs motel, Jarod nem tud hol megszállni. Nia meghívja magához, a hírre Jarod nyel egyet, Derek elismerően néz.

Hazaérve Jarod csillogtatja műveltségét, felismeri a családi fényképen Nia hazája, Argentína parlamentjét. Nia rácsodálkozik, milyen kevés cucca van Jarodnak. A mostani, favágós álcájához nem illő fémkoffert nehéz megmagyarázni. Nia feltűnően sokáig ápolgatja a sziklamászásból szerzett 3 cm-s kis karcolást Jarod hátán.

Jarod ezek után nem nagyon tud aludni, fémkoffer elő, nézzük azt a videót megint a szexualitásról. Parker-apu árnyékát látjuk, ingatja a fejét, a kicsi lány erre Miss Parkerként mutatkozik be. Jarodnál a műszerek szélsőértékeket jeleznek. Íme a kettejük közti kimondatlan vonzalom kezdete. Ez a videó sem segít a mostani helyzeten, de ott terem Nia, lengén öltözve. Úristen, meglátta videót is? Nem feszegetik a kérdést, Nia jóéjt kíván, fellépdel az emeletre, Jarod szája megint tátva marad.

Jarod hívja Sydneyt, meséljen neki a nőkről, mert "találkozott eggyel". Ezzel sem lett kisegítve, mégiscsak elalszik. Kiáltozásra ébred, az emeleten Nia rémálmodik, jó ürügy, hogy magához ölelhesse az ágyban. (Fog ez menni, Jarod!)

Központ, Sydney, Broots és Miss hallgatják vissza a telefonbeszélgetést, Miss kommentálja, Frankenstein fia becsajozott. Tovább füstölög, mi az, hogy Jarodnak tetszik egy nő, hallani akarja a teljes beszélgetést, Broots csak ne állítgassa le a felvételt holmi háttérzajok elemzése címén. Sydney arca beszédes.

Reggel, eligazítás a keresőknek. Jarod nem érti, minek mászott le Victor a sziklafalon, ha meg is kerülhette volna. Nia rémálma is szóba kerül, hiába kiáltozott álmában spanyolul, kedvenc zsenink beszéli a nyelvet. Broots meghozza a szalag másolatát Missnek, aki síkideg és magábaroskadt. Ő a kísérlet másnapjára emlékszik. Megérintették egymást, közel kerültek egymáshoz, igazi gyerekszerelem. Megsúgta Jarodnak a keresztnevét. (Mi nem tudjuk meg.)

Nia és Jarod újra az erdőben, Bob eléjük esik egy fáról. Dinamitról, repülőről beszél, ami megijesztette Kicsi Bobot. Conrad tisztította meg így az erdei csapásokat. Rádión jön a hír, megtalálták Victor hátizsákját. Arra következtetnek, hogy a folyóba zuhant, át kell adni a keresést a szomszédos megyének. Conrad gyanúsan sokat magyaráz, Jarod megnézi magának azt a hátizsákot: tele élelemmel, a sasok szokásainak dokumentálásához semmilyen eszköz nincs, ez hamis. Conrad rossz irányba akarja terelni a keresést, de miért? Victor eközben egy barlang alján várja a segítséget.

Megint este, Jarod a fürdőszobában, Niát érdekli a fémkoffer. Elindít egy videót, az Apolló-szimulációt, belemerül, Jarod megszólal mögötte, hagyott még meleg vizet. Ugyan nem értékeli, ha a titkait kutatják, de ezt csak egy rosszalló tekintettel jelzi. Aztán már inkább magyarázkodna, de ilyen frizuval a szigora is kedvessé válik, nehéz így félni tőle. Isten ments, hogy elriassza magától a szeretett nőt.

Később megint felmegy az emeletre, felébreszti Niát a legszebb álmából: megtalálta a megoldást. 9 órányi hegymászás után megtalálják Victor igazi táborhelyét. Már beesteledik, mire megkerül az említett repülő, lezuhant. A pilóta halott, golyót kapott a fejébe, a gépben drogszállítmány nyomai, és sok pénz. Victor hallotta a zuhanást, járt itt, segíteni akarhatott. Nia csodálkozik, honnan tudta mindezt Jarod? Az erő vele volt, megnézte a Csillagok háborúját. Éjszakára is az erdőben maradnak.

Miss Parker otthon tévézik, ugyanazt a burleszket nézi, mint Jarod nemrég, nem tetszik neki. Aztán újra Jarod és Sydney beszélgetését hallgatja, és a közös gyerekkorukra emlékszik. Elcsattant köztük az első csók. Erre Jarod is emlékszik az erdőben, pedig Niával van (mocskos férfiak!). A tűz mellett mesélnek egymásnak a gyerekkorukról, Jarod ezt senkinek sem mesélte még. Nia az argentin háborúról, ő is elvesztette a szüleit. Hideg az éjszaka, összebújnak hát egy takaró alá. Niáé a megtiszteltetés, hogy a gyakorlatban is megismertesse Jarodot az anatómia- és biológiakönyvekből tanultakkal.

Ébredés reggel, egy malac sétálgat a fekvőhelyük előtt baseballsapkában, Kicsi Bob. Nagy Bob is megérkezik. Ők ketten szarvasgombát keresnek az erdőben. A legutóbbi lelőhelyüket felrobbantották a kanyonban. Ezt látni kell: lemásznak. A nyomok alapján két ember ment be a régi bányába, de csak egy jött ki, a járat beomlott. Conrad üldözte Victort, el akarta hallgattatni. Lejutnak a járatba, megtalálják a srácot. Broots is eredményre jutott, félve mennek Sydneyvel beszámolni az igen hisztis Misshez. Ő közben kapott egy burleszket e-mailben, a főszereplők, Jarod, Broots, Sydney és Miss, címe: kapj el, ha tudsz (Jarod, ezt benézted, elkapna ő, de már másért. Tekintve, hogyan bánik a férfiakkal, nem akarod te azt :) ).

Conrad kap egy telefonhívást, Bob dadogja el, hogy megtalálta Victort. Parkőrünk rohan menteni a menthetőt a kanyonba. Nem tűnik fel neki, hogy a bejárat kövei túl könnyen elmozdíthatók. Odabent Jarod várja: hozzávág egy marék pénzt, nincs üzlet. Conrad lövöldözni kezd, Jarod közben kijutott, egy dinamitot dob be, majd beomlasztja a bejáratot újra. Conrad őrjöng odabent, a dinamit nem robbant fel, de félelemkeltésre jó volt. Jarod megígéri, néhány nap múlva majd elkezdi kerestetni valamerre.

Másnap, Nia újságot olvas, benne van Conrad letartóztatásának híre. Jarod összecsomagolt, mennie kell. Szomorú a búcsú, de hagyott ajándékot, egy zenélő ládikát. Alig teszi ki a lábát, jön a fekete autó, Miss Parker, Sydney és egy gólem. Jarod egy fa mögül nézi őket, aggódik Niáért. Niából klasszikus Mesélő lesz: igen, itt töltött néhány éjszakát, kedves, jóképű férfi volt (Miss időzített bombaként ketyeg, de uralkodik magán, nem lövi le Niát). Jarod nem hagyott hátra semmit, csak annyit mondott, imádja Argentínát. Nia reméli, hogy visszajön egyszer.

Jarod egyedül kullog az erdőben a következő célja felé…

Címkék: a kaméleon
12 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bree-gee 2008.09.20. 15:32:05

:D Na végre elértünk idáig is!

Jól lett a hogyvolt is nagyon.Végig kuncorásztam a megjegyzéseiden:)

Itt kezdtem el annak idején én is gyanakodni, hogy a miss talán tényleg oda van Jarodért, mert tényleg úgy nézett ki, mint akinek nem kell sok, hogy lelője Niát...:D

Kedvenc mondatom ebből a részből:
"Adios mi vida" Szomorú, de szép :D

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2008.09.20. 15:48:28

Én ezúton megköszönném az Index főoldalt :)

Azt, hogy Miss odavan Jarodért, lehetett sejteni már a karácsonyi nyuszinál, ha jól emlékszem az első benyomásaimra.

****SPOILER****
De hogy fordítva is így van, majd csak a második évadból derül ki.

bree-gee 2008.09.20. 17:41:45

A karácsonyi nyuszinál azért nagy részt annak is örült, hogy valaki gondol rá.:)

Azért ha meglincselnek is azt mondom, hogy ők ketten nem egymáshoz valók.

**SPOILER**
Lehet, hogy azért ragaszkodom makacsul ehhez, mert én szimpatizáltam a pasijával a 3. évadban.:)

Aryanne 2008.09.20. 18:04:41

Mire nem jó az internet! Kiderül, hogy nem csak én vagyok oda ezért a sorozatért. :D Gimis voltam, amikor először ment nálunk, akkor még két napig téma volt minden rész a suliban a barátnőmmel... :D

Bunnyprincess 2008.09.21. 19:50:06

én általánosba jártam még akkor:D

ez télleg jó rész,h mutatják jarodot félmesztelenül ugyebár:D olyan izmos!

Dirky 2008.09.21. 20:42:31

Múlt héten hallottam, hogy végre leadják megint. Várom, mert a magyar szinkront szerettem anno, csak a le nem adott évadok hangjai miatt aggódom.

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2008.09.22. 09:32:31

Remélem nem lesz szinkroncsere, Náray Erika folyamatosan szinkronizál, Barbinek Péter is, Csernákot meg majd meggyőzik a rajongók, ha másképp nem megy. A többi hang nem is számít annyira, kibírja a változást - bár James Denton (Mr. Lyle) magyar hangjára emlékszem, nagyon jó volt, de nem tudom, ki volt a színész, őt még fontos lenne megtartani. A Szülfel-ben ki szinkronizálja?

bree-gee 2008.09.22. 16:53:43

Azt hiszem Selmeczi Roland volt a szinkronja, és mikor meghalt akkor Kautzky Armand lett a szinkronhangja.

Elloth 2008.09.22. 21:37:11

A kicsi Miss Parker nem tökölt sokat a csóknál. :D

pingwin · http://pingwin.blog.hu 2008.09.24. 14:32:22

ma lesz a hetedik resz,

rtl 16:20 :)

Pissta 2009.02.25. 09:46:57

Klasszak a megjegyzéseid! ;)

missparker · http://hogyvolt.blog.hu/tags/a_kam%C3%A9leon 2009.02.25. 20:40:31

Hát, ebben az epizódban volt alkalom a pikírt megjegyzésekre ;)
süti beállítások módosítása