Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A férfi fán terem 2x08 - Sweatering It Out

2008. szeptember 20. 11:00 - leeann

Némi veszteséggel zártuk az előző részeket, de azért meg is mentettünk valamit. A veszteséglistán szerepel Annie és Patrick kapcsolata és esküvője, valamint Jack munkahelye, vagyis a hajó. A nyereséglistán pedig szerepel Sara és Eric kapcsolata, Theresa és Ben házasságának megmentése, Jane és Sam házasságkötése, és ami a legfontosabb, Jack élete. Igen, a kutatóhajó megsemmisült a viharban, de Jack túlélte, és egy gumicsónakban, jó, mentőhajóban evickél a Bering-tengeren. Elmoban közben a törzsfőnököt üdvözlik, vagyis egy legendát. Évekkel ezelőtt élt Elmoban egy nagyfőnök, és egyszer felment a hegyekbe, ahol eltűnt. Azóta minden évben ugyanakkor, ha a nap rásüt a hegyre, az emberek látni vélik az arcát.

Jerome és Celia látja is, de Sara soha nem látta még, ahogy Marin sem látja, hiába meresztgeti a szemét. Később Patrick próbál visszarázódni a rádiózásba Marin segítségével. Marin új elfoglaltságot is talált magának, kötöget. Patrick pedig nehezen veszi a levegőt Marin közelében, ami most egy új dolog nála, de igen intenzíven igényli. Szóval Marin kötöget és Patrick meg akarja tanulni, hogy nagyon közel lehessen Marinhez, majd arról kérdezgeti őt, hogy mennyire volt közeli a viszonyuk. Marin mesélni kezdi, hogy minként ismerkedtek meg és hogy barátok voltak, de egy váratlan pillanatban Patrick meg akarja csókolni szőkét.

Oké, ez most már nem megengedett viselkedés a kis emlékezet keresőtől, aki szánja-bánja bűnét, de azért randira hívja Marint. Szőke menekül a megtébolyult Patrick elől, aki pedig üldözi őt. Még az sem lohasztja le Patrick randi kedvét, hogy Marin Jackről beszél neki, a pasijáról, és Annieről, akivel meg Patricknek kéne kezdeni valami értelmeset, és nem megbántania folyton. Marint meg is ihleti a kis közjáték, és mivel adáskezdés van, az eheti kérdése a türelemről és a várakozásról szól, vagyis: mi az, amire érdemes várni? Tehát Marin Jackre vár, aki éppen tök egyedül evez egy csónakban a Bering-tengeren. Hamarosan viszont kiderül, hogy nincs egyedül, mert egy másik gumicsónakban feléje evez Julia.

Julia hajójában ott van a kutyás fickó is, Gary, aki elég komolyan megsérült. Jack összeköti a két gumicsónakot. Gary nagyon vérzik a hátán, ezért Jack megpróbálja elszorítani egy kötözővel a sérült részt. Nincs más választásuk, minthogy várjanak egy hajót vagy repülőt, ami kimenti őket. Nem túl bíztató kilátások. Marin közben már a Chieftainben kötöget, ahol egy tipikus jópasi, Lonny randira hívja Marint, de ő kikosarazza a fiút. Jerome furcsállja a dolgot, mert Lonnyt csak úgy nem szokták kikosarazni. Marin azzal érvel, hogy neki ott van Jack, ugyan messze van, de ott van. Celia elmondja, hogy sokszor várnak a tengeren lévőkre és néha feleslegesen, de Marin egyelőre még nem jár ebben a cipőben.

Jerome az Odüsszeuszból Pénelopéhoz hasonlítja Marint, ami általános megdöbbenést okoz. Na nem a hasonlítás, hanem az, hogy Jerome ismeri az Odüsszeuszt. Közben Sara, Matty és Eric piknikezik, és a törzsfőnökről beszélgetnek, ami Sarának még mindig csak egy kőhalom, így továbbra sem érti a főnök iránti közlelkesedést. A már lassan családdá vált társaságnak azért akad ünnepelnivalója is, méghozzá az, hogy Sara letette az első mentős vizsgáját. Matty, mint minden gyerek, jól tud kérdezni, és megkérdezi Ericet, hogy miért nincs munkája. Eric elmondja, hogy épp állást keres, majd később Sarával is kitárgyalja ezt az állás dolgot, és ha más nincs, Eric akár favágónak is elmegy.

Kis elmoi kitérő után megnézhetjük, hogy mi van szegény hajótörötteinkkel. Gary néha magánál van, néha nincs, Julia kezd kiborulni, Jack pedig próbálja tartani a lelket a kis csapatban. Julia elmeséli, hogyan találkozott a férjével, majd Jack is elmeséli, hogyan találkozott Marinnel, ami nem fura normális emberektől, de Jacktől igen, hisz eddig alig beszélt ilyen dolgokról ennyire élvezettel. Közben megérkeztek a házasok a kocsmába, vagyis Jane és Sam a nászútról. A boldog pár nagyon boldog, így Sam el akarja vinni a nejét a hókotró expóra, de Janet csak a puccos hotel győzi meg arról, hogy neki is lelkesednie kell férje imádott gépeiért.

Tehresa egy pohár bort hoz Marinnek, amit Patrick küldött neki. Úgy látszik, Patrick nem nagyon érti a NEM fogalmát, és tovább ostromolja Marint. Patrick feje egyre zavarosabb és mindenáron Marint akarja, aki viszont próbálja lerázni, de Patrick pont rosszkor indít újabb csókolózási kísérletet, mert Annie pont akkor lép be az ajtón, és meglátja a volt vőlegényét szőkére hajolva. Marin a feldúlt vöröske után szalad, aki nem érti, hogy Marin miért az ő pasiját csábította el. Marin közli, hogy neki nem kell Patrick. Annie örül annak, hogy nem kell Marinnel harcolnia a fiúért, de nem tudja, meddig bírja még ezt a helyzetet. Közben Sam és Jane rájön, hogy még el se döntötték, hol fognak élni.

Sam imádja Elmot, Jane pedig New York-ot, így némi tanakodás után Sam úgy dönt, ő költözik, és éljenek New York-ban. Marin megelégelte ezt a nem emlékezés dolgot, és szembesítést rendezett Annie és Patrick között. Mindkettő elmondja, hogy mit akar, de sajnos meg se közelítik egymást a kívánságok, nem hogy egyezzenek. Annie a régi Patricket akarja visszakapni, Patrick pedig randizni Marinnel, így nem járt sikerrel szőke terve. Eric beugrik Sarához, mert rájött, hogy mit akar csinálni, úgy döntött, hogy újra tiszteletes lesz, de saját templomot épít, ami jól hangzik, de azzal jár, hogy megint nincs szex. A hajótörötteknek azóta sem lett sokkal jobb a helyzete, mióta utoljára láttuk őket.

Az egyik hajó kilyukadt, így folyamatosan merniük kell belőle a vizet, és Gary egyre rosszabbul van. Mindeközben Jerome virágküldeményt szállít ki Marinnek, aki azt hiszi, Patricktől van, de nem tőle, hanem Stuart-tól, aki újra megjelent Marin életében. Jack egy kicsit távol van, és a pasik megrohamozzák Marint, na szép, mondhatom. Szóval Stuart a sítúra óta - ami közel 3 hónapja volt - csak Marinre tud gondolni, így virágot küldött, meg telefonál. Végül is jobb később, mint soha. Marin elmondja, hogy Jackkel jár. Közben Jack és társai továbbra is bajban vannak, és arról beszélgetnek, hogy mit esznek, ha hazaérnek. Persze Stuart újra próbálja Marint elcsalni egy randira, de szőke nem enged, inkább megvárja Jacket.

Másnap Jane a hókotró expóra keres ruhát, Marin pedig azon filózik, hogy vajon érdemes-e Jackre várnia. Elérkezik a hókotró expo, és Sam úgy lelkesedik, mint egy kisgyerek a cukorkaboltban. Jane egy kis méretű járgányt szemel ki, amit a profik csak hó-nyuszinak hívnak. Az expón tovább nézelődve Sam találkozik egy cimborájával, aki megmutatja neki a hókotrók Aston Martinját, a Hótörő 480-at. Sam jelzi a havernak, hogy már tavaly tavasszal rendeltek egyet Elmoba, és alig várja, hogy vezesse, de nem fogja, mert akkor már New Yorkban lesz, és ott csak hó-nyuszi idő van. Közben Marin arra próbálja meg rávenni Anniet, hogy az első jelre emlékeztesse Patricket, amiből akkor tudták, hogy egymáshoz valók, ami Annie emlékei szerint a teszt volt, amire azonos válaszokat adtak.

Celia szerint lehet, hogy ideje lenne feladni a dolgot. Annie azért próbálkozik a tesztes dologgal, de Patrick nem csak máshogy töltötte ki, mint legutóbb, de még komolyan se vette. Annie stratégiát vált és úgy dönt, hogy legyenek inkább barátok, hátha az jobban megy. A tesztelés közben Stuart tesz egy újabb kísérletet Marinnél, de szőke most is kikosarazza őt. A tengeren Gary megkéri Jacket, hogy oldozza el a hajóját és meneküljenek, őt meg hagyják ott, különben mindannyian odavesznek, mivel az a csónak, amiben Gary van, folyamatosan süllyed. Jack nem akarja megtenni, de Gary csak annyit kér, hogy a kutyájára vigyázzanak, őt hagyják ott, hisz már alig él.

Jack eloldozza a kötelet, Julia meg sír, hisz nagyon kemény helyzetben vannak és nehéz döntéseket kellett hozniuk, de így van esélyük megmenekülni. Időközben Jane rájött, hogy Sam a szenvedélyét is feláldozza érte, így újabb döntésre jutott a „Hol éljünk?” kérdésben. Jane úgy gondolja, hogy áprilistól szeptemberig éljenek New Yorkban, októbertől márciusig pedig Elmoban, így mind a két helyen élnek felesben. Sam azonnal rábólint. Marin továbbra is kötöget és közben tracsizik Sarával és Jane-nel, majd mikor mindenki indul a dolgára, Marin a hegyen meglátja a törzsfőnök fejét, majd nemsokára Sara is, aki nem hisz a szemének, de mégis látja. Marin a végső monológban is a várakozásról és a reményről beszél, hisz most ezt ő is keményen átéli a Jackre várás időszakában.

7 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

eperlekvár 2008.09.20. 13:30:43

Eddig ez volt a leggyengébb rész szerintem.
1. végre valahára sikerült belátniuk, hogy ez a Patrick nem az a Patrick... elgé sokáig tartott! (nekem az előző jobban tetszett, valahogy egyedi volt, egyéniség, a mostani tizenkettő egy tucat...uncsi)
2. ehhez kapcsolódóan zavart a Patrick-Marin-Annie hármas szenvedése
3. idegesített az a tengeri zötykölődés és egyáltalán nem volt hiteles, hogy Jack olyan könnyen elengedte meghalni a harmadik túlélőt. Miért ne fért volna el a csónakban mellettük??? Inkább szenvedjen az átrakástól, minthogy csak úgy hagyják meghalni.. ez nem jackes...
4. Marin kötögetése nagyon irritált... inkább olvasott volna, az jobban illett volna hozzá.

Ha így haladnak nem csodálkozom, hogy végül behalt a sorozat...

nida/az ÉLET egy nagy g..i mágus 2008.09.20. 13:42:40

Szerintem is ez volt a legrosszabb rész, mintha nem is ugyanaz a film lenne mint eddig, ha lehet ezt egy filmre mondani, teljesen elvesztette az eddigi stílusát, egyediségét.

eperlekvárral mindenben egyetértek.

remélem ez egy véletlenül rosszul sikerült rész volt....

Lukri 2008.09.20. 16:17:51

Tényleg nem volt egy nagy rész. Engem az idegesített, hogy látszódott, hogy a tenger=uszoda volt. De komolyan szinte hallottam, ahogy vízhangzik.

mariannnn 2008.09.21. 23:18:08

Ez tényleg nem volt valami jó rész, és nekem is megvolt az uszoda érzés. Ez a kötögetés tényleg nem illik Marinhez.

Euthimia 2008.09.23. 09:29:47

És miért van az, hogy aki a Viasat-on követi az eseményeket, és nem tudja, hogy Jack kiszabadul-e az uszodából, az eheti előzetesből mindent megtudhat? Én pont azt szeretem a sorozatnézésben - amit TV-ben követek - hogy nem tudom, mi lesz a következő részben, és Mo-on mindig mindent lelőnek... :(

mariannnn 2008.09.23. 20:31:49

Én is láttam az előzetest, amivel alaposan lelőtték a Jack szálat.

eperlekvár 2008.09.26. 19:03:32

Ezen én is meghökkentem - bár azért valljuk be ez nem az a sorozat ahol az egyik főszereplőt likvidálnák - és rosszul is esett pedig a reklámokat nem is szoktam nézni, véletlenül mégis megláttam :(
süti beállítások módosítása