Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A szökés 3x11 - Startra készen

2008. szeptember 19. 17:00 - sixx

We are back in business. Az agytörszt (Májki, Mehón, Visztlör), kiegészülve Lecseróval (Lord of the Bars), Bellikkel (Lord of the Chichken foot) és Tíbeggel azon tanakodik, hogy az Istenbe' fogják 24 óra alatt kiásni az alagút hátralévő részét, és vitáznak egy sort, Szófia meg a börtön mellett, az erdőben hetyeg Linkolnnal, aki dugás helyett mehet rapportra Májkihoz. Az öcsi bejelnti, hogy holnap délutánra a senki földjére jutnak, csak onnan kellene valahogy majd eljutni a kerítésig. Ja, és jön Mehón, Bellik meg Tíbeg is, és ha szimatunk nem csal, a Nagyon Szimaptikus Szereplő is, mert ebben a sorozatban szökni csak és kizárólag csoportosan, a lehető legnagyobb feltűnést keltve lehet. Linkoln bevállalja az őrök figyelmének elterelését, rosszat sejtünk.

Az alagútban megy a munka, Tíbeg elkezdi keverni a szart, és bogarat ültet Visztlör fülébe: a tetkós engem is seggbekúrt a Fox Riverből menekülve, téged is csőbe húz. Majd ásnak egy sort, ezt nem krónikáljuk, mert minek, szépen elvannak egy ideig, aztán a rögtönzött tető elkezd beázni ezerrel - fent ugyanis elered az eső, és az udvaron egy csinos kis lyuk kezd kialakulni - a szökést előre kell hozni ma estére. Na, Linkoln, most légy okos, muhaha. Lecseró megjegyzi, hogy arról volt szó, este nem tanácsos szökni, Bellik nyüszít egy sort, hogy nem akarja itt végezni megint, mire Májki idegbeteg lesz, és üvölt egy kicsit, hogy aki nem akar jönni, az húzzon a vérbe, de őtet ne baszogassa, mertkülönben.

Mehón, aki láthatóan kitisztult két nap alatt (mer' a gyógyszer- és heroinfüggés már csak ilyen, hétfőn remegsz és csorog a nyálad, szerdán meg semmi bajod), megnyugtat mindenkit, és rámutat, hogy ha egymást baszlatják, attól a) az alagút nem ásódik, b) csak Májkinak van terve, szóval ássunk. Na, így legyen ötösünk a lottón, a Nagyon Szimpatikus Rab megtalálja Májkit az udvaron, hozzávágja a kosárlabdát, és elsírja bánatát: menni akarok én is innen, segíccsé'. Májki morális felsőbbrendőségtől csöpögő hangon megjegyzi, hogy jobb neked a sitten, mint menekülni egy életen át, és különben is, szar a mezed, piacos kínai gagyi. Linkoln és Szukre a szállodában tervezgetnek valamit, amikor megjön Szófia, és mondja, hogy most ő megy, de úgy néz Linkolnra, mint aki csak azt várja, hogy szóljon már neki, hiogy maradjon, mert akkor leszarja Visztlört. Linkoln nem szól, Szófia balra el.

Májki a kerítést nézegeti a cellája ablakából, és elmagyarázza Visztlörnek, hogy hiába vágják el a drótot, hogy ne bassza agyon őket az áram, és ne világítsa meg őket az öszes reflektor, a börtönnek van egy tartalék generátora, ami azonnal bekapcsol, oszt jónapot. Aztán felhívja Linket, hogy a ma esti szökésről értesítse - a kép szerint Link legalább két időzónával arrébb tartózkodik, mint az öcsi, mert Szonában koromsötét van, Linknél meg kora délután. Kicsit vitáznak, aztán kiderül, hogy a szökés kulcsa Szukre lesz, az a Cukorfalat, aki éppen Grecsönnel piál egy kocsmában. A gecinő visszahozza neki a bombáját, mert rendes, tessék, mondja, ezt a kocsiban felejtetted. Szukre majd' összeesik, mert Grecsön befenyít egy kicsit, hasbalövöm a kurvádat, mondja, és megszorongatja Szukre gigáját. Szegény Szukre elég ideges lesz, így elmondja, hogy Májkiék annyira nincsenek odáig azért, hogy Visztlört át kell adniuk a Cégnek. A nő ettől felvidul, és nem öli meg Szukrét a kocsmában. Kár, egy felesleges szállal kevesebb lenne, ehelyett Cukorfalat indul Sonába, segíteni a generátoros üggyel.

Visztlör csendesen olvasgatja a madaras könyvét, és Májkival bűnről és bűnhődésről dumálgatnak, így mulatnak az arisztrokraták, miközben a föld alatt a munkásosztály képviselői, azaz egy drogfüggő, egy mozgáskorlátozott, egy buggyos nadrágba bujtatott, kissé elhízott egykori fegyőr és a sitt kvázi ura ássa az alagutat. Ez azért is veszélyes, mert Teodóró elkezdi stuffolni Lecserót, hogy bazmeg, ez a tetovált szopat minket, meglátod. És ekkor a talaj elkezd bolond módjára remegni, és a nap is kisüt, de úgy, hogy sötétségből hirtelen reggel 10 óra lesz. A kontinuitásért felelős kollégát jól fejbe lehetne vágni ezért a kis malőrért mellesleg. Teherautó érkezik az udvarra, és a gödörtől 20 centire áll meg, mert beleragad a sárba. Ez meleg volt, még fél méter, és annyi az alagútnak. Feszültnek szánt képsorokat kapunk, sóhajtozó Májküllel, és távozó teherautóval.

Szófia addig téblábol a városban egy szál pendelyben és alacsony sarkú szandacipőben, míg egy gonoszember el nem rabolja. Grecsön áll a manőver mögött persze, fel is hívja Linkolnt, és elrángatja egy raktárépületbe, ahol majd biztos jól befenyíti, és levágja Szófia lábujjait. Szukre a sitten, ahol pont ma van fizetésnap, mint közli vele egy őr, aki rohadtul nem szimpatikus mellesleg. A föld alatt Mehón egy ötliteres kannában mézet hoz (honnan, bazmeg, HONNAN????) mert egy vaslapra csurgatva a mézet, illetve arra földet szórva tökéletes álcát tudnak készíteni a nemsokára az udvaron tátongó lyuk helyére, hát igen, Mekgájver lófasz ezekhez képest. Az álca készítése közben Bellik megemlíti, hogy kijutva legyenek ők Butch és Sundance (erre Mehón: "Ők meghaltak"), majd vegyék őrizetbe a többieket, vigyék vissza őket az USA-ba és írjanak könyvet. Közösen. Az egyértelmű homoerotikus felhangokra Mehón fittyet hány, de nem küldi el Belliket a francba egyből.

Szukre a tartalék generátornál van, Májki telefonon keresztül irányítja, mert szüksége van a generátor pontos típusára. Megvan, sőt az ügyfélszolgálat telefonszáma is, mert a panamai generátorgyártók az ottani fogyasztóvédelmi előírásoknak megfelelően a gépre azt is ráírják, arra a kis fémlapra, amin a márka, a gyártmány, stb. szerepel. Szukre megjegyzi, hogy az áramtalanított kerítés az egy dolog, a dzsipekkel utánuk száguldó őrök meg egy másik, de ebben majd tud segíteni. Elvágott fékcsöveket és lenyúlt gyertyákat vizionálunk. Linkoln megérkezik a raktárba, ahol Szófia és Grecsön egy asztal mellett várja. Grecsön ugyanis érthetően el akarja magyarázni Linknek, hogy egészen pontosan mi is fog történni, ha megpróbálják átbaszni őtet. Májki közben telefonon megtudja, hogy mennyi idő is van pontosan a menekülésre, azaz mikor kapcsol be a tartalék áramforrás. Nekünk egyelőre nem mondja el, mert egy nyikhaj.

Link telefonoz, és Visztlör iránt érdeklődik, mert Grecsönnek üzenete van a halászember felé, mégpedig az, ahogy Szófia üvölt, mert a szivarját a nyakán oltja el. Ez a nő nem viccel, a legfaszább szereplő az egész évadban, Lecseró meg dugja fel magának a csirkelábat. Visztlör majdnem elsírja magát, és mivel nem tudja megmondani a koordinátákat Grecsönnek a telefonba, az még kétszer megégeti Szófiát, csak a miheztartás végett. Májki együttérez Visztlörrel, és elmagyarázza neki, hogy ha elárulja a koordinátákat a Cégnek, akkor Szófiának és Eldzsének annyi. Nem értjük, hol ezzel a probléma. Tíbeg a föld alatt most éppen Mehónt dolgozza meg egy kicsit, és ki akarja szedni belőle, hogy mi annyira fontos Visztlörben. Mi lenne, ha ők ketten vinnék magukkal Visztlört, Májkit meg hagynák a francba? Mehón válasza: "ha volna igazság a földön, akkor már régen egy sírban fetrengenél a beltenyésztett családoddal együtt" - mindezt olyan kedves hangon, hogy ihaj. Knepper és Fitchner istenkirály együtt.

Szófia sír, Linkoln a nyakát pátyolgatja, Grecsön meg röhög, bazmeg, ti totál egymásba estetek, ez milyen már? Visztlör kitalálta a koordinátákat, és közli Májkival, hogy átadja őket a Cégnek, mert nincs más választása. Nyugi, nem eszik olyan forrón ezt a bizonyos kását. Meglepő, hogy Visztlör tényleg szereti ezt a Szófiát, pedig hazudik neki éjjel-nappal, na mindegy. Szukre próbál feltűnés nélkül tönkretenni minden kocsit az udvaron, van rá egy söröm, hogy nem jön neki össze, mert ez már csak ilyen szerencsétlen családból származik. Elvág pár drótot, majd amikor lelépne, jön a bajuszos őr, akit már eddig sem szerettünk különösebben, és a pisztolyát markolászva közli vele, hogy te, öcsém, nem mégy most sehová, hanem itt maradsz velem. Májki az udvaron mászkál, amikor Visztlört beszélőre hívják, így felhívja Linkolnt, aki szintén itt van a kerítés mellett - Grecsön elhozta magával az egész vándorcirkuszt. Visztlör fogja magát, és csak a koordináták egyik felét adja át Grecsönnek, hoppá. A többit majd akkor, ha mindenki biztonságban lesz. Cserébe kap egy stoppert, amin 24 óráról indul a visszaszámlálás - ennyi ideje marad Májkiéknak a szökésre. Linkoln feladata a börtön áramellátásának megszüntetése lesz, nem jó ötlet ez szerintem.

Májki felkeresi a gagyimezes Nagyon Szimpatikus Rabot, és elmagyarázza neki, hogy milyen érzés odakint lenni, szökésben. A tanmese célja, hogy az ifjonc megértse, nem kolbászból fonják a szökött rabok kerítésit. A másikat nem érdekli, így Májki beveszi a brancsba, DE csak akkor, ha az apja felhívja Linkolnt. Az alagút készen áll, már csak az kell, hogy Link elvágja a vezetéket, és spuri. Májki mintegy mellékesen megjegyzi, hogy a tartalék áramforrás 30 mp alatt kapcsol be, ami elég szar időnek tűnik, fél perc alatt nemigen fog ennyi ember átrohanni az udvaron. Link Szófia Golf egyesével nézegeti a villanyoszlopokat az úton, de rájön, hogy ez a kocsi nem alkalmas arra, hogy oszlopokat borogason vele, így egy közeli buszmegállóban elkezdi várni a helyi járatot, majd az jó lesz.

Szukre közben igazán nagy szarban van, mert kiderült, hogy őt Jorge Rivera néven ezerrel körözik. Link késsel szállítja le az időközben megrkező busz utasait, a sitten Májkiék elindulnak az alagútba, ahol rögvest kiborul a bili a félperces időkorát miatt - Teodóró és Lecseró késsel fenyegeti Visztlört, azt követelve, hogy ők mehessenek elsőnek. Valami nekem itt nagyon büdös, mert Májki azonnal belemegy a dologba. Szukre próbálja menteni a menthetőt, de hiába, a bajuszos nem ereszti. Lecseró és Tíbeg elindulnak fel a létrán, utánuk Bellik, a gyáva. Link a busszal kidönti a villanyoszlopot, Májki megy negyediknek a létrán, utána Visztlör, a Szimpatikus Rab és Mehón. A dzsipek leállnak, Szukre vigyorog, Lecseró megmozdítja a födémet, és ekkor kialszik a fény. Indulás.

Címkék: a szökés
6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vince Larkin 2008.09.19. 18:02:46

Üdv, sixx, remélem, szénné égetted magad hideg sörök meg égetett szesz mellett a török beachen, míg mi itthon teleltünk :) welcome home! Az meg nekem is feltűnt, hogy Mehón hogy a viharba lett ennyire jól, mikor pár napja elemeire volt szétesve...Li9nknél már csak Szukre nagyobb rakás szerencsétlenség. De ez a köv. részből még jobban kiviláglott. Mivel már lement, ez akkor most nem spoiler. :D

MP33PORTAL · http://downlinkz.com 2008.09.19. 19:53:29

Felteszem ezt a sorozatot a blogomra. Én nem nézem, de a köreimben emlegetik páran. Én még egy részt nem láttam belőle. Egyébként jó film? ...

sixx · http://comment.blog.hu 2008.09.19. 20:03:35

nem vagyok abban biztos, hogy szerzői jogvédelem alatt álló cuccokat jó ötlet kitenni a blogodra.

sélli_ 2008.09.19. 20:28:55

Végre! Alex is back in the game :) Kegyetlen, ahogy osztják egymást Theodoroval. És Sonában, még mindig nem tűnik fel senkinek, hogy a kerítésnél lassan virsi-zizi-lufi-körhinta árusokat is telepíhetnének, mivel akkora forgalom van, hogy ihaj.
sixx, velkám bekk!

kla 2008.09.19. 22:22:53

Ez egy elég unalmas rész volt, az a megérzésem, hogy a finálé is az lesz, a következő viszont izgalmas. Alex hirtelen gyógyulása nekem is feltűnt, pedig nem szoktam a PB logikátlanságain lovagolni, de ez durva.

Jaguar 2008.09.20. 00:40:26

HONNAN VAN A MÉZ???????????????
süti beállítások módosítása