Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Született feleségek 4x09 - Valami közeleg

2008. szeptember 18. 09:06 - Tm

A híres tornádós rész, ami alapján az alkotók vagy a világ legnagyobb Twister-rajongói, vagy megrendelést kaptak a polgárivédelemtől a "Mit tegyünk, ha...?" oktatófilm-sorozat egy epizódjára, vagy egyszerűen úgy érezték bizonyos történetszálakból az életben nem tudnak kigabalyodni másképp. Mindenesetre korrekt mini-katasztrófafilmet sikerült összehozniuk.

A főcím alatt Gaby épp arról tájékoztatja a csajokat, hogy újra együtt vannak Carlosszal. No meg, hogy figyelembe véve a megcsalt férj bosszúszomjas természetéhez társuló anyagi és hatalmi potenciált egy időre ismeretlen helyre távoznak a Lila akác közből. Az érzelgős jelenet végén Liptai Claudia közli: 4 órán belül a csajok valamelyike elveszít egy férjét és mindannyian egy barátot. Nocsak.

(Innentől az epizód hangulatának átéléséhez bekapcsolhatjuk ezt az olvasáshoz, a szereplőket pedig minden jelenetben vízionáljuk gigantikus szélviharba, égből potyogó gépjárművek és barbecusütők közé egy tornádótölcsérrel a háttérben.)

Susan megkéri Breet, hogy szóljon Orsonnak Mike drogproblémájáról. Phű, de jó, hogy ezt mondod, könnyebbül meg Bree, mert már egy hete említettem neki. Miiiii?!? Susan berongyol a rendelőbe, ahol - mit sem törődve a szájpecekkel és Mr. Szörcsögivel felszerelt szerencsétlen klienssel - keresetlen stílusban számonkéri Orsonon a receptírást. Orson magyarázkodik, Susan tesz rá, és közli, ha még egyszer előfordul, akkor Orsonnak lesz szüksége nem is akármennyi fájdalomcsillapítóra.

Otthon meg Mike-kot kapja elő, és megpróbálnak abban a kérdésben dűlőre jutni, hogy züllik-e Mike. Szerinte nem, hiszen fizeti a jelzálogot, dolgozik és még a szemetet is kiviszi, a csaja szerint meg igen, mert mindezt bebogyózva teszi, ráadásul hazudozik. Mike egyre idegesebb, magából kikelve odibál és dühösen követeli a bogyóit, majd, hogy lássuk mennyire kártékony a cucc, véletlenül letaszítja Susant a lépcsőn.

Rohanás a kórházba, ami zsúfoltságban a Vészhelyzet legtumultuózusabb jeleneteit is übereli. Hiába, tornádó előszele már itt van. Mivel Susan nem vérzik, várniuk kell. Ez sem az állapota, sem a lelkiismeretfurdalás miatt nem igen megy Mike-nak. Hamarosan orrbapancsol egy dokit, így aztán bilincsbeverve várhatja ki, míg Susant végül megvizsgálják. A babával minden rendben, a mamának meg csak egy bokarándulása van.

Ezek végül is jó hírek, ahogy az is, hogy a tornádó tombolását a biztonságos kórházban sikerül átvészelniük, mégis elég siralmasan festenek ezek ketten a váróban. Mike látványos elvonási tüneteket produkál. Susan rehabot emleget, Mike meg Amy Winehouse slágert dúdol, azzal a kiegészítéssel, hogy persze leszokik ő, de majd egyedül. És mondjuk holnaptól. Addig meg Susie igazán adhatna neki párat a fájdalomcsillapítóból, amit a lábára kapott. Aham, azért ennyire Susan se hülye, ultimátumot ad: vagy a rehab vagy ő. Te győztél, mormogja végül Mike homlokráncolva. (Mellesleg ez a homlokráncolás, a borosta, a karikák, a nagy sóhajok meg az izgő-mozgó láb Emmy-jelölést hoztak James Dentonnak.)

Széplakon tehát tornádóriadó van. Mindenki palackos vizekkel rohangál és óvóhelyről gondoskodik magának, kivéve Gabrielle-t, aki a legszükségesebb holmijait - körtük egy tollas boát - tuszkolja egy bőröndbe. Carlos először azzal húzza ki a gyufát eleve paprikás hangulatú csajánál, hogy megkérdőjelezi a boa szükségességét, majd azzal, hogy néhány szót akar mondani még elutazás előtt Edie-nek. Dögölj meg, te hülye kurva? - ötletel Gaby, aki egyedül a szőke nőstényt teszi felelőssé azért, mert kénytelen a fél gardróbját hátrahagyva menekülni. Carlos szerint mégiscsak ők ketten borították ki Edie-t azzal, hogy megcsalták. Ennek hatására Gaby belátja, hogy a büdös ribanc túl erős. Megteszi a kis ribanc is.

Eközben a kis ribanc véletlenül épp megtudja, hogy Solisék le akarnak lépni. Újabb véletlen folytán pedig Carlos könyvelője Gabrielle-nek nézi, így neki adja át a Kajmán-szigeteki titkos számla szupertitkos kódját tartalmazó irományt. Gabrielle kiszúrja az ablakból a szélviharban a doksikat lapozgató Edie-t, utánarohan, majd nemes egyszerűséggel egy székkel rátöri az ablakot. A következő pár perc nagy örömet okozna a férfitársadalom női birkózásra izguló részének, mert a papírokért küzdő csajok bikini nélkül is igazán klasszul mutatnak lobogó sörényükkel. A végkifejlet persze borítékolható: az iratok a szupertitkos kóddal együtt elszállnak az egyre durvább szélben.

Gaby még pattogna ezen, Edie viszont tovább lát az orránál, és az érkező tornádó elől az utolsó pillanatban beráncigálja idióta ellenfelét a házába, a kis alagsori fülkébe. A közös rettegés különleges tisztító hatással van a csajokra. Gaby önként bocsánatot kér, ami elsőre nem hatja meg Edie-t, sőt reményét fejezi ki, hogy túlélik a cuccot és még békésen gyűlölhetik egymás évekig. Aztán persze ő is vallomást tesz arról, hogy ő a hülye, nem kellett volna beleszeretnie Carlosba, főleg, hogy mindig tudta, hogy még Gabyt szereti. Ez igen, a tornádó egyelőre jobb munkát végez, mint Josibarát és Doktorcsernus együttvéve.

Eközben a Gabyt a Solis házban kereső Carlos meglepi a kórházból meglépett Victor. Igazi thrillerszálhoz méltó befejezés. Kint tombol a vihar, bent Victor kipakol az asztalra egy pisztolyt, és rezzenéstelen arccal hallgatja Carlos magyarázkodását arról, hogy Gaby és ő egy egész két fele meg ilyesmi. Aztán lő. Hopp, egy váza, hopp, egy ajtófélfa. Carlos kimenekül az utcára, Victor utána.  Ekkorra már kerítésdarabok meg autók röpködnek a levegőben, de a kakaskodók nem érnek rá erre figyelni. Egy utcai harcos persze kiröhögné, amit produkálnak, de öltönyösöktől nem is rossz a gyomrozással és fojtogatással is színesített küzdelem.

Aztán Carlos bepancsol egy nagyot, amitől Victor kicsit elájul. Ezt kihasználva Mr. Bűnbánó megpróbál bejutni a házba, de épp amikor nyitná az ajtót a semmiből ott terem Victor egy vascsővel a kezében. Amit aztán már nem tud használni, mert egy kerítésléc átdöfi. Durván. Mint az Ördögűzőben, csak nem vertikálisan, hanem horizontálisan, hogy úgy mondjam. Carlosnak se megkönnyebülni, se megdöbbenni nincs ideje, mert fordulásból arconkapja egy repülő cserép-, kerítés- vagy valamidarab, amitől eszméletlenül terül el ő is. A pasik immár elcsendesülve, csak a szél rezegteti a Victor hátából kiálló lécdarabot a hirtelen líraivá szelidült záróképen.

Katherine a háza előtt összefut Emese-szerűvel vagyis Sylviával. "Maga mi a francot keres itt?" kezdeményez beszélgetést vele. Sylvia valószínűleg ilyesmire számított, mert egyáltalán nem méltatlankodik, hanem egyből a tárgyra, vagyis Adam és az ő közös múltjára és jövöjére tér. Szó szót követ, a beszélgetés egy sercintéssel zárul, melyet az úrinő, Katherine követ el.

Katherine régi ellenfele Bree ez utóbbi mozzanatot látja már csak, így abban bízva, hogy zaftos részleteket tudhat meg a kiállhatatlan szomszédasszonyról negédes stílusban beinvitálja az arcáról nyálat törölgető Sylviát egy teára. Nem sejti, hogy ezzel az ördögöt szabadítja magára. Pedig kezdetben jujj, de izgi, hogy megtudhatja, Adam Sylvia orvosa volt Chichagoban, meg, hogy a nő szerint első perctől volt köztük ez a szenvedélyes izzás vagy mi. Nemondja! Csodálkozik Bree, ahogy kell, bár, az illem kedvéért megjegyzi, hogy neki Katherine-ék elégedett párnak tűnnek. Na ezt nem kellett volna. Sylvia ugyanis kiborul és ingerülten földhözvágja a teasütit.

Vendégségben káromkodva kekszet dobálni talán még Győzike illemkódexe szerint is modortalanság, nem meglepő tehát, hogy Bree innentől udvarias, de határozott jelzésekkel próbálja lezárni a kellemesnek induló teázást. Sylvia viszont teljesen bepörgeti magát és esze ágában sincs távozni. Sőt, először hosszan ecseteli, hogyan nyalogatta Adam jobb muszkliján a tetovált kígyót, majd felzaklatva beveszi magát Bree fürdőjébe. Éppen oda, ahol a kiscsalád átvészelné az egyre jobban közeledő tornádót.

Bree átugrik Adamért, hogy vegye már rá Sylviát, hogy az ivóvízzel és pótelemekkel felszerelt óvóhely helyett inkább idekinn duzzogjon tovább. Közben Katherine előadja a chichagoi esetről a saját interpretációját. Ez a verzió nem szerelemről meg szenvedélyes viszonyról, hanem egy szerencsétlen, magányos, zakkant nőről szól, aki miután Adam elutasította, bossszúból szexuális zaklatást akart a nyakába akasztani. Végül Adam az engedélyét féltve rábeszélte a harciasabb Katherine-t, hogy a megtakarításukat felhasználva fizessék le a nőt, és húzzanak el a városból. Így kerültek Széplakra. Óh, rendül meg Bree. Majd együttérzően hozzáteszi, hogy mégsem volt túlzás az a leköpés. Itt is lesz még bjutifúl frendsip, ha ezt így folytatják.

Erős hátszéllel érkezik Orson. Itt a tornádó, már nincs idő kirimánkodni Sylviát, így mind benyomulnak a szomszédos kamrába. A nők kicsit csörtéznek azon, hogy kinek a hibája, hogy Benjamin kakaszagában kell ülniük így együtt, ahelyett, hogy ki-ki a saját jólfelszerelt óvóhelyén várná ki a tornádó végét, aztán épp lenyugodnának a kedélyek, amikor Bree mesélni kezdi, hogy milyen hülyeségeket is állított Sylvia. Többek közt, hogy Adamnek van egy kígyós tetkója, amiről - egy medencés parti óta - még Bree is tudja, hogy nincs is neki. Nincs, mondja némi csend után síri hangon Katherine. De volt. A költözés előtt szedette le. Mekkora bukta ez Adam! Hirtelen Benjamin kakaszaga és a tornádó eltörpül a kínos csendhez képes, amiben ki kell várnia a kis társaságnak a vihar végét.

Sylvia közben megelégeli, hogy már senki nem foglalkozik vele. Előbújik, majd duzzogva közli, hogy akkor ő megy. Kinyitja az ajtót, aztán Ááááááááá, és már be is szippantja  a tornádó tölcsére. Kösz Mr. Cherry, értettük a célzást: tornádóban ne akarjunk menni sehova.

Lynette gondos anyaként a lehető legbiztonságosabb helyet akarja megszerezni a családjának a tornádó idejére, és ez szerinte McCluskey alagsora. Át is ugrik látogatóba, hátha meghívja magához őket. De nem. Aztán kap egy konkrét nemet is a konkrét kérdésére. Anyatigris Lynette erre egészen pofátlanul kierőszakolja, hogy a zajos kompánia mégiscsak letrappolhasson a kisméretű alagsorba, ahol McCluskey eredetileg Ida Greenberggel békésen kártyázgatva akarta kibekkelni a tornádót.

Hát ennek lőttek. A fő problémát azonban mégsem Penny idegtépő kopácsolása okozza, hanem, hogy Tom allergiás a macskaszőrre, Ida pedig magával hozta az ő Tobyját. Jó kis dilemma: kit dobjunk ki a hajóból, a meghívott vendég macskáját vagy a befurakodott csapatból a családfőt? Lynette szerint a kis Tobynak tuti jó helye lenne fenn egy szekrényben is. Ida egyetért, bár szerinte akkor nyilván a kis Penny is kihúzhatná ott mellette. Lynette elképed, majd első lépésben engedélyt ad a kölyköknek a korábban letiltott fűtéscsőpüfölésére, majd egy óvatlan pillanatban kiengedi a macskát a ketrecéből. Tudom, hogy Tom ember, Toby meg egy állat meg minden, de ez akkor is nagyon durva Lynette.

Így gondolj ezt McCluskey is, aki kiszúrja miben mesterkedik a szomszédasszonya. A macskamerénylő a barátságukra hivatkozva elvárná, hogy a házigazda előnybe részesítse a férjét. McCluskey szerint viszont az az ő igazi barátja, aki nemcsak akkor ugrik be, ha bébiszitter vagy alagsor kell neki éppen. További vitára aztán nincs idő.

A viharos szél feltépi az ajtót, Toby kirohan, McCluskey utána. Lynette McCluskey után. Az utcán már nagyon durva a helyzet, mindneféle tárgyak röpködnek. Toby, a kis rohadék beveszi magát egy autó alá. Aztán ott is marad, érkezik ugyanis a tornádó tölcsérje. Lynette-ék már McCluskey házába se tudnak visszajutni, így Scavoék fürdőkádjába húzzák meg magukat sebtiben egy matracot húzva a fejük fülé. A vihar ordít, minden recseg-ropog, tárgyak dőlnek fel, ablakok törnek ki, az egészet látva nem lehet nem arra gondolni, hogy de jó, hogy nálunk nem durvul ennyire a természet.

Pedig a legdurvább rész még hátra van. A tornádó elvonul. Lynette-ék előmerészkednek. A Lila akác köz letarolva, mindenütt romok, felborított autók és házból kihordott tárgyak. McCluskey háza pedig...hát, az sehol. Csak a romjai. Lynette kétségbeesése nehezen leírható. To be continued...addig meg lehet agyalni, hogy ki lehet az elvesztett férj és a barát.

37 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SunnySmile 2008.09.17. 14:20:14

???
Most akkor én erről lemaradtam???
Ezt a részt vártam!!!
Ez már lement???
Nem csak ma este kellett volna???
:((

sélli_ 2008.09.17. 14:20:16

Ejnye no! Teljesen elfelejtettem, hogy kedd - Szülfel. Ez ugye nem a szezonzáró volt???! Ugye nem????

Orsóborsó 2008.09.17. 14:28:20

Csak ma este lesz ez a rész.

Pepe0419 2008.09.17. 14:28:40

ez egy üzenet a jövőből, ez a mai rész a port.hu szerint

Kőváry Orsolya · www.irodatunder.hu 2008.09.18. 09:39:17

Csak a tisztánlátás véget: fenti Orsóborsó nem azonos velem.

Llew 2008.09.18. 09:53:40

Baszki, ez durva volt. Hát remélem nem voltak annyira merészek az írók, amennyire a rész vége sejteti.

hófehérke (törölt) 2008.09.18. 09:57:49

benne van a szövegben, hogy -1 férj, és hogy Victort átszúrja a léc. Azaz Victor hal meg, nem Tom+a gyerekek, akik (szintén benne van a szövegben), nem a házban, hanem a PINCÉBEN voltak. a tornádó meg csak a házat vitte el. ennyi.

Pjotr Fjodorovics 2008.09.18. 09:59:25

Most ez komoly, tényleg felkerült már egy nappal előbb ide a TEGNAPI rész összefoglalója??? Tudom, hogy letöltés, meg sikeres ember nem lehet, aki a tv-ben követi, stb-stb., de könyörgöm, azért mégse rontsuk már el annak a (jó)néhány nem-sikeres embernek a szórakozását! (többek között ezek közé tartozom én is...)

Amúgy a rész tényleg durva volt, egészen katasztrófafilmes beütésű. Mondjuk szerintem a durvább megoldást nem lépik meg (ti. hogy Tom meghal), az egyikőjük elveszíti a férjét dolog sztem biztos Victorra vonatkozott, de az elvesztett jó barát az vajh ki lehet?

Llew 2008.09.18. 10:16:06

Pjotr Fjodorovics:
Gondolom Tm kolléga nem direkt kicseszésből tette ki egy nappal hamarabb. Előfordult már máskor is tévedésből. Ha úgy is nézed a DH-t, akkor tudod, hogy csak este lesz és nem olvasod el. Ennyi.
A jóbarát arra is vonatkozhat, hogy van akinek férj, van akinek jóbarát. De lehet, hogy Carlos is kampeca, mert ha a hisztis picsa kirepült, meg oda lett a McCluskey ház, akkor az ájult Carlosnak sem kéne az ajtóban heverésznie.
hófehérke:
valószínű, hogy nem írnak ki egy férjet, meg 4 gyereket. Kicsit erős lenne, de elvileg megtehetnék, szóval had izguljuk már egy hétig, vagy amíg uána nem nézünk. A pince egyébként egy sima pince nagy lépcsős lejáróval, és ha a ház elszált, akkor ott kirepülhetett a família is.

Tm 2008.09.18. 10:25:53

Tegnap délutan egy rövid ideig valóban kint volt a hogyvolt. Teljes rejtély, hogy hogy történhetett, mert nekem ez az adminfelületen nem látszott, csak abból derült ki, hogy valami nem stimmel, hogy jöttek rá az értetlenkedő kommmentek. Ettől függetlenül sajnálom, ha elszúrta valakinek a szórakozását.

Pjotr Fjodorovics, senki nem mondta, hogy nem lehetsz sikeres, ha a tévében nézed, csak te. Én is ott nézem a többit. Azt viszont ne várd el tőlem, hogy egyszeri, este 10-es kezdésű megnézés után gyártsak reggelre egy hogyvoltot.

bee1005 2008.09.18. 10:35:54

"Tudom, hogy Tom ember, Toby meg egy állat meg minden, de ez akkor is nagyon durva Lynette." Miért is? Tom ember, 5 gyerek apja, Lynett férje. Nemtom, szerintem száműzni egy macskát egy életveszélyes helyzetben, ha a férjem (v. bármilyen ember) élete múlik rajta, egyáltalán nem nagy szám. Ki ne tenné meg a családtagjaiért? Amíg néztem, folyamatosan idegesített, hogy miért nem vágja már ki valaki azt a hülye macskát! Mekklaszkit sem ilyennek ismertem meg, pont arra gondoltam, hogy nagyon érdekes dolognak kell kisülnie ebből ahhoz, hogy jól jöjjön ki a sztoriból és ne kelljen folyton arra gondolni azután, hogy egy macskát egy ember elé állított. Aztán csak megoldották - megmentette Lynette-et.

Bud és Kelly Cica - bogarasoklettunk.blog.hu 2008.09.18. 10:38:47

tippem szerint a jó barát a cicus lesz. a férj meg Viktor. Nem hiszem, hogy komolyabban hozzányúlnak a főszereplőkhöz, legalábbis remélem, túlzóan drámai fordulat lenne.

FF 2008.09.18. 10:39:59

Tomot csak nem írják ki ilyen könnyedén a sorozatból, az elcs@szett Scavo kölyköket viszont egy percig nem hiányolnám...

sélli_ 2008.09.18. 11:00:41

Há ilyet!!! Most már teljes káoszban vagyok. Tegnap elolvastam a HV-ot, csudálkoztam is, hogy kedden szülfel?? De Tm nem tévedhet, én néztem be -uhogy elkönyveltem hogy lecsúsztam róla. Aztán ma reggelig fel sem tűnt, hogy 1 nappal előbb ment ki a poszt, ergo: tegnap megnézhettem volna... mert hogy tegnap sem néztem. Rohadt BL :)))
Szal visszatérve: ez ugye NEM évadzáró volt...??? Á, Tom tuti marad! NEM_ÍRHATJÁK_KI!!

Dee_ 2008.09.18. 11:05:16

Hát nem tudom, ha valaki befurakodna az otthonomba, majd követelné, hogy márpedig tegyem kockára az állataim életét az ő kényelméért - vagy küldjem őket a biztos halálba -, hát kirúgnám, hogy a lába sem érné a földet. Van, akinek egy állat ér annyit, mint egy ember, főleg egy idegen.
Amúgy meg feleslegesen pattogott Lynette, Tom mondta, hogy majd meghúzza magát egy kicsit arrébb. Távol a macskaszőrtől, egy elég nagy pince másik végében kizárt, hogy komoly baja legyen...

Tipca 2008.09.18. 11:05:53

Én sem hinném, hogy Tomot írnák ki, bár Rex után már azon sem csodálkoznék. Én inkább arra tippelek, hogy a férj egyértelműen Victor, a barát pedig sztem Ida Greenberg, vagy mi a neve az öreglánynak. Lehet, hogy felébredt, és a macskája után indult a viharban. (Ezzel el is intéznék a több részen áthúzódó drámai szálat, hogy Lynette magát okolja miatta.)

sharon 2008.09.18. 11:09:12

Annyi biztos, hogy a jóbarát nem Viktor, Ő csak a férj. Így Tomnak maradnia kell. Jó rész volt! (mint mindig:-)

sharon 2008.09.18. 11:10:27

..Tomnak maradna kell, mert nem 2 férjet vesztenek el, csak egy Viktort. (pontosíTOM)

Tm 2008.09.18. 11:12:18

kisévadzáró volt, ez volt a karácsonyi szünet előtti utolsó rész Amerikában, valójában duplarész, a második fele a szezonnyitó lett volna, aztán közbeszólt a sztrájk, úgyhogy valamikor februárban adták csak le, aztán áprilistól vagy hogy folytatták.
Nekünk nem fog feltűnni, jövő héten jön a 4x10.

Tm 2008.09.18. 11:14:44

ja és Bee:
Lynette meglehetősen pofátlanul erőszakolta oda bemagukat, ahogy McCluskey mondta is: Ida a vendége, Scavoéknak meg szívességet tesz.

Mondjuk érthetetlen a két öreg hölgy érzéketlensége is, de más macskáját kituszkolni az ajtón, miközben a gazdi alszik, szerintem akkor is ronda dolog, annak ellenére, hogy macskaallergiás férjem és 2 gyerekem van, macskám meg nincs.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.09.18. 11:22:27

"Hamarosan orrbapancsol egy dokit, így aztán bilincsbeverve várhatja ki, míg Susant végül megvizsgálják."

És ez ott csak így megy? Jönnek a biztonsági őrök, és megbilincselnek egy időre? Nehogymáááá...

"4 órán belül a csajok valamelyike elveszít egy férjét és mindannyian egy barátot"

A férj ugye egyértelműen a polgármester, hisz ha a tengerben eltűnés után még ezt is túléli, akkor most már biztos, hogy ő Connor McLoad és Klermackó közös gyermeke. A barát meg... Hát, Carlosnak van jó esélye erre a posztra, de tényleg van esély arra is, hogy a macska legyen.

"Nem hiszem, hogy komolyabban hozzányúlnak a főszereplőkhöz, legalábbis remélem, túlzóan drámai fordulat lenne. "

Nem mintha félnének az alkotók ezt meglépni. Jusson eszetekbe, milyen lazán koporsóba rakták Bree első férjét az első évad végén...

Amúgy ez valami hollywood-i előírás, hogy vész esetén kötelező megbocsájtani ellenfelünknek? Ez a 3 egyszerre már majdnem megfeküdte a gyomromat, még jó, hogy Victor nem követte ezt az elvet :-)

sélli_ 2008.09.18. 11:42:56

Fedor, 'És ez ott csak így megy? Jönnek a biztonsági őrök, és megbilincselnek egy időre? Nehogymáááá...' Dehogynem...! A nagy szabadelvű USAnka.. hagyd el! Kisebb dolgokért is simán bilincs, cella oszt jónapot! bizonyám!
Tm, köszi akkor most már tiszta: fél-szezon-záró :))

bjork 2008.09.18. 11:47:34

szerintem "elveszteni valakit" nem feltétlenül jelenti azt, hogy az illető meghal, legfeljebb baráti, férji, vagy mittomén milyen minőségében már nem az enyém többé.

Llew 2008.09.18. 12:02:25

egy tornádóval kezdődő/végződő résznél azért nagy esély volt rá, hogy az "elveszteni" nem egy válást/szakítást fog takarni:)

szinkrobi · http://iszdb.hu 2008.09.18. 12:14:43

Én azt nem értettem, hogy az első jelenetben a kocsiból kiabál McCluskey, hogy jön a tornádó,
aztán Lynette amikor átmegy hozzá a pince miatt, Lynette mondja McCluskey-nak hogy jön a tornádó...

itt valami nem stimmelt...

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.09.18. 12:16:33

sélli_, az, hogy jönnek a rendőrök, és és megbilincselve bevisznek, mert leütöttem egy orvost, az oké, nekik van joguk hozzá. De hogy a biztonsági őr bilincseljen oda a székhez, hogy "majd elengedem, ha végez a felesége"... Egy jogállamban? Na ezt nem veszem be...

Llew 2008.09.18. 12:41:57

szinkrobi:
McCluskey szólt, hogy lehet, hogy lesz. Lynette meg már akkor szólt, amikor ki volt adva a tornádó riadó vagy mi a frász.

bjork 2008.09.18. 13:30:01

Llew: :) én viszont valamiért az ilyen sorozatoknál általában a nem egyértelmű megoldásokra gondolok.

eperlekvár 2008.09.18. 13:48:13

Én emberpárti vagyok de ez a Tom kontra macska ügy nem tetszett.
Éppen azért mert mint vki írta Tom dolgozó férfi, négy gyerekkel miért nincs olyan pincéjük ahová baj esetén menekülhetnek? Tudtommal Amerikában nagyon-nagyon gyakoriak a tornádók, hurrikánok.
Ráadásul tényleg szívességet tett az öreg hölgy, hogy befogadta őket.

A fő kérdésre nincs tippem. A férj tuti Victor de a jó barát????

moni77777 2008.09.18. 14:47:17

akit annyira érdekel, az IMDB-n meg lehet nézni, hogy ki nem szerepel a következő epizódban. De engem akkor is idegesít, hogy Bree "gyerekét" sosem halljuk sírni

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.09.18. 15:21:31

Ez már nekem is eszembe jutott, és most meg is tettem. Szóval aki nem élte túl, az nem más, mint... :-)

Na jó, csak annyit, hogy van itt rá tipp.

bee1005 2008.09.18. 20:00:50

Szerintem akkor az elején a szöveg túl volt lihegve. Szenzációhajhászás. Drámaibbnak állították be.
Szerintem abban is McCluskey volt a szemét, hogy úgy kellett neki könyörögni. Ha ilyen gond van, akkor még jó, hogy bárkit beengedek. A macska meg akkor is csak egy macska. Az viszont igaz, hogy kell, legyen egy családnak búvóhelye olyan földrajzi területen, ahol tornádók és egyebek honosak.

kaltenem 2008.09.19. 07:49:01

Csakhogy ami másnak csak egy macska, az Ida-nak a "gyereke". Ezt nem értette meg Lynette, McCluskey viszont igen. Bármilyen furcsa is, egy egyedülálló idős ember (és én is) ugyanúgy tud szeretni egy kutyát, macskát, mint egy embert.

evicska 2008.09.19. 08:45:09

Számomra sem volt érthetetlen Ida (és McCluskey) ragaszkodása a cicához. Az idős emberek házi kedvencüktől megkapják azt a jóleső érzést, hogy szükség van rájuk - mint egykor emberi kisbabájuknak. Érthető a ragaszkodás, a szeretet, a kényeztetés. Lynette is majd megtudja pár évtized múlva, ha egyik gyereke sem lesz rá kíváncsi hosszú hónapokon át.
És abban is igaza volt McCluskey-nak, hogy nem hagyta magát és Lynette-nek meg kellett "dolgoznia" a menedékért. Mert végül persze, hogy beengedte őket, de Lynette-nek meg kell tanulnia jobban megbecsülni karakán szomszédasszonyát.

bee1005 2008.09.19. 11:41:27

Én értem a ragaszkodást. Viszont egy háziállat, akármilyen kedves is a gazdája szívének, sosem lehet annyira pótolhatatlan, mint egy ember. Láttam már embereket, akik rajongva szerettek egy-egy kutyát, cicát. Aztán amikor kedvencük elpusztult, siratták, persze, hiányzott nekik, de tudták pótolni. Egy ember, férj, édesapa hiánya azonban nem pótolható, az az űr, amit az elvesztésével okoz, sosem tölthető be. Mindkettő elvesztése fájdalmat okoz, de melyiken nehezebb túllépni? Melyik az, amelyik még évtizedek után is könnyet csal az ember szemébe? (Na jó, ez elég melankolikusra sikerült... bocsi az egyet nem értőktől. :))

Artie 2008.09.19. 17:47:16

"előnybe részesít"-->"előnyben részesít"

Akit zavar, hogy korábban kikerült ide, az minek olvassa el?:) Aki meg a folytatásra kíváncsi: en.wikipedia.org/wiki/Welcome_to_Kanagawa

perru 2008.09.20. 14:28:00

Kicsit már lefutott a téma, de: véleményem szerint mindenkinek joga van eldönteni, hogy mennyire ragaszkodik állathoz vagy emberhez. A lényeg az, hogy Ida-nak annyit jelentett a macska, mint Lynette-nek bármelyik gyereke. Ehhez pedig joga van.
Lynette-nek pedig nincs joga ahhoz, hogy önkényesen a halálba küldje.
Ha ezt az én állatommal tette volna, fejkendőstül csaptam volna ki a tornádóba.
süti beállítások módosítása