Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

CSI: LV 1x23 – The Strip Strangler

2008. szeptember 17. 14:00 - nyolc_mini_vese

Elérkezett végre a várva-várt szezon záró epizód, lássuk mivel rukkoltak ki ezúttal a srácok: egy nagyon gonosz sorozatgyilkos nyomába eredünk. Egy hölgyet látunk kezdő képsorainkban, aki úgy tűnik, hogy elég nyugtalanul alszik - van is rá oka, mert hamarosan észre veszi, hogy az ágya lábánál egy csuklyás ember álldogál, aki már nyúl is a vasalóért. Reggel Grissom és Brass érkezik, sajnos úgy tűnik, hogy a hölgyet csúnyán elintézte a váratlan éjszakai vendég. Grissomtól meg tudjuk, hogy ez a lány már a harmadik a sorban, akit hasonló módon intéztek el, a gyilkos receptje a következő: törj rá egy nőre, csapd fejbe valami tárggyal, amit a helyszínen találsz (esetünkben a vasalóval), kábítsd el egy kotyvalékkal, fojtsd meg, kövess el rajta erőszakot egy tetszőleges tárgyal, recskázz az ágyra, végül állítsd be a lányt egy megalázó pózba. Közben megérkezik Sara, aki rögvest nem tetszését fejezi ki, de Grissom megmondja neki, hogy ha lehet, akkor inkább tegye félre az érzelmeit. Főcím.

Elkezdődik a helyszínelés, Warrick és Cathrine is besegít a többieknek, de nincs túl nagy szerencséjük, mert a gyilkosuk nagyon tiszta fickó és kitakarított rendesen maga után, még a porszívózsákot is elvitte. Brassnak ellenőriznie kell az összes szexuális bűncselekmény miatt regisztrált embert a környéken meg a kukkolókat is, mert Grissom szerint valahol ezt a műfajt is el kell kezdeni. Warricknak nagyon jó a szeme, mert felfedez egy hajszálat a lepedőn. Ekkor betoppan a rendőrfőnök és kihívja Grissomot egy kis csevejre. Kiderül, hogy a nagyobb hatékonyság kedvéért bevonták az FBI-t is, aminek Grissom nem nagyon örül, és nem alaptalanul boldogtalan, mert bemutatják neki Culpepper különleges ügynököt, aki egy igazi brokinak tűnik.

O'Riley lép oda a kis csapathoz és elmondja, hogy itt van egy Syd Goggle nevű biztonsági őr, aki látott tegnap valakit, aki sietősen távozott a helyszínről. Syd nagyon lelkes és megígéri Grissomnak, hogy bármiben segít neki, de Grissom közli vele, hogy azért jó, ha tudja, hogy a legutóbbi lelkesen segítő biztonsági őre bizony csúful meghalt. Grissom ennyi izgalom után inkább elsiet a hullaszemlére.

Robbins doki, Nick és Grissom nézegetik a halott hölgyet, akiről kiderült, hogy végig magánál volt, amíg a gonosz ember kínozta. Robbins a nő méhfalában talált valami műanyag darabkát, Nick vállalja, hogy visszamegy és megkeresi, hogy miről származhat. Grissom figyelmezteti, hogy legyen óvatos, mert az ilyen gyilkosok gyakran visszamászkálnak a bűntény helyszínére. Nick megígéri, hogy majd jól vigyáz magára. Robbinsnak van még egy kis meglepetése: a lány torkában és fogai között talált valami szálat, Grissom szerint elképzelhető, hogy egy törölközőből származik, amivel betömték a lány száját, ezért is nem hallottak a szomszédok sikítást.

Cathrine Greggel van, aki megmutatja neki a sperma mintákat mikroszkóp alatt, ami egyezik a korábbi bűntények helyszínén találtakkal, de van bennük valami érdekesebb, piros anyag, ami nem vér. Cathrine szerint az utóbbi időben ez a legfurább sperma, amivel találkozott. A távozó Cathrine-t elkapja a rendőrfőnök a folyóson, hogy beszélni szeretne vele. Cathrine szívesen beinvitálná az irodájába, de sajnos nincs neki, a rendőrfőnök pedig elmondja, hogy pont erről szeretne vele beszélni. Közben Sara a hajszálat nézegeti a mikroszkóp alatt és elmondja az érkező Warricknak, hogy ezzel ugyan sokra nem fognak menni, mert nincsen rajta bőrdarabka. Szóval nem a védekező lány tépte ki a fickó hajából, csak úgy elhullatták. A további elemezgetés elmarad, mert mindkettejüknek megszólal a csipogója.

Kiderül, hogy nem Grissom hívta össze a csapatot, hanem az FBI-os barátaink, csak éppen Grissomnak elfelejtettek szólni. Grissom sérelmezi is ezt és visszaküldi a beosztottait az irodájába, hogy ő majd lerendezi szépen ezt a dolgot. Culpepper megkéri, hogy számoljon be róla, hogy miket találtak, de Grissom azt mondja, hogy inkább meséljék el ők először, hogy mit terveznek. Kiderül, hogy az a fantasztikus ötletük támadt, hogy bevetik Sara-t csalinak, mert hogy ugyanúgy néz ki, mint azok a lányok, akiket a gyilkos kedvel. Grissom szerint ez egy komplett f.szság és ő nem hajlandó arra, hogy beáldozza az egyik emberét, de Sara azt mondja, hogy ő szívesen vállalja. Grissom szerint ez remek ötlet, amennyiben szeretné, ha megkínoznák és megölnék, sőt valószínűleg ezúttal még szadistább módon fog végezni a gyilkos az áldozatával. Azt is gyanítja, hogy lehet, hogy emberünk beretválja magát, azért, hogy nem találjanak DNS-mintát, sőt, valószínűleg hasonló okokból a recskázás is el fog maradni legközelebb.

Nick valami furcsa megfontolásból az éjszaka közepén megy vissza a bűncselekmény helyszínére, hogy körbe nézzen. A rossz látási viszonyok ellenére talál egy gumikesztyű darabkát a földön, majd furcsa hangot hallat a gardrób, úgyhogy Nick már majdnem előrántja a mordályát, de kiderül, hogy csak egy elszánt újságíró hölgy bújt el a szekrényben. Nick jól leteremti és közli vele, hogy húzzon csak el gyorsan, amíg szépen mondja.

Cathrine megint meglátogatja Greget, aki kiderítette, hogy a furcsa, piros anyaga a spermában bizony ketchup, de hogy miért keverte hozzá a gyilkos, arról fogalma sincsen. Cathrine utána meglátogatja Grissomot, aki szerint azért rakja bele a fickó a ketchupot, mert azt hiszi, hogy ezzel eltűnteti a DNS nyomokat, pedig nem is. Cathrine figyelmezteti Grissomot, hogy legyen egy kicsit jobb politikus, mert el fogják venni tőle az ügyet és lehet, hogy nemcsak ezt az ügyet, sőt arra is céloz a drága asszony, hogy esetleg neki adják őket. Ekkor bekopog Nick, aki elmondja, hogy a faszi gumikesztyűt hord az akció alatt.

Brass azon filózik, hogy nem lehet-e, hogy régi cimborájuk, Paul Milander a gyilkos, hiszen ő is nagyon szorgosan takarítgatta a helyszíneket. Grissom szerint ez hülyeség, mert Milander férfi öngyilkosságokat rendezett meg, az új srác meg nőket gyilkol. Brass is figyelmezteti Grissomot arra, hogy lehet, hogy jobban tenné, ha jobb viszonyt ápolna az FBI-val, valamint elhinti azt is, hogy mennyire sajnálja, hogy annak idején Holly Gribbs-et felkészületlenül küldte ki egy ügyhöz. Grissom erre azt feleli, hogy ő jól megtiltotta az FBI-nak, hogy Sara-t csalinak használják, de Brass elmondja neki, hogy ez bizony falra hányt borsó volt.

Szép kis akció van kialakulóban, amikor Brass és Grissom megérkezik a helyszínre. Grissom nem tetszését fejezi ki ismételten, de Sara jól megmondja neki, hogy magától vállalta ezt az egészet, mert nincs semmi előrelépés az ügyben és tenni szeretne valamit, mielőtt meghal még egy lány. Grissom egy kicsit kétségbe esik, de irány a vegyesbolt, ott fogják bevetni az élőcsalit. Hosszú és unalmas vásárolgatás kezdődik Sara számára, az FBI-osok is unhatják, mert Culpepper felveti, hogy lehet, hogy át kellene költözniük a közeli könyvesboltba, ám ekkor megjelenik egy tenyérbe mászó képű csávó, aki cigit akar lejmolni Sara-tól. Sara-nál van is valami mezítlábas cigaretta, beszédbe elegyednek, egy ponton a csávó eltereli a figyelmét, de csak azért, hogy kilophassa Sara pénztárcáját a tatyójából. A csávó kicsit meglepődik, amikor 3 másodperc múlva húsz FBI-os veszi körül. Sara kicsit elszégyelli magát Grissom előtt, aki elmondja neki, hogy néha türelmesnek lenni a legnehezebb. Culpepper ügynök hívást kap, hogy újabb gyilkosság történt egy holtelben.

Mindenki a helyszínre igyekszik, de Grissomnak az első perctől kezdve gyanús, hogy hiába hasonlítanak a dolgok, azért nem teljesen ugyanolyanok, mint az előző három esetben, úgyhogy szerinte ezt csak megrendezték. A helyszínen van a szomorkodó férj is, ami szintén szokatlan, úgyhogy gyorsan be is viszik kihallgatni. Grissom elmegy Robbins dokihoz, aki elmondja, hogy ez az ügy is olyan, mint a többi, kivéve, hogy ezúttal nem valami műanyaggal tettek erőszakot a hölgyön, hanem valami bőr dologgal. Grissom villámgyorsan távozik a boncoló helyiségből és már ott is terem a faszi kihallgatásán, magával hozta a fickó golfkészletét, amit lefoglaltak a szállodában. A golfkészlet zárva, a fickó kinyitja nekik és Grissom meg is találja azt az ütőt, amiről a bőrdarabka származik. Az FBI-os elkezd túlbuzgóskodni és közli a faszival, hogy akkor most az összes nő meggyilkolásával vádolják, de Grissomnak lenne ehhez egy pár keresetlen szava. Meg is mondja Culpeppernek, hogy ide a bökőt, hogy nem a sorozatgyilkost fogták el, csak egy hálátlan férjet. Culpeppert nem értékeli az intelmet és inkább összehívnak egy sajtótájékoztatót és bejelentik, hogy hipp-hipp hurrá, meg van a gyilkos. A rendőrfőnök elmagyarázza Grissomnak, hogy lehet, hogy kiderül, hogy még sem a férj a gyilkosuk, de legalább egy ideig jobban érzik magukat az emberek. Kiváló. A rendőrfőnök a tetejébe még csúnyán berág Grissomra és közli vele, hogy akkor kaphatja vissza az ügyet, ha kiderül, hogy nem a gyanúsított a gyilkos, addig viszont húzás kényszerszabadságra. Ennél gonoszabb már nem is lehetne Grissommal, a beosztottai később együttérzésűket fejezik ki az öltözőben.

Grissom ennyi terror után haza megy és fejfájást kap, de szerencsére Cathrine beoldalog hozzá, mert nyitva találja az ajtót. Grissom elmondja neki, hogy nem igazán szereti, ha az otthonában zaklatják, de Cathrine leszarja, inkább jól körbe nézeget, mert kíváncsi. Viszont elárulja neki, hogy nem fogadta el a felkínált állást, mármint, hogy elfoglalja Grissom helyét és ő legyen a főnök és a többiek is szolidarítanak vele, nem hajlandóak úgy dolgozni, hogy Grissomot haza küldték, viszont szívesen házhoz mennek, úgyhogy Grissomnál meg is beszélik, hogy mindenki átnéz egy-egy gyilkosságot. A laborban Greg elmondja Cathrine-nek, hogy talált egy egyezést a ketchupos sperma DNS-ére, úgyhogy Grissom és Cathrine már úton is vannak egy kétes kinézetű lebujhoz. A lebujban a csapos csávót keresik, akin nagyon szép neccpóló van és elárulja nekik, hogy ő aztán biztos nem járkál nők hálószobájába és ebben a hónapban már legalább tízszer adott kérésre a spermájából. Grissomék levonják a tanulságot: gondolhatták volna, hogy a csávó csak úgy heccből tesz spermát a helyszínre.

Folytatódik a vendégjárás Grissomnál, ezúttal Sara és Warrick van ott. Warrick elárulja, hogy az egyik helyszínen szintén talált szálakat és arra kezdett el gyanakodni, hogy nem lehet-e, hogy egy konditeremből származó törülközőről van szó, úgyhogy ellenőriztek is pár termet és találtak egyet, ahol mindhárom csajszi megfordult az elmúlt időben. Nick felhívja Grissomot és elmondja neki, hogy ellenőrizte a biztonsági őr csávó állítását, aki még a dolgok kezdetén azt állította, hogy látott valakit, aki az áldozat házától sietve távozott az éj közepén, viszont sehol nem találtak keréknyomokat, tehát a Syd, a biztonsági őr hazudott. Nickre rátör telefonálgatás közben Culpepper és azt javasolja neki, hogy ne falazgasson a főnökének, de Nick azt hazudja, hogy csak a barátnőjével trécsel.

Grissom fogja magát és elindul, hogy meglátogassa Sydet. Az úr nem tartózkodik a lakásában, de az ajtót nyitva hagyta (ez biztos valami las vegasi hóbort...), úgyhogy Grissom beles és nem tudja nem észre venni, hogy tele van az asztalkája körömkefével meg beretvával. Néhány vízfolt a földön elvezeti Grissomot a szemeteshez, ahol Syd zsákjában jó pár kechupös zacskót talál, majd elindul az alagsori mosókonyhába, ahonnan zajolás hallatszik. Grissom meg is találja lent Syd-et, aki éppen törülközőket mos, és Grissom úgy gondolja, hogy itt az ideje nyílt lapokkal játszani, úgyhogy meg is kérdezi Goggle urat, hogy ha ennyire ügyelt arra, hogy ne lehessen lenyomozni, akkor miért vitt magával törülközőket? A faszi ezek után nem tagad, de szerinte nem lehet a szálakat lenyomozni. Grissom elmondja neki, hogy ebben bizony téved. Még tovább ingerkedik vele, úgyhogy Syd elveszíti a türelmét és agyon akarja ütni Grissomot, de szerencsére Cathrine pont a megfelelő másodpercben érkezik, hogy agyonlője a lépcső tetejéről. Van itt izgalom.

Szóval sikerült elkapni a gonosz gyilkost, úgyhogy helyszínelőink nyugodtan elmehetnek egy szép közös reggelizésre, miközben a tévében azt hallgatják, hogy a rendőrfőnök halálra dicséri Culpepperék segítő kezét. De hát az az igazság, hogy nincs igazság, úgyhogy ezzel vége is az epizódnak és a szezonnak is. Folytatjuk a másodikkal.

Címkék: csi lv
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása