Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Szívek szállodája - 5x11- 5x15

2008. szeptember 16. 12:00 - candyperfumegirl

A ’Women Of Questionable Morals’ című epizódban történelmileg hiteles múltidézésre készül a város, mert új ismeretek birtokában felül kell írni Stars Hollow dicsőséges történelmét. Megvan az az első évados epizód, amikor a városi aggastyánok zavarbaejtően szűk katonai egyenruhában egy egész éjszakán át fagyoskodtak a főtéren, mert elvileg így zajlott le a nagy polgárháborús „csata”? Ez most megdőlni látszik, mert a legújabban megtallt dokumentumok szerint ennél pikánsabb volt a dolog. A katonáknak azért nem kellett az ellenséges brit csapatokkal megütközniük, mert volt egy bátor Stars Hollow-i hölgy, aki elterelte a brit tábornok figyelmét nagyon kreatív módon. A kérdés csak az, hogy milyen szót használjanak a hősnőre a múltidézésben, úgy, hogy az még beleférjen a PG kategóriába, még szerencse, hogy az angol nyelv a prostituáltra ismeri a legtöbb szinonímát. Másik meg az, hogy ki játssza a megkérdőjelezhető erkölcsű nőszemélyt? Luke tanácsára Lorelai megprónál észrevétlenül távozni a kávézóból, amikor ott ülésezik a múltidéző társaság.

Közben megérkezik Stars Hollow-ba az első hó is idén, és ilyenkor Lorelai a szokásosnál is élénkebb, fel kell kelni az éjszaka közepén várni az első hópelyheket, himnuszokat ír a hóhoz, és úgy általában a fülén is folyik kifelé az adrenlin. Idén viszont zavar támad az Erőben, mert megcsalja és elárulja a hó, ugyanis eltorlaszolja a szállodát, eltünteti a fizetővendégeit, és még az életben maradásához szükséges kávéjától is megfosztja, mert a kávészállítmány is elakad az időjáráűs miatt. Ez nagyon veszélyes, csak idő kérdése és robbanni fog.

Közben Richard és Emily a különéléssel próbálkoznak, de a jelenlegi élettereik közti semleges területre bejut egy betolakodó. Egy kiskutya. Mivel közösen találták, közösen kell megkeresni a gazdáját, és közösen kell életben tartani, ami –ahogy ez lenni szokott- megindítja köztük a kommunikációt, és az olvadást. Ezen a fronton határozottan jó irányba haladnak a dolgok.

A nap közepére Lorelai már ott tart, hogy profi alkoholistákat is megszégyenítő módszerekkel összelopkodta és be is nyomta a szállóvendégek kávémaradékait, junkie a javából. De Sookie felfedezte mit művel, és elkobozta a félig megivott kávéscsészéket, úgyhogy Lorelai át hó és jégakadályon elindult a kávéval és fánkkal folyó Kánaánba (Luke-hoz) az életmentő koffeinért. Tűsarkúban. Bele az első latyakba természetesen. Ez volt a következő repedés Lorelai és a hó addig kikezdhetetlenül stabilnak tűnő kapcsolatán, de a végső ütést kétségtelenül az a csinos kis többkilós hókupac vitte be, ami egy fáról lezúdulva maga alá temette a kocsiját. Válóók. Lorelai végzett a hóval, és ezt olyan hangosan, hosszan és választékosan adja a világ tudomására, hogy öröm nézni. Válogatott fenyegetésekkel és szitokszavakkal tarkítja a dolgot, utoljára Luke-tól láttam ilyen szónoki panaszáradatot. Ezek egymásnak vannak teremtve.

Roryt pedig meglátogatja a Yale-en Christopher. Ki tudja, mi indította erre, ennek a pasinak abszolút beszámíthatatlan aparohamai vannak. Rory népszerűségi listáján mindenesetre az apja most nem szerepel az első tízben, el is hajtja minden lelkifurdalás nélkül. Hogy ez mi volt, arra a következő Péntek Esti Vacsin derül fény, ahol a lányokat első sokként az éri, hogy Emily és Richard egy légtérben tartózkodnak! Persze csak a kutya miatt, amivel Emily rendkívül professzionálisan bánik, úgy ül mellette, mint aki karót nyelt, és a kutya legkisebb helyváltoztatására is pánikszerűen könyörög Richardnak segítségért, de ezek náluk mindenképpen bíztató jelek. Ami Christophert illeti, neki a héten halt meg az apja, ezt is Emilytől tudják meg a lányok. Az apja, akit az első évadban láttunk komplett seggfejként viselkedni Gilmore-ékkal és a saját fiacskájával, és soha nem sikerült tisztázniuk a nézeteltéréseiket. Hát ezért akart a lányára ráakaszkodni ez a szerencsétlen, Roryt el is kezdi marni a bűntudat.

A bűntudat végül egészen az apja lakásáig viszi, ahol tejjel és sütivel vigasztalja, igazán aranyos. Hamarosan átadja a stafétát Lorelai-nak, aki felnőtt tejjel és sütivel, vagyis egy méretes üveg röviditallal érkezik, talán ez hatékonyabb módszer lesz. Annyira hatékony, hogy Lorelai-t másnap valahogy nagyon zavarják a suttogásnál hangosabb neszek, a feje minden pillanatban szétrobbanni készül, és eddig valahogy sosem tűnt fel neki, hogy egyetlen gyermekének is milyen kibírhatatlanul sipító hangja van kora reggel. És kezdődik a múltidézés is, amit persze páholyból kell nézni, egyedülálló élmény lesz.

A műsor nagyon aranyos és bájos, 3 ártatlan gyermek meséli a Stars Hollow-i elmaradt ütközet dicsőséges történetét, amikor is „egy nő, akinek a foglalkozása sérti a jó erkölcsöt” hősiesen megmentette a várost. Ekkor érkezik az említett hölgy, és kecses, mint egy villanypózna krinolinban. Ez meg hogy lehet, a ruhát Lorelai varrta Lulu alkatára. De várjunk csak, az ott nem is Lulu, hanem Kirk. Kirk parókában, szoknyában, műmellekkel és annyi sminkkel, ami még egy Christina Aguilera-imitátor travinak is túlzás lenne, és ez most megér egy képet, ne csak nekem legyenek hónapokig tartó rémálmaim. Az történt egyébként, hogy Lulu lebetegedett, és mivel Kirk együtt él és lélegzik Stars Hollow-val, nem hagyhatta, hogy kudarcba fulladjon a múltidézés, így beugrott. Tiszta szerencse, hogy ennyire sokoldalú ez a srác.

A ’Come Home’ című epizód sejthető, kikről szól elsősorban, nem is próbálok sejtelmeskedni. Emily és Richard kapcsolata már egészen közel került az olvadásponthoz a közös kutyagondozás alkalmával, de miután a kutyának (Hercegnőnek) meglett a gazdája, megint van némi kommunikációs zavar. De sikerül megbeszélni, hogy a legközelebbi „Fontos Emberek Fontos Dolgokról Beszélgetnek, Miközben A Világ Legdrágább Kajáit Eszik” estélyre mindketten elmennek. Haladás. Sajnos kiderül viszont, hogy a partira Simon is hivatalos, az a Simon, akivel Emily eltöltötte első és egyetlen randiját ebben az évszázadban, ami olyan jól sikerült, hogy sírva fakadt utána. Richardhoz viszont úgy jut el a dolog, hogy Emily és Simon találkozgatnak, így már nem is várja olyan jó hangulatban az estélyt.

Lane-hez jön a posta és a heti információadag a Kim házból a koreai PótLane-től, akinek amúgy Kyon a neve. Mostanában Kyon tölti be a közvetítő szerepét Lane és Mrs. Kim között, szállítja az olyan fajsúlyos információkat, mint pl., Mrs. Kim ma 19-szer imádkozott és 8 rokont átkozott ki a családból, vagy éppen Lane madonnás pólójával törölte fel a lakást. (elképesztő, hogy a magát mélyen vallásosnak tartó Mrs. Kim észre sem veszi, amikor szentségtörést követ el). A hét híre most az, hogy a koreai újév alkalmából tartott hagyományos vacsorára Mrs. Kim a lányát is várja, és ez nem tiszteletteljes kérés, nem meghívás, hanem kijelentés, csak hogy tisztázzák a fogalmakat. Lane erről egyetlen esetben akar hallani: ha magával viheti Zacket is, hiszen már összetartoznak. Itt megkezdődik egy páratlan alkudozás, ha Lane viszi Zacket, akkor eljönnek azok a rokonok is, akiket Lane utál (akiket már csak Mrs. Kim utál nála jobban, de ez most mellékes), ha ők jönnek, jön az egész együttes is, Mrs. Kim részéről még több rühellt rokon, de a végén áll az alku. Ez a vacsora minden valószínűséggel az év bulija lesz.

Elérkezett a parti estéje, amit Emily nagyon izgatottan vár, Richard pedig füstölő fejjel és felforrt agyvízzel. Akkor veszíti el végképp világhíres önuralmát, amikor azt látja, hogy már a parti bejáratánál Simon Emily körül őgyeleg (és a parkolásról beszélgetnek, hú de pajzán), és jelzésértékűen belemegy Emily kocsijába, úgy negyvennel. Ezek után pedig bepakolja az asszonyt a saját kocsijába, hiszen autóbalesetet szenvedett, a roncsot pedig autómentővel kell elvitetni. Emily még egészségesen kiveszekszi magát, de csak sikerül tisztázni néhány dolgot. Mire hazaérnek, megbeszélik, hogy Richardnak nem kell más pasik miatt aggódnia, és Emily másra sem vágyik, csak hogy volt férje jöjjön haza.

Másnap kiderül, mi volt ennek az estének a folytatása, Richard és Emily kibékültek! Egyszer még aznap este, párszor éjszaka, és utána még másnap reggel is kibékültek, ahogy azt Richard sugárzó arccal közli a lányokkal, ez a túl sok információ tipikus esete. De most annyira örülnek egymásnak, hogy máson sem jár az eszük, csak azon, hogy mennyire jó újra együtt, és el is határozták, hogy megújítják a fogadalmukat. Van valami vicces abban, amikor több évtizedes házasság után ilyet játszanak a párok, de ez Emily és Richard számára egy újabb tökéletes alkalom egy partira.

Van még valami, amit Emily galád módon elkövetett, elment Christopherhez. Amikor elrángatta magához Lorelai-t, hogy segítsen neki esküvői ruhákat nézni, nem lehetett nem észrevenni azt az ábrándos, távolba révedő tekintetet, ahogy Lorelai nézegette magát a tükörben különböző menyasszonyi ruhákat maga előtt tartva, és Emilynél azonnal bekapcsolt a vészjelző. Rohant Christopherhez, és minden kertelés nélkül megkérte, hogy legyen ott az esküvőn, és ha még ebben az életben össze akar jönni Lorelai-jal, akkor most vagy soha, mert a kapcsolata Luke-kal már olyan szinten van, hogy később aligha lesz megfúrható. Majd felpattant a seprűjére, és elment, hogy elvegye Totót egy copfos kislánytól Kansasben.

Következik a ’Wedding Bell Blues’ című epizód, amiben sor kerül Richard és Emily újraegyesítésére. Az esküvőket szokás szerint legény –és leánybúcsú előzi meg, és ezt a hagyományt akkor sem illik megszegni, ha ez csak egy formális esküvő több évtizedes házasság után –Emily és Richard véleménye szerint legalábbis. Lorelai és Rory azonban egész máshogy vélekednek a dologról, ezért van az, hogy a leghalványabb elképzelésük nincs, mégis miért látogat el hozzájuk teljesen váratlanul Emily az esküvőt megelőző estén. Emily arra számít, hogy félmeztelen férfitáncosok fognak előugrani minden sarokból, valamint pajzán játékokra, ehető alsóneműre nászajándékként, meg ilyenek, és Lorelai-nak most van kb. 5 perce, hogy összehozza mindezt. Ha táncosokat nem is, néhány nagyszájú nőt össze tud csődíteni, meg persze van alkohol, és ez most Emilynek elég is. A leánybúcsú végül remekül alakul, mindenki kidől, az este záróakkordjaként pedig Lorelai rászabadul az ülésrendre, ebből sok jót nem nézek ki.

Másnap az esküvő pont olyan ideges hangulatban indul, mintha bármit is számítana ez a szertartás. Emily hirtelen megzavarodik, biztos, hogy akarja ő ezt, meg hasonlók, igazi drámakirálynő. Pedig a dráma még el sem kezdődött. Indul a zene, és az össznépi somolygás párás szemekkel, a szokásos koreográfia. Lorelai, mint koszorúslány vonul a padok között, és valósággal ragyog. Luke is ragyog, a héttérben meg beoldalog a terembe Christopher, a francba, a metaforikus revolver a fiókban. Rory Richard tanúja, ezért feltétlen szükségesnek érezte, hogy totál idiótán öltözzön fel (vagy valaki magyarázza meg nekem, mi értelme itt a férfiöltönynek, ha az ember nem Diane Keaton), és Logant lesi elszántan, akit persze hogy meghívtak, akárcsak a teljes felső tízezert. Logan viszont mintha észre sem venné, mert nagyon el van foglalva egy csinos kis szöszivel, pedig Rory már annyira azt hitte, hogy a dolgok afelé haladnak, hogy ők összejöjjenek.

Emily és Richard kimondták az igent újra, és Christophernek nem tart sokáig a sárga földig leinnia magát, Emily terve úgy tűnik, nagyszerűen halad. Luke-ot egyébként nem kicsit feszélyezi az egész szituáció, Gilmore család, kicsit sem lelkes após –és anyósjelölt, szurkálódás, piszkálódás, ráadásul a mindig sötét árnyként lebegő Christopher is feltűnik, nem tud kimondottan feloldódni. Rory pedig elszánja magát, és kikezd Logannel, a legkevésbé sem rorysan viselkedve, felcipeli egy szobába egy üveg pezsgővel együtt, majd nekiesik. Nagyon sokáig nem jutnak, mert hamarosan benyit Lorelai, hogy a nagyanyja szeretne egy fotót. Na nem arról, amint a kis mintaunokája szétkent rúzzsal, szétesett hajjal, és hiányosan begombolt ingben tépi a textilt Loganről, hanem egy szép hagyományos családi csoportképet. Az előbb leírt látvány egyébként nem kimondottan dobja fel Lorelai-t, de a nyomában berontó Christopher még képes rontani is a helyzeten, ő most szétveri ezt a kis szarházit, de nem, majd inkább Luke veri szét, és amíg ezen összevesznek, addig Logan cselesen távozik a hátsó ajtón.

Christopher már pár órája sem volt éppen szomjas, és mostanra már elérte a „minden mindegy” állapotot, és kitálal Lorelai-nak, miért is van itt. Emily meghívta, hogy ha lehet, még most robbantsa az LL kapcsolatot, és próbálja meg nem elcseszni. Luke el, Lorelai utána, utána meg Christopher, aki még mindig nem jött rá, hogy bölcsebb lenne most egy lyukat keresnie és szépen elásnia magát, de hát várjunk, a családi fotó Emilynek még kell! Semmi akadálya, de mielőtt a vaku kattan, Lorelai még odasúgja az anyjának, hogy végzett vele egy életre. Ezt a pillanatot valóban érdemes volt megörökíteni.

Pont innen folytatódik a ’Say Something’ című epizód, először is ki kell deríteni, mi van most Luke-kal. Csakhogy nincs sehol. Lelépett az esküvőről, és Lorelai sehol sem találja, majd Kirk világosítja fel, hogy moziba ment. Luke viszont nem az a kimondott mozizós fajta, úgyhogy nagy baj van. Hogy mi, azt nem igazán sikerül kiszedni belőle, majd később igen, mert Lorelai csak nyaggatja annak ellenére, hogy Luke időt kért, és igen, a vége nagyon rossz, szakítás. Luke-nak végképp betett az esküvő, mert túl nagy dózisban kapta mindazokat a hátráltató tényezőket, amik soha nem fognak eltűnni az ő és Lorelai kapcsolata útjából, és jelenleg nem látott más kiutat.

Lorelai persze romokban hever. És itt jegyzem meg, hogy én még ilyen meggyőző alakítást nem láttam szakítás utáni letargia témában, mint amilyet Lauren Graham hoz ebben az epizódban, minden dicséretet megérdemel. Ki nem mászik az ágyból, élni sincs kedve, random sírógörcsök törnek rá, és a világon semmi nincs, ami ebből kimozdíthatná, és minden, amit csinál abszolút hihető tőle. Amint Rory értesül a szakításról, azonnal anyja mellett van, éppen egy elég furcsán alakuló Logannel való randikísérlet után. Rory már végképp nem bírt magával, hogy még nem tisztázták az esküvőn történteket, és felhívta Logant, hogy találákozni akar vele, erre Logan azt mondta, hogy semmi akadálya, akár átjöhet most is, ha van kedve. Aha, csak éppen azt felejtette el megemlíteni ez a mintagyerek, hogy ott van nála a teljes baráti köre, és egy egész éjszakán át tartó pókermaraton kezdetén tartanak. És Rory egy szó nélkül MARADT. Logan aktuális fortunáját játszani és bárgyún mosolyogni, eddig soha nem látott mélységekbe süllyed ez a karakter.

Amikor jön a hír, akkor viszont irány Stars Hollow. Logan limójával és sofőrjével, de ez most nagyon jól jön, mert egy ilyen limuzint remekül tele lehet pakolni kajával, a sofőr pedig készségesen felviszi a tévét Lorelai hálószobájába, amit még nem volt képes elhagyni. Ez pont az a fajta fájdalom, amikor semmi nem segít, még Rory sem, és abban a pillanatban, ahogy Rory kiteszi a lábát az ajtón, Lorelai visszasüllyed a totális letargiába. Még hagy egy kétségbeesett üzenetet Luke-nak (amin elmeséli az Ilyenek voltunk teljes történetét) majd elrohan, hogy megsemmisítse, de késő, Luke már hallotta, és most éppen ide tart. Lorelai még megígéri, hogy ilyen soha többé nem fordul elő, majd elmennek két ellenkező irányba, nagyon szomorú vagyok.

A ’Jews And Chinese Food’ című epizód a szakítás utóhatásait dolgozza fel. Az a baj, hogy egy Stars Hollow méretű kisvárosban egy szakítás nem mehet végbe észrevétlenül, Taylor kapásból felszalagozza a város teljes lakosságát. Kéket annak, aki Luke pártját fogja, rózsaszínt annak, aki Lorelai-ét, nagyon diszkrét. Ráadásul készül az általános iskola diákjainak előadásában a Hegedűs a háztetőn, amihez Lorelai készíti a jelmezeket, Luke pedig a díszleteket, mert Lorelai felírta mindkettőjüket nagy buzgalmában még a szakítás előtt.

A megfogalmazásom egyébként pontatlan volt, a Hegedűs a háztetőn az általános iskola diákjai ÉS KIRK előadásában kerül bemutatásra, Kirk a főszereplő. Nem találtak ugyanis megfelelően tehetséges gyereket a korosztályban, és ha nem akarják átélni a legutóbbi, Jézus Krisztus Szupersztár katasztrófát (a második felvonás Jézus nélkül ment le, mert a Jézust alakító mogyoróallergiás hülyegyerek jó poénnak tartotta, hogy mogyorót dug az orrába a szünetben), akkor külsős kell alkalmazni, így jött a képbe Kirk. Luke készíti nagyban a díszleteket, a gyerekek serénykednek, az egyiknek minden kérdésre az a válasza, hogy „ az anyukám leszbikus”, a darab rendezője pedig Liz buggyant barátnője Carrie, aki minden egyes alkalmat megragad, hogy szexuálisan zaklassa Luke-ot. Éppen csak Lorelai nincs sehol.

Érdekes módon ez Luke-ot olyan szinten bosszantja, hogy személyesen megy, hogy kirángassa Lorelai-t a barkácsolásból (alapból rémisztő a látvány amúgy, de kellett neki egy búfelejtő elfoglaltság), és követelje, hogy jelenjen meg a próbákon, ahogy ő is teszi. Lorelai a jelmezes főpróbán már ott van, és páratlan az a jelenet, amikor a nagy szerelmes duettet Kirk és egy általános iskolás kisfiú adják elő, nem is tudom, hogy sírjak, nevessek, vagy riasszam a gyermekvédelmet, de inkább csak hátradőlök és élvezem. Ami a színfalak mögött zajlik, az úgyis izgalmasabb, Luke és Lorelai szigorúan 3 méteres távolságra egymástól, meredten a színpadot nézve hallgatják a saját kapcsolatukra is vonatkoztatható dalszöveget, majd beindul a szemezés. Lassan, de biztosan, és már éppen megtörténne az első lépés és elhangzana az első szó, amikor a teljes szereplőgárda átrohan köztük, hogy felcsörtessenek a fináléra. Francba.

A Yale-en eközben Marty életének legborzalmasabb estéje zajlik. Pedig egész jól indul, Rory meghívja egy közös videózásra, konkrétan Marx testvérek maratonra, mert mostanában ritkábban találkoztak. Kaja van dögivel, és Rory mindent megtesz azért, hogy a hangulat tökéletes legyen, az eleinte feszült Marty mintha kezdene egy kicsit optimista lenni. Pár kellemes óra el is telik így, majd beállít Logan. Jó kérdés, hogy Rory és Logan hol is tartanak mostanában? Ott, hogy megbeszélték, hogy Rory tökéletes barátnő alapanyag, ellenben Logan az elképzelhető legrosszabb barát alapanyag, majd egymásnak estek az esküvőn, rájuk nyitottak, volt egy félreértett randi, amiből pókermaraton lett, majd annyiban maradtak, hogy tulajdonképpen Rorynak sincs semmi baja a lazább kapcsolatokkal. Na azt majd meglátjuk. Logan most egy spontán vacsorameghívással él, amit –ha már itt van- Martyra is kiterjeszt, és mivel Rory láthatóan nem bír magával, nincs más választása, csatlakozik.

Logannél úgy tűnik, a meghívások úgy értendők, hogy „velem és a teljes Élet halál Brigáddal, plusz az aktuális oldalkocsikkal”, mert megint egy kisebb tömeghez csatlakozik Rory és Marty egy kínai étteremben. A társalgás roppant laza mederben folyik, magánsulis tivornyák és bulímia, illetve hogy csesszük el a fater vagyonát a lehető legrövidebb időn belül, csupa olyasmi, amibe Marty nagyszerűen bele tud folyni. De nem ez az este legkellemetlenebb része a számára, még nem is az, hogy Rory és Logan megállás nélkül flörtölnek, és még nem is az, amikor fizetésre kerül sor. El kéne osztani a fogyasztást, de az egy főre eső hányad még így is sokszorosa Marty készpénzének, úgyhogy megy és keres egy bankautomatát. Logan haverjai még magukhoz sem tértek a döbbenettől, hogy van ember, aki bankautomatát használ, amikor utána megy Rory, és kisegíti szegény srácot. Marty ugyanis elakadt, mert pénzt nem tud felvenni, mert nincs a számláján, és vissza sem mehet, úgyhogy Rory kölcsön ad. De még mindig nem ez a legszarabb élménye az este folyamán. Hanem az, amikor visszamennek a koleszba, és bevallja Rorynak, hogy bejön neki, Rory válasza az, hogy OK, de neki meg Logan. Ez az este Murphy törvényeinek tökéletes prezentációja volt, és azt Marty még nem is tudja, hogy mindezek után Logan bemászott Rory ablakán, majd az ágyába is.

13 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kardigán · http://kardigan.freeblog.hu/ 2008.09.17. 06:33:23

nem úgy volt, hogy a nő, akinek foglalkozása dacolt az erkölcsi törvényekkel?

(jókat írsz még mindig ám:))

kardigán · http://kardigan.freeblog.hu/ 2008.09.17. 06:47:08

hm, ezt az előbb nem vettem észre.

"és páratlan az a jelenet, amikor a nagy szerelmes duettet Kirk és egy általános iskolás kisfiú adják elő..."

??? az egy kislány...

Desperatefan14 2008.09.17. 12:03:07

Amikor Hibbant Carriet emlegetik mindig jót nevetek... a legtöbbször Liz mesél róla ha jól emlékszem.:)

evicska 2008.09.17. 12:35:39

Valóban kislány.
Nekem annyira szúrta a szemem a szalagos dolog!! Annyira elcseszett volt elejétől fogva Taylor figurája, de az idő múlásával csak rosszabb, idegesítőbb, kiakasztóbb lett. Akárcsak Rory-é... Lauren Graham viszont egyre jobb színésznő, ezt abszolút támogatom.

brown_h 2008.09.17. 12:51:40

A Wedding Bell Blues számomra az évad talán legjobb epizódja, tökéletes.
A Lauren Graham ragyogó színészi játékát dicsérőkhöz pedig csatlakozom.

2008.09.19. 17:35:17

Ebből a négyből hármat nem láttam egy nyaralás miatt, így EMily és Richard békülése full kimaradt (és az ötödik évad még olyan drága dvd-n, hogy ott meg csak az első négyet vettem meg).
Szóval, olyan jó, hogy vannak hogyvoltok ;-)))
Sőt, valamelyest még az elvonási tüneteimet is enyhítik, mióta vége a Vián a sorinak.
Komolyan mondom, a Jóbarátok sem hiányzott ennyire, mikor vége lett.

Desperatefan14 2008.09.19. 20:16:11

Jövő péntektől ismét lesz a Viasaton, hétköznap 15:20-tól.

Savafan 2008.09.24. 13:00:56

megint nagyon jó lett. és Lauren tényleg beérett. amióta elkezdte a szállodában szereplést és megkedveltem azóta megnézem amikben tudom és egyre érettebb és jobb szinésznő. remélem egyszer megkapja azt a bizonyos nagy lehetőséget. és élni is fog vele.
martyt az uccsó részben nagyon sajnáltam. pláne amikor Logan kijelentette, hogy majd ő kifizeti az ő részét mert mégiscsak ő hívta meg.

jó lesz újranézni az első epizódokat!
mert már nekem is hiányoztak a karakterek.

és Kirk ezekben a részekben megint két nagyot produkál. de ezekről képek is vannak itten:))

Annalee 2008.10.01. 19:48:06

Most már csak havonta lesz GG hogyvolt :( ?!

candyperfumegirl 2008.10.01. 19:53:34

Nem. El vagyok most csúszva nagyon, de igyekszem, ahogy tudok. Jön még a héten a következő.

2008.10.01. 23:24:09

Pedig mindig úgy nézek be, hátha már van GG hogyvolt ;-)
Persze, megértem, ha úszol, csak olyan jó olvasni IS.
Most épp nézem a Vián az ismétlést, ha tudom, meg újrázok a régiekből (6. évad elejénél tartok, időnként meg elég nehéz az egyikről átállnom a másikra és vissza ;-)
Valóban rengeteg a különbség a karakterekben, hogy hogy játszották, és a magyar hangok is ugyanígy mások az elején, mint később (már, úgy értem, a hangok azok, csak ők is jobban hozzánőttek a karakterekhez)
Ja, és nem tartozik szorosan ide, de tegnap volt a Vian az a rész, amiben Kirk nem is Kirk még (ezt vagy itt olvastam, vagy máshol, már nem melékszem rá)
;-)
Ja, és megjelent tegnap a 6. évad is dvd-n, ahogy jön fizu, megrendelem az ötössel együtt, mert az én felvételem nagyon hiányos.

anettbianka 2008.10.09. 13:57:48

eljön majd az a nap is, mikor kommentálom az összes hogyvoltodat, de most csak Rory esküvői ruhaválasztásáról... szal amerikában az a hagyomány (nem tudom nálunk is így van-e, mert őszintén szólva nagyon kicsi korom óta nem voltam esküvőn), hogy a menyasszony egy nőt, míg a vőlegény egy férfit választ tanúnak, és mivel Rory lett Richard tanúja, ez megmagyarázza miért van beöltözve férfinek. XD

candyperfumegirl 2008.10.09. 17:56:39

Tudom, hogy a vőlegény tanúja férfi szokott lenni, de ettől még Rory nő. :) Igazából egy másmiylen karakterű nőnél (határozottabb, férfiasabb, stb) nem tartottam volna gáznak azt a szerelést, de Roryhoz abszolút nem illett, és ezért festett benne nevetségesen.
süti beállítások módosítása