Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

NCIS 4x16 - Halálra ítélten

2008. szeptember 16. 13:00 - Bruzsy

Mielőtt a sok önjelölt Grétsy professzor belekezdene a cím nyelvtani helyességének elemzésébe, kezdjük is el a hogyvoltot, mert különben soha nem érünk a végére, akik meg mindenáron a nyelvhelyességen akarnak csámcsogni, azoknak ajánlom a Vastagbőr tegnapi, témába vágó posztját. Most kivételesen nem hulla megtalálással nyitunk, hisz a központban zajlik az élet, Ziva és DiNozzo kockafejű ámde milliárdos munkatársuk vagyonát tippelgeti a ruházatából. De vége a mókának, jön a főnök, meg egy hozzá érkező tengerésztiszt, aki szeretné, hogy a jó öreg Jethro megvillantsa zsenialitását, és felgöngyölítsen egy gyilkossági ügyet. Hogy kiét? "Az enyémet" szólt a tengerész, és haját csomókban tépkedve rávigyorgott Gibbsre. Szinte látom magam előtt egy Stephen King könyvben a jelenetet. Na, ez a hét is jól kezdődik.

Kezdjünk is bele, Doki már vizsgálja is Sanderst (mert hogy így hívják), biztos furcsa lehet neki 50 év boncmesteri tapasztalat után -még- élő pacienssel foglalkozni. Csak aztán nehogy akkor jöjjön rá, hogy a mindennapos rutin nem segít, amikor már a pasas szerveit méricskéli ezüstmérlegen. Első diagnózis: sugármérgezés, ez elég valószínű, Sanders ugyanis az Atomenergia Ügynökségnek dolgozik, akkor viszont hol van a gyilkosság, amiről beszélt? Látod fiam, következő életedben majd megfogadod, amikor azt mondják neked, hogy viseld azt a rohadt védőfelszerelést. Lehet le kellett volna vetíteni neki egy-két csernobilos Tvrtko-riportot eligazítás gyanánt, akkor felfogta volna, mekkora a kockázat. Egyedül Ziva gyanakszik arra, hogy ez több, mint munkahelyi baleset, biztos benne, hogy látta már valahol a férfit, de szerintem ő még az M6-os alagútjainak építőmunkásait is arab terroristának nézné, ha az írók szerint ez teremtené meg a feszültséget. Egyszóval, lesz itt bonyodalom bőven.

Például McGeenek, akire Sanders ráköhögött mielőtt Gibbsnek köhögte el gondját-baját, szóval most Abby sugármentesítő zuhanyban részesíti, de nem úgy. Különben is, ha a láttára fogják elégetni el 2000$-os Armani báránybőr kabátját, a kis Timmy hetekig nem lesz képes megfelelően teljesíteni. Közben DiNozzo átment pszichomókusba, és próbálja fellebbenteni a fátylat Ziva titokzatos amnéziájáról, mert még mindig nem rémlik neki, hol látta a pasast. Gibbs meg akcióba lépett, elkezdett az agya pörögni, mint a részecske az LHC-ben, szóval Zivát Sanders mellé állítja, ugyan vigyázzál már rá kicsi lány, amíg visszamentek a tengerészet sugárzásgyógyító központjába, mert mi DiNozzoval nyomozni fogunk, McGee meg kergeti Abbyt a ruháiért.

A kis izraeli persze boldogan bólint a dologra, talán a "Honnan ismerlek?" rejtély is megoldódik, sőt, a köztük lévő biokémiai kölcsönhatás (= szexuális feszültség) hatására talán még több eredménye is lesz ennek az útnak. Csak aztán óvatosan, mert Ziva utolsó hódolóját lelőtték tűzharcban, aki meg neki tetszett, arról kiderült, hogy terrorista. Tehát a David ügynökkel folytatott szerelmi viszony sok jót nem hozhat.

Közben Gibbs és Tony megérkeznek a hadnagy munkahelyére, ahol már várja őket Sanders két mosolygós képű munkatársa, biztos egy Jobbulást! kártyát akarnak elküldeni a hadnagynakaz NCIS ügynökeivel. Amikor azonban megtudják, hogy nem egy egyszerű ételmérgezés döntötte hanyatt a munkatársukat hanem valaki urániumot tett a reggeli kávéjába, mindketten olyan feltűnően lepődnek meg, hogy az már gyanús. Mivel a nevük annyira nem érdekes, hívjuk őket Kopaszmunkatársnak és Szőkemunkatársnőnek. Ezalatt a laborban Abby megszabadult végre az utálatos McGeektől és ruhaneműitől, neki is láthat a saját munkájának, majd a hipersebességgel visszatért Gibbs ügynök nyakába ugorva mesélheti a jó híreket: a hadnagynak elromlott ugyan a sugárzásmérője, amíg az erőműben tartott műszaki bejárást, de szinte biztos, hogy nem ott kapta a dózist. Na, gyors telefon, Doki, vannak már eredmények? Vannak bizony, mégpedig nem is kevés (de nem is sok): a hadnagy vérében radioaktív tallium izotópot mutatott ki, amely az elmúlt 72 órában került a szervezetébe. Szájon át. Szép munka, sikerült a gyilkossági kísérlet tényét bizonyítani, de hol van a többi része?

Közben Ziva is megérkezett Sanderssel a kórházba, ahol megkezdik a rehabilitációt, még nem biztos hogy túléli, majd Villám Gibbs ott is megjelenik, és közli Zivával, hogy tudni akar mindent a hadnagy utolsó 3 napjáról. A lány neki is lát a minden részletbe belemenő kihallgatásnak, tökéletes alkalom a közös tulajdonságok felismerésének. Te is olyan korán szoktál menni futni? Micsoda véletlen! És te is pont azon az útvonalon? Micsoda véletlen! És te is úgy emlékszel, ismersz engem? Micsoda véletlen! Vagy lehet, hogy el szoktunk futni egymás mellett? A Gyorsreagálású Akciócsoport újra elemében van, ezek után már csak az egymás mozgásának (és hátsó felének) agyba-főbe dicsérése következik, könyörgöm haladjunk már valahová, mert ez még mindig édeskevés.

Újra DiNozzo és McGee, továbbra is vizsgálódnak a hadnagy környezetében, közben a két munkatárs motivációinak feltárása van soron, persze filmes anekdotákkal megfűszerezve, nehogy elfelejtsük Tony rajongását a mozgóképkultúra eme remek alkotásai iránt. Aztán a hadnagy kocsijában végre találnak valamit, ami egy pár tornacsuka szagával bír, lehet is vinni kivizsgáltatásra, majd mielőtt túlzottan megörülnének az eredménynek, lehet lecsekkolni a hadnagy napirendjeit. Lépésről lépésre. Izgalmas program lesz. Közben Ziva és Sanders is egyre jobban kötődnek, kizárólag szakmai szempontból persze, amikor a hadnagy összeesik. Kellett neked felizgatni kicsilány. No persze nincs komolyabb gond, szóval no para, csak pihenni kell, amit meghiúsít a két munkatárs érkezése. Akik most meg túlságosan feltűnően örülnek, hogy Sanders életben van. Most vagy vaj van a fülük mögött, vagy egyáltalán nem szakadtak meg amikor hazacipelték a munkájukért járó rengeteg gázsit.

Amúgy azért jött a két atomzseni, hogy közölje, betegségre való tekintettel a jövő heti Üzbegisztán mint atomhatalom vendégelőadás elmarad. Nono, még mit nem, kedden szépen felültök a gépre és elutaztok, majd veletek megy Howard vagy kicsoda és helyettesít engem. Az mégsem lehet, hogy több ezer üzbég atomtudós maradjon hoppon néhány vacak kihullott hajszál miatt. Ezek számítanak ránk! A nagy és erős Amerikára! Közben a központban is zajlik az élet, Abigail kiasszony megint alkot: a tornacsukába rejtve talált egy lépésszámlálót, ami Sanders iPodjára pakolta az adatokat, ezt pedig lekérdezve meg tudja állapítani, hogy az utolsó két napban (a mérgezés után) lecsökkent a napi teljesítménye. De hogy ennek mi köze van az ügyhöz? Urániummal a véremben én se tudnék 15 kilométert futni egy óra alatt. 2-t se. Közben a kórházban az orvosnak rossz híre van: a hadnagy nem hogy gyógyulna, de a sugárzási szintje tovább erősödött. A mérgezés ezek szerint még mindig fennáll. Aztakurva.

Node ki lehet a bűnös? Az orvos? Az ápoló? A szakácsok? Esetleg a két munkatárs, akik egyedül maradtak, amíg Ziva elment kávéért meg sósperecért? Jó kérdés. Folytatjuk a napirend átnézését, Ziva pedig továbbra is lefoglalja a hadnagyot és közben megfigyelés alatt tartja. Nem lesz nehéz dolga, csak aztán nehogy túl közelről figyelje meg ahelyett, hogy vigyázna rá. A DiNozzo-McGee páros is nyomon van, a lőtéren járva sikeresen fedezik fel a mérgezés helyszínét, de azt még mindig nem tudjuk, hogy is történt a dolog.

Sanders eközben készül a halálra, végrendeletet írat Lee ügynökkel (aki még mindig a múltkori belépőjének sminkjét viseli), boldog családi modelleket elemezget David ügynökkel, majd kiköpi a tüdejét, ez már egyedül is megy neki. Egyszóval, eléggé ramaty állapotban van, most már tényleg jó lenne lebuktatni a mocskos gyilkosunkat, mielőtt végrehajtja Ziva szívszerelmének megölését. Ezalatt Gibbs is munkában, épp a kopaszmunkatársat hallgatja ki, elvégre csak vele volt Saunders, amikor megmérgezték. Azazhogy ez már több mint kihallgatás, lassan a zaklatás összes meghatározó tulajdonsága ráhúzható a szituációra. Jethro azonban valami miatt biztos magában (miért ne lenne), és addig folytatja a páciens gyötrését, míg... Doki meg nem érkezik, és közli, hogy Abbyvel megtalálták a mérgezés forrását. Nem lenyelte, hanem belélegezte, Jó mélyen, tüdőre. Igen, valaki beleinjektálta az izotópot a cigarettájába. Látjuk, a dohányzás ölni is képes. És van még egy apróság, amire a McGeek jött rá: ha Kopaszmunkatárs rakott volna mérget a cigarettafüstbe, vajon odament volna a hadnagy közvetlen közelébe, hogy ő is belélegezhesse? Micsoda észrevétel! És mintegy végszóra, Kopaszmunkatárs is összeesik: őrajta is mutatkoznak a mérgezés jelei.

No, megvan a mérgezés forrása, el lehet távolítani a hadnagy közeléből, már csak a forrás forrását kell megtalálni, és kész is az ügy. Csak egy gond van: Sanders a karton cigarettát duty-free vette a sao paoloi reptéren, saját magának. Nem jutottunk közelebb a  megoldáshoz, viszont sikerült annyira megemelni a hadnagy pulzusát, hogy a szíve leállással fenyeget. Nem tudom, mire számított Ziva, de úgy tűnik erre nem. Megakad a nyomozás és az egyetlen forrás is halál közeli élményt él át. Szívás. Közben Kopasz betegsége nyomán sikerült azért rájönni, hogy nem egy ember, hanem az Atomenergia Ügynökség felügyelői a célpontok, szóval hozzuk csak be Szőkemunkatársat, majd a nő jól elmondja, melyik (feltehetőleg arab) országnak áll érdekében a látogatás megakadályozása. Emlékszünk még az üzbég atomtudósokra? Csak nem ők vannak a dolgok mögött? Na akkor gyorsan műholdképeket elő, íme a bizonyíték, már megint az NCIS 6 fős washingtoni különítménye menti meg a világot. A képek egyértelműen tanúsítják, hogy az üzbégek elkezdtek valamit csúcssebességgel szétszerelni az "erőművükön", biztos kaptak egy fülest valakitől, csak hát az idő nem volt elég. Ezért a saját kezükbe vették a dolgok késleltetését. De ez most már nem számít, ugyanis megvan, mit kell tenni: meg kell találni az Atomenergia Ügynökség beépített emberét. A tégla tehát konstans érték, és nem csak a CTU-ban, hanem minden más ügynökségnél is.

Közben még egy kis családi dráma, Sanders már a szüleinek is bemutatná újdonsült barátnőjét, akik ugye hamarosan megérkeznek, de tök jó lesz, nem elég a DiNozzo szerelmes vonal, csak nem előjön a Ziva is majd megőrül a pasijáért szál? És ha már Tonynál tartunk, meg is érkezik az emlegetett ladánk, és nekiáll kikérdezni az életéért küzdő hadnagyot, hogy ki tudott arról, hogy jövő héten Üzbéglandiába mennek. Mindössze két ember: Kopaszmunkatárs és Szőkemunkatárs. És mivel Kopasz eszméletlenül fekszik egy kórházban a saját maga által belélegzett méregtől, csak egy lehetőség maradt: Szőke a tégla!

De ezek az információk nem annyira fontosak, mint Ziva érzései, szóval egy kis sírás-rívás, hogy pont neki kell ezeket a szenvedéseket átélnie, mit követett el ő, hogy ilyen sors vár rá, stb stb, ajánlom kezdje el szemébe nyalni a haját és felvagdosni a karjait, mert oda vezet az efféle gondolkodásmód. Végül Sanders szakítja félbe őket, szeretne már ő is egyenesbe vergődni Zivával és az érzéseivel, szóval Tony egy rendkívül ötletes hadművelettel eltereli az orvos figyelmét, a szerelmesek pedig elandalognak a kertbe beszélgetni. Közben Doki és McGeek újabb nyomra bukkannak a könyvelésben, szóval irány az Ügynökség, elkapni a nőt. Szőke közben már az utazását tervezi, amikor megjelenik Gibbs, és közli, hogy megvan a tégla: Szőke utazásszervezője személyében. Aki mellesleg pont az előbb lépett le. Mivan? Ezt a szereplőt eddig még nem is láttuk. Ez azért csúnya volt.

Na, Gibbs és McGee, rajtatok a sor, a nő már bent ül a szépséges Mustangban, McGee hiába fut utána, reménytelen, de nem azért van nekünk egy Villám Gibbsünk, aki az egész részben erre a jelenetre edzette magát, hogy feladja... Utoléri az autót, bevetődik elé, a nő fékez, majd bevall mindent. Hurrá, boldogok vagyunk, de vajon Ziva is az lesz? Ugrojunk a klinika kertjébe, ahol Sanders gyógyulgat, giccsparádé az egész, emlékeztél volna rám Ziva, ha hirtelen eltűnök, meg hasonlók. De azt a csókot csak nem kapjuk meg a végére, csak egy kézfogást. Legyen elég egyelőre ennyi is.

 

Címkék: ncis
4 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vince Larkin 2008.09.16. 18:37:44

a nagy hadron ütköztető hv-ba építése dícséretes, Bruzsy! :) Ziva meg így járt, ez a romantikázás nem jön neki össze. Én már csak a Mustang miatt sem ütöttem volna el Jethrot, McGee dzsekije viszont jöhet! :D

Pepe0419 2008.09.17. 14:11:47

ezen a részen elaludtam.

Pepita33 2008.09.22. 20:05:42

Szia!
Nagyon tetszett a leírás!Muszáj volt belépnem , mert ilyen (fütty) jó kritikát illetve film leírást még nem olvastam:-)
Már nem sajnálom, hogy lekéstem ezt a részt!
Ha előbb ismerem ezt az oldalt, nem is nézem a sorozatot:D
(Bár tetszik maga a sorozat, de ne kérdezd miért.)

zora001 2009.01.24. 21:03:20

Hät Zivät nagyon sajnältam! Vegre szerelmes, aztän meg mär nincs kibe!
süti beállítások módosítása