Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Smallville 1x07 - Ragadozóvágy

2008. szeptember 15. 13:00 - Tipca

A duci Jodi Melville bármit megtenne, hogy leadjon pár kilót Lana szülinapi bulijára, így drasztikus fogyókúrába kezd, melynek lényege, hogy csak a saját maga által – meteorkövekkel dúsított földben – termesztett zöldségeket eszi. Az iskolában mindenki cikizi, egyedül Pete és Chloe kel a védelmére, mikor az egyik vagánycsávó beleköt a lányba, bár valószínűleg ők is csak egy matekkorrepetálás reményében. Az apja is hiába próbálja lebeszélni Jodit, ő hajthatatlan, s a kúrának meg is lesz az eredménye. A lány egy este egyik pillanatról a másikra ledob 13 kilót.

Lex orvosi vizsgálatok során esik át a szokásos ötévi felülvizsgálat alkalmával. Egészségesnek bizonyul, ám a doki megjegyzi, hogy magas a fehérvérsejt száma, ám hozzáteszi, hogy ez Smallville-ben nem ritka eset, sokak szerint a Luthor művek miatt. Lanáéknál nagy a sürgés-forgás, Nell az utóbi idők legnagyobb buliját akarja megtartani Lanának, még a Luthor kastélyt is kibérelte ez alkalomra. Lanának inkább volna kedve egy pizzázáshoz néhány baráttal, ahogy ezt Clarknak ecseteli, de nem akarja megbántani a nagynénjét, így inkább ráhagyja. Már épp idillivé válna a hangulat, mikor befut Whitney és közli, hogy szombaton – épp a buli estéjén – válogatásra hívták a kansasi rögbicsapatba, de csak akkor fogadja el a felkérést, ha Lana nem bánja. A lány kimenőt ad neki, és akkora a boldogság kettejük között, hogy Clark jobbnak látja lelépni, még mielőtt illetlen dolgoknak lenne tanúja.

Másnap a suliban Pete épp azt boncolgatja Chloénak és Clarknak, hogy direkt jól jön ki ez a válogatás, hiszen így Lanának nem lesz párja a születésnapján, mikor Jodi megszólítja őket. Pete szóhoz sem jut a megdöbbenéstől, főleg, mikor a lány megkérdezi, hogy nem volna-e kedve elkísérni őt a buliba. Látva barátja leblokkolását, Clark biztosítja Jodit, hogy Pete örömmel elviszi. Pete szavain felbuzdulva Lana ajánlkozik Lana lovagjának a partira, mondván, ő majd visszaveri a rajongó tömegeket. A lány belemegy, de előtte megígérteti a fiúval, hogy ez alkalommal nem hagyja cserben. Martha figyelmezteti a fiát, nehogy megbánja ezeket a nemrandikat.

Jodi eközben csak issza a zöldségekből készült löttyöt, és fogy. Csakhogy az újabb súlyvesztés elviselhetetlen éhséggel jár, így a lány felzabálja a ház kéthavi kajaadagját, aztán, miután jól összebarmolja a konyhát mindenféle csomagolópapírral és maradékokkal, ráadásként a maradék zöldséglevet is a falhoz vágja, mikor rájön, hogy amiatt van a kielégíthetetlen étvágya. Itt már nem lesz elég egy egyszerű kis takarítás. Jodi kocsiba vágja magát, de mivel este van, zuhog az eső és vezetés közben még folyamatosan eszik is, egy gyakorlott filmnéző már tudja, mi következik. Igen, az útra kisétál egy nevetségesen festő CGI-szarvas, és szépen felkenődik a kocsi szélvédőjére. Jodi kiszáll az utóból, és térdre veti magát az elhullott állat mellett, ám a siratása helyett hatalmasra tátja a száját (emlékeztek még a Múmiára?), és marcangolni kezdi a húsát.

Reggel Clark éppen Lanát és Whitneyt kukkolja (na nem úgy, a tornácon ülnek, és a fiú éppen átadja a királylánynak az ajándékát), mikor beállít Chloe, és nyomozni hívja barátját az elpusztult szarvas ügyében. Kenték kapcsolataival könnyedén bejutnak az erdészetre, ám az állathoz már nekik is lopakodniuk kell. A jelentések szerint a szarvas a zsírtartalékának 80%-át elvesztette. Eközben Jodi apja már komolyan aggódik a lányáért, főleg, mivel el kell utaznia, és a lány elbúcsúzni sem hajlandó kijönni a fürdőszobából. De persze ennek is megvan az oka, hiszen odabent a padló terítve van kajamaradékokkal.

Lex is nyomozgat, s miután megtalálja a Fáklya honlapját, bemegy a szerkesztőségbe, ahol rábukkan Chloe Bizarr falára. Clark elmeséli neki, hogy nagyjából Chloe az egyetlen, aki a meteorokat, és nem a Luthor műveket hibáztatja a városban történő furcsaságokért, leszámítva persze a műanyag meteorköveket áruló Hamiltont, de őt egyébként is őrültnek tartják. Jodi még a suliban is csak enne, s mivel a nasiból kifogyott, azt a taplót szemeli ki magának, aki már a rész elején is belekötött. A rögbipálya lelátóján Lana elmeséli Clarknak, hogy az egyetlen igazán boldog születésnapja akkor volt, mikor a szülei elvitték egy autósmoziba. Igaz, hogy még a film előtti rajzfilmen elaludt, de az apja és anyja között olyan biztonságban érezte magát, mint még azóta sem. Eközben Jodi levezeti a Dustint a lelátók alatti fűtőterembe, és megint zsírleszívásra készül. Odafent Clark meghallja a fiú kiáltását, és lerohan, de már csak az összeaszott srácot találja meg.

Lex meglátogatja Hamiltont, és felajánlja neki, hogy támogatná a kutatásait a meteorkövek sejtszerkezetre való hatásait illetően, de a fickó elzavarja. Dustin kómába esett, és Chloe szerint csak azért nem halt bele a zsírleszívásba, mert Clark megzavarta a merénylőt. A páros Jodi mellé ül le, aki két kézzel tömi magába a menza teljes árukínálatát, mígnem rájön, hogy ez hogyan festhet kívülről. Akkor aztán egy lezser „akkor, este találkozunk” felkiáltással odébb áll, ám előtte még zsebre vágja a ki nem bontott csokirudakat. Chloe és Clark nem nagyon értik a dolgot, de az utóbbinak nincs is ideje ezen töprengeni, ugyanis végre kitalálta, mit ad Lanának, és annak megszervezésén dolgozik. Chloe hiába kíváncsiskodik, a fiú nem árul el neki semmit.

Valamilyen furcsa ötlettől vezérelve (vagy egyszerűen csak díszletspórolás miatt) Lana buliját Lex irodájában rendezik meg, bár ahányan egy rész alatt megfordulnak abban a helyiségben, szinte fel sem fog tűnni ez az apróság. A kopasz elbeszélget Lanával, és szavaiból, habár nyíltan tagadja, az világlik, hogy ő intézte el Whitney válogatását a nagy napra. Clark már a partira öltözködik, mikor beállít Chloe egy autószerelő számláját lobogtatva. Kiderítette, hogy Jodi kocsija a napokban szarvassal ütközött, s innen már egyenes úton rájönnek, hogy a lány meteorköves földben nőtt zöldség levét itta, a gyors fogyás miatt a szervezete kalóriára éhezik, és ezért van szüksége a zsírszövetre. Hogy milyen okos emberek élnek Smallville-ben!

Pete virággal a kezében csönget be Jodiékhoz, a lány ki is jön, és nagyon dögösen fest, de félúton a kocsihoz megkordul a hasa. Mivel a fiú mindig jó volt hozzá, Jodi elzavarja őt, és visszarohan a házba. Csakhogy Pete-et nem ilyen egyszerű lerázni, így a lány után megy, a konyhában azonban Jodin felülkerekedik az éhség, és rátámad a fiúra. Mikor a lány a földre löki, Pete elveszti az eszméletét, Jodi pedig kis híján lecsapolja, de megérkezik Clark. Jodi az üvegházba menekül, Clark követi, de az ott felhalmozott meteorkövek miatt a lány könnyedén legyakja. Éppen a végső ütésre készül a lapáttal, mikor meglátja magát pár üvegcserépben, ettől rájön, mit tett, és magára robbantja a zöldségeskertet, Clark azonban az utolsó pillanatban kimenti őt.

Lana hiába várja Clarkot a buliba, az nem jön, hiába mondogatja Lex, hogy ha teheti, Clark ki nem hagyná a partit. Valamivel később Lex, a villámgyorsan kitakarított irodájában ücsörögve felbontja a rész eleji doki levelét, aztán újból elmegy Hamiltonhoz. Kiderült, hogy mégis egészséges, ám utánanézett Hamilton múltjának, hátha talál valami olyat, ami megmagyarázza az ajánlata visszautasítását. Természetesen talált, így zsarolással és egy zsíros csekkel ráveszi Hamiltont, hogy dolgozzon neki. Clark, habár a partiról lekésett, attól az ajándékát szeretné átadni Lanának. A lány belemegy, így Clark a pajtájuk mögé vezeti őt, beülnek a Kent család egyik kocsijába a sok közül, és rendeznek egy zártkörű autósmozit a Bolondos dallamokkal, meg Tapsi Hapsival.

Címkék: smallville
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása