Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

30 rock 1x14 – The C word

2008. szeptember 15. 12:30 - wayout

Minden a megszokott mederben folyik, Jack minigolfozik az irodájában, Tracy bejön és kijelenti, hogy az a kis vörös gyakornok kérte, hogy vegye elő, nem az ő hibája az egész. Jack ezen már meg sem lepődik, inkább elhívja Tracyt Connecticutba a hétvégére a Don Geiss féle jótékonysági golf versenyre. Mivel Tracy a felét sem érti annak, amit Jack mondott neki, ezért Jack röviden azt mondja neki, hogy gondoljon annyira, hogy bulizni megy Connecticutban, ahol még a nagy Don Geissszal is találkozhat. Tracy először összekeveri Tim Gunnnal a Project Runwayből, de Jack megmondja neki a tutit a nagyfőnökről. Don Geiss nem más mint a Vállalat főnöke, a góré, a nagykutya, a fickó, aki aláírja a fizetési csekkjét, és nem mellesleg Jack házi istene, akinek az általa saját kézzel festett portréja lóg Jack irodájának a falán.

Ekkor Liz viharzik és egy levegőre csak annyit, mond „Riadó lefújva, a lány kérte, hogy vegye elő!”. Liz agyában már valószínűleg beleégtek a hasonló mondatok, mióta együtt dolgozik Tracyvel. Lizt Tracyhez hasonlóan nem vágja a falhoz a 4 órás golf meccs Don Geissszal gondolata, de azért megpróbál úgy tenni, mintha tudná, hogy kiről van szó. Tipikus reggel van az írói szobában, még senki sem viszi túlzásban a kreatívkodást, punnyadtak, látszik, hogy nem ütött még be az első kávé. Liz ellenben elemében van, szurkálja is az alkalmazottait, főleg Lutzot, aki a 100 valamilyen népszerű tévéműsor paródiája hobókkal ötletétére próbálja rádumálni Lizt.

Liz meg beszólja neki, hogy mutathatna annyi lelkesedést a munkája iránt, mint amennyit az Ehetsz amennyi beléd fér büfék iránt szokott. A kicsi pageknek Pete tart eligazítást a hétvégével kapcsolatban. Pete párokba rendezi őket és Kenneth Gracet kapja. Kenneth azonnal odamegy Petehez és közli vele, hogy nem dolgozhatnak együtt Graceszel, mert közös múltjuk van. Kenneth ártatlanságát ismerve nem meglepő, hogy ez nem más mint egy puszi, amit még Grace adott neki korábban az arcára. Connecticutban alakul a hétvége, gyűlnek a limók, golfütők bemelegítve, egyedül Kenneth ideges Grace és az ő elbűvölő pávás fülbevalóinak jelenléte miatt.

Kiderül, hogy a golfozós rongyrázós hétvégét a Gyógyítsuk meg a Cukorbetegséget alibivel rendezték meg. Jack alig várja, hogy idolja megérkezzen, még Kennethet is beizzítja, hogy szóljon neki, ha megérkezik. Eközben New Yorkban a kis hangyák szorgosan dolgoznak tovább, Liz és Pete éppen a munka nehézségeiről beszélgetnek. Majd Lizt letámadja az őrült macskaidomár, hogy fogadjon örökbe egy kiscicát. Liz ekkor hirtelen meghallja, hogy Lutz őt egy világbajnok picsának („grade A cunt” eredetiben) nevezi és nagyon felháborodik. (Egy kis kitérő: mivel a sorozat egy országos csatornán megy, ahol nem lehet káromkodni, ezért a csúnya szavak kérdését úgy oldották meg, hogy egyfajta running gagként valami vicces rárímelő szót hallunk, jelen esetben, azt hogy runt (törpe), ami az egyik macsek neve)

A hétvége jól alakul Connecticutban, a nagyvállalati vezetők nagyon jól szórakoznak Tracy poénjain. Liz eközben annyira felháborodott azon a bizonyos C-betűs szavon, hogy rohan is Petehez, hogy rúgják ki Lutzot. Pete figyelmezteti, hogy nem rúghat ki valaki pusztán azért, mert káromkodott. Liz köti az ebet karóhoz és kijelenti, hogy ez nem akármilyen káromkodás, mivel nincsen férfi változata, így nem lehet, hogy visszavágni. Frank megemlíti, hogy Lutz tényleg fura amióta nagymamája meghalt, Liz megdöbben, hogy erről neki miért nem szóltak. Frank azt válaszolja neki, hogy azt hitték, hogy tudja és csak megint úgy viselkedik, mint egy gonosz picsa. Frank és Pete Liz firtatására bevallják, hogy bizony vannak alkalmak, amikor Liz egy jó nagy P betű (vagy C).

Ezek után flashbackeket látunk Lizről, amint zsigerből seggfej az alkalmazottaival, szarik a bébi fotókra, lebuzizza Toofert és Szilveszterkor is dolgoztatja az írókat. Lizt villámcsapásként éri a felismerés, hogy Lutz megjegyzése mégsem áll olyan távol a valóságtól. Don Geiss eközben megérkezik és Jack odarángatja Tracyt, hogy nyűgözze le az öreget. Megy a jópofizás egy ideig, míg Tracy be nem dobja a miért nem alkalmaz több feketét bombát. Na erre jól le is fagy Don Geiss arcáról a mosoly, mert a teremben valóban nincs egy fekete sem Tracyn és egy karót nyelt ügyvéden kívül. A Nagy Ember sértődötten távozik, Jack pedig csak fogja a fejét. Büntetésül Jack és Tracy kikerülnek Geiss négyeséből, Jack erre nagyon maga alá kerül.

Tracy azzal védekezik, hogy Jack tudhatta, hogy milyen, ami szívén az a száján. Jack szerint Tracynek most az lett volna a dolga, hogy szórakoztassa az embereket, nem pedig hogy megalázza őket. Tracy kijelenti, hogy nem hajlandó fekete udvari bolond lenni, sőt ha őt csak egy két lábon járó sztereotípiának hívták csak el, akkor még majd rá is tesz egy lapáttal, de abban nem lesz köszönet. Liznek sem tetszik a saját sztereotip szemét főnök szerepe, ezért megpróbál pálfordulást produkálni, sütit süt és senkit sem sérteget (az utóbbi egyelőre nem jön össze). A golfpályán Tracy mindent meg tesz, hogy leégesse Jacket, de az fapofával tűri a rohamot. Megtudjuk, hogy Kenneth a Kentucky Hegy Biblia Főiskolán tanult tévéelméletet, szóval a szakma a kisujjában van.

Az írói szobában Liz tovább próbálkozik, a munka közbeni telefonálást is engedélyezi és színes pattogós labdákat is bevet a hatás kedvéért. Eljön az a pillanat, amikor Jack megelégeli Tracy kis magánakcióját és félre hívja őt, a következő ütést pedig Kennethre bízza. Tracy Jack szemére veti, hogy Jack használta őt, amit Jack úgy interpretál, hogy egy olyan helyzetet teremtett, ami mindkettőjük számára előnyös lehetett volna, de ő elcseszte. Tracy kijelenti, hogy ő magasról tesz Don Geissra, mert ő egy filmsztár. Jack helyesbít, hogy csak volt, mivel már több mint 2 éve nem forgatott egyet sem, éppen a nagy szája miatt. Eközben Kenneth bénázik és a látens meleg fickó ráveti magát, aki a feleségével együtt velük golfozik.

Jack epésen megjegyzi, hogy ezek a kis igazságbombák szépen zsákutcába terelték a karrierjét. Most pedig egymás pályáját építgethetnék, ahelyett, hogy egy olyan fickóval golfoznak, aki arról híres, hogy a céges bankkártyát egy meleg sztriptízbárban használta. Este az NBC-ben Liz túlórázik, mert mindenki a nyakába varrta a munkáját és elhúzott, de ő nem bánja, mert így legalább nem utálják. Pete közli vele, hogy ez így nem helyes, szerinte vajon Jack Donaghy is azon izgul, hogy szeretik-e az alkalmazottai, egyszerűen ki kell állnia magáért. Majd kölcsönkér 60 dolcsit, hogy Frankkel és Lutzzal sztriptízbárba mehessen. Az esti partin Tracy aktív kármentésbe kezd, felmegy a pódiumra és előad egy könnyfakasztó sztorit a cukorbeteg lányáról. Don Geiss ahogy kell meg is hatódik és mindent megbocsát, elhívja Jacket és Tracyt Vineyard szigetre, hogy schmúzoljanak és visszanyomják Trayt a film bizniszbe. Don ráadásul elhívja Tracy szerencsétlen sorsú kislányát, amivel csak annyi a gond, hogy nem létezik. Persze ilyen problémákon nem szokott Jack Donaghy fennakadni, majd tartanak egy castingot másnap.

Az öltözőben tovább bonyolódik Kenneth és Grace pszeudo románca. Már majdnem egy szerelmes csókban forrnának össze, amikor Kenneth a szerelem helyett a hivatást választja és inkább rohan, hogy előkerítse Don Geiss feleségének a pulóverét. Liz hajnal táján a Designing Women adását nézve megvilágosodik. Reggel meglehetősen szottyos állapotban cicamosakszik a férfimosdóban, amikor összefut Jackkel. Liz kócos hajjal és hatalmas elhatározottsággal bemegy, hogy leordítsa az elkényelmesedett kollegákat. A mondanivalóját egy Designing Women egy epizódjának a segítségével akarja elmondani, csak nem tudja beizzítani a videót lejátszót. Liz közli mindenkivel, hogy mivel ő főnök, ezért mindig kell olyan dolgokat tennie vagy mondania, ami miatt nem lesz népszerű és kirúg bárkit is, aki picsának nevezi. Ezek után elpityeredik és Pete a kajában viszi be az irodába. Szép dolgok is ezek a sztereotípiák... :)

 

Címkék: 30 rock
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gn · http://www.google.co.hu 2008.09.15. 13:01:10

zseniális a jelenet a cukorbeteg kislányról, majd amikor Jack megtudja az igazságot, rezignáltan közli, hogy majd tartanak meghallgatást :)

az amerikaiak meg álszent picsák, kábeltvn, amit ugyancsak nézhet bárki, már mehet a fakkolás...

wayout 2008.09.15. 20:05:10

Az ártatlan gyermeki lelkeket védik a mocsoktól... :)
süti beállítások módosítása