Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Veronica Mars 2x04 – Green-Eyed Monster

2008. szeptember 14. 11:30 - foxglove (törölt)

Mars Nyomozóiroda. Egy talpig rózsaszínbe öltözött szőke nő tipeg be az ajtón, és azt kéri, hogy nyomozzák le neki a barátját. Bocs, „potenciális vőlegényét”, merthogy „véletlenül” egy eljegyzési gyűrűt talált a pasi táskájában. Veronica vázolja a lehetőségeket. 1. Alapcsomag: priusz és a kettős élet ellenőrzése. 2. Prémiumcsomag: a haverok és az exek teljes körű kivizsgálása. 3. Ezüstcsomag: minden az előzőkből, plusz 24 órás megfigyelés, hívás-és email követés. Julie az ezüstcsomagot választja. Eeexcellent!

Mars-apuka kevésbé lelkes, mert a választások miatt amúgy sincs ideje semmire. Arról meg szó sem lehet, hogy Veronica dolgozzon az ügyön. Veronica mély sóhajjal úgy tesz, mintha visszalépne, aha, hát persze. Pár óra múlva már Julie-val találkozik, hogy további részleteket tudjon meg a potenciális vőlegényről, Colinról. Julie bevallja neki, hogy valójában piszok gazdag, de Colin előtt ezt idáig eltitkolta, fő az óvatosság.

Veronica hozzálát Colin megfigyeléséhez, ami egyelőre úgy tűnik, hogy a világ legunalmasabb feladata lesz. Colin futóedzését figyelni nem túl nagy élmény, még szerencse, hogy pszichoJulie és az folyamatos telefonhívásai gondoskodnak arról, hogy ne aludjon el közben. PszichoJulie közben saját nyomozást is folytat, és felfedezte, hogy Colint az elmúlt napokban vagy 20szor kereste egy ismeretlen szám tulajdonosa, vajon ez jelent valamit? Veronica megígéri, hogy utánanéz, már ha Colin másnapi, izgalmasabbnál is izgalmasabbnak ígérkező teniszedzése után képes lesz erre.

Wallacéknál is dráma van, a chicagói férfi Neptune-ig követte Aliciát. Kocsikázik egy kört a ház körül, és ez elég is ahhoz, hogy Alicia másnap beállítson Mars-apukához, szia szívem, hoztam egy szendvicset, ja, és tudnál adni egy pisztolyt? Mars-apuka valamiért úgy gondolja, hogy talán nem kéne emberi célpontokkal kezdenie annak, akinek soha nem volt még fegyver a kezében; különösen, ha egy hétéves is van a házban – Wallace kisöccse. Végre, ez volt idáig az epizód első normális gondolata. Mars-apuka fegyver helyett saját magát ajánlja, mint ingyenes, 24órás őrző-védő szolgálatot. Azon sem kell aggódni, hogy a gyerekek mit fognak szólni, egy remek ötlete van erre: hajnalban kisurran, és majd úgy tesz, mintha akkor érkezett volna. Még friss fánkokat is visz magával. Alicia „nem lehetne inkább a fegyver?” arckifejezéssel hálásan megöleli.

Így Mars-apuka személyesen is találkozhat a chicagói pasassal, aki éppen betörni készül Wallacék házába. Szemtől szembe állnak, Mars-apuka kivillantja a fegyverét a kabátja alól, a la western. „Keith Mars. Egykori seriff, magánnyomozó. Író.” azonosítja be Mars-apukát a fickó. „Carl Morgan. 3 év Lompockban, testi sértés, kokainbirtoklás, árusítási szándék.” – Mars-apuka is felkészült, természetesen; aztán azt tanácsolja Carlnak, hogy sürgősen húzzon vissza Chicagóba. A fickó szerint viszont a jó öreg Aliciának van valamije, ami az övé, és addig bizony nem megy el Neptune-ból, amíg azt vissza nem kapja. Mars-apuka utánakiabál valami olyasmit, hogy izé, Alicia nem is öreg.

Veronica ezalatt a kórházban várakozik, Meg-et ugyanis kiengedték az intenzív osztályról, bár még mindig kómában van. Az elhatározás igazán értékelendő, épp csak három dolgot hagyott ki a számításaiból. Az egyik, hogy hogy Meg esetleg még öntudatlan állapotban sem akar vele találkozni, a másik, hogy Duncan is ott lesz, és a harmadik, hogy a Mannings szülők tombolnak, amikor meglátják őket. Úgyhogy ennyit erről. A jelekből ítélve Veronicának azért lesz némi elbeszélgetnivalója Duncan-nel, de először is teniszedzésre kell mennie.

Colin azonban kivételesen nem teniszezni megy, hanem egy fiatal nő lakására. Ez megmagyarázza a rejtélyes telefonhívásokat is. Veronica szomorú fejcsóválásokkal továbbítja a fényképeket pszichoJulie-nak, és telefonon is közli neki a rossz hírt. Kicsit elhamarkodottan, mert közelebbről megnézve azt kell látnia, hogy aktus helyett egy öreg rabbi Tórát magyaráz Colinnak, miközben a nő frissítőket hoz. Upsz. PszichoJulie közben megérkezett, macinaciban, hajcsavarokkal a hajában, és… szőkítővel a bajuszkáján és a szemöldökén… Szóval úgy, ahogy egy nő sem mutatkozna soha nyilvánosan… Pláne nem a potenciális vőlegénye előtt...Pláne nem akkor, amikor az éppen a riválissal van. Veronica pisszegése ellenére pszichoJulie tántoríthatatlanul törtet a ház felé, így a lány kénytelen rávetődni, hogy megállítsa. Julie értetlenkedik egy darabig, ha ő a zsidó, nem pedig Colin, akkor miért ő vesz héberórákat? Jaaaa…. Úgy látszik, Julie féltékenységi őrülete ragadós, mert Veronica az éjszaka kellős közepén alvás helyett azon morfondírozik, hogy vajon Duncan milyen sűrűn látogathatta meg Meg-et a kórházban, és legfőképpen: miért. Közben megcsörren a mobilja, és egy női hang szól bele: szerinted még mindig szereti?? Nem tudom, tűnődik Veronica. Vagyis, ki beszél? PszichoJulie az, természetesen, aki éppen amiatt aggódik, hogy ki lehet az a nő, akinek Colin a fényképét őrzi. Veronica mély sóhajjal közli, hogy ezennel átléptek az „arany” csomag tarifáiba.

Neptune High. Weevil és a kis bandája Veronica ugratásával szeretnék szórakoztatni magukat. Weevil addig-addig illegeti magát Veronica előtt, amíg a lánynak be nem ugrik, hol is látta azt a fülbevalót, amit Lamb seriff Curly Morgan holtteste mellett talált. Weevil fülében, a buszbaleset előtt. Weevil kénytelen elmesélni (különben Veronica esetleg fel találná hívni a seriffet), hogy néhány nappal Curly halála előtt egy névtelen hívást kapott. A telefonáló szerint Curlyt a Fitzpatrick család bérelte fel, akik Neptune legnagyobb alvilági gazfickói (még a kocsmájukat is Styxnek hívják), bosszúból, amiért Cervando (az egyik áldozat) megvágta őket pár ezer dollárral.

Ezután a következik az „arany” csomag speciális szolgáltatása: Colin megszervezett elcsábítási kísérlete. Veronica lesz a Pajkos Diáklány. Már csak Wallace-t kell megfűzni, hogy jöjjön vele segíteni. Jackie eléggé nehezményezi, hogy a fiú szex helyett Veronicát választja, és az arckifejezéséből ítélve Veronica újabb ellenséget szerzett magának. Persze Veronicát sem kell félteni, véletlenül elejti Wallace előtt, hogy látta Jackiet nemrég egy másik pasival a kávézóban. Persze, mindezt csak és kizárólag a barátságuk érdekében mondja el. De vissza az elcsábításhoz. Colin ajtót nyit Veronicának, illetve a Pajkos Diáklánynak, aki pont az ő háza előtt kapott defektet. Veronica elkezd hablatyolni valamit kemény, merev, és csúszós dolgokról, amiket ő szívesen segítene felállítani, természetesen az autóra vonatkozóan. Wallace szétröhögi magát kamerázás közben. Colin sziklaszilárd, legalábbis ami az erkölcseit illeti, úgyhogy jöhet a következő fokozat. Veronica bekéretőzik a lakásba, hogy használhassa a pasi számítógépét a „házi dogája leadásához”. Beveti a nagyágyút: szex hármasban, az egyik barátnőjével? Colint ez sem érdekli. Kíváncsi lennék, a valóságban hány pasi tenne ugyanígy. Miközben Veronica Colin fájljait másolja a számítógépről, feltűnik neki, hogy a luxuslakás, amit Colin egy barátjától kapott kölcsön, tele van Nicholas Cage filmjeinek plakátjaival. „A barátja nagy Nicholas Cage rajongó?” – kérdezi Veronica. „A barátom Nic Cage”- feleli Colin. Óo. Wallace kopogtat be, figyelemelterelés céljából. Az éhező és…éhes gyerekeknek gyűjt. Colin felajánlja, hogy vesz egy doboz édességet. Wallace előhúz a táskájából egy szelet felbontott csokit. Hehehe. Szerencsére Veronica is végzett, éppen időben.

Veronica Duncannel való hancúrt tervez éjszakára, de amint szóba hozza Meget, a fiú hangulatának annyi. Hancúr helyett fagyos hangulatú vacsora és alvás, Veronica szexepilje végképp romokban lehet. Ráadásul éjszaka Duncannek váratlan látogatója akad, Meg húga személyében, bár még mindig jobb, mintha Mars-apuka toppanna be. Lizzie azért jött, hogy Duncan segítségét kérje. A szülei Meg összes holmiját át akarják kutatni, és sürgősen el kellene tűntetni Meg laptopjáról a személyes leveleit. Ehhez viszont fel kellene törni a gépet. És mivel Duncan egy szoftverzseni fia, benne van minden reménye. Duncan zavartan azt feleli, hogy ő tud, ööö… CD-t írni. Veronica, ha már úgy is mindent hallott, felajánlja, hogy esetleg szólhatna valakinek, akinek nem okoz problémát a hackelés. Természetesen Mac ez a bizonyos szakértő. A levelek átvándorolnak egy pendrivera, a pendrive-ról pedig Veronica laptopjára. Veronica egy darabig szemezget velük, de pszichoJulie kellő motivációt jelent, hogy ellenálljon a kísértésnek. Egyelőre.

Veronica a Mars Nyomozóirodába hívja Juliet, hogy megossza vele a híreket. Jó hír: Colin ellenállt az alapos csábítási kísérletnek, ami azt bizonyítja, hogy 100 %-ig meleg hűséges, és a barátai/volt barátnői is mind az egekig dicsérték. Rossz hír: a ház nem az övé, hanem Nicholas Cagé, ami megmagyarázza, hogy mit keres az idegen nő –Lisa Marie Presley:) – fényképe a bárpulton. Még rosszabb hír: Colin kutatott Julie után az interneten, és nagyon is tisztában vele, hogy mennyire gazdag. Julie teljesen kiakad azon, hogy Colin kutatott utána, és mindezt sajnos visítozó, affektáló fejhangon teszi. Mars-apuka érkezik haza, és amúgy sincs jókedvében, mert Lamb seriff információi szerint Carl Morgan valójában Nathan Woods, többszörösen kitűntetett nyomozó a chicagói rendőrségnél. Veronicának esélye sincs, hogy most kimentse magát, viszont valami nem hagyja nyugodni Julie ügyével kapcsolatban. Colin azután kezdett el kutatni Julie családja után, miután megvette a gyűrűt. Valószínűleg csak a szülei nevét akarta kikeresni, hogy engedélyt kérjen tőlük a lánykéréshez. Hát, ennek már semmi jelentősége, mert Julie azóta szakított Colinnal, ha lehet szakításnak nevezni azt, hogy egy hangposta-üzenetben közölte vele, hogy vége. A megcsalással valahogy még kiegyezett volna, de azt hazudni, hogy gazdag – megbocsáthatatlan. Veronica igazán nagy szívességet tett Colinnak, hogy megszabadította pszichoJulietól, még akkor is, ha utólag kiderül, hogy a fickó mégsem hazudott – tényleg kőgazdag, a családja egy neves skót whiskey forgalmazója.

Egyvalami maradt még hátra: a titokzatos telefonszám, amiről Weevil-t felhívták. Miközben a kereső adatbázist futtatja, Veronica azon tűnődik, hogy bárhonnan jöhetett a hívás: üzleti vonalról, utcai telefonról, vagy – Aaron Echolls házából. Veronica, jó szokásához híven kap az alkalmon, hogy Logant ismét meggyanúsíthassa. Logan már meg sem lepődik: „Teljes a napom. Veronica Mars gonosztettel vádol.” Egyébként pedig, a kérdéses napon éppen a „Rövid az élet” partiját tartotta, a buszbaleset áldozatainak emlékére, amin mellesleg Weevil és a motorosok is a tiszteletüket tették.

Nathan Woods újra Wallacék háza előtt ólálkodik. Egyenesen Wallachoz megy, és egy régi fényképet mutat neki, amin ő és Alicia látható. Wallace vállat von, és megkérdezi, hogy talán ismernie kellene valahonnan Nathant. Nathan jelentőségteljesen bólint, és azt feleli, hogy igen, merthogy ő az apja.

Címkék: veronica mars
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása