Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A férfi fán terem 2x07 - Sea Change

2008. szeptember 13. 16:00 - leeann

A nagy elmoi viharok után kezd helyreállni a rend a kisvárosban. Marin vidáman a kocsmába tart, ahol megtudja, hogy ma jön ki Patrick a kórházból, de nem tudni, hogy igazából hogy van. Marin elmeséli Sarának, hogy Jack házára ő vigyáz, persze az érzelmes búcsújuk is szóba kerül. Jerome szerint a virágöntözés arra jogosítja Marint, hogy hivatalosan szaglászhat Jacknél. Marin szerint felesleges szaglászni, hisz Jack visszafordítatta a gépet miatta, ez egyértelmű jele annak, hogy együtt vannak. Jerome szerint nem eszik olyan forrón ezt a kását, kilenc hónap sok idő, addig még bármi történhet. Marin viszont abban biztos, hogy kilenc hónap ide vagy kilenc hónap oda, Jack nem csajozik, hisz egy kutatóhajón van, nem a Copacabanán.

Aki azt hitte, hogy egy kutatóhajón dolgozni csupa móka és kacagás, az erősen téved. Jerome viszont másban ugyan, de nem tévedett, ugyanis tényleg van nő a hajón. Jack és kolléganője együtt lesik a bálnákat a Bering-tengeren, hát van ennél szebb? Vissza Elmoba, a hotelban Patrick hazatérését ünnepli a város, és az életéről vetítenek diákat. Celia narrálja a képeket, de Patricknek teljesen idegen a saját élete. Mary Alice és Jerome továbbra is incselkedik egymással, amit Mai a sasszemeivel azonnal észrevesz és támogat, ahogy csak lehet. Közben Annie inkább kint ücsörög egyedül, mert nem igazán tud szembenézni ezzel a helyzettel, egyszerűen nem érti, hogy 26 év hogy válhat semmivé.

Marin is megérkezik a bulira, és egy kicsit istápolgatja a szomorú Anniet, majd becsalja a házba a többiek közé. Patricket viszont egyre jobban idegesíti az emléktúra, mert egyszerűen nem emlékszik semmire, és úgy érzi, hogy dögunalmas életet élt idáig. Persze mikor ezt felállva közli is az emberekkel, többeket megbánt vele, de nem érdekes, hisz nem ismeri őket. Másnap Marin vidáman átszalad Jackhez, beviszi a postáját, megöntözi a virágokat, és azért csak az eszébe jutnak Jerome szavai a legális kutakodásról, amikor egy nő névjegye esik ki Jack egyik ingéből. Később Marin a kocsmában fel is teszi a nagy kérdést: mi van, ha valaki olyan dolgot talál, amit nem kellett volna?

Theresa szerint rá kell kérdezni, Ben szerint viszont szó nélkül kéne hagyni a dolgot. Majd jön a következő kérdés: ki ismer Donna nevű nőt Jack közeléből? A kérdésre mindenki egyértelműen vízszintes irányba forgatja a fejét jobbra és balra nemet jelezve, bár egy-két általuk ismert Donnáról azért szót ejtenek, de Jack közeléből nem ismernek ilyen nevű nőt. Jack éppen vacsorázik, reggelizik, vagy ebédel a hajón Juliával, aki azért incselkedik vele egy kicsit, hisz messze vannak mindentől, fiatalok, helyesek, teljesen érthető. Elmoban viszont újra vihar van, de most csak a Chieftaint érinti, hisz Theresánál csapta ki a biztosítékot Ben viselkedése. Megbeszélték, hogy együtt vacsoráznak, de Ben ismét a csapattal van elfoglalva.

Theresa úgy dönt, hogy ebből elég és beül az autójába, hogy csikorgó kerekekkel elhajtson, csakhogy van egy kis gond. Az autó csak nagy nehezen indul el, majd inkább poroszkál, mint megy az úton, így a színpadias elvonulás elmarad, de attól még Theresa pokoli pipa. A rádióban most a Marin és Annie összeállítású csapat dolgozik, hisz Patrick ki tudja hol keresi éppen az emlékeit. Szóval ma a lányok rádióznak, és a mai kérdés az, hogy mennyi idő lehet meghatározó egy ember életében? Honnan tudhatjuk, hogy hagytunk-e nyomot a világban? Mivel Mary Alice sok-sok éve férjes asszony, nem igazán tudja, hogy mit csináljon a flört után Jerome-mal.

Mai úgy dönt, hogy kezelésbe veszi őt, és különböző praktikákra oktatja, ami - valljuk be -néha megdöbbentő az import asszonytól. Jerome sincs a topon, hisz ő sem „csajozott” már jó pár évtizede. Jeromenak Buzz siet a segítségére tanácsokkal. Este Marin azért csak átmegy Jackhez kutakodni, persze nem megy neki annyira jól, mint egy besurranó tolvajnak. Donna éppen akkor hagy üzenetet Jacknél, amikor szőke kutakodik, és az üzenetben a „ne felejts el” és a „hiányzol” kifejezések is helyet kaptak, így még izgalmasabbá válik a helyzet. Természetesen másnap Marinnek ezt ki kell beszélnie magából, és ki a legalkalmasabb alany erre, ha nem a legjobb barátnő, Jane?

Miközben Marin a nő kilétét találgatja, Jane legalább háromszor majdnem kitöri a bokáját, hisz az erdőben sétálgatnak, Jane pedig magas sarkú csizmában van, mondhatnánk, hogy tipikus New York-i. Celia pokolian csalódott, hogy Patrick nem akar, vagy nem tud emlékezni semmire, ezért terv kell. Annie megérkezése ad is egy tippet. Celia és Dick elmondja Annienek, hogy a szexszel kéne Patricket emlékeztetni, hátha így beugrik neki valami, Annie nemet mond. Azért ideje körülnézni a Bering-tengeren is, hátha valami izgis történt a bálnákkal. Juliáról kiderül, hogy férjnél van, egy Gary nevűről az, hogy kutyája van, Jackről pedig az, hogy egy Marinnel diskurált telefonon.

Juliát, mint nőt azonnal az érdekli, hogy Marin feleség, barátnő, esetleg kaland, vagy ki a bánat? Jack elmondja, hogy éppen a randi résznél tart Marinnel, így még nem igazán akadt neki titulus. Ha már Marin, akkor most éppen erdő, ahol még mindig valami szarvasnyomokat keresnek a csajok. Marint még mindig Donna kiléte idegesíti, Janenek pedig akad egy híre: Sammel már házasok. Marin nem kap szikrát. Jane elmondja neki, hogy a másik párral történtek miatt csendben házasodtak össze, még gyűrűket se vettek. Nagy az öröm az erdőben a lányok között a hír miatt, de szarvasnyomra nem bukkantak. Este Mary Alice és Jerome randizik, és mindketten a Mai-Buzz páros praktikáit alkalmazzák, amiből katasztrófa lett.

Az este Marinnek is furán zajlik, hisz felhívja őt Jack a hajóról, de annyira rossz a vonal, hogy nem igazán értik egymást, így a Donna téma még mindig nem tisztázott. Annie is készül valamire, méghozzá Patrick észhez térítésére. A szobájukban lévő emléktárgyak se használnak semmit az eltévelyedett agynak, de a szex talán mégis segít alapon az ágynak dőlnek a fiatalok. Másnap reggel Patrick úgy távozik a szobából, mint aki jól végezte dolgát, és úgy bánik Annievel, mintha csak egy jól végződött randi alanya lenne. A Theresa, Marin, Sara felállású galerinek is van mit kibeszélnie a Chieftainben némi alkohol társaságában. Időközben Ben kicsalja Theresát a kocsma parkolójába, mert hozott neki valamit.

Egy békülési ajándékot, de nem ám akármilyet, egy helyes kis piros Jeep Patriot Limited 4x4 nevezetű csodajárgányt, amire még az egyszerű autókhoz nem értő földi halandó is csak annyit tud mondani, hogy „én is kérek egyet azonnal”. Ugyan a Jeep Grand Cherokee-nak szebb formája van, de amit Theresa kapott, arra sem mondanám, hogy nem kell, sőt vidáman vezetném, mint ahogy azt a kocsmárosné is teszi hamarosan. Celia éppen letartóztat egy ittas állampolgárt, amikor Annie megtámadja azzal, hogy a terv nem jött be, ugyanis Patrick pokoli jó lett az ágyban, de az nem Patrick, hanem valami lepedő akrobata sérült aggyal.

Mary Alice és Jerome kibékülnek, mikor sikerül végre önmagukat adni, sőt, abban is megállapodnak, hogy levelezni fognak ezután, hisz Mary Alice hamarosan hazautazik New Yorkba. Az elmoi viharok tényleg elmúltak, de a Bering-tengeren még csak most kezdődik igazán, ugyanis a kutatóhajó éppen belekerült egybe, és a rádiójuk is süket. Közben Ben elviszi Theresát a hokicsarnokba, hogy a saját szemével lássa, miért is van oda a férje. Ha már van autó, akkor a feleség kiengesztelése úgy az igazi, ha még meg is hatjuk egy kicsit. Ben a Zamboni-ra (jégsimító gép) Theresa nevét íratta, amit a feleség alaposan meg is könnyez. Ben a figyelmes férjek mintapéldánya, de bocsánatkérésben tuti, hogy a legjobbak között van.

Marin úgy dönt, hogy nem agyal tovább, hanem utánajár ennek a Donna ügynek, és tárcsázni kezdi a névjegyen lévő számot. Kedves hangú Donna a telefonban is kedvesnek tűnik, és pár mondat után kiderül, hogy Donna Jack anyukája. Este lett, Annie nincs jól és szakít Patrickkel. Jane és Marin egy üveg bor mellett megbeszéli a Donna dolog végkimenetelét. Patrick pedig a vetítőgépen nézi a diákat, hogy újra tanulja az életét. Miközben a vége monológot halljuk Marintől, Jack és a kutató csapat nagy bajban van, ugyanis hatalmas viharba kerültek, és a hajó kezdi megadni magát az elemi csapásnak. Ennek bizony nem lesz jó vége.

komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Desperatefan14 2008.09.13. 18:48:22

Ez nem a 2.évad 7. része?

leeann 2008.09.13. 21:25:05

Húha dehogy nem!
Nem tudom hogy lett belőle 5, ez a 7. rész. Nem tudom hogy lett ott 5.
Bocsi mindenkitől, valahogy elírtam bár azt nem tudom hogyan csináltam.
süti beállítások módosítása