Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

CSI: LV 1x21 – Justice is Served

2008. szeptember 11. 09:30 - nyolc_mini_vese

Churchill óta tudjuk, hogy sportolni hülyeség, de mai áldozatunk nem fogadta meg a jó tanácsot és boldogan futkorászik. A testedzést azonban valamilyen gyanús zaj szakítja meg és a kocogót elkapja valami hörgős lény. Warrick, Nick és Grissom érkezik helyszínelni, Warrick meg is állapítja, hogy estefelé hülyeség egyedül szaladgálni, mert akkor jönnek elő a vadak, errefelé meg aztán még veszélyes pumákis vannak. Grissom szerint nemcsak veszélyesek, de okosak is, mert például az, amelyik megtámadta a futós faszit tudja, hogy kell használni a szikét. Főcím.

Grissom éppen az irodájába tart, amikor Cathrine kilép onnan és közli Grissommal, hogy márpedig övé a vurstlis eset, ahol egy kislány meghalt. Grissom kicsit meglepődik, hogy mennyire önálló lett Cathrine, de végül azt mondja, hogy jó, akkor vigye magával Sara-t. De kiderül, hogy ezt már régen leboltolta vele Cathrine. A csalódott Grissom elmegy a sportos fickó boncolására, ahol Robbins doki közli vele, hogy nem is puma támadta meg, hanem valami kutya a szerveit meg eltávolították, de feltételezhetően nem a támadó állat, hanem egy ember, aki ráadásul ért is a dologhoz.

Sara és Cathrine megérkezik a helyszínre, ahol Cathrine el is problémázik a halottkémmel azon, hogy kerítsenek a halott gyermeknek egy új zsákot, nehogy már használtba tegyék (természetesen "csak" annyira használt, hogy előtte azért kitisztítják, de érdemes tudni, hogy nem jár saját hullazsák). Sara, aki valami furcsa dolgot rakott ezúttal a hajába, vállalja, hogy kikérdezi a gyermek anyukáját, amíg Cathrine a helyszínt vizsgálja. A gyerek anyukája szomorúan elmeséli, hogy boldogan utaztak a szerelemvasúton, amikor a kislány kiesett oldalt, bele a vízbe, ami a sín körül volt és ő bizony nem találta meg, csak amikor már késő volt.

Warrick és Nick abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy visszamehettek a bűntény helyszínére kutyaszart gyűjteni, ráadásul még csepereg az eső is, úgyhogy különösen undorító a dolog. Viszont kiderül, hogy tartottak nekik előadást a témában, úgyhogy Nick például nagyon ért a szarhoz. Warrick talál valamit, ami piszkos jégre emlékezteti, és biztos, ami biztos elpakolja egy dobozba.

Cathrine kikérdezi a vonat üzemeltetőjét, aki tagadja a hiányosságokat, de azt azért bevallja, hogy nem ellenőrzi mindig, hogy elég szorosan be vannak-e kötve a biztonsági övek, hiszen ez egy szerelemvonat és a felnőttek néha szeretnek egymáshoz bújni menetközben. Cathrine szerint ez esetben még, jó, hogy akkor egy hat éves kicsúszik. Bemegy vizsgálódni meg fényképezni, felfedezi, hogy sín egy része meg van törve, valamit a sekély vízből előhalászik egy kalapácsot. Cathrine visszamegy az üzemeltetőhöz és rákérdez, hogy csak nem azért volt bent a kalapács, mert el akarták tűntetni a baleset bizonyítékát? Az üzemeltető továbbra is tagad, de Cathrine azt mondja, hogy tessék vizeletmintát adni, mert Nevadában kötelező a drogteszt, ha baleset történt. Ezzel jól megvezeti a faszit, mert nem is, de az odaérkező Saranak elmondja, hogy szerinte tuti beszedett valamit a csávó, úgyhogy ez amolyan jótékony hazugság volt.

Greg meglátogatja Grissomot, aki éppen a kutyaharapás öntvényét nézegeti. Greg elmondja, hogy rájött, hogy biztos egy nagy kutya volt, aki elintézte a csávót, mert hagyott rajta egy csomó mancs nyomot, de az meg nem úgy működik, mint az ujjlenyomat, szóval nem túl hasznos az információja. Grissom megosztja vele, hogy a kutya, a fognyomok alapján, egy dán dog-masztiff keverék, amiből csak negyvenet regisztráltak Las Vegasban és ráadásul ennek az egyik foga a negyvenkettőből, hiányzik, úgyhogy nem lesz nehéz megtalálni. Greg porig van alázva. Közben Nick és Warrick a kutyaszarokat nézegeti mikroszkóp alatt, Warrick szerint most már foglalkozhatnának valami felemelőbb esettel is, például kaszinós rablásokkal, mint ezzel a szarral, de nem veszi közben észre, hogy Grissom bejött. Úgyhogy kapnak is egy kis fejmosást arról, hogy a bizonyíték az bizonyíték, tök mindegy, hogy szarból van-e vagy aranyból, ha az ügy szempontjából fontos. Megérkezik O'Riley, aki elmondja, hogy meg van a kutya, aki ellen már volt korábban is panasz, mert megharapta a gázóra leolvasó combját és heréjét…úgyhogy ideje meglátogatni.

A kutya tulajdonosa egy nagyon szeplős asszony, a tehén méretű kutyája meg azonnal Grissom nyakába ugrik, de csak egy kis nyalakodás végett. A szeplős asszony elmondja, hogy a régi kutyája volt az a vadállat, aki megmarta a gázóra leolvasót, de őtet már elaltatták, ez az új kutyája, Simba, aki csak a szomszédok szemeteseire jelent veszélyt. Grissomék azért letartóztatják az ebet, mert hiányzik az egyik foga. Az asszonyról kiderül, hogy doktor, táplálkozás tudománnyal foglalkozik, profi sportolókat etet.

Cathrine megkérdezi Greget, hogy mire jutott a vizeletmintával, mire Greg azt mondja, hogy drog ugyan nem volt benne, de úgy tűnik, hogy az adományozó fogamzásgátlót szed. Jó megviccelte őket az ellenszenves üzemeltető. Ekkor érkezik Sara és elmondja, hogy a vurstlisoknak bizony több államban is problémájuk volt a törvénnyel, a dolgozók többségének priusza van, az ellenszenves főnök, meg a hab a tortán, mert őt meg egyenesen erőszak miatt varrták be, úgyhogy itt az ideje, hogy behozzák. A faszi elmondja, hogy azért szedték elő annak idején erőszak miatt, mert, hogy egy tizenhat éves lánnyal hetyegett, de hát ő ezt nem tudta. A mostani esethez viszont semmi köze sincsen, mert csak császkált a környéken, amikor meghallotta a nő sikítását, azonnal lekapcsolták a gépkezelővel a vonatot, bementek, de már csak a víztetején lebegő kislányt látták. Cathrine azért megfenyegeti, hogy ha bármi köze volt hozzá, akkor majd jól elkapják. Sara megkérdezi a folyóson Cathrine-t, hogy ugye nem azért vad ennyire a faszival, mert hogy ő is anya, de Cathrine ragaszkodik a csőlátásához. Sara szomorúan konstatálja, hogy akkor lőttek a közös ebédelésüknek.

Grissom nézegeti a kutya fogairól és a harapásról készített öntvényeket és csodálatosan összepasszolnak. Nick pedig elmeséli neki, hogy találtak a helyszínen dán dog szart, amiben hátszín meg rizs volt, úgyhogy itt az ideje megkérdezni a gazdit, hogy mivel eteti az ebet. Közben Warrick is megérkezik, aki elmondja, hogy a jégdarabka szárazjég volt, amit például a szervek szállításánál szoktak használni.

Nick és Warrick vizsgálódnak az ellenszenves szeplős nő házában, Nick megint szart gyűjt és úgy tűnik kezd egy kicsit elege lenni belőle. Grissom a konyhában beszélget a nővel, aki egyre ellenszenvesebben viselkedik és megkínálja Grissomot a céklából és banánból (meg ki tudja, hogy még miből) készített kotyvalékával, de Grissom inkább nem kér. Warrick jön be és megmutatja, hogy talált egy százötven éves, de jó állapotban levő szike készletet, amit a hölgy nem az irodájában tart, hanem az ajtó mellett. Warrick is megjegyzi, hogy halál idegesítő ez a nő, de hát ezért sajnos nem lehet letartóztatni senkit.

Cathrine és Sara Robbins dokival nézegetik a halott kislányt. A jó patológus elmondja, hogy a kislány megfulladt, pedig a víz nem volt mély, nyugodtan felállhatott volna benne és nem is ütötték fejbe vagy ilyesmi, ami mondjuk megmagyarázná, hogy miért fulladt meg. Annyi sérülése van, hogy a kezét kitekerték és eltört, közvetlenül a halála előtt. Cathrine szerint a faszi kirángathatta a kocsiból a lányt, de mivel az összes vészkijárat zárva volt, nem tudta kivinni, ezért vízbe fojtotta. Sara elmegy Brassért, Cathrine pedig találkozik a folyóson a kislány anyukájával, aki szeretné tudni, hogy mikor adják ki neki a gyereket. Cathrine gyorsan kikérdezi, hogy látott-e valaki mást is, amikor a kislány kiesett a kocsiból, de az anyuka elég homályos válaszokat ad.

Grissom egy régi ismerőshöz megy látogatóba, Randy Gesekhez, a temetkezési vállalatos fickóhoz, akit korábban csúnyán lefüleltek, mert hogy újrafelhasználta a koporsóit. Grissom most csak tanácsot szeretne kérni tőle a szervrablások ügyében, és úgy tűnik, hogy Gesek úr igen tájékozott és elmeséli, hogy milyen szép pénzt lehet keresni a szervekkel.

Nick bemegy Warrickhoz a laborba, hogy elmondja, a helyszínen talált kutyaszar és a nő házában talált kutyaszar ugyanattól a kutyától származik, annyi a különbség köztük, hogy a háznál talált adagban van egy kevés emberi szövet is. Warrick a szikéket vizsgálja és ki is mutatja róluk a vért. Cathrine pedig elmegy a vurstlis faszihoz, hogy közölje vele, hogy állhat tovább, mert még nem fejeződött be az ügy. A faszi keménykedni próbál, de ekkor megjelenik Brass és jó letartóztatja.

Grissom elmondja Nicknek és Warricknak, hogy hiába találtak vért a szikén, az sajnos ugyanolyan öreg, mint maga a szike készlet. Közben látogatója érkezik, az idegesítő nő, aki sérelmezi, hogy a rendőrök mindent elvittek a konyhájából és az irodájából. Grissom elmondja neki, hogy tudja, hogy három államban is jelentették már fel vérengző kutyái miatt és milyen érdekes, mind a három állam dimbes-dombos volt. A nő szerint az még biztos nem bűn, hogyha valaki szereti a hegyeket és Grissom szerint is csak akkor, hogyha halott futók bukkannak fel a környéken. Rá is kérdez a nőnél, hogy ugye jó biznisz a szervkereskedés, mire a nő közli vele, hogy ennél azért többet nézett ki belőle, majd jól lelép. Grissom elmegy Warrickhoz és Nickhez, akik éppen a nő konyhai felszerelését fröcskölik luminollal, hogy kimutassák róla a vért. Villany lekapcs, és bizony a turmix meg egy pohár világít. Kezd összeállni a kép: a csaj nem eladta a szerveket, hanem valószínűleg megitta őket. Grissomon látszik, hogy örül neki, hogy nem fogadta el a nőtől, amikor megkínálta a turmixából.

Cathrine és Sara empirikus kutatást végeznek a vidámparkban, arról, hogy hogyan szedhették ki a kislányt a kocsiból, de a kísérlet során hiába próbálja kirángatni egy rendőrkolléga a kislányt játszó próbababát, nem megy neki. A lányok rájönnek, hogy akkor csak az anyuka lehetett a tettes.

Grissom és O'Riley kihallgatják az idegesítő asszonyt. Grissom megkéri, hogy ugyan mesélje már el, hogy miért volt véres a turmixgépe. A hölgy először handabandázik mindefélét az élet körforgásáról meg egyebekről, O'Riley csúnyán néz, aztán rátér a lényegre, hogy ő bizony porfíriás, ami egy nagyon csúf betegség, ő mindennel megpróbálkozott, hogy jobb legyen neki, de úgy tűnik, hogy csak az segít, ha vért fogyaszt, ha pedig börtönbe kerül, akkor darabokra fog esni. Grissom tudja ezt, de nem nagyon sajnálja. O'Riley még annyira sem, úgyhogy gyorsan kivezeti a vérszívó asszonyt. Zárszóként azért még elmeséli a hölgy, hogy megszárította és ledarálta a szerveket, ha Grissomot érdekli még van egy adag shake a hűtőjében. O'Riley azért megkérdezi Grissomot, hogy ugye szerinte is elmebeteg a néni.

Cathrine és Sara meglátogatják az anyukát, megnézik a baleset megtörténtekor viselt ruháit és mivel a cipője nem vizes, az órája viszont beázott, ezért közlik vele, hogy nagyon jól tudják, hogy ő fojtotta vízbe a gyereket. Cathrine már érti is, hogy miért, anyunak új boyfriendje van, ilyenkor csak kolonc egy régről megmaradt gyerek. Anyut letartóztatják, Sara próbál kedves lenni Cathrine-nel, mert látja, hogy ki készült, de Cathrine inkább lelép. Záróképeinkből kiderül, hogy a 2 résszel korábban megismert ellenszenves főépítészhez ment szobára. Smárpartival végződik az epizód. VÉGE.

Címkék: csi lv
3 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kocsis.L 2008.09.12. 14:45:47

A krimisorozatok rajongóinak: www.canyoucatchme.eu
Egy haverom küldte, nekem kellett a nyomok alapján rájönni ki ő. Nagyon kis jópofa.

nyolc_mini_vese 2008.09.12. 22:33:09

Hát nem tudom... van ebben valami játék?
Mindenesetre gondolkodni nem kellett hozzá :-/

nyolc_mini_vese 2008.09.12. 22:39:16

És az idézetek:

WARRICK: Mountain lions are brutal.
GRISSOM: And smart. This one evidently knows how to use a scalpel.
----
NICK: Most people don't admit when they're wrong.
GRISSOM: I'm wrong all the time. That's how I eventually get to right.
----
GREG: Isn't that in the constitution somewhere? A man's inalienable right to pee in private?
----
WARRICK: She gives me the willies.
GRISSOM: We can't arrest her for that.
süti beállítások módosítása