Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Kemény Zsaruk 2x02 - Szorul a hurok

2008. szeptember 10. 09:00 - Dr. Stein (törölt)

Szokványos gettóhétköznap estéje, valaki kígyót tetováltat magára, ütemesen ring egy kocsi hátsó ülése, szól a gangsta rap. Mackey tapos bele az idillbe kommandója élén. Kiderül, az áttetoválás nem az idei párizsi divat hozadéka, Armadillo egyesíti a bandákat és ezt külsőségekben is bizonyítják. Új név, új stílus, ez a Torrucos, nem az R-GO. Előkerül a kommandó védjegye, a patkányt harapó kígyós kártyalap is, mint egy randira hívó szép üzenet Armadillo részére.

A postás kétszer fordult, mert reggelre Tio, a képregény- és drogárus (résztulajdonos Mackey) házát felgyújtották. Ha bennégett a közös cucc, nemcsak a befektetett tőke veszik, de Tio-n keresztül eljuthatnak a kommandóhoz is. A helyszínen ólálkodik Aceveda és a nyomozást vezető Claudette is, aki Armadillo válaszát mutatja. Egy fejbeszúrt disznó hever a ház előtt, rajta a késsel rögzített kártyalap, vissza a feladónak. Claudette előhozakodik Tio szerepével és ragaszkodik az ügyhöz, miközben Mackey átvenné a nyomozást. Ez a nő kezd egyre ellenszenvesebbé válni. 

Armadillo nem egy bujkálós alkat, otthon üldögél testőreivel (alibi-biztosító „barátokkal”), amolyan „teszek rátok” arckifejezéssel. Az sem zökkenti ki, mikor Mackey hazaküldené Mexikóba a „következő szamárral”. Akkor beviszlek, majd útközben kitalálom, miért - reagál a nyomozó. A ház előtt sorakoznak a Martinezek, egyiküket körözik, s már megvan a letartóztatás oka: bűnöző rejtegetése.

Odabenn a civil vizsgáló - Miss. Kellis - érdeklődik a nyomozásról és a kommandóval tartana. Aceveda elcsalja onnan, mielőtt Claudette  lebuktatná előtte Mackey titkos szövetségesét. Vic ugyanis állította, hogy nem ismeri Tio-t, Claudette tromfol, a nyilvántartás szerint Te vagy az informátora… Dutch nyakába varrják a nőt, vigye már ki egy városi tisztviselő elleni gyilkossági kísérlet helyszínére. Aztán rövid összehajlás Mackey-vel, „Van közöd a dílerhez?” Hát persze, szedd le rólam Claudette-t. Van még némi feszültség a kommandón belül, emlékszünk, közös pénzalapjukat Shane „befektette”, úgy kellett Mexikóból emberrablással megkeresni a pénzt. Most is csak Ronnie tarthat vele Tio rejtekhelyére.

 

Rossz hírek. Álneves könyvelése és a pénz egy széfben van, a leégett házban. Vissza kell szerezni, mert bukta. „Kell néhány embered, akik tudnak öngyújtóval bánni” - hangzik baromira vészjóslóan Mackey szájából. Már megvan a célpont, amit fel kell égetniük, ha jelet kapnak. A lelőtt tisztviselő helyszínelése során derül ki, ő egy parkolási ellenőr volt. Háromszor lőtték hátba, súlyosan megsérült. A Centrum Kft-nél olvassa ezt valaki? Mackey arra lábatlankodik, mikor Claudette rábukkan a széfre. Ajánlja saját lakatosát, majd a magánnyomozóval találkozik. Szökésben lévő családját megtalálták, de épp csomagolnak, hadd kövesse őket a hálózat embere. Danny és Julien hívásra érkezik a külvárosba, ahol állítólagos terroristák rejtőzködnek. Vegyi anyagok, fura szagok, mintha bombát gyártanának. „Eleve gyanúsnak tart, csak mert arab vagyok?” - háborog a ház tulajdonosa.

 

A kovászos hal (!) oka a fura szagoknak, gyanús jeleket nem talál a járőr. Mindezt elmagyarázzák a tipikusan intrikus jellemű szomszédnak, aki ráhívta a rendőröket. Lemansky megtalálja Armadillo raktárát, és megvan a gyújtogató is. Zárassátok be a raktárat, aztán gyújtassátok fel - hangzik a haditerv. A lakatos olvas Mackey szavai között, hogyan nyissa ki a széfet. Claudette olvassa a széfek gyári kézikönyveit, ezáltal megakadályozta, hogy a lakatos beindítsa az önmegsemmisítőt. Azonnal kiszúrja Mackey fedőnevét, mint akinek rendszeresen átutal Tio. Az ettől is egyre gyanakvóbb Claudette kinn marad a kocsiban, míg Tio-val egyeztetnek a gyújtogatásról, könyvelésről. Nem véletlen tehát, hogy Tio a valódi gyújtogatót ismeri fel a katalógusban.

Ha nem lennének Helen Zamorsky-k (akiket tisztnek hív a többi parkolóőr)… - beszél nagy pátosszal főnökük, hehe, majd észben tartjuk, mikor épp parkolási bizonyítékot hamisítanak. „Nem tussolok el parkolócetliket!” - zajong ez a főnök épp, mikor Miss. Kellis épp visszaér a klotyóból, újabb fekete pont Dutch részére. Szinte biztos vagyok benne, hogy ezt az epizódot egy megbírságolt forgatókönyvíró bosszúszomjas érzelmei szülték. Wagenbach olyan embereket keres, akiket a hátbalőtt „tiszt” többször is megbírságolt. Vannak néhányan, lőpornyomokat keresnek rajtuk, ha beleegyeznek.

 

Claudette folytatja Tio kihallgatását, amit Mackey, majd később Aceveda is aggódva figyel. Vic tudja, Aceveda sejti, hogy mindketten megbukhatnak Claudette szaglászása miatt. Le kell állítani - egyeznek meg ismét. Tio/Vic elszúrták ráadásul, Tio az egyéves rendőrségi fotó alapján állította a gyújtogatóról, hogy kopasz, miközben centis haja van. Claudette már konkrétan Mackey-vel való kapcsolatra kérdez rá. Tio hallgat, de azért jól jön Aceveda közbelépése, aki letöri a komoly ellenállást és kizavarja a nőt helyszínelni egy másik ügyhöz (Tio emberei sütögették a Armadillo bázisát). Lehet Claudette ellenszenves, nagy seggű vén ribanc, aki miatt megerőszakoltak egy 12 éves kislányt, de nem hülye. Lesz még ennek folytatása, bár távollétében Tio-t elengedik és visszakapja a könyvelését is. Mire Claudette visszaér, a civil vizsgálóban is megvilágosodik: azért küldték el egy „magas rangú városi tisztviselő” ügyéhez, hogy ne mehessen Vic-el. Cseppet sem barátságos látogatás következik Acevedánál.

A kutyás banya, a korábban megismert arab család szomszédja széttépette háziállatával szír bevándorló imaszőnyegét. Julien unja már a piti háborúskodást. „Elég volt! Kérte, hogy kutassuk át a lakást. Megtettük. Nem terrorista. Menjen be és kösse meg a kutyáját, mielőtt kihívom a sintért. Maga meg ne piszkálja folyton, ne fenyegesse a kutyáját. És ne játssza az áldozatot!” - osztja ki őket. Dutch épp házi süteménnyel eteti a vizsgálót, mikor megérkezik a lőporteszt eredménye.

Barnei, egy szegény lúzer a gyilkos / áldozat, akire a parkolóőr régóta vadászott. Most is csak két centivel lógott ki a parkolóhelyről, de az diadalittasan lecsapott rá és röhögve megbírságolta. Most majd folyathatja nyálát a tolószékben, így van ez. Nem szabad átlépni bizonyos határokat - tanácsoljuk mi is jó szándékúan a parkolási tiszteknek. Armadillo szintén tanácsokat osztogathatott a gyújtogatással vádolt férfinak, mert elvitte a balhét és a mexikói most tiszta, elmehet. Claudette nem rejti véka alá felháborodását Aceveda és Mackey előtt. „És ha át kell gázolnom rajtatok, megteszem.” - üvöltözi. Majd elválik.

Újabb forduló a két rasszista szöveget üvöltöző, néger és az arab szomszéd háborújában. A fekete nő letakarta egy amerikai zászlóval a szomszéd ablakát. „- Vissza a barlangba, Osama! - Menjen maga vissza a dzsungelbe!” A nő kést ragad, Julien lefegyverzi és becipeli a lakásba. Az arab folytatja a pisztollyal hadonászást. Danny-ra emeli a fegyvert, aki két lövéssel leteríti, meghal szegény. Feje mellett az amerikai lobogó hever, ironikus.

Tio szintén ideges, egyszerűen eltűntek emberei, Armadillo lehet a háttérben. Összebólintanak Shane nyomozóval, ki kell iktatni a szemtelen mucsácsót. Vic-nek nem tetszik az ötlet, de most rohannia kell a szintén magánnyomozót fogadott feleségéhez. Corrine titokban (bár nem is annyira titokban, a jelek szerint) visszatért a városba. A vita szóváltásba torkollik, majd a változatosság kedvéért Mackey-t hajítják a kukák közé és elporzanak. Ennek dacára felveszi a telefont (mindig felveszi). Tio-t elégették a mexikóiak, jön a hír, s ezt a kudarcsorozatot nehéz lenne überelni. Kedveltem Tio-t és most kinyírták (a szemetek). Az eszelős tekintet a sorozat kezdete óta védjegye nyomozónknak, de ilyen durván még nem láttuk felpörögni.

 

A kommandó kiszáll, Mackey kezdetben az USA törvénykönyvével ütlegeli a fickót, aki túl sok fát (dílert) tett a tűzre. Aztán begyújtja az elektromos tűzhelyet és hosszan, lassú tűzön pirítva odasüti Armadillo arcát. Az égésnyomokat két plasztikai sebészcsoport sem tudná letörölni. Mackey nyomozó tudja, hogyan vezesse le a feszültséget.

Címkék: kemény zsaruk
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

toi 2008.09.10. 13:52:41

ez az armadillo-s szál nagyon durva lesz. és még csak most kezdődik a móka:)

claudette-nek az az arc nagyon durva. tiszta horror.
süti beállítások módosítása