Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Halottnak a csók 1x01- Pie-lette

2008. szeptember 10. 11:00 - fluffy

A kis Ned önfeledten szalad le a dombról kutyájával, nem is tudja, milyen jó volt neki eddig az élet, hisz még most is jó, arcára fagy azonban a mosoly, amikor a szintén önfeledt blökit elcsapja egy kamion. Óvatosan megböki az úton kiterült kutyát, egy kis szikra, és az állatba visszatér az élet, szalad tovább. (1. szabály)

Ned nagyon nem lepődik meg, de azért szöget üt a fejében a dolog, és amikor otthon egy döglött legyet talál a konyhaasztalon, láthatóan eljátszik a gondolattal, megpróbáljon-e újraéleszteni egy igazából ellenszenves lényt. A tépelődésből kizökkenti, amikor egy ér elpattan a konyhában sündörgő anyja agyában, eldől, mint a zsák, láthatóan elszállt belőle az élet. A légy helyett Ned így a mamán próbálja ki a tudományát, megböki, jön a szikra, anyja megrázza magát és süt tovább, a szomszéd kertben locsoló férfi azonban - aki történetesen Ned szerelmének, a kis Chuknak az apja, kettejük románcáról, a film leglényegéről később - egy perc múlva eldől, mint egy másik zsák.

Ned tehát rájön, hogy ha valakit érintésével feléleszt és életben hagy, másvalakinek a közelben kisvártatva (egy perc múlva) meg kell halnia. (2. szabály) Nednél aztán egy jóéjtpuszis jelenetben feldereng a 3. szabály is, amikor újraélesztett mamája, ahogy ismét hozzáér, meghal, de annyira, hogy nincs az az isten, hogy valaha sütit süssön Nednek ebben az életében. Szegény anyátlan kis Ned, szegény apátlan kis Chuck, itt az idő, hogy megcsókolják egymást életükben először és utoljára.

19 év telt el, a kis vörös Nedből nagy barna Ned lett, legalább 2 méter, klasszikusan jóképű, cukin zavarodott, szexi mosolyokkal. Egy pitézőt működtet, és bár a rohadt eperből egy érintéssel frisset varázsol, és egy igazán lelkes, a világra és a szeretetre nyitott szőke cica, Olive szolgálja fel a sütiket, az egység csak vegetál. Szokatlan képességeiről nem tud senki, csupán a nagydarab feka bőrkabátos Emerson, jövedelem-kiegészítésként ugyanis Ned a hullaházakat járja vele, és az egy percre felélesztett halottakat faggatja arról, ki ölte meg őket. Ahogy Ned mutatóujja élet és halál ura, úgy a halottak sem csodálkoznak vagy akadékoskodnak nagyon, ha feltámasztják őket, szívesen elmesélik, mi történt velük, ha úgy kanyarodik a beszélgetés fonala. Ez egy ilyen hely.

A hétköznapokban állandó kihívás Ned számára az alapból olykor már hátborzongatóan töndér és magányos Olive nem agresszív, de határozott nyomulása. Olive-nak azért feltűnik, hogy Ned kimondottan nem akar hozzáérni. Nedet szűzies élete egyhangúságából egy híradós anyag zökkenti ki, toronydaruval emelnek ki egy fiatal nőt a tengerből, állítólag meggyilkolták, majd a vízbe dobták. Ned kezében megáll a kutya hátvakarója (igen, az elgázolt eb), tudja, hogy ez neki most nagyon fontos. El is jut Emersonnal a ravatalozóba, ahol bizonyosságot szerez arról, hogy jól érezte, a koporsóban élete nője fekszik. Megérinti a - száját? arcát? - legyen az arca, Chuckba pedig (igen, a temetés után lesmárolt Chuck) visszatér az élet. Nagyon megörülnek egymásnak, Ned gyorsan bevallja, hogy szerelmes volt belé, Chuck erre csak bájosan mosolyog. Tényleg? - dorombolja.

Kiderül, hogy nem emlékszik, ki ölte meg, egy hűtőládában kotorászott derékig, amikor valaki hátulról a fejére húzott egy rózsaszín zacskót és annyi. Neden látszik, nincs más választása, életben kell hagynia a lelkes, csupa mosoly, ám jól sminkelt vizihullának kinéző Chuckot, közben majdnem eljutnak egy csókig, (na de, az aztán tényleg hülyeség volna, akármennyire is ez tűnik a legkézenfekvőbb lépésnek), az idő meg megy, a közelben a szaráshoz szivarral és újsággal éppen elhelyezkedő temetkezési vállalkozó pedig holtan fordul le a budiról.

A kocka el van vetve, Ned megtervezi, és kisebb zökkenőkkel (fel kell gyújtani egy autót), de kiszabadítja Chukot a halott szerepéből. A lány hozzá költözik, kiderül, hogy ő is teljesen oda van a férfiért persze. Chuk kicsit olyan, mint Amelie, nagyon édi, egyszerű, de mégis varázslatos teremtés, aki apja halála óta két súlyos nagynénjével él, vigyáz rájuk, otthon olvasgat, és a hajléktalanoknak készít mézet. Az is kiderül róla, hogy sokkal jobban is tud kinézni, mint a koporsóban, annak ellenére, hogy férfipizsamát hord. Egy másik világban már rég menne a dugi-huzi, ők azonban csak lelkiznek.

Chuck megnézi a saját temetéséről szóló híreket, és meggyanúsítja Nedet, hogy Emersonnal csak a nyomravezetői jutalomért csinálták az egészet. Kiderül, valóban erre épül a közös vállalkozás, de most nem, tényleg. És az is egyértelmű, hogy Chuck igazából csak sokadszorra akart bizonyosságot Ned szerelméről. Fekszenek két szomszédos szobában, és a falon keresztül fogják egymás kezét. Jaaj szegények. Chuck meglepi Nedet azzal, hogy Olive-val feltűnik a pitézőben, és felfedi magát Emersonnak. Üzletet ajánl, oldják meg az ötvenezer dolláros nyomravezetői jutalomért a gyilkossági ügyét, és osztozzanak a pénzen. Nednek nem tetszik az egész, elmondja Emersonnak, hogy a lány nem tudja, 19 éve végső soron ő nyírta ki az apját, és soha nem bocsátaná meg magának, ha valami bajt csinálna megint. Aztán persze mégis belevágnak.

Chuck elmondja, egy üdülést ajánlott neki Tahitin az Utazási iroda nevű utazási iroda főnöknője, cserébe csak egy csomagot kellett elhoznia, amiben 2 majomszobor volt. Csupán "érzelmi értékkel bíró". Elhatározzák, hogy személyesen faggatják ki a főnöknőt, de az utazási iroda vezetőjét mar holtan találják az irodájában, a nőt ugyanolyan zacskóval fojtották meg, mint Chukot. Ned feléleszti a nőt, de elbeszélgetik az időt, nem derül ki semmi érdemi. A nő végleg halott. Jobb híján meg akarják szerezni a gyanús majmokat, amiket Chuck nénikéinek adtak a hatóságok. Ned és Emerson Chuck barátainak mondja magát és bejut a súlyos testvérpárhoz, a hajdani sellőlányokhoz, Lilihez, és Vivienhez. Előbbi használt macskaalomtól a fél szemére megvakult, és nagyon szigorú, a másik meg simán tök hülye, de kedves.

Ned hamar rátér a majmokra, és megpróbálja megérinteni a kedves nagynénit, de az láthatóan nagyon nem szereti az ilyesmit. A kertben bujkáló Chuck közben felmászik az emeletre, és magához veszi a szobrokat, aztán szemtanúja lesz, ahogy a rózsaszín zacskós fojtogató megöli a majmos bőröndért feljövő félszemű nénikéjét. A zacskós aztán Nedet is fojtogatja, de a félszemű nagynéni, aki sokáig bírja levegő nélkül, hiszen sellőlány volt, egy hatalmas mordállyal hasba lövi a fojtogatót. Este van, Ned és Chuck megint szerelmet vall egymásnak, de Nedet belül gyötri Chuck apjának halála. Elosztják a majmokat, aztán a figurákkal eljátszák, hogy csókolóznak. Neden látszik, hogy majd megőrül a vágytól és nagyokat nyel, Chuck inkább csak szépen néz. Mit lehet tenni? A majmok a heveskedésbe eltörnek, és kiderül, színaranyból voltak.

Látszik, hogy a szereplők sorsa jó irányba fordul, a nagynénik például felmarják a nyomravezetői díjat, és hosszú évek után elhagyják a házat, visszatérnek az életbe. Chuck és Ned pedig berendezkedik az érintés nélküli közös életre. A lány eljár a párossal a hullaházakba is. Egy hajdan volt hivatásos evőbajnokhoz mennek, akinél a felélesztés után egyből bezavar a lány, amikor megkérdezi, mi az utolsó kívánsága. Ez két dologra jó: egyrészt kifutnak az időből, és nem tudnak meg semmi érdemit, másrészt Ned még az eddiginél is jobban szerelmes lesz. Összekulcsolják a kezüket a hátuk mögött, és már tényleg úgy ürülnek, mintha egymás kezét fognák. Látszik, hogy az extrém életkörülmények ellenére fergeteges közös jövő előtt állnak, és sok kreatív megoldásuk lesz még az érintés nélküli szexre is.

28 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

candyperfumegirl 2008.09.10. 12:14:50

Ne haragudj hogy megkérdezem, de neked bejön ez a sorozat?
Csak azért, mert a Pushing Daisies a legédesebb és legeredetibb dolog ami az utóbbi években készült a műfajban, de ebből a világon semmi nem derül ki a hogyvoltból. Vagy direkt írtad visszafogottan? Ízlések és pofonok persze, de szerintem lehet ezt sokkal több érzelemmel és lelkesedéssel is.

fluffy 2008.09.10. 12:36:34

Hm. mit mondhatnek. ha faj a szived, hogy nem jon at elegge, mennyire edes es eredeti, szivesen atpasszolom a lehetoseget. isten bizony sertodes nelkul

spamdog · http://www.szorfdeszka.hu 2008.09.10. 12:49:15

Ha lehetne kérni bruti-nak adjátok ezt a sorozatot, neki különös érzéke van Brian Fuller sorozataihoz.

muszmusz 2008.09.10. 12:58:58

Én igazán nem akarom megbántani a hogyvolt íróját, de nem lehetne hogy Candy írja a hogyvoltot a Pushing Dasieshez is?

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2008.09.10. 13:03:13

"A légy helyett Ned így a mamán próbálja ki a tudományát,"

Láttad te ezt a részt??
Ned ugyanis feléleszti a legyet, az el is röpül és egy percen belül pattan az ér az anya agyán!

fluffy 2008.09.10. 13:06:03

De, mindent lehet! Akkor a jövő héttől szabad a pálya. hajra!

fluffy 2008.09.10. 13:18:04

vadasz2: bocsanat a megbocsathatatlanert, biztos egy legyet csaptam le eppen.

vadász2 · http://kariblog.blog.hu 2008.09.10. 13:20:15

Bocs, én reagáltam túl, azért jó volt ez a hogyvolt, na! ;-)

sélli_ 2008.09.10. 13:44:25

Nekem tetszik a hogyvót! Pont jó. Elég a humor, nem kell mindig Bruti-sixx poénokat lemásolva írni.
Hajrá, ne törőggyé senkivel.

A sorozat pedig ALAP!!! :)

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.09.10. 14:19:55

seélli
nem arról van szó, hogy humorosan kellene ezt a hogyvoltot megírni, hanem egy kicsit (sokkal) több beleéléssel, és visszaadva a sorozat hangulatát. a hogyvoltok eredetileg azért "keletkeztek", hogy aki lemaradt egy-egy epizódról, így be tudja pótólni azt. de ehhez nem csak a száraz tények kellenek, elengedhetetlen a hangulat is.

én nem ilyen hogyvoltra számítottam.
nincs különösebb bajom a posztíróval, nem ír rosszul, egy másik sorozatot szívesen olvasnék tőle. de a pushing daidies annyira különleges hangulatú, zseniális sorozat, hogy ehhez nem illik az ilyen száraz, leíró stílusu hogyvolt.
remélem a posztíró belejön, vagy ha nem, adja át valakinek (candy, bruti) a feladatot...

sélli_ 2008.09.10. 14:27:31

Jaj, Toma, ne szórakázzatok már. Először is: ez az első hogyvoltja, a kommentek alapján biztos vagyok benne, hogy változik majd a stílus, lásd: Twin Peaks. Asse könnyű sori, oszt a posztíró milyen jól megtalálta az egyensúlyt.
De azért nem kell egyből szívlapátot rántani, hogy jaj de sótlan, jaj de nem adja vissza a hangulatot, jaj de akármi. Lehet ám úgy is kommentálni valamit, hogy nem fikázzátok rommá az írót.
Másodszor: írja meg meg más, ha nem tetszik...!

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.09.10. 14:28:40

...amúgy nagyon féltem a szinkrontól, de azt kell mondjam, jól megoldották a feladatot. nem bosszankodtam egy percig sem, azonnal be tudtam fogadni. még a kerekes hangjával is kibékültem, pedig ő kifejezetten irritál máskor. persze olyan jó sosem lesz mint az eredeti, de azért kitett magáért a viasat. bár a magyar narráció, egy kicsit "amelie-s" lett de nekem ez is bejött:)) úgylátszik ez a sorozat annyira jó, hogy nehéz elrontani a hangulatát:))

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.09.10. 14:37:10

sélli_ 2008.09.10. 14:27:31

először: de ha most nem írjk meg, hogy nem tetszik, akkor mitől "változna a majd a stílus" ?? én is remélem hogy majd jobb lesz, meg is írtam. nem hiszem hogy "rommá fikáztam" nem ez volt a célom. egyszerűen szeretném ha nekem jobban tetsző hogyvolt készülne a kedvenc sorozatomról. ha ez nem így lesz, legfeljebb nem olvasom többet, és így nem is kommentelek.
de azért a véleményemet elmodhatom:)
másodszor: én is ezt mondom!:)

Tm 2008.09.10. 14:52:19

első hogyvoltnak egyáltalán nem rossz, sőt. az viszont biztos, hogy az "írja inkább ez meg az" típusú hozzászólások nem segítik elő, hogy fluffy szárnyaló fantáziával veselkedjen neki a következőnek, uh szerintem érdemesebb bíztató stílusban nyomatni a véleményeket.

hajra fluffy, ne add fel!

sélli_ 2008.09.10. 14:52:56

Jól van jól, nem izé, csak mostanság 'szokássá' kezd válni, hogy új hogyvoltozó első alkotását mindenki fikázza. Olyanok is, akiket eddig soha nem 'láttam' itt, csak azért, hogy jólbeszóljak, érteeeeeed? :)))

Prophet 2008.09.10. 15:56:31

Ez most mennyire édes sorozat? Nőiesen édes, romantikus, giccses? Végig megy a szétválasztott szerelmesek szenvedése? Ez valahogy visszatart tőle... persze egy let.. nézést meg lehet ejteni. Csak jó lenne tudni, mire számítsak.

wino 2008.09.10. 16:07:16

hát...én az előzetes alapján nagyon vártam ezt a sorozatot (reméltem, hogy olyan lesz, mint a Tru Calling, nekem az a kedvenecem) de ez a pités egy percig sem kötött le, halálra untam. bele kell rázódni, vagy mi??? sztem semmi baj fluffy hogyvóltjával. vannak olyanok sztem akik nem az elsőt írják és borzasztóak!!!

s3v3n 2008.09.10. 16:38:26

ez egy olyan fantasztikusan édes és jó sorozat hogy 3 epizód után kaszáltam, haha

Prophet: pilotot nézd meg aztán döntsd el hogy jó-e ez neked mondjuk még sok sok epizódon keresztűl :)

candyperfumegirl 2008.09.10. 16:59:02

"ez egy olyan fantasztikusan édes és jó sorozat hogy 3 epizód után kaszáltam"

Ez nem mérvadó, haha. A Pushing Daisies pont az a kategória, hogy vagy nagyon bejön vagy nagyon nem, középúttal még nem találkoztam. A legjobb és leghatásosabb dolgok általában ilyenek, szélsőséges véleményeket váltanak ki.

foxglove (törölt) 2008.09.10. 17:12:54

"ez egy olyan fantasztikusan édes és jó sorozat hogy 3 epizód után kaszáltam, haha"
én is!:D
első rész: jaj, ez annyira jó. második: ööö... harmadik: kasza.

caaarton 2008.09.10. 17:35:37

Sélli engem se láthattál itt még soha, nem is kommenteltem soha életemben és most se tenném, ha nem pont erre az írásra szólnak be. Szóval az a helyzet, hogy kimagaslóan ez eddig a legjobb hogyvolt (ok., nem olvastam az összeset, de többségét igen). Fluffy, nehogy átad, mert a végén még át is veszi valamelyik kretén (bocsánat)!

sélli_ 2008.09.10. 18:08:51

caaarton, semmi baj az új hozzászólókkal, sőt!! Hát csudijó, hogy egyre többen nem csak ríd-onliban ficeregnek, hanem hozzászólnak. A baj azokkal van, akik CSAK_AZÉRT, hogy beszóljak képesek reggelni, érteeeeed? :))
De most már meegint belekezdünk az ízlések-és pofonok, avagy kinek a pap, kinek a paplan dilemmába. Van akinek bejön, van akinek nem.
Ezért senki ne ugorjon liftaknába :)

the black ball 2008.09.10. 19:09:46

"Ne haragudj hogy megkérdezem, de neked bejön ez a sorozat?"
Van közülünk olyan, aki olyanról ír, amit utál? :]

Én már a pilot közben nyomtam a cancelt. Nem ám még két részt megnézni belőle. Mindenesetre az elképzelés tetszett, csak nem motivált.

Denisa Wry (törölt) 2008.09.11. 08:04:39

Nem értem a hogyvolt fikázókat, én kedvet kaptam hogy bepótoljam az utolsó 3 részt ami elött nálam is kasza lett a sorozat.
Szerintem nem baj ha valaki nem rajongó és kicsit kivülállóként ír.
Sőt az sem baj ha néha beszól, mint Sixx szokta a Pb-nél. Csak egy fanatikus rajongó sértődhet meg ezen, a többi inkább jót mulat rajta.
Kiváncsi leszek a 2. rész hogyvoltjára akárki írja, akinek nem jött be az első rész ettől már menekülni fog.

Gabba 2008.09.11. 09:11:57

fluffy: jó ez, részemről alapból maximáls reszpekt minden hogyvoltírónak, irigylem őket, hogy tudnak időt szakítani a tömegek szórakoztatására.

Nekem ugyan a Dead Like Me jobban bejön, de azt ugye levette a Cool, ezért most ezt nézem a kicsit hasonló téma miatt.

Savafan 2008.09.11. 09:34:06

szerintem aranyos sorozat. meglátjuk mit hoznak ki belőle.
az viszont bosszantott, hogy a lány annyira ismerős volt, de nem tudom honnan. aztán utána nézve a góóól című film (mára már sorozat) lány főszereplője volt. itt sokkal jobban néz ki, és aranyosabb.

jamesz 2008.09.11. 11:46:03

A csaj olyan mintha nem is élne (továbbra sem) csak bárgyún mosolyog, mint egy zombie.
Semmi ép-emberi reakció nincs a sorozatban (jé meghaltam, és csak egy percem van, de cuki...nicsak ott repül egy szép pillangó...szaladjunk vele mi is) mint a gyagyások.
A poénos párbeszédek valószínűtlenül gyorsak, mintha csak felolvasnák.
Ráadásul a narrátor, meg a képi világ erősen hajaz a szülfel-re.
Most komolyan, ez most poén, hogy "23.évvel 16 nappal 5 órával 2 perccel 1 másodperccel 3 tizedmásodperccel 2 századmásodperccel 3 ezredmásodperccel később pedig" ...vagy ez minek??!

Az ötlet eredeti, a többi szar.
na jóidő.

Bombadil Toma · http://tomakonyha.blogspot.com/ 2008.09.12. 00:08:32

sosem értettem azokat, akik egy konkrét sorozat topikjára beírnak, hogy őnekik mennyire nem tetszett a sorozat.
-ki a tökömet érdekel hogy neked mennyire nem jött be???? ha szerinted nem jó a sorozat, akkor mit keresel itt???!!! ilyen egyszerű!
süti beállítások módosítása