Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Angel 2x05 – Drága fiúm

2008. szeptember 10. 15:00 - foxglove (törölt)

Angel ébren van, és ez újabban már igazi eseményszámba megy. Igaz, nem sokáig bírja, ahogy leül, vissza is alszik, pontosabban ismét hagyja magát szexuálisan inzultálni Darlától. Sok mindenről nem maradt le, Cordy és Wes éppen lokalizálják az esedékes látomás helyszínét. Most éppen egy vallási háborút vívó szerzetes-démon csapattal(!!) kell szembeszállniuk (jobb sarokban: pirosköpenyes démonok, bal sarokban: feketeköpenyes démonok). Angel harcmodorként azt választja, hogy kinéz egy pirosköpenyest, és azt püföli ütemesen, amíg a többiek szorgosan végzik a piszkos munkát. Cordy mentegetőzik Gunn előtt, izé, Angel mostanában elég rosszul alszik.

Angel a harc után holdkórosan sétálgat az utcákon, amikor a forgatagban egy vörösruhás szőke nő sétál el mellette. Darla.

Flashback. 18. századi Anglia, éjszaka. Hátborzongató zene. Angelus. Ha ez nem lenne elég ijesztő idáig, elég csak megnézni Angelus parókáját. Félelmetes. Egy kéz rántja be vámpírunkat egy félreeső helyre, á, csak Darla az, elegáns vérfolttal az arcocskáján. Éppen befejezte a csemegézést. Angel kiszúr a járókelők közül három nővért. Különösen az egyikük érdekli; van valami finomság és egyediség benne. Az említett hátrafordul, és hé, ez Drusilla. Ah, egy szűz, akinek látomásai vannak, csámcsog előre Angelus. Drusilla megpróbál szűziesen ártatlan és „még nem vagyok retardált!” pillantásokat vetni ránk, ami egyáltalán nem sikerül, viszont nagyon vicces. Zakkant-Drusilla egy élmény. Priceless.

Angel Hotel. Cordy és Wesley az új ügyfelet interjúvolják, egy középkorú pasast, aki szerint a feleségét elrabolták az ufók. Ezzel még semmi baja nem lenne (bárkivel megeshet), csakhogy egy hotelszámlát talált a felesége tárcájában, pedig a kérdéses időpontban a hölgynek éppen Trifid Nebula bolygón kellett volna tartózkodnia. Kínos, nagyon kínos. Na de Angel majd segít. A vámpír éppen beviharzik az ajtón, elhaladtában odaveti az ügyfélnek, hogy a felesége valószínűleg megcsalja. Ah, House de ja vu-m van. Szegény pasit úgy kell kitámogatni. Cordy a laptopja előtt ülve bosszankodik, amikor Angel hozzádörgölőzve szaglászni és simogatni kezdi.

Angel megpróbálja elmagyarázni a bepánikolt Cordeliának és Wesleynek, hogy ez mind Darla miatt van. Nem elég, hogy állandóan vele álmodik, de most ráadásul gyakorlatilag szembe jött vele az utcán. Wesley persze nem hisz neki. Angel ingerülten bizonygatja, hogy márpedig ő látta. „A bohócok és a beszélő hot-dog között.” Aha.

Darla és Lindsey közben elégedetten dörzsölgeti a tenyerét. Mármint, ha Lindsey esetében ez lehetséges lenne. Ha már itt tartunk, Darla incselkedve stírölni kezdi Lindsey műkezét. „Szabad?” – kérdezi, és elkezdi simogatni. A műkezet, természetesen. „Milyen sima…” - állapítja meg lágy hangon. A műkéz, természetesen. – „Nem érzel semmit?” „A kezemben nem”, feleli Lindsey. Darlának művégtag-fétise van, Lindseynek pedig Angel-fétise, ezeket Isten is egymásnak teremtette. Terapeutát, valaki?

Hotel Ufo. A team kollektíven kémkedik a házasságtörés-gyanús feleség után. Cordelia prostituáltnak álcázza magát, mi más magyarázná a fekete bőr miniszoknyát és a sárga fűzőt. A feleség éppen egy idegennel ismerkedik (az a felszedő-szövege, hogy néha elrabolják az idegenek, nem viccelek), amikor Angel egyszer csak lefújja az akciót, és szándékosan felfedi magukat. Őt ez az egész ügy rohadtul nem érdekli. Kifelé menet szó szerint Darlába botlik, aki kivételesen nem vörösben pompázik, hanem egyszerű, hétköznapi ruhában, ráadásul úgy tesz, mintha nem is ismerné Angelt. Azt állítja, hogy őt DeEtta(?) Kramernek hívják, és a férje, Stephen odakint várja. Kirángatja magát Angel szorításából, és kiszalad a férje ölelő karjaiba– a napfényre. Angel persze egy szavát sem hiszi. Ő az, Darla, bizonygatja a többieknek, csak valahogyan ember lett. Érzi a szagát. Wesley szép lassan, tapintatosan megpróbálja elmagyarázni neki, hogy azért ennyire jó szaglása nem lehet. Angel válaszul beleszippant a levegőbe, és kijelenti, hogy Wesley múlt éjjel egy festett szőkével szexelt. Wow. Na ezt nevezem szupererőnek.

Igazi vészhelyzet van, így ehhez méltó eszközökhöz kell folyamodni. Angel énekelni megy. A közönség gyér tapssal jutalmazza, leginkább azért, hogy abbahagyta. A baj az, hogy Lorne nem hajlandó segíteni. Semmit sem akar elárulni, még tanácsot sem ad, és szinte kizavarja Angelt a bárból. Érdekes. Cordy és Wesley viszont megtalálta a DeEtta-házaspár címét. Angel odahajt, Wesley pedig bebiztosítja magukat egy jókora nyugtatólövedékkel. És vasbilincsekkel. És Gunn-nal.

 

Flashback. Angelus egy kolostorban találkozik Darlával, szexelés céljából, ismét. Darla az alkalomhoz öltözve egy extra mellbedobós fűzőt visel, amiben úgy néz ki, mintha a mellei a mellkasa helyett a nyakából nőnének ki. Brr. Drusilla nyöszörög a sarokban, „most már hivatalosan is retardált vagyok!” előadásmódban. „Fekete ég. Kígyók a tűzben. A baglyok nem azok, aminek látszanak.” motyogja Dru, aztán hisztérikus röhögő-, majd sírógörcsöt kap. (Én is.) Ennek ellenére Angelusnak az a zseniális ötlete támad, hogy Dru-t változtassák vámpírrá. Darla vállat von, és szexelnek tovább. Nos, ez mindenesetre megmagyarázza, hogy a családban kiktől örökölte Drusilla a mentális problémáit.

Ál-DeEtta ház. Ál-DeEtta és ál-Stephen (egy Wolfram és Hart által felbérelt színész) a kirakatvacsorájukat fogyasztják, ami szó szerint a kirakatnak van megrendezve, Angel ugyanis az ablakon át figyeli őket. Lindsey megadja a jelet, és kezdődhet a művelet. Darla jó előre kihívja a rendőrséget, nagy átéléssel elsikoltozza, hogy egy férfi megtámadta őket. Előlép egy Wolfram és Hart vámpír, és egy harapással elintézi a „férjet”, Darlának pedig behúz egyet, a hatás kedvéért. Angel a zajokat hallva beront a házba, de közben a rendőrség is megérkezett, és mivel a holttest mellett kucorgó Darla igencsak rá mutogat, elég nagy bajban van. Jobbnak látja vámpírosan távozni, de Darlát is magával viszi. Természetesen Kate Lockley nyomozó helyszínel, és mikor megtudja, hogy Angelről van szó, vérszemet kap.

Lockley nyomozó első útja az Angel Hotelbe vezet, ahol Gunn éppen azt a lehetőséget ízlelgeti, hogy Angelből esetleg Angelus lesz. No problem, ha kell, simán megöli. Lenne miről beszélgetniük Kate-tel, de Kate a szokásos keménykedő PMS-hangulatában van. Addig-addig ismételgeti, hogy milyen szörnyűséggel vádolja Angelt, amíg Gunnak fel tűnik egy aprócska gikszer a történetben. Hogy a fenébe mehetett be Angel meghívás nélkül a házba? Hát úgy, hogy az igazi tulajdonosok meghaltak. Ráadásul Wesley is mutat neki egy 100 évvel ezelőtt készült dagerrotípiát Darláról. Kate bekussol.

Angel abba volt kolostorba viszi Darlát, ahol az epizód elején a démonok vallási háborúja zajlott. Tudjuk, milyen hatással vannak az ilyen helyek Darlára és Angelusra, így gondolom, senki sem lepődik meg, hogy az első dolguk, hogy letépjék egymásról a ruhákat. Amikor Darla végre abbahagyja a színlelést, Angel nagy nehezen visszanyeri az önuralmát. Darla csak egy dolgot kér: hadd ajándékozzon neki egy pillanatnyi boldogságot. Angel bunkó módon az arcába vágja, hogy az csak Buffy-nak sikerülhet. Darla kiakad, jogos. Ez így kicsit durva volt. És Angel még fojtogatni is kezdi. Őszintén megértem, amiért Darla egy feszületet nyom Angel mellkasához: „Látod, bármilyen jófiú is lettél, az Istennek nem kellesz!” „Csak nekem.”- teszi hozzá szomorúan, és elszalad.

Másnap Cordelia és Wesley kopogtat be Angelhez, mondván, aggódtak érte. (Mellesleg hoztak pár fegyvert arra az esetre, ha Angel helyett mondjuk Angelus nyitna ajtót.) Wesley figyelmezteti Angelt, hogy a Wolfram és Hart+Darla naagyon veszélyes párosítás. Angel vállat von, hadd szóljon.

Címkék: angel
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása