Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Weeds 2x05 – Mrs. Botwin’s Neighborhood

2008. szeptember 09. 17:00 - wayout

Kivételesen nem a Botwin család valamelyik oszlopos tagjával indítunk, hanem egy terhességi teszttel, amire Megannek kell rápisilnie, hogy kiderüljön, hoz-e a gólya kis unokát Nancynek. Megannek nem megy a pisilés, Silas és Nancy pedig egy roppant kellemetlen anya-fia beszélgetést folytatnak. Azt homály fedi, hogy miért tart otthon Nancy terhességi tesztet, de azt sajna nem, hogy hogyan jött létre a nem kívánt terhesség. Silas részletezi, hogy épp kutyapozícióban nyomták, amikor baj volt a gumival és egyébként is erős izmai vannak Megannek, és megesett a baj. Nancy ekkor döbben rá, hogy sok minden akar lenni, de menő anyuka biztos nem, mert nem akar semmi hasonlót a fiával valaha is megtárgyalni.

 

Silas megkérdi, hogy a nagymama ott van-e a listáján, és Megan jól az orra alá nyomja a pozitív tesztet. Be kell valljam nagyon nehezen tudom vizualizálni Nancyt, mint nagymamát, de ilyen kanos férfiakkal megáldott családban, szerintem inkább előbb fog bekövetkezni, mint utóbb. Nancy már nem is MILF lesz, hanem GILF:). Agrestic egyik másik hasonlóan elcseszett családja éppen egy meghallgatáson van. Isabelle mégiscsak átverte az anyján molett gyerekdivatos modellkedést és most izgatottan várja, hogy beszólítsák. Lehet, hogy Dean egy ordas nagy lúzer, de apának szerintem nagyon jó, biztatja is rendesen Isabellet. Celia eszi a kefét rendesen, a cég reklám szövegétől pedig egyenesen hányinger kap („ A nagyobb a jobb”), így bemegy, hogy kirángassa Isabellet, de már késő, mert vele ellentétben imádják és őt akarják szerződtetni.

A termelői főhadiszálláson Conrad válságstábot hívott össze, hogy felvázolja, hogy mekkora szarban is vannak. Nagyban, nagyon nagyban, egy helyes kis ábrával szemlélteti, hogy olyan helyen sikerült felállítani a kis vállalkozásukat, ahol az utcában még négy házban termelnek rajtukon kívül, és azok mind az örmény drog kartell kezében vannak. Conrad eszméletlenül ideges, és követeli, hogy azonnal költözzenek el minél gyorsabban. A többiek nem osztják az aggodalmait, Andy valószínűleg túlságosan be van már tépve, Doug pedig az alkoholos filctől szállna el, Nancy nyugodt mint egy zen buddhista. Sanjay lovagiasan felajánlja, hogy felgyújtja az örmények házait is, ha kell, de Nancy finoman visszautasítja. Sőt kijelenti, hogy nem hajlandó költözni, és rejtélyesen kijelenti, hogy ő ezt simán megoldja, majd Conrad rajzát felkapva elviharzik.

Silas eközben már a gyerekneveket válogatja, mikor Megan közli vele, hogy inkább egyedül beszélne a szüleivel és megígéri, hogy küld üzenetet, ha végzett. Nancy nem máshova viharzott, mint egy kávézóba randevúra az újdonsült férjecskéjével. Gyorsan Peter orra alá tolja Conrad rajzát, és felvázolja a problémát: mások is üzemeltetnek olyan fékségeket a szomszédságban, ahol egy fia sütit sem sütnek, ráadásul roppant ellenségesek. Peter nem örül, sőt roppant dühös, mert egy termelői ház sem szerepelt a házassági esküjükben. (eközben mindketten passzív agresszíven kávét szürcsölnek) Nancy elmeséli az otthoni szitut, hogy Silas felcsinálta a barátnőjét és neki otthon kéne lennie, de nem tud, mert az ellenséges szomszédsággal kell foglalkoznia és véletlenül Mr. Botwinnak szólítja Petert. (aucch) Peter erre mérgesen visszamegy dolgozni és viszi magával Conrad rajzát.

A Botwin rezidencián Silas a medence partján szomorúan várja Megan üzenetét, ami csak nem akar megérkezni. Megjelenik Nancy, aki most kivételesen teljesen anyuka üzemmódban van mostani részben, tejet és cheddar sajtos szendvicset hoz az elsőszülöttjének vigasztalásul. Egy beszélgetést nem sikerül összehoznia, de én ennyiért is büszke vagyok Nancyre. Este Megant látjuk, amint az emailjeit nézi, az ahogy néz és kitörli Silas összes gyerekneves üzenetét, bizony azt jelenti, hogy Nancy mégsem lesz nagymama egy ideig. Reggel a suliban Shane a szexuálisan túlérett pajtásainak dicsekszik a Miss Saigonnal megesett kalandjait. Csorog a nyáluk rendesen, amíg az igazgató el nem csípi őket Jade (az ázsiai prosti) fotójával és el nem viszi Shanet az igazgatóiba.

Andy eközben javában lopja a napot, sütteti a hasát a medencénél, amikor telefonál a diri, hogy gáz van Shanenel. Andy nagyobb májer annál, hogy ebből ne tudja kidumálni magát és Shanet. Előhúzza a rabbinak készülök kártyát, és meggyőzi a felháborodott igazgatót, hogy az unokaöccse csupán fantáziál és ő csak kínai étterembe vitte őt. Az igazgatót annyira elragadják az érzelmek, hogy felidéződnek saját kínos kiskamaszkori élményei, amikor a faterja méh kosztümben rajtakapta halloweenkor recskázás közben. Shane végül csak figyelmeztetést kap, Andy pedig nem szól senkinek az apjáról és méh kosztümről. A 3 fős Celia Hodes kampányközpont nagyban telefonon zaklatja a gyanútlan agrestici lakosokat, bár Nancy korántsem olyan lelkes, mint Pam vagy Celia.

Celia rá is pirít, hogy vigyen több tüzet a hangjába, erre Nancy lecsapja a telefont és azzal kijelentéssel, hogy családi gondjai vannak, el is húzna, ha Celia hagyná. Celia erősködik, hogy mesélje el neki a dolgot, de Nancynek nincs igazán kedve lelkizni vele, húzna el a francba. Celia erre teljesen bekattan, hogy Nancy nem akar a barátja lenni, kap egy rohamot és elkezdi Nancy haját húzni-tépni azt ordítva, hogy Légy a Barátom. Basszus, azt tudtam, hogy pszicho anyu nem 100-as, de hogy ennyire … Nancy asszem hanyagolnia fogja, délutáni koktél órákat ezentúl Celiával. A fűházban műszakváltás van, Doug jött Deant leváltani. Dean figyelmezteti Dougot a közelgő vitájára Celiával, de Doug szerint ezekre úgyse megy el senki sem. Egyébként Doug briliáns retorikai technikája pusztán fingásból áll, de mivel mindenki utálja Celiát, mint a szart, ezért tök mindegy mit csinál úgyis nyerni fog.

Sőt még a tévénél is megtalálja az ideális pozíciót, amivel be tud hozni egy spanyolnyelvű rajzfilm csatornát. Ekkor hirtelen elmegy az áram a házban, nyilván kiment az egyik biztosíték… Reggel a gettóban Heylia nagyon kicsípte magát Josephel való randijára, úgy izgul akár egy szűzlány a nászéjszakája előtt. Csöngetnek, de sajna csak a nagyon fáradt Hófehérke az. Nancy elmeséli, hogy azért fáradt, mert egy Lacy nevű barátnőjének segített, akinek elvágták az elektromos kábeleit a rossz szomszéd kölykök és egész éjszaka fent volt, hogy segítsen neki beüzemelni a generátort. Conrad erre epésen megjegyzi, hogy ebben az esetben a barátnőjének el kéne költöznie. Nancy ekkor kap egy sürgős telefonhívást, úgy siet, hogy még a gandzsáját sincs ideje elvinni.

A vészhívás természetesen Silastől érkezett, aki vérző fejjel ül Meganék háza előtt a füvön. Elsírja, hogy Megan nem válaszol az üzeneteire, két napja nem volt suliban, mert a szülei elvitték egy klinikára, és ő csak beszélni akart vele. Öröm nézni, hogy Nancy csapot-papot eldobva rohan a fiához és anyatigrisként védi Silast Megan apjával szemben. Megan apja ütötte meg Silast, mert az minden áron beszélni akart lányával és betörte az ablakot, majd megvágta őt. Azt vágja Nancy fejéhez, hogy mielőtt el kezdett volna Silasszel járni a lányával, nem volt vele semmi gond, most meg füvezik, kipróbálta az extazyt és abortusza volt. Nancy szerint Megan korábban a város szopó királynője volt, szóval nem volt szüksége rossz befolyásra, jött az magától is. Útjaik szeretettelien elválnak azzal a végszóval, hogy Nancy kicsinálja a kedves papát, ha még egyszer kezet emel a fiára. Megan távolból látjuk szomorú tekintettel, valószínűleg utoljára.

A vitán Doug még semmivel nagyobb sikert arat, mint Celia a hangzatos szlogenjével. A fűházban megint váltás van, most Andy váltja Sanjay, amikor beüt a nagy gikszer, rendőrök ellepik a környéket. A fiúk természetesen teljesen beszarnak, Sanjay néhány növényt próbál kétségbeesetten lehúzni a klotyón, ami persze nem jön össze és imádkozva bebújik a szekrénybe. Andy az anyanövényt akarja menteni, amiben volna is ráció, ha ésszel csinálná. Másnap igazi Botwin családi reggelit látunk, vágni lehet a diszfunkcionalitást, bár Nancy nagyon ki tett magáért a mostani epizódban. Jön egy telefon Petertől, hogy van egy ajándéka neki, csak be kell kapcsolnia tévét. Az ajándék nem más, mint a konkurencia bekaszlizva, mutatja is a 8 Csatorna, ahogy lefülelik az ellenséges örményeket. Peter a tökéletes ajándékot keresett a nejének, és mi lehetne jobb, egy versenytársaktól mentes környéknél? Arra viszont fogadnék, hogy Sanjay és Andy még mindig a szekrénybe zárva várják, hogy a rendőrség rájuk törje az ajtót.

A mostani Little Boxes a szimfónikus, Maestro Charles Barnett által vezényelt verzió.

Címkék: weeds
1 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kenda 2008.09.10. 15:14:15

Remek kis hogyvolt, nagyon köszi érte! :)
süti beállítások módosítása