Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

NCIS 4x15 – Szeretők és barátok

2008. szeptember 09. 11:00 - Bruzsy

Nos, a múlt héten végre fény derült szinte az összes rejtélyre, szóval most már joggal feltételezhetjük, hogy újra átveszik a dominanciát a klasszikus, gyilkol – nyomoz – megold stílusú részek, és nem kell csalódnunk, hogy megint terroristaveszély fogja fenyegetni szeretett Amerikánkat. Egy szerelmespár érkezik egy sötét, poros és pókhálókkal átszőtt, rég elhagyatottan álló helyre, 10 éves évfordulóra készülnek, és ez az étterem volt az első randijuk helyszíne. A pasas épp a lánykérést fontolgatja, már húzná elő a gyűrűt, amikor a csaj visítva elrohan. No nem az elkötelezettségtől ijedt meg, mindössze szemébe tűnt egy oszlófélben lévő hulla.

A csapat közben mit sem sejtve lógatja a lábát, Ziva (a maga sajátos szigorúságával) késdobálni tanítja a többieket plusz Lee ügynököt, biztos a jogi osztályon szüksége van a célbadobás szuperképességére. Próbadobásokra felkészülni, a stáb jobb, ha fülét-farkát behúzva menekül, különben a kameraman még a végén késsel a hátában találhatja magát. Tony majdnem telitalálat, McGeeké lepattan, Lee ügynök meg majdnem kibelezi Gibbs kávéját, a főnök pedig őt. A hírekkel érkezett a halott tengerésszel, lehet indulni helyszínelni, már ha még nem felejtettétek el, hogy kell gyilkossági ügyekben nyomozni.

Helyszín, a férfi tengerész, de nincs nála semmilyen érték, szóval valószínűleg kirabolták. Morris, a helyi rendőrnyomozó tájékoztatja Gibbset a helyzetről, jó lenne mondjuk megtudni, hogy halt meg a férfi, mert ez egyelőre rejtély. De Doki és Palmer jön, eltakarítja a légylárvákat a hulláról, ezekkel meg lehet majd állapítani a halál idejét: 4-5 nap. A hulla szállításra kész állapotban van, Gibbs rögtön ki is szúrja a zsebében lévő kártyát: valamiféle jegy, vagy hasonló. Az alapvető bizonyítékok megvannak, lehet menni a laborba vizsgálatra.

A hulla Evan Davidson őrmester, négy napja tűnt el, szóval Doki még mindig ért a dolgához, és nem La Grenouille konyakjától átszellemült állapotban jár be dolgozni. Egy csajjal látták utoljára, Tony már szalad is előkeríteni. McGee pedig… McGee pedig eltűnt. Na neeee, ez DiNozzo szokása, csak nem a kis geek is becsajozott? Még mit nem, mindössze a kukacok nyomát próbálja lemosni a kezéről a mosdóban, már háromszor áttörölgette Domesztos-szal, de még mindig magán érzi őket. Ziva érkezik a férfimosdóba, nem nagyon zavartatja magát, hogy McGeen kívül más is van bent, majd gyorsan tolmácsolja a főnök üzenetét, közben meg persze jókat röhög magában.

Odalent a laborban Dokiék is megkezdik a boncolást, majd meglepő dologra bukkannak: a fiatal katona jelentős májzsugorban szenvedett, kellett neki ennyit inni. Sokkal jobb, hogyha dohányzik is mellé, mert akkor oké, hogy a fél tüdejét ki kell majd venni, de legalább van hely a májnak. De így? Szóval, a pasas gyakorló piás, halálakor több alkohol volt az ereiben, mint vér, ami meg maradt, abban is csak ecstasy meg valami ismeretlen anyag volt. Magyarul egyszerűen túladagolta magát. De akkor hogy a fenébe jutott be egy lezárt épületbe?

Ugrunk Abbyhez, aki épp kihívást intéz a spektométeréhez, gyere ki a hóra, ha mersz, te átkozott masina, a többiek meg a háta mögött röhögnek, de csak csendben, mert ha észreveszi a lány, hogy ott vannak, nem kezd el iszapbírózni a géppel. De sajnos kiszúrja őket, szóval a jelenet elmarad, helyette megtudjuk, hogy az ismeretlen anyag volt az, ami megölte az őrmestert, és ez nem más, mint tiszta méreg. A tengerész tehát nem túladagolta magát. Megölték. Micsoda meglepetés!

Aznap este, Tony a csajával vacsorázik, amikor a lányt felhívják. Emlékszünk még arra a múltkori ex-pasira, akit nem bír lerázni? Na, ő van a vonal túlsó végén, Jeanne pedig 10 percen keresztül szenved vele, Tonynak meg persze esze ágában sincs átvenni a kagylót, hogy kopj le öreg, a husi az enyém! De végül csak sikerül letenni a telefont, vissza is térhetnek a lamourhoz, egy évesek lettek, szóval nagy a boldogság, DiNozzo kap egy aranyos kis karkötőt Valentin-napra, hogy Gibbs véletlenül se tévessze össze McGeevel. A vacsora végül túl jól alakul, másnap Tony már a közös utazást tervezgeti, amikor beállít Morris felügyelő, Gibbset keresve. És hozott magával valakit.

Mégpedig egy drogost, akit az étterem környékén találtak, és Morris úgy gondolja, láthatott valamit. Ja, és vele van még Carson nyomozó is, aki fiatal, és láthatóan majd elolvad Zivától, aki gyorsan be is mutatja a gyanúsítás okát: megtalálták nála az őrmester egyik hitelkártyáját. Gibbs megkezdi a kihallgatást, viszonylag finoman, majd amikor nem kap normális választ a kérdéseire, inkább úgy dönt, hagyja a fenébe az egészet, és meggyanúsítja emberöléssel. Ennyi kellett, drogosunk elszólja magát, hogy az őrmester még lélegzett, amikor megtalálta egy klub mögötti sikátorban. Utána már csak besegítette az étterembe, megvárta míg elájul, majd kirabolta. Jó dolog, hogy így szeretjük embertársainkat, nem?

Abby közben holtvágányra fut a laborban, az őrmester zsebében talált titokzatos kártyát vizsgálja, amin SEMMILYEN ujjlenyomat nincs. Ezt hívják szívásnak. De ha nincs ujjlenyomat, hogy került a zsebbe? És miért került a zsebbe? Remek kérdések, Abs, meg is van, mivel kell foglalkozni a következő órákban. Talál is rajta egy aprócska tintafoltot, amiről úgy gondolja, hogy egy üzenet lesz. Mivan? Abby teljesen megkergült?

Közben Morris beavat minket a titokzatos klub hátterébe: szerencsejáték, prostitúció, drogdílerek, de nem tudnak lecsapni rá, mert van egy kurvajó ügyvédjük, aki mindenkiből kipereli az utolsó fillérét is, aki támadni mer. De hogy a fenébe került akkor egy tengerésztiszt a klubhoz? Abby már telefonál is a válasszal: Davidson cipőjének talpa alatt 24 db ecstasyt találtak, szóval viszonylag egyszerű belépője volt. És McGee is beszámol a kártya elemzésének eredményéről: tényleg azért tették oda, hogy megtalálják. Az, amit tintának néztek, valójában egy vérfolt volt, egy jel egy üzenetre, amit vérrel írtak a kártya belsejére: LESZ MÉG TÖBB IS!

Doki közben rájött, hogy került a méreg a tengerészbe: valaki megmérgezte a felesét, na ezért kell mindig a pult felett töltött italból kérni. De Doki lelomboz minket: a méreg az üvegben volt, méghozzá épp elég koncentrációban, hogy akár több emberrel is végezzen. Ezt jelentheti a felirat? Ez pedig azt jelentheti, hogy egy terroristával van dolgunk, aki bárok és szórakozóhelyek megtámadását tervezi ilyen módon. Kurvajó, mégsincs vége a terrorista vonalnak?! De akkor meg minek figyelmeztet? Nem értem… Gibbs se nagyon, szóval lelép inkább, lehetőséget adva a Palmer-Lee párosnak, hogy előjöjjenek végre búvóhelyükről, a hordágy alól. Ezek még mindig együtt vannak?

Gibbs be akarna jutni a klubba, de Morris lelombozza, ez náluk nem így megy, nem fognak házkutatási engedélyt kapni megfelelő indok nélkül. Csakhogy a nyomozó nem tudja, hogy van egy Jenny Shepard nevű nő az emeleten, akinek a specialitása Gibbs kéréseinek a teljesítése. Mennek is föl hozzá, az igazgatónő pedig még mindig Grenouille-lal van elfoglalva, ezek szerint nem csak ő, hanem mi is folytatni fogjuk a szálat. Szóval Jethro érkezik, Lee ügynökkel, akire nagyon mérges az öreg, hogy nem tudott engedélyt szerezni, istenem, mennyivel könnyebb volna, ha Gibbs ügynök teljes hatáskört kapna a világon minden gyilkossági ügyben. Elvégre még sosem hibázott. De Jenny se tud sokat segíteni, kell egy megbízható tanú, onnantól kezdve meglesz az engedély 5 perc alatt.

Vissza Benoit kisasszonyhoz, aki megkapta DiNozzo ajándékát, egy közös bermudai nyaralást telelést, örül is neki nagyon, amikor beállít Tony is, hogy átadja az ajándékát: egy közös bahamai telelést. Mivan? Ja, hogy megint az ex-pasi akciózott? Naná, hogy Tony megsértődik és féltékeny lesz, Jeanne meg próbálja kimagyarázni az ártatlan bociszemeivel, de DiNozzo hajthatatlan, követeli, hogy azonnal mondja meg a férfi nevét, hogy szétverhesse a fejét a monitorában. De esélytelen próbálkozás, a lány nem árulja el a dolgot, csak nem szakítás lesz ebből? Úristen, mi lesz velünk a szerelmi szál nélkül?

Közben Gibbs és Morris is egymásnak esnek, hol máshol, mint a főnök szokásos liftjében. Mint kiderül, a nyomozó is hasonló alkat volt, mint Jethro, egészen addig, míg egyszer engedély nélkül ment neki egy veszélyes bűnözőnek. Végül az ügyvédek kimagyarázták, hogy nem volt jogszerű a letartóztatás, és a pasas szabadon sétálhatott ki a tárgyalóteremből, majdegy hónappal később megerőszakolt és megfojtott egy hatéves kislányt. Szívbemarkoló történet, Gibbset is megérintené, hogyha lenne neki olyan, hogy szív. Közben megérkezik DiNozzo is, a lépcsőn, ugyanis a főnök megint irodának használja a liftet, és közli, hogy megtalálták a nőt, akivel Davidsont utoljára látták: Lisa Delgado, 23 éves prosti. Megpróbálta behozni, de a lakótársa 4 napja nem látta. Véletlen? De nem kell rosszra gyanakodni, a klub tulajdonosa, a Pell nevű fickó megengedi a kurváinak, hogy nála maradjanak. Szóval csak annyit kell tenni, hogy megállunk a klub előtt, és várjuk, hogy kijöjjön. Vagy bemenjen. Ahogy esik.

Szóval egy kisbusz belsejében kiérkezik a klub elé DiNozzo ügynök és Carson nyomozó, aki csak röviden John vagy Johnny, és hogy elüssék az időt, elő is kerítik maguknak a legfrissebb Playboyokat, csak jó arc a fiatal zsaru, össze is haverkodnak viszonylag gyorsan. Rá is terelődik a beszélgetés a párkapcsolatokra, még mindig nem tudjuk, hogy akkor most Tony szakított-e Jeannenel, helyette megtudjuk, hogy a Johnny is hasonlít DiNozzo ügynökre, és végül úgy veszítette el élete szerelmét, hogy megcsalta a legjobb barátnőjével. Szívás, de legalább szereztél magadnak egy új barátot Anthony DiNozzo személyében.

Vissza a laborba, Abs dolgozik, Ziva meg csodálkozva nézi a rengeteg Valentin napi ajándékot, amit a lány kapott. Jön Gibbs, Abby jelent, végül csak talált a kártyán egy ujjlenyomatot, ami egy helyi kurváé. Na, csak nem megvan a gyilkosunk? Fenéket, a kurva ugyanis 2 hónapja halott. Ez azért már kezd egyre érdekesebbé válni. Jethro hívatja is Morrist, mi a helyzet ezzel a gyilkossággal, aki gyorsan beszámol, hogy igen, 2 hónapja találtak a hullára, és igen, ugyanazzal az anyaggal adagolták túl, mint Davidsont. A hulla mellett pedig egy véres cipőnyomot találtak, ami túlontúl tökéletes, hogy véletlenül maradjon ott: az egy jel. Egy fáking szériál killerről van szó, a rohad életbe!

Közben Tony és Jeanne beszélgetnek, a békülés már a határon van, hála az égnek, a lány bevallotta, hogy talán még mindig vannak érzései az exe iránt, különben már mesélt volna neki róla. De most orvosolta a hibát, mindörökre vége van, szóval szent a béke. Örüljünk, nincs még vége a DiNozzo szerelmes szálnak. Johnny persze megint belekotnyeleskedik, és folytatja a történetét, hogy legalább arra jó volt a múltkori tapasztalata, hogy leszokott az ivásról. Hát gratulálunk, de attól még jó arc vagy te, öreg.

Közben megkezdődik az este a bárban, csupa híresség meg celeb érkezik mindenféle sportkocsival, de egyik se hasonlít a keresett kurvánkra, most mi lesz itt? Gibbs telefonál a fiúknak, hogy készüljetek, mert behatolunk a klubba. Nem, nincs meg az engedély, viszont van valamink, amire a tulaj nem számít. Egy igazi híresség. Egy gazdag híresség.

És igen, tényleg egy igazi híresség! Thom E. Gemcity visszatért! Ráadásul rögtön három gráciát is vitt magával, a kikurvásított Ziva, Abby és Lee ügynök személyében! A biztonsági őr pedig egyből felismeri a híres írót, és beengedi a klubba! Hát ez valami hatalmas! Közben eksön van a hátsó kijáratnál is: megjelenik a kurvánk és a tulajjal társalog. Na gyerünk, lecsapni rá!

Az ügynökeink teljes erőből rohannak, de még így sem hallják az eset megoldását, amire kivételesen a két gyanúsított derít fényt. Davidson őrmester be akart adni valami mérget a kurvának, amikor a tulaj elkapta, és megetette vele a mérgét. Aztakurva! A tengerész volt a sorozatgyilkos?! És hogy a lány nehogy beszéljen, a tulaj spontán eltöri a nyakát. Hoppá. Ekkor érkezik meg DiNozzo és Johnny, kisebb tűzpárbaj, majd a pasas a földre kerül. Ügy megoldva, mindenki boldog, egyszer csak John összeesik: bekapott egy golyót. Az érkező Gibbs és Morris pedig hiába próbálják megmenteni, szerencsétlen zsaru ott hal meg az utcakövön. Szívszorító jelenet, DiNozzo gyászolja újdonsült barátját, mi pedig szépen visszatérünk a fináléra.

Tony alszik békésen az ágyban, próbálja kiheverni a történteket, közben Jeanne a számítógépe előtt ül, és a leveleit olvassa. A titokzatos ex búcsúlevelét például, amiben megígéri, hogy soha többé nem fog hallani róla, mert megértette hogy vége. Azért még küld egy utolsó fotót a lánynak, aki megnyitja. És a képen egy boldog pár látható: Jeanne, és az exe, Johnny. DiNozzo barátja, a nemrég lelőtt zsaru. Ez csúnya volt. Jeanne pedig sóhajt egy mélyet, majd megnyomja a törlés gombot, a kép pedig elsötétül... Vége van.

Címkék: ncis
5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2008.09.09. 12:43:39

A híres író bevonulása nagyon ott volt...

Tényleg, arra nem tértek ki, hogy ha így befutott, és kőgazdag, akkor a francért hagyja ugráltatni magát az NCIS-nél? Hogy tűri még mindig a zöldfülűzést?

npityusk 2008.09.09. 14:11:37

azt én sem értem de ez egy sorozat

Bruzsy · http://rockonlelkek.hu 2008.09.09. 23:35:24

Szereti a munkáját. Lehet, hogy van valami perverziója, és lételeme ha ugráltatják és megalázzák. Más tippem nincs. :-P

Llew 2008.09.10. 08:31:17

Amikor Tony és John a megfigyelő kocsiban a csajokról beszélgettek, akkor átfutott az agyamon, hogy ugyan arról a nőről lesz szó. Aztán elvetettem a gondolatot, mondván, hogy az túl nyílvánvaló meg filmesközhely lenne. Erre tessék.

Én eddig úgy gondoltam, hogy Tony valami akció miatt randizik a csajjal. Hiszen mindig titkolózott a többiek előtt, meg mintha a csaj se tudná, hogy mi a munkája. Most is volt ez a teljes őszinteséges megjegyzés. Csak nekem tünt így?

Bruzsy · http://rockonlelkek.hu 2008.09.10. 12:31:07

Anno Fedor kolléga is felvetette ezt az ötletet még valamikor a tavasszal, azt tudom csak mondani, amit akkor:

"Találgatni szabad, sőt kell is, szerintem az tesz élvezetessé egy szálat a nézők számára. Én pedig spoilerezni úgyse fogok azzal, hogy válaszolok rájuk, legyen elég annyi, hogy majd meglátjátok, mi fog történni. Csak türelem... :-)"

;-)
süti beállítások módosítása