Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Smallville 1x06 - Homokóra

2008. szeptember 08. 13:00 - Tipca

Pete és Clark az idősek otthonában tölti le a kötelező közösségi munkát. Pete nem nagyon érti, hogy miért kell aszott testű öregeknek felolvasni ahelyett, hogy bomba csajokat stírölhetne életmentőként, ám rögtön megvilágosul, mikor az intézet folyosóján Lana jön szembe velük. A két fiúnak Hetty nénit egy Cassandra nevű idős, vak hölgyet kell szórakoztatniuk, akiről az a hír járja, hogy a jövőbe lát. Arra mindenesetre figyelmezteti Pete-et, hogy jobb lesz keresnie egy szerelőt, mert a kulcsát bezárta a kocsijába.

Lana Harry Bollstont, Smallville élő helytörténetkönyvét kísérgeti. Az öreg kerekesszékhez van kötve, így megkéri a lányt, hogy tolja ki őt a tóhoz, ott azonban eszébe jut, hogy hűvös van, kellene neki egy sál. Persze, ez csak ködösítés, Bollston csak cigizni akar, ám mielőtt rágyújthatna, az öngyújtó kiesik a kezéből. Bollston lehajol érte, de elveszti az egyensúlyát, és az elektromos székkel együtt beleesik a vízbe. Rögtön zöldeskék villámok veszik körül, és az öreg visszafiatalodik tinédzserré. Ugye, mondanom sem kell, a parton meteorköveket mos a víz. A balesettel egy időben Cassandra is rosszul lesz, vizet kér Clarktól, ám a pohár ripityára törik a padlón, majd az asszony síri hangon közli a fiúval: hamarosan meghal valaki, aki közel áll hozzá.

Ezen felbuzdulva Clark minden éles, szúrós, nehéz, recés, törékeny és mérgező dolgot próbál távol tartani a szüleitől, de mindhiába, az öregek már csak szeretnek veszélyesen élni, még ha ez azzal is jár, hogy időnkét el kell fűrészelni egy deszkát. Harry, immár ápolónak álcázva magát, visszamegy a szobájába, és a matrac alól kiszed egy rakás újságkivágást egy régi gyilkosságról, aztán új tükörképén merengve megfogadja, hogy valakik mindenért megfizetnek. De előtte még beugrik a kávézóba, hogy egyen egy hatalmas szendvicset, s csak úgy mellékesen összefusson Chloéval, Lanával és Clarkkal, akik azt próbálják kitalálni, hogyan veszhetett el Mr. Bollston. Ja, meg azért is, hogy kilesse a Zoe nevű pincérlányt, akinek a neve a matrac alól előkapart papírokon is szerepelt, amolyan kézzel írt lábjegyzet gyanánt.

Eme rövidke kitérő után Harry ismét az otthonban van, ahol nagyon szépen zongorázik a bentlakóknak. Cassandra meg is dicséri, aztán kéri, hogy vezesse őt vissza a szobájába. Harry visszautasítja, mondván, hogy ő már ismeri a jövőjét. Clark zöldséget visz a Luthor kastélyba, ahol látja Lexet a sportkocsijával száguldozni, így hát újra beveti magát, és óvatosságra inti a kopaszt. Neki is beszámol a jóslatról, de Lex, most az egyszer, egyetért a Kent szülőkkel, és csak mutatványosnak tartja a nénit. Mindenesetre megkérdezi a nevét, hátha tud valami jó kis tőzsdetippet adni.

Jöhet egy kis háttérsztori. Lana, még mindig az öreg eltűnésén keseregve, elmeséli Clarknak, hogy Harry Bollston tizenhét évesen börtönbe került gyilkosságért. Az után került az otthonba, hogy letöltötte a büntetését, és megöregedve kiengedték. Harry zongoraművésznek készült, pályázott is a konzervatóriumba, de a tanára végül mást javasolt a bizottságnak. Harry úgy gondolta, mivel a tanára megölte az álmait, ő is megöli a tanárét, így hát megfojtotta a fiát. Harry a jelenben is folytatja a hagyományt, miután áramszünetet okoz egy mostanra elhunyt autókereskedő fiánál, megjelenik nála szerelőruhában, s míg a fickó a zseblámpát tartja, és a biztosítékot vizsgálgatja, Harry a táskájából előszed egy zongorahúrt.

Clark ismét meglátogatja Cassandrát, aki elmondja neki, hogy a meteoreső napján vesztette el a látását, de akkor kapta a jóslás képességét. Clark megosztja az asszonnyal a többiek véleményét, miszerint az egész csak csalás, mire a nő maga mellé ülteti Clarkot, és megragadja a kezét. A látomásban Clark egy temetőben térdel, zuhogó esőben, körülötte pedig az ismerősei sírkövei. Ez valamiért felkavarja őt, így gyorsan felpattan és elhussan. Cassandra ledöbben, hogy a fiú is látta, amit ő.

Kenték még mindig hitetlenkedve fogadják az új fejleményeket, és a szokásos „te vagy a saját sorsod kovácsa” szöveggel próbálják vigasztalni Clarkot – sikertelenül. Lexet, úgy tűnik, mégis lázba hozta a téma, mert másnap megjelenik Cassandránál, és próbál dolgokat kiszedni a nőből Clarkról. Cassandra – dacára a felkínált honoráriumnak – nem mond semmit, ám felajánlja, hogy vet egy pillantást Lex jövőjébe. A kopasz megint csak Kentéket ismétli: mindenki a saját sorsának kovácsa, és nem szeretné tudni, mit hoz a jövő.

Chloe behívja a Fáklyába Lanát és Clarkot, ám késik, így a – saját bevallása szerint is – királylánynak van ideje körbenézni. Fel is fedezi a falon a gyerekkori Time címlapját a Furcsaságok Falán, s miután balhézik egyet, majd érzeleg egy kicsit Clarkkal, elhúz. A nyomozócsoport összeröffenésére így csak később kerül sor, a Kent-pajtában. Pete a meggyilkolt férfit emlegeti, aki ugyanúgy halt meg, mint régen Harry áldozatai, Chloe pedig megtalálja Bollston fiatalkori képét. Azt gyanítják, valami unokabosszú lehet a dologban.

Harry eközben a kávézóban zongorázik, és ráveszi Zoét, hogy zárás után is maradhasson, így neki nem kell elmenni, a lány pedig Shopenre takaríthat. A trió az otthonba megy nyomozni, ám Cassandra félrehívja Clarkot, és elbeszélget vele arról, miért látta Clark a jóslatot, hiszen más ember nem szokta. Úgy véli, Clarknak az a sorsa, hogy segítse az embereket, és megnyugvást, biztonságot hozzon. Cassandra újra jósol a fiúnak, s az új látomásban bajbajutott embereket látnak, többek közt egy lányt, lófejet ábrázoló medállal, pontosan olyannal, mint amilyen Zoénak is van.

Eközben Pete és Chloe már feldúlták Harry szobáját, és rátaláltak az újságkivágásokra. Az egyik cikk Zoéról szól, aki Heimlichhel megmentette egy vendég életét. Fénykép is van a pincérnőről, amin Clark felismeri a lányt és a medált. Elrohan, egyenesen a kávézóba, ahol addigra Harry már megtámadta Zoét. Clark megmenti a lányt, de míg ezzel van elfoglalva, Harry meglép. Egy sikátorban éri utol, ahol Harry rátámad, és megpróbálja mellbe szúrni egy konyhakéssel, csakhogy a penge ripityára törik. Ezután már csak a szokott „gonoszt a kocsira” dobás következik, és a világ megmenekült.

Jonathan és Martha megtiltja Clarknak, hogy Cassandrával találkozzon, miután kiderül, hogy az asszony tudja a fiú titkát. Mondjuk, hogy akkor már mi értelme van, azt nem tudom, de mindegy. Lex megmutatja Clarknak a kocsit, amiből ő mentette ki, és elmerengenek a végzetről, sorsról, meg effélékről. Ugorjunk. Egészen a kórházig, ahol a sheriff szeretné elvinni az ismeretlen fiút, ám az ágyhoz bilincselve csak egy idős embert találnak. Lana és Clark a tónál beszélik meg a furcsa fejleményeket, ám mikor a fiú rosszul lesz, és észreveszi a vízben a meteorköveket, visszamegy az otthonba Bollstonhoz.

Próbálja szembesíteni az öreget saját magával, de az mindent tagad. Miután Clark távozik, Bollston kigurul a tóhoz, és megismétli a rész elején látott fejest. A trió még mindig kapcsolatok után kutat az áldozatok között, mikor berobog Lana, és közli, hogy Harrynek már megint nyoma veszett. Chloe rájön, hogy Harry szisztematikusan végigmegy az őt elítélő esküdtek leszármazottain. Csakhogy van egy bibi. A 11-es esküdt nem más volt, mint Clark nagyapja. Harry Jonathant akarja. És valóban, felbukkan a farmon, és gázszivárgás ürügyén próbál bejutni a házba. Persze Marthát sem ejtették a fejére, átlát a szitán, és miután leüti a fiút, igyekszik elbújni.

Harry átmegy Jasonbe, és machetét ragadva ered a nő nyomába. Meg is találja a gabonatároló silóban, ám mielőtt kibelezhetné, Martha magukra ereszt vagy fél tonna búzát, s közben bunyózni kezd az ellennel. Közben Clark is megérkezik, éppen egyszerre Jonathannal, akit a „Vadásznak rátok!”, majd a második (tehát kettő biztos van!) kocsi kiszúrt kerekére pillantva „Elkezdődött!” mondatokkal próbál megnyugtatni. Még jó, hogy két résszel ez előtt beröntgenesedett a látása, mert így könnyűszerrel megtalálja a mostanra megfulladt asszonyt, de Jonathan lélegeztetésének hála, sikerül újraéleszteni. Így hát Cassandra tévedett, senki nem halt meg. Harry pedig ott rohadjon meg a búza alatt, ahol van.

Apropó, Cassandra, Lex bukkan fel nála, és mégis szeretné igénybe venni az asszony szolgáltatását. Mármint a jóslást. Cassandra belemegy, és az Ovális irodában látja Lexet elnökként, hófehér öltönyben, majd egy napraforgómező kellős közepén. Lex egy érintéssel elrothasztja a növényeket, feltárva a földet, amely terítve van emberi csontokkal. Végül az égen vörös felhők gyülekeznek, és véreső kezd hullani. Tiszta Király Pistás az egész. Ez be is tesz Cassandrának, ugyanis a látomás végére már halott, így nem mondhatja el Lexnek, mit látott. A jóslat mégis igaznak bizonyult, meghalt egy Clarkhoz közeli személy.

Címkék: smallville
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása