Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Őslények kalandorai 2x04

2008. szeptember 08. 14:30 - Dirky

Alig heverte ki az egyszeri néző a legutóbbi nagymacskás részt, a Primeval ismét új oldalát mutatja meg ebben a részben: kamu gettófiatalok kosaraznak némi rap aláfestéssel. Én mindig is átéreztem azoknak a szerencsétleneknek a helyzetét, akik a gettóélet nyomorúságáról imprózott szövegeket nyomnak egy háromezer dolláros sportcipőben és az élet mellett ötven kiló színarany is nyomja őket, mikor beszállnak az új kocsijukba három alulöltözött lelki társuk mellé, szóval ezek a középosztálybeli srácok sem zavarnak. Az egyikük vízben tapicskolva elmegy a nyitott (!) csatornalejáratba (!) pattant labdáért, aztán valami kivágódik onnan és elkezdi lehúzni – a haverja ugyan látja ahogy ordítozva próbál fennmaradni, de nem nagyon érdekli, mert akkor még megmentené és nem lenne „Sztívön az utolsó pillanatban megjön és lelövi a monsztát” rész. Pedig az kell.

A központban sajnos nem sikerült bemérni az anomáliát, a gép csak egy mintegy 25 m2 nagyságú területre tudta leszűkíteni, ennyi földet meg csak nem lehet áttúrni, az majdnem egy teljes szoba. Ezért inkább nézzünk be Abby lakásába, ahova már Caroline is befészkelte magát és éppen kinyomja Konnor telefonját, bunyózni tanítja házigazdáját, vacsorát csinál és még van ideje nyálasan tenyérbemászónak is kinézni. Az persze nem jutott eszébe, hogy Abby is kap üzenetet Katör proftól, szóval idővel csak Caroline és Rex maradnak a lakásban. Katör és Sztívön már kint is vannak a helyszínen és leereszkednek a csatornába, habár egyikük (nem Katör) olyan arcot vág, mint aki minden percben várja, hogy mutáns nindzsa teknősbékák törnek rá. A hülye feszültségkeltő hangulatfestő muzsika miatt eltart egy ideig, mire a néző ráébred arra, hogy a kutyavonítás-szerű hang nem a zene része, hanem karakterek is hallják, de addigra el is tűnik egy monsztaárnyék a sötétben. Katör és Sztívön csatlakoznak a felszínen pakolgató többiekhez, akik épp valami víztározóban/csatornában készülnek csónakázni, de mivel vagy öt órán keresztül a felszínt kutatják át, az érdekes dolgok a sötétben fognak persze történni. 

 

Sötét. A sötét nem jó. A sötétben monszták vannak. Valami meglöki a csónakot, Jenny a vízbe esik és elkezd közeledni felé egy hátuszony. Konnor és Abby az erre az esetre kidolgozott forgatókönyvnek megfelően elkezdenek ordibálni, hogy „Ússzál! Ússzál má’! Ússz!”, de persze egy nyamvadt öt centire nem mozdítják a saját csónakjukat Jenny felé. Így aztán jöhet a „Sztívön az utolsó pillanatban megjön és lelövi a monsztát” jelenet, mert legalább Katörnek volt annyi esze, hogy beindítsa a saját csónakjukat. Mindenki heppi, mindenki mehet haza, legfeljebb a kis monszták várják hiába haza monsztamamát, vége a résznek. Vagy mégsem, mert a háttérben valami nagyon ronda (nem Sztívön) emelkedik ki a vízből, köze lehet a vízben talált levedlett bőrdarabhoz. A központban neki is állnak az agyonlövött monszta boncolásának egy rövid és érzelmes Katör/Jenny jelenet után, amelyben utóbbi már kezdi megszokni a Klaudia nevet is. Katör a párkapcsolatos beszélgetés elöl a monsztadöghöz menekül és lenyúl a torkába, reménykedve abban, hogy valami hullagörcs nem rántja össze annak álkapcsait. Nem rántja, ellenben a dögnek háromágú, szigonyszerű nyelve van, ami azért elég szokatlan – Katör ki is nevezi a cápa jövőbeli leszármazottjának. Jaj, már megint jövőmonszták...

A kutakodás után azonban csak egy fél tornacipő és egy bélflórát élénkítő kultúrával dúsított kosárlabda van a fjucsörcápamonszta gyomrában, szóval az előbb látott másik ronda monszta sem a jégsaláta-szójavirsli étrendet követi, ő gyűjthette be a gettós srácot. Az elégedett óvodás arcát gyakorló Leszter nem érti a problémát, a napimonszta be van gyűjtve, minek akkor még költeni az adófizetők pénzét? Ha ilyen hatékonyak már, akkor akár egy létszámleépítés itt beleférne szerintem, itt van mondjuk ez a Sztívön, aki előtt szép jövő állna az üzleti szférában… Katör elmeséli a vedlős monsztáról szóló sztorit, erre Leszter is engedélyez egy végső szennyvízkurkászást másnap reggelre. Azonban Caroline is megmutatja monsztás arcát, mikor Abby a frigóban találja meg kedves repülőgyíkját, ez meg nem jó egy ilyen hidegvérű állatnak. Be lehetne rakni a mikróba, az úgyis csak kutyákat robbant szét, nem? 

Reggel Katör és Sztívön kiszállnak a helyszínre, de Katör inkább nem a csatornát ellenőrizné, a kis csicska meg ellentmond a mentorának. Katör tehát egyedül (jajj, vajon mi lesz ebből?) indul el és ráordít egy tagbaszakadt kommandósra a közeli épületnél, majd elkezdi üldözni és valószínűleg nem is igazán lepődik meg, mikor a már ismert takarító/kommandós pasassal találkozik. Büszkén megmondja neki, hogy ők már találkoztak, aztán pedig kap egy lazább jobbegyenest az arcába és gyorsan lecsekkolja a padlódeszkákat egy félórára. Közben megint hallatszik a kutyavonítás, szóval eszmélés után a csoport vízalatti mikrofonokkal próbálkozik és megbeszélik, hogy vajon ki a gonosz összeesküvő a dagadt kommandós/higiéniai assistant menedzser mögött. Aztán leeresztenek egy hangszórót és elkezdik leadni a felvett vonításokat a víz alá. Abby lát valami rondát, de mivel gyorsan elhiteti magával, hogy csak tévedett, egy fél perc múlva le is húzza valami a víz alá. Upsz.

Most végre már jönnek a búvárkommandósok is, de Konnorral közlik egy kis idő múlva, hogy már nincs értelme tovább keresni. Megérkezik Leszter és Leek is, itt az ideje gatyába rázni a műveletet, Katör kap egy adag szidalmat és kinevezik Sztívönt vezetőnek. Hogy Katör, Abby és a hazaküldött Konnor híján kiknek parancsol a Tesco gazdaságos kommandósokon kívül, az igazából másodlagos kérdés. Sztívön csak visszamenne a csatornába, nagyon komálhatta Repesz mestert gyerekkorában. Konnor otthon próbál nem depressziós lenni kevés sikerrel, mit sem tudva arról, hogy Abby él, csak valami félig víz alatti cellába van bezárva az eltűnt sráccal és igen hülyén néz ki az elázott hajával. Katör továbbra is tisztában vele, hogy Sztívön egy reménytelen idióta, tehát magánnyomozásba kezd, amit megtámogat Jenny is egy infóval – egy közeli épületet elöntött nemrég a víz. Vagy az Őrült Stone 2-t forgatják ott, vagy valami köze lehet a jövőmonsztához, tehát Katör meggyőzi Konnort is, hogy jöjjön vele és kapják el a mocskos rohadék monsztát, aki egyszerre ette meg Abbyt és helyezte felelős pozícióba Sztívönt. Csak a néző ismeri az igazságot, hogy eme két gaztett közül a kisebbik még nem is történt meg.

Várni azonban nem kell rá sokat, Abby és gettósrác csak el vannak spájzolva, és Sztívön egyelőre nem jár a közelükben. Katör talán igen, de ha Konnor nem jelenne meg egy feszítővassal, amit ugye minden rendes londoni tart magánál, nem jutna be a pincébe. Időközben az anomália is újra megnyílt, amit egy kannaütögetős együttes felvételével jelez az anomáliadetektor egy Katörhöz közeli fal másik oldalán. Katör tehát betöri a falat és megtalálja az elveszett emberkéket – illetve csak a gettósrácot, mert Abbyt a monszta magával viszi, nehogy már a műsor 33. percében sikerüljön már mindenkit megmenteni. Persze nem is kell, mert a monszta a szárazföldön olyan rúgást kap Abbytől, hogy Chuck Norrisnak nem kellene DNS-tesztet kérnie apasági per esetén. Ebben a percben elkezdenek a monszták rajzani, hirtelen Katör előtt is megjelenik egy, de a gettósrác egy felkapott kődarabbal ki is nyírja. Lehet, hogy mégis valami párizsi elővárosban szocializálódott a gyerek? Katört épp elkapná egy másik monszta, de ekkor megjelenik Sztívön víz alatti kamerája és mikor meglátja Katört a monitoron, Sztívön helyből beugrik a csatornába egy gépkarabéllyal és egy pisztollyal, a Szegáltól is ezt látta.

Aztán megjön a bossmonszta Abby mellé, egy jó tízméteres valami, amiből valamiért a Vadászat a Vörös Októberre című film főcímzenéje szól és Konnort leütve átviszi az anomálián Abbyt. Konnor azonban nem hagyja magát, ő is beugrik az anomáliába a szeretett nő után. Időközben Katör és a kődobálós gyerek be lesz kerítve, de ekkor Sztívön feje felbukkan a csatornából és a srác egy olyan vízből kiemelkedős – mindent szarrá lövős jelenetet ad elő, hogy rögtön szerződtetném a Rambo következő részébe. Jó, persze bárhova szerződtetném, csak ne kelljen látnom. Az anomália másik oldalán Konnor megtalálja a jövőmonszták telepét, ahol éppen Abby lenne a főfogás, de egy másik ügyesen dobott kő ezt megakadályozza. Abbyt fel kell húzni a tengerpartól egy sziklafalra a megszokott „add a kezed” módszerrel és mikor máskor jelenne meg megint a főmonszta, aki Abby idehurcolása után biztos elment kezet mosni és csak most tért vissza. Abby ordibál, hogy Konnor hagyja itt. Konnor ordibál, hogy nem hagyja, mert szereti. A monszta ordibál, mivel éhes. Már éppen kicsúszna Abby keze, mikor Katör elkapja a lecsúszó Konnort és együttesen kirántják a monszta szájából Abbyt. A háttérben Boba Fett rakétája találatot kap és ő esik bele. Illetve elnézést, a lelkes állatvédő Katör kap fel egy M16-ost és ereszt egy sorozatot a főmonsztába.

Mindenki boldog, gettósrác szerint Abby szerencsés, hogy a pasija így megmentette – Abby pedig szokatlanul hevesen tagadja, hogy közte és Konnor között lenne ilyesmi. Leszter mindenkinek elnyom egy ex-post kiértékelést, Leek hülye, Katör pedig Abby megnyugtatására közli, hogy nem kell félni, mert mire ezek az állatok megjelennek, az emberiség már kihalt faj lesz. Kösz, megnyugodtunk. Persze az is lehet, hogy az emberiség is monsztákká evolválódik és visszatér a vízbe, ez talán még megnyugtatób. Abby hazatér a nagy izgalom után és az SZ-szót firtatja Konnortól, aki már épp valami nagy és láthatóan kedvező fogadtatásra találó vallomást tenne, mikor berombol Caroline és színházba ráncigálja szegény áldozatát. Egyre jobban utálom a csajt, legszívesebben összehoznám Sztívönnel. A szezon másik két gonoszembere, a partvisos kommandós és Leek is kommunikálnak és utóbbi immár hagyományosan kétes erkölcsű nőket fogad a kocsijában. Ezúttal Helen Katört, aki láthatólag az egész bagázst irányítja a háttérből amolyan keresztanyaként. De ne legyünk vele szigorúak, biztos új ruhára akar gyűjteni.

A következő részben lesznek nagy kommandós-monszta párbajok, lényegében a filmtörténet összes nyálas eleme, magánéleti döntések, monsztapankráció, ki ne hagyja senki!

2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nadivereb 2008.09.17. 23:17:39

Most beszóljak, hogy a cápáknak igazából nincs nyelvük, mert nem igazán kell nekik megnedvesíteni a szájukat és segíteni a nyelést? á, inkább nem szólok be. Még ez a legkisebb baki a sorozatban.

Dirky 2008.09.21. 20:33:12

Na ja, bár ez egy jövőből érkezett cápautód, ebben a részben (is) átváltottak Dougal Dyxon-üzemmódba a készítők.

Mondjuk a létezett monsztáknál is mindig turbósítottak a jelenlegi paleontológiai állásponton, a dizájn a valósághűség felé van helyezve.
süti beállítások módosítása