Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A szökés 3x10 - Hatalomátvétel

2008. szeptember 08. 16:03 - sixx

Ismét itt vagyunk a halálos csirkelábak és nejlonfétises börtönigazgatók sorozatában, abban amiben egy hetvenkilós tetovát szépfiú úgy ússza meg a világ egyik legkeményebb sittjét, hogy senki nem birizgálja meg az ánuszát, és ahonnan tulajdonképpen hatvanféleképpen is meg lehet szökni, mégsem ezzel foglalkoznak a lakosok, hanem egymás baszogatásával. Lecseróval nyitunk, aki még mindig azt hiszi, hogy ő a főnök a sitten, pedig Szeminek ezzel kapcsolatban merőben más elképzelései vannak. Tíbeg Visztlörrel szemez, ami normális esetben elég rossz hatással van a kiszemelt áldozat egészségére és/vagy végbélnyílására, de ez már nem az a sorozat, mint az első évadban volt.

Ugrunk Mehónra, aki levelet kap kintről, nocsak, csak van itt rendes posta. A borítékben a fia képe, sírás lesz belőle, nem részletezzük, mert van szívünk. Májki az udvaron a Nagyon Felesleges Szereplővel beszélget egy kicsit, de Visztlör félbeszakítja, beszerveztem valakit a szökésbe, hejj, míg te az izzasztóban szívtál, van valami kifogásod ellene? Mehón a beszervezett természetesen, így Májki az ünnep- és vásárnapokra tartogatott "nagyon dühös vagyok" arckifejezéssel reagál, ez a harmadik, amit a premier óta láttunk tőle. Tíbeg is benne van a csapatban, bár Májki beszól neki, hogy az ásáshoz két kéz kell bazmeg, ez színtiszta diszkrimináció, remélem Teodóró ír a képviselőjének. Az alagútban mérnökúr kiselőadást rögtönöz, mutotogat, láthatóan itt van elemében. Lecseró egy halom pénzt ad Tíbegnek, hogy szerezzen be valamit a szökéshez, és egy ideig ez lesz az utolsó ilyen momentuma, mert Szemi pisztolyt fog rá, és trónfoszt.

A főcím után innen folytatjuk, Szemi a börtön új fura ura, Lecseró le van fokozva mezei rabbá, jajistenemmostmilesz. Az alagútban erről mit sem tudnak Májkiék, egyre csak ásnak, nagyon helyes. Szemi bejelenti mindenki előtt, hogy ő az új főnök, és ha ez valakinek nem tetszik, csirkelábazza meg. Ja, és egy láda rum jár annak, aki Májkült előkeríti. Érthető, olyan ez a börtön, mint egy kurva nagy labirintus, évekig el lehet benne bújkálni, anélkül, hogy teremtett lélekkel találkoznánk. Odanint Link számítógépezik, ami nem csak elsőre, de másodikra is vicces, láthatóan zavarja a sok bizbasz a billentyűzeten. A Gary Miller névre keres rá, Visztlör álnevére, és talál is hármat, kinyomtatja a neveket tartalmazó listát és... Na, ez az, mi a faszt kezd vele?

Tíbeg Lecserónak azt magyarázza, hogy Szemit el kellene tenni láb alól, és Bellik erre a feladatra tökéletesen alkalmas. Az ex-fegyőr éppen egy nagyon hülye rabnak magyarázza, hogy ő ex-Delta Force kommandós, Chuck Norris meg egy pöcs, bazmeg, kevesebbért is rúgták már le emberek fejét, vigyázz a szádra. Tíbeg jön szarkavarni, és mondja neki, hogy két nap múlva ők már itt sincsenek, és ha Bellik is jönni akar, akkor csirelábazza meg Szemit, és be is veszik a brancsba. Tíbeg a nagy manipulátor, helló. Link és Szófia összefut a városban, a csaj egyre jobban, Link egyre szarabbul néz ki. Szófia elsírja bánatát Visztlörrel kapcsolatban, nem is tudom már ki is ez az ember, stb., kit érdekel? Szukre és Grecsön egy kocsmában randiznak, Keresztes Mária jobbik fele próbálja nyugattni a gecinőt, hogy Link nem tervez semmit, tessék nekem elhinni, és már lépne is le, de Grecsön nem ereszti, hanem ad neki egy csekket 25 000 dollárról.

A sitten nagyban megy az alagútásás, ami ebben az esetben anyit jelent, hogy Májki, Visztlör és Mehón kézzel tartja a beomló mennyezetet, míg a tetkós egy ötcentis vasdarabbal ki nem támasztja. Király. Ha ez nem omlik valaki fejére, akkor semmi. A terv hogy alátámasztják az ingatag plafont, és majd így ásnak tovább. Az udvaron Bellik elmegy Szemihez, elkéri tőle a csirkelábat és beszól neki hármat, majd kihívja verekedni, mert azt hiszi, hogy az acetonos trükkel megint meg tud szopatni valakit. Sok sikert, Brad. Hoppácsak, kifogyott az aceton, Bellik menten beszarik, mi meg röhögünk. Panama City, Link és Szófia valami városszéli házhoz mennek, ahol egy Roberto nevű ember várja őket, akit Szukre szervezett be Link kérésére, tehát a terv meg van baszva már az elején, mert Link nem tartozik korunk nagy gondolkodói közé. Egy feszült beszélgetést követően Roberto ad neki egy házibarkács bombát, amivel gondolom Grecsönt kell majd felrobbantani, telefonhívásos módszerrel. Szófia aggódik, neki ebben az epizódban ez jutott.

Az alagútásás zajlik, Visztlör előad egy mesét arról, hogy Grecsön őt, a szegény halászt csőbe húzta, és hasonló faszságokról, de Mehón nagyon helyesen beszól neki, hogy ne nézze már őket madárnak, kussoljon, és dolgozzon. Májki elkéri a madaras könyvet Visztlörtől, és csak beszélgetnek tovább. Mivel az építőanyag elfogyott, Visztlör és Mehón menne fel a felszínre, hogy hozzanak még - ez azért problémás, mert Szemi ótvar szar rapzenére melegít éppen Lecseró egykori lakosztályában. Bellik keresi az acetont, vagy bármi mást, amivel megvakíthatja Szemit. Nem talál, jönnek érte, kezdődik a mészárlás. Mehónék közben mehetnek a szerszámokért, ami sokkal jobb szórakozás, mint amit Bellik csinál, ő ugyanis szívja a virtuális nemiszervet, mert Szemi nagyon-nagyon megveri. Májkülék Szemi haverjaiba ütköznek odafent, de ketten (a tetkós meg a drogos) sikeresen visszamenekülnek az alagútba - Visztlört azonban foglyul ejtik Szemi sameszei (én kérek elnézést).

Bellik életét az menti meg, hogy Szemi inkább először Májkit akarja kicsontozni, a félhalottat majd később elintézi. Rohan le az alagútba, ahol a vasajtó problémájával kell megküzdenie. Az ajtót számzár védi, Visztlör nem tudja a kombinációt, így pisztollyal lesz fenyegetve, Májki nyitná belülről, de Mehónnak más elképzelései vannak, és felkap egy vasdarabot. Visztlör keménykedik, Májkül, ki ne nyisd, izgalom a köbön. Link és Szófia a szállodában beszélgetnek, megjön Szukre és megbeszélik a tervet: Szukre hívja telefonon Grecsönt, hogy van infója, aztán a kocsiban elhelyezi a bombát, és kész, Grecsön felrobban. Szemi kimegy az udvarra, és Lecserót is lerángatja az alagsorba, majd te megmondod nekem, hogy mi a kombináció. Szukre közben autókázni megy Grecsönnel, és az autóban elrejti a bombát, de kiderül, hogy a gecinő nem annyira hülye, mint gondoltuk, és nagyon jól tudja, hogy át akarták vágni, most már Keresztes Mária feje is veszélyben van.

A föld alatt fokozódik a helyzet, Szemi a kombinációt akarja, Lecseró nem mondja meg, erre Szemi elsüti a fegyvert. Májki ettől beszarik (látszólag) és kinyitja az ajtót, Szemiék benyomulnak az alagútba, és PONT az ingatag mennyezet alatt állnak meg - Májki arcoskodik egy kicsit, és úgy tesz, mintha csak az számítana, hogy Visztlör kijusson a sittről. Addig stuffolja az idiótát, míg az fel nem mászik a menyezetig, az meg be nem omlik. Lecseró lelövi a másik két gonoszembert, és kész, Szemi halott, az ásás folytatódhat, még Bellik is megúszta. Májki lelkén újabb három ember élete szárad, lesz még ennek böjtje. Lecseró kiáll Sona lakossága elé, és megmutatja neki a holttesteket, én vagyok a főnök, basszátok meg, és rumot sem kap senki. Ezt a szopást.

Szófia és Link a városban, Link kiteszi a csajt az utcán, de vesz neki egy kulcstartót, mert olyan kibaszottul romantikus alkat. Ez eddig a legszánalmasabb pillanat a sorozatban, de nyugi lesz még ennél rosszabb is. Májki a lelkiismeretével viaskodik, Mehón, a tapasztalt gyilkos megnyugtatja, hogy nem lesz könnyebb később sem, ölhetsz akármennyit. Kösz, Alex. Májkit az udvaron elkapja a Nagyon Szimpatikus Rab, és minden pénzét felajánlja neki, csak vigye ki innen. A végén többen lógnak meg innen, mint ahányan maradnak. Májki ellenáll a kísértésnek.

Szófia a kulcstartót nézegeti, és közben maszturbál, ja, nem is, csak úgy tűnik. Látványosan lefordítja Visztlör képét (Link nyeregben), és elkezd kutatni a szekrényében, ami annyira nem jó ötlet, mert aki keres, az talál is - ezúttal egy táskát, benne ki tudja mivel. Link közben nem is tudja, hogy egy latin szépség álmodozik róla, és Májkival társalog beszélőn. Ki ez a Visztlör? Ma este megtudjuk. Vagy nem.

Címkék: a szökés
12 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vince Larkin 2008.09.08. 16:53:45

ahogy azt a pöcköt betette Májki a deszkák közé és annak kihúzásától Szemi fejére dőlt az egész basz...komikus volt, viszont Szemi és bandája mentek a levsbe, ami jó. Link meg télleg vicces volt, ahogy beugrott Szófiának egy kis eiffel tornyocskás kulcstartóér',hogy ha Visztlör nem, majd ő elviszi Párizsba...Link-Link, már megint hol az "eszed"... Mehón viszont kezd emberesedni! sixx, a Tibeg-diszkrimináción szénné röhögtam magam!

Dorkapa 2008.09.08. 17:57:59

..ásáshoz min. két kéz kell, mármint általában. LOL! :D

Szemi is hogy tudta, mert okos ám, hogy piszkálni kell a plafont, Szkófild okos gyerek, úgyse omlik rám. Osztdehogynem!

The AVE 2008.09.08. 18:01:54

Főleg azért vicces a pöcök, mert ha meg bírja tartani az egész födém súlyát (már ez is elég necces, de legyen), akkor is csak úgy lehetne kihúzni, h közben a két oldalán lévő részt felfele nyomják. Ha ki lehetne simán húzni lefelé, akkor nem tudná megtartani. Ha megtartja, akkor meg szorulnia kell rendesen.

(persze van még vagy ezer ilyen epizódonként, de ha már szóba került...)

szepi79 2008.09.08. 18:52:33

csak ritkán olvasom prizonbrék hogyvoltot, mi ez a csirkelábas szöveg?

scsaba1 2008.09.08. 20:04:30

A sonában az a szokás, hogy akinek nem tetszik az arca, annak adsz egy csirkelábat, ezzel kihívod egy bunyóra. A bunyó viszont életre-halálra megy, a jobbik eltámolyog ami pedig a vesztesből marad, azt a takarításnál kiteszik az ajtó elé. Ott az őrök még 2-3-at bele is lőnek a testbe, majd ekaparják. (Így sem lehet szökni, hogy úgy csinálsz mint meg lennél halva...)

BruceWayne 2008.09.08. 21:57:51

na bazmeg, Linkből előjön a romantikus énje, erre egyből le van hurrogva :-)))

Grizon 2008.09.09. 14:02:14

csak azt tudnám, hogy egy panamai börtönbe hogy kerül ennyi csirkeláb...

BruceWayne 2008.09.09. 17:33:52

grizon: lehet csak egy van. a bíró se 10 sárgalapot oszt ki meccsenként hanem ugyanazt mutatja fel 10-szer :-)

Jaguar 2008.09.09. 20:56:54

Ez a "honnan van ennyi csirkeláb?" már nekem is eszembe jutott. Aztán az is, hogy nincs annyi csak mindig ugyanazt használják. DE! Bellik nem azt kérdezte Szemitől, hogy nála van-e A csirkeláb, hanem valami olyat, hogy nála lehet-e csirkelábat szerezni (általában).
Amúgy meg mekkora faszság, hogy csirkelábat kell a másik elé dobni. Mér'? Magyarázza már meg valaki (mint pl., hogy a katonáknál a tisztelgés a sisakrostély felemeléséből származik, a kézfogás meg azt imitálja, hogy helló nincs nálam fegyver, üres a kezem) De egy csirkeláb???

Ja, a kedvencem az, hogy Májki egy - a börtönparancsnoktól kapott - telefonon szervezi a szökést, anélkül, hogy bárki belehallgatna (Mifaszér' csináltak már megint 1000 balboás* számlát ezek a rabok?)
*hu.wikipedia.org/wiki/Panamai_balboa

Vince Larkin 2008.09.10. 16:51:09

Nerazzurri, ezt meg anno bekérdezte Puhltól Fábry...:D

BruceWayne 2008.09.10. 18:10:47

vince: vágom, onnan vettem :-)

jaguar: nem tök mindegy? panamaiak se kérdezgetik mondjuk azt hogy mi meg minek töltjük vissza a disznót a gyomrába és esszük meg. ott is van ennek a csirkelábnak biztos valami oka, de ez kb a legutolsó dolog ami foglalkoztat az évadban
süti beállítások módosítása