Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

30 rock 1x13 – Up All Night

2008. szeptember 08. 11:30 - wayout

Mivel az írók is csak emberek, és a sok elfogyasztott gyorskaja miatt érzékenyebb is a gyomruk, őket is komolyan ledönti a lábukról egy jóféle ételmérgezés a lábukról, amit Jack egy kedves ügyfelétől kapott gyanús eredeti ajándék kagylói miatt kaptak. Sajnos azonban nincs mit tenni a reklám időt már eladták a hadseregnek így muszáj új műsort csinál és a három napja rókázó kreatívoknak kénytelenek egész éjjel fent maradni, hogy összedobjanak egy épkézláb anyagot. Liz azt hiszi ezek után megérdemel egy croissant Jack asztaláról, de nem, mert az őrült Biancának van kikészítve, aki látogatóba jön az ügyvédjével. Kiderül, hogy valójában el sem váltak, hanem közel 10 éve hivatalosan külön élnek és most akarnak pontot tenni házasságuk végére. 10 éves válás? Dr. Spaceman egy milliomos lehet…

Egy évtizednyi vita után, hogy ki kapja meg a kutyájuk ürülékét tartalmazó dobozt, Jack alig várja, hogy végleg megszabaduljon az őrült nőszemélytől, bár nehéz eldönteni, hogy dühös vagy teljesen felajzott-e. Liz menekülne, de nem tud, mert Bianca előbb érkezik, így a padlón próbál kikúszni az irodából, ami persze egyáltalán nem észrevétlen, de legalább Bianca bevette a gyógyszereit és nem tépi meg szegény Lizt. Ez a trükk bezzeg, ahogy Liz is megjegyzi, jól működött volna az Ugly Bettyben. A főhadiszálláson a kollegák lázadoznak, hogy miért kell Valentin napon túlórázniuk, mindenkinek tervei voltak, Tracy például a feleségével (nagy szó, hogy kivételesen vele) egy luxusszállodában ivott volna bort és kényeztették volna egymást.

Ezután Tracy kéretlenül átcsap házassági tanácsadóban és elsorolja milyen szerepjátékokkal dobják fel a 17 éve tartó házasságukat. Ceriet meglepő módon nem bánja a dolgot, mert összeveszett a feltehetőleg görög hajómágnás örökös vőlegényével Arissal, mivel az görög ortodox esküvőt akar, de Cerienek nem tetszik az egyház véleménye Ciprusi helyezettel kapcsolatban. WTF? Cerie gondolkozik, ő ilyet is tud? :) Ezek után újabb meglepetés következik, mert egy nagy csokor rózsaszín rózsáról kiderül, hogy valaki név nélkül Liznek küldte őket, na erre mindenki átmegy ovisba és cukkolják Lizt, hogy né má titkos udvarlója van!

Az 50 valahányadikon Bianca, aki még mindig Johnnynak hívja Jacket valamilyen rejtélyes okból (ti tudjátok miért?), mindenáron tovább akar lépni és ezért hajlandó bármiről lemondani, még az ő imádott marhahúsáról cheddar sajttal, sőt tulajdonképpen minden közös tulajdonról. Jack a találkozó után örömmámorban úszik és hozat egy üveg pezsgőt Jonathannal, a valószínűleg szintén nagyon-nagyon örül annak, hogy imádott főnöke megszabadult a nejétől. Liz eközben beoson Petehez és megkérdi, hogy ő küldte-e neki a virágokat jófejségből, olyannyira nem Pete küldte őket, hogy még saját nejének is elfelejtett ajándékot venni, pedig neki aznap van a születésnapja.

Befut Jenna, aki tényleg úgy néz ki, mintha egy Susan Somers hasonmás versenyről érkezett volna, pedig valójában a Vagina Napon adott elő. A Vagina Nap egy jótékonysági esemény, amit olyan hírességek találtak ki, akiket sosem hívtak szerepelni a Vagina Monológokba, és minden február 14-én monológokat improvizálnak a vaginájukról hajléktalanoknak. Jack ugrik örömködve és teljesen megfeledkezve arról, hogy ő kötelezte az írókat az esti munkára, mindenkit el akar hívni egy italra, hogy megünnepelje a válását, és végül Tracy a tervei ellenére vele tart egy koktélra. Emésztés közben az írók kedvenc játékukat játsszák: marry, boff, kill. A dolog lényege az, hogy az összeválogatott 3 nő közül ki az, akit elvennél feleségül, akit megkettyintenél, és akit megölnél.

Frank a Cerie-Liz-Jenna hármasból elvenné Lizt, meghágná Ceriet és megölné Jennát, a dologgal csak az a bökkenő, hogy Jenna is szobában van. Liz jól le is szidja Franket, de azért hálás teoretikus házassági ajánlatért. Liz még mindig nem tudja, hogy kitől jöttek a virágok és a paraszt virágboltos se segít sokat, mindenesetre nagyon örül nekik. (valószínűleg nagyon hosszú ideje nem kapott virágot Valentin napra, ha kapott egyáltalán) Egy bárban Jack még mindig vidáman italozik egy csapat csajjal és Tracyvel, akit viszont szigorúan elparancsol a felesége, így Jack egyedül marad a piával és a nőkkel. NBC-ben még mindig meg a marry, boff, kill. Frank az Osama bin Laden-Martha Stewart-Jenna trióból, megdugná Osamát (szégyenbe maradna és megölnék) elvenné Marthát (übergazdag médiamogul) és ismételetlen megölné Jennát, aki ennek egyre jobban nem örül.

Ceriet is bevonják a játékba, a Lutz (dagi szőrös fickó)-Toofer-Kenneth triót kell értékelnie, hozzámenne Tooferhez, mert kifinomult (Toofer irul-pirul), megölné Lutzt (aki annak is örül, hogy bármit csinálna vele) és kettyintene Kennethtel. A Kenneth dologra mindenki felkapja a fejét és jól beindul a fantáziájuk. Jenna eközben beviharzik Frankhez és számon kéri rajta, hogy mi a franc baja van vele, hogy egyfolytában cseszteti. Frank kerek perec megmondja az őszintét, szerinte Jenna ízig-vérig hamis és mű. Soha nem mondott vagy tett semmi eredetit vagy valódit, mióta ismerik egymást. Jenna szerint egy hamis ember nem önti ki a lelkét hajléktalanoknak, úgy ahogy ő (megtudjuk, hogy Jenna vaginája olyan mint egy éjjel-nappali, tiszta, megbízható és zárva van Karácsonykor).

Másutt Jack elkezdi egész észak tartó tripjét, ami abból áll, hogy iszik, mint kefekötő és szidja a feleségét (közben rá is izgul), aki külső csillogása ellenére egy parázna a pokol beleiből, és teszi ezt bárkinek, aki meghallgatja vagy mellette áll. Jacket kétségbeesés-elmebaj-részegség-remény spirálja egész éjszaka folytatódik különböző helyeken és végül egy kibaszott csúnya ordas prosti karjaiba sodorja (akit a macskaidomár/ Liz Taylor és Barbara Walters imitátor/érzékenységi tréner játszó mindenes, ős SNL-es Rachel Dratch alakít). A fiúk az NBC-ben még mindig a Cerie kettyintene Kennethel témán kattognak, így elküldik Kennethet Cerievel cukorkát venni és biztatják a napfényes paget, hogy kezdjen ki a lánnyal, mert úgyis összeveszett a vőlegényével és bejön neki. Kenneth olyan ártatlan, hogy nem igazán tud mit kezdeni ezzel az információval.

Eközben Jack felugrik a ribivel Trayhez, aki nagyban entyem-pentyemezne a tüzes asszonykájával, de nem tud mivel Jack elterül részegen a padlón. Az fogatlan prostit Vlemnek hívják egyébként és egyszerre kurva és takarítónő és eredetileg mérnök akart lenni. Tracy kétségbeesésében, mivel a felesége egyre idegesebb, ki mást hívna fel, mint Citromot. Hajnali 2 körül a Rockefeller Plázán nagy a forgalom, Pete rohan vissza az NBC-be ajándék lufikkal, de bent ragad forgóajtón és elveszti őket, valamint Kenneth és Cerie érkeznek vissza cukorka futásból. Kiderül, hogy Cerie Kennyt a régi módi úriembersége miatt kedveli, és megfogadja a tanácsát arról, hogy elmenjen a vőlegénye klubjába.

Mikor búcsú puszit adna Kenneth arcon nyalja, amit Cerie úgy értékel, hogy milyen fura kiskutya ez a Kenneth, megengedi neki, hogy azt mondja a többieknek, hogy smároltak és elhúz a vőlegényéhez. Liz végre megérkezik Tracyék lakosztályába, bár Tracy felesége azt hiszi, hogy még egy prosti, akit Jack rendelt. Liz elviszi Vlemet és Jacket, aki még mindig nem tud leállni, és Atlantic Citybe menne. Liz kiborul és közli Jackkel, hogy döntse már végre el, hogy mit akar Biancától: elvenni, megdugni vagy megölni, mert ez így nem mehet tovább, ez egy totál beteg kapcsolat.

Jenna a főhadiszálláson elindul, hogy visszavágjon Franknek és közli vele, hogy ugyanolyan hamis mint ő és ugyan annyi időt tölt azzal, hogy úgy nézzen ki, mint egy balfasz, mint ő azzal, hogy szép legyen. A nagy monológ végén Jenna hirtelen pukizik egyet, amire nagyon zavarba jön, de Frank örül, mert ez volt az első valódi dolog, amit tőle látott. Végül jól összepacsiznak. („I Think It’s a begining of a beautiful friendship!”) Szegény Kenneth miután megpróbál menőzni miután megérkezett a cukorkákkal, de senki sem hiszi el a szottyos férfi alsóról, amit mutogat, hogy Cerieé, ő túl tiszta az ilyesmihez.

Reggel végre Jack és Bianca véglegesítik a válásukat, de még mindig izzik köztük a levegő és nagyon úgy tűnik folytatni fogják még egymás szadizását. Liz reggelre teljesen le van dörrenve és az utolsó bonbon is felzabálta a rejtélyes Valentin napi ajándékból, épp pólón keresztül veszi le a melltartóját, amikor befut egy cuki pasas a jogi osztályról. Flyod a jóképű jogász a barátnőjének Liz Lemlernek akart virágot küldeni, de valaki összekeverte a neveket és így Liz kapta meg. Le is fotózza Lizt a virágokkal, hogy bizonyítsa a keveredést a barátnőjének. Floyd ugyanolyan aranyos gyík, mint Liz és imádta képet róla, szóval barátnő ide vagy oda szerintem egy bimbózó szerelem tanúi lehettünk.

Címkék: 30 rock
6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Midaga 2008.09.08. 12:14:44

A Johnny és a Jack egyaránt a John becézése.

wayout 2008.09.08. 16:16:07

Alec Baldwin karakterét Jack Donaghynek hívják (gondolom ez a becézés nem működik visszafelé9, nem John Donaghynek, Biancán kívül soha senki nem szólította Johnnak vagy Johnnynak a sorozatban, ezért furcsálltam.

Midaga 2008.09.08. 20:20:33

Bill Clintont se kifejezetten szólítja senki William Jefferson Blythe-nak, pedig hát ugye.

Midaga 2008.09.08. 20:26:32

Mi a fasznak érvelek itt eszetlenül, azt tudnám? Tessék a tromf: John Francis "Jack" Donaghy
en.wikipedia.org/wiki/Jack_Donaghy

Ismertebb Jack még továbbá John F. Kennedy.
Ön döf.

wayout 2008.09.08. 23:05:04

Bocs, egyszerűen nem néztem utána,(becézés pedig nem esett le, ez van) kövezettek meg. A vizet pedig nem kell felkapni ilyen apróság miatt, máskor majd jobban odafigyelek.

Midaga 2008.09.09. 06:11:23

Ki kapta fel itt a vizet?! Teljesen higgadt, tényszerű hangnemben vagyok alapjáraton paraszt, de emiatt te ne izguljál, az én keresztem.
süti beállítások módosítása