Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Kemény Zsaruk 2x01 - Halálos anyag

2008. szeptember 03. 13:00 - Dr. Stein (törölt)

Kikötözött férfiak nyakába gumiabroncsot húznak és meggyújtják, tiszta égés. Körben röhögcsélő bandatagok. Üdvözöljük a valóságban, és a Shield második évadában. Mackey egy motel előtt találkozik a jó hónapja felfogadott magánnyomozóval. Szerinte ide bújt családja és még egy új barát is képbe került. Mackey nekifut, ajtóberúgás, pisztoly, szóval a szokásos. Azonban a férfin lovagló nő csak hasonlít szökésben lévő feleségére, égés.

Lemansky, Ronnie, Shane és a kommandó házidílerei kábítószert vásárolnak, a többkilónyi anyagot szállító furgont kísérő kocsival biztosítják. A gyorshajtás bűn, a cuccal teli furgont leállítja egy rendőrautó. Mire a kommandó odaér, Tio a földön hever hátratett kézzel, a zsaruk épp a kábszert pakolják ki. Shane folyamatban lévő akcióra hivatkozik és Mackey főnököt hívná, de a rendőrjárőrnek Aceveda kell inkább, ő a rangidős.

Égő nyakláncnak hívják a gumiabroncsos-benzines sütögetést, tudjuk meg Dutch-tól. Rohadt kemény módszer a bandák közti háborúban, de aki nem bírja, menjen könyvelőnek. Loas Angeles másik felében egyszerre érkezik Vic és Aceveda. Most meglepődünk, a százados kimossa az épp kábítószerlopással vádolt kommandót. Hosszú az éjszaka, a beszélgetés a kapitányságon folytatódik. Kicsit kevés az elfogás manapság, jelzi Aceveda, valami gond van? Civil vizsgáló is útban van ide (a város küldte a zavargások kivizsgálására), azért ne bukjatok meg rendőri ellenőrzésen engedély nélküli kábszerrel. És jó lenne eredményeket produkálni.

Dutch-Claudette és a kommandó együtt vizsgálódik a felgyújtott bandatagok ügyében. Ismerjük már korábbról a domináns banda, a Los Mag és a Toro nevét, ezek egy-egy középvezetővel - hadnaggyal - képviseltették magukat a nyilvános égetésnél, mint áldozat. Barátkozáshoz, csapatépítéshez már késő, a maradék bandáknak okulásul még nem. Shane behoz egy kisebb terjesztőt, két kilónyi kokainnal, ami meglepő mennyiség. Tio is leadja maga részét a „meglepő jelenségek Vic Mackey hálózatában” műsorban. Nevezetesen egy embere vért okádik, miután felszívott egy kis szert a frissen érkezett szállítmányból. Lem mesterséges légzésben részesíti, véres is lesz a szája.

Következő állomás a lebukott terjesztő főnöke (Alvarez), a kommandó elviszi kicsit kocsikázni, de nem a téeszbe akarják beléptetni, az tuti. Ez a Vic igazi rohadék, Alvarezt elviszik a konkurens 19-esek területére és „Tényleg olyan jóízű a húgod alulról,ahogy Alvarez mesélte nekem?" kérdezi a legszélesebb vállú gangstát. Ha nem köpsz, itt hagyunk a 19-eseknek. Köp. Armadillo és Navarro Quintero, a két mexikói testvér áll a területfoglaló játék mögött. Egyelőre ismeretlen arcok a nyomozók számára.

Aceveda kiszúrja a Mackey-hez érkezett magánnyomozót és titkárnőjét ráállítja. 20.000 dollárért egy magánzsaru-hálózat kezdi (csak módjával) keresni a Mackey családot, de 50 rongyért  mint villám erednek nyomukba, a felét előre kérik. Megismerjük a kommandó „nyugdíjalapjának” rejtekét, hát, illetve jelenleg csak egy üres raktárat, mert Shane befektette a pénzt. Anyagot vett, megszervezte a terjesztést… és ez nem tetszik Mackey-nek, ők csak a békére vigyáznak, de nem terjesztenek. A békeharcos kiakad.

Dutch és Claudette végiglátogatja az egyik elégetett bandatag családját, hallgatnak, barátnőjét, hallgat, de aztán megtörik és rávall Armadillora. Vic Danny-nál vigasztalódott éjszaka, ebben a hónapban már ötödször. Jól kezdődik a reggel tehát és folytatódik a kommandónak kokót szállító (főállásban vámos) nagykereskedő számonkérésével. Mi ez a mérgező szállítmány? Ha megpiszkálták, az még Mexikóban történt. A párbeszédből kiderül, a mexikói termelő (Navarro) akarja elfoglalni a kisker piacot is. Majd borogatják a mákot az Auchan elé ők is. Este 10-ig kell az előleg, különben leállítják a Mackey család keresését. A kommandó veszélyes játékba kezd, elindulnak visszaszerezni pénzüket Navarrotól. Fél lábbal már kinn vannak az ajtón, mikor Aceveda kíséri be a civil vizsgálót. Gyorsan mosolyszünet kerekedik, ahogy Vic sietve lerázza őket.

Wagenbach ismerkedik a város által küldött nővel, amíg be nem toppan az elégetett bandatag kishúga. Az áldozat családja a kihallgatás során mindvégig hallgatott, ám a kislány részletes terhelő vallomást csacsog el Armadillo ellen. Claudette-nek nem tetszik, hogy Wagenbach kiskorúakat hallgat ki, hazaviszi a lányt. A napfényes Mexico, a helyiek Mehikónak ejtik. Shane és Lemansky elindul fegyvert vásárolni, rövid úton kirabolják őket és még a jelvényüket is elkobozzák ál-fegyverkereskedők.

Vic csalódott, a Navarrok főhadiszállása máshol lehet, a cím hamis. Az üres raktár előtt összefut egy mexikói nyomozóval, aki útbaigazítja őket a helyben is rossz hírű bandához. Ott üldögélnek békésen egy kávézó teraszán. Befut a Lem és Shane, fegyver nélkül. Mackey lecsap a társaságra és elveszi fegyverüket, dupla haszon. Bevágják Navarrot a kocsiba és elporzanak. Aki mer, az nyer. A ketrecben egy kisfiú szomorkodik, szprét lopott egy barkácsboltból - közli Julien beérkező anyjának. Anyu kiakad, figyelek rá, járunk templomba (már egy közös pont Juliennel). Julien segítene, Navarro nem segít, így Ronnie leenged némi benzint, Mackey pedig nyakába biggyeszt egy közlekedésre már alkalmatlan gumiabroncsot. Na szóval, 350 rongyot pengess haver, plussz ötvenet, mert elcseszted a napomat - érvel Vic. Két liter benzinnel a fejeden, fél méterre egy öngyújtótól, senki sem alkudozna, Navarro is készséges.

Claudette pisztollyal a kezében kopogtat Armadilloéknál. Azonban hiába viszik be, a fickó Amerika történelme mellett a jogban is járatos, alibit tud bizonyítani. Aceveda sem örül, mikor Armadillo nagyratörő terveiről hall. Kiiktatva a vezéreket, egyesíteni a Los Mag és Toro bandát, ami kis helyi hadsereget képezne, ahelyett, hogy egymás ellen harcolnak. Wagenbach a kislány tanúvallomása mellett érvel, Claudette anyó meg ellene, ebben maradnak. Julien futni hagyja a kiskölyköt, miután beszélt a fejével, anyától pedig randit kér.

Ronnie bérelt kocsija túl jól szellőzik, miután a csapat meglóg a pénzzel és Navarroval együtt. A csalódott bandatagok utánuk lőttek, nem kicsit, nagyon. Shane elengedné és lépne hazafelé, de Mackey dönt, vigyék át a határon, hadd kapcsolja le az FBI. Egyébként is, ha futni hagyják, másnap már jön bosszút állni. Ez az Armadillo gyerek nem semmi karriert futott be. Értelmi képességeit tekintve zseni, de egyébként egy szemét állat. 11 évesen megerőszakolta a tanárnőjét. Az elfoglalt Wagenbach kicsit késik egy akta átadásával, ezért a civil vizsgáló bekattan és megalázza szegény jófiút. Valamiért nem kedvelem ezt a nőt, talán mert tudálékos és arrogáns benyomást kelt. Egyébként később benéz Aceveda századoshoz is, „Ellenségei vannak odafenn” - vidítja fel napját, én (mármint ő) meg korrekt leszek, de ha találok valamit, felnyomom. Nem szeretjük a századost, de most drukkolunk, adj nekik, David!

Dutch a folyosói monitoron kiszúrja, amint Armadillo benn a cellában magában röhögcsél. És elengedi, mert letelt a hat óra, ennyi - lenne, ha nem indulna be Wagenbach elemző elméje. Történhetett valami, tépelődik. Lapozzunk, mert a mexikói határon nagy a tumultus. A határőrök terelik a sort, de azért a rohanásban is feltűnik egy golyó lyuggatta Dodge, benne négy ideges férfival (a csomagtartóban 400000 dollárral és egy elkábított drogbáróval, ez a nem publikus rész). Miközben egy (vajon haveri?) drogkutya szaglássza az autót, a határőr felnyittatná a csomagtartót. Az útlevél mellett megvillan a rendőrjelvény is, mint társalgási alap. Azért csak nyissa fel a csomagtartót… Vic bénázik kicsit, hogy nem működik a zár, hazudozik, szóval elmehetnek.

A kapitányságon már oldottabb hangulatban üdvözli a civil vizsgálót, és másnap „majd beszélünk, Miss. Kellis”. „Szólítson Lanie-nek” - rebegi a nősténykígyó, hogy oda ne rohanjak. Dutch visszanézi a magányosan üldögélő Armadilloról készült felvételt és kiszúrja, amint az ambiciózus gengszter megtalálja a kislány (potenciális tanú) otthagyott hajcsatját. Claudette nagyot hibázott, mert nem ment vissza a csatért, mikor a lány kereste, „Majd veszünk másikat”. Naná, hogy azóta elrabolták, és bandatetkóval arcán, megerőszakolva botladozik elő a sötétből. Nem tudom, belefér-e a blog stílusába, ha azt mondom, Claudette, te büdös vén ribanc, ezt jól elcseszted.

A kommandó nyeresége bekerül a kasszába, Vic pedig elkobozza a kulcsokat. „Már nem bízom bennetek”. Megjön a magánnyomozó új infókkal, Denver környékén van az elbujdosott család. Egy három óával ezelőtti fotó a bizonyíték, tényleg megérte az ötven rongyot beruházni. Vic már otthon vacsorázik az összefoglalóan csak disznóólként definiálható házban (hiányzik a szorgos női kéz), mikor Aceveda érkezik családlátogatásra. Ismét közösen kellene csatasorba állniuk - javasolja, csináljuk már ki ezt a civil felügyelőt. „Nem akarod, hogy ketten intézzünk el téged, igaz?” - érvel.

Tartom a hátam és megvédelek, de ideje visszamenni az utcára és teljesíteni. Mackey belemegy a játékba és abban is megállapodnak, hogy ettől még nincsenek jóban, és a kölcsönös kicsinálás intézménye továbbra is él, ha a másik okot ad rá.

Címkék: kemény zsaruk
2 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

toi 2008.09.04. 10:15:19

brutális sorozat:)

Gabba 2008.09.04. 13:06:55

Höjj, és ma este indul a 6. évad az AXN-en!
süti beállítások módosítása