Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Angel 2x03 – Az első benyomás

2008. szeptember 03. 11:30 - foxglove (törölt)

A démon karaoke-bárban vagyunk, sajnos éppen lemaradtunk Angel előadásáról, pedig 2 dalt is elénekelt. Lorne a ’szándék a fontos’-stílusban dícsérgeti Angelt, aki egészen bele is pirul a bókokba. Lorne homályos jóslatot ad az összetört szívekről, aztán rázendít egy érzelmes, romantikus dalra. Angel körbekémlel a bárban, és meg is találja a partnerét. Darlát. Lassúzás közben Angel lágyan Darla fülébe susogja, hogy azért fura ez az egész, hiszen megölte. Darla kedvesen megnyugtatja, hogy ő már túllépett ezen. Csók. A teremből közben Lorne kivételével mindenki eltűnt, ami azért van, mert ez egy álom volt. Angel ziláltan ébred a saját a szobájában, egyedül.

Ex-Hyperion Hotel, most már Angel Nyomozóiroda. Cordy és Wesley berendezkedni próbálnak. Gunn lép be, idegesen, és Angelt keresi. Angel viszont éppen alszik, és éppen Darláról álmodik, mint tudjuk. A következő vendég David Nabbit, lila palástban és műkarddal a kezében. Jaj. Valaki írja már ki szegényt. Angel végre felébred, David pedig ünnepélyesen bejelenti neki, hogy készen áll, hogy megvívjon a jó ügyért, csak mondja, mire van szüksége. Pénzügyi tanácsra, feleli Angel. David csalódottan ajánl neki néhány hasznos tippet, Angel persze minderre értetlenül mereszti a szemeit, Cordelia viszont egészen felizgul tőlük.

A csapat egy parkolóba hajt, hogy egy informátorral beszéljenek. Egy veszélyes, Deevak nevű démont keresnek, aki már Gunn több emberét is megsebesítette. Az informátor, Jamal azonban nem hajlandó beszélni, túlságosan fél Deevaktól, ráadásul a démon három vámpírt küldött rájuk. Valamiért most senkinek nem megy túl jól a harc, különösen Angelnek nem, épphogy megússzák. Gunn meg is lepődik, nem erre számított, amikor segítséget kért. Angel rosszkedvűen hazamegy, neki most sürgősen Darlára alvásra van szüksége. Cordy kezd gyanakodni, hogy valami nem stimmel, főleg, miután Angel az Angelmobilt és kölcsönadja neki.

Cordelia otthon egy bögre teával és egy könyvvel kényelmesen elhelyezkedik a fotelban, amikor jönnek a látomások. És ezúttal Gunn-t látja, szorult helyzetben. Cordy azonnal Angelnek telefonál, Angel azonban alszik. És álmodik, Darláról, amint éppen jégkockákkal kényezteti a mellkasát, szóval ő most nagyon nem ér rá felvenni a telefont. Wesley pedig szintén nem elérhető, ezért Cordynak egyedül kell megoldania a helyzetet. Egy „női” csatabárddal a kezében beront Gunn rejtekhelyére, ahol a fiú éppen edzést tart. Cordy az edzést vérre menő harcnak, az küzdőfelet pedig gyilkos démonnak nézi be, és jószándéka jeléül rögtön fejbe is vágja szerencsétlent.

Miután kellően kijégkockázták magukat, álom-Darla szomorúan búcsúzkodni kezd. Angel marasztalná, de Darla panaszkodva megjegyzi, hogy Angelt túlságosan lefoglalja mások megmentése. Angel egy kopácsoló hangra felkapja a fejét, és Wesley-t pillantja meg, amint szögeket ver egy koporsóba. (Spoiler: ez már valamilyen utalás lenne a későbbiekre?) Angel rátámad Wesley-re, és fojtogatni kezdi; őt hibáztatja, amiért Darla elment. Angel magához tér, és a Wesley-n térdelve találja magát, amint tényleg fojtogatja. Meztelenül. Wesley több szempontból is kellemetlenül érzi magát, és nagyra értékelné, ha Angel esetleg abbahagyná a fojtogatását, nagyon sürgősen felöltözne, aztán segítene megkeresni Cordeliát és Gunn-t.

Gunn úgy gondolja, hogy őt senkinek nem kell megmentenie, főleg nem egy Cordeliának. Udvariasan kikíséri a kocsijához, illetve csak kikísérné, mert az Angelmobil eltűnt. Upsz. Így végül Cordelia szorul Gunn segítségére, mert azt autót vissza kell szerezni, mielőtt Angel észrevenné, hogy eltűnt. Angel és Wesley eközben szintén az Angelmobil hűlt helyét bámulják a Hyperion előtt. Még szerencse, hogy Wesley motorral van, felajánlja Angelnek, hogy pattanjon fel mögé, méghozzá egy pink színű, női bukósisakban. Angel hosszasan hezitál, először azt találja ki, hogy túl kicsi a fejére, utána, hogy rosszak benne a látási viszonyok. Wesley rendkívül komoly képpel elmagyarázza neki, hogy a bukósisak viseletét törvény írja elő, és ugye nem akarja, hogy emiatt kapcsolják le? Angel duzzogva felveszi a sisakot. „Na pattanj fel, szépségem!” – röhög Wesley. David Boreanaz is elröhögi a jelenetet, állat.

<

Gunn egy Henry nevű fickó garázsához hajt, de a fickó semmit sem tud az Angelmobilról. Szerinte „Desmond” lesz az emberük, ő az, aki nem bír ellenállni a nyitott, klasszikus autóknak. Ma este éppen egy partin van, ott találkozhatnak vele. Gunn-nak feltűnik, hogy Henry garázsa tele van a környékről lopott autóval, holott megegyeztek, hogy innen nem vihetnek el kocsikat. Henry ’”ki a faszább gyerek” stílusban közli Gunnal, hogy ehhez semmi köze. Gunn és a megszeppent Cordy lelépnek, a háttérből pedig előlép Deevak démon, és bejelenti Henrynek, hogy ma este végezni fog Gunn-nal.

Parti, gettó-sztájl. Cordeliának akad némi gondja a vegyüléssel. Gunn ezzel szemben hazai pályán van. Barátságosan üdvözöl egy Veronica nevű csajt, aztán Desmondot kezdi el megszorongatni. A kihallgatást pár vámpír érkezése szakítja félbe. Amíg Gunn megküzd velük, az egyikük egy tükörhöz vágja Veronicát, aki egy üvegdarabbal a nyakában összerogy. Cordy tőle tellhetően ellátja a sebét, de a lánynak orvosra van szüksége. Gunn-nal az ügyeletre szállítják a súlyosan vérző lányt. Egy doktornő veszi kezelésbe, és felhívja Gunn figyelmét arra, hogy Cordelia megmentette a barátnője életét. Gunn saját magát hibáztatja, amiért Alonna-nak Veronicának baja esett. A háttérben Desmond sompolyogna ki a kórházból, de Cordy elől nem menükelhet. Kezd elege lenni ebből az estéből.

Desmond egy garázsba küldi őket, ahol valóban megtalálják az Angelmobilt, sértetlenül. Viszont a Deevak démont is, a vámpír-csatlósaival együtt. A démon elkezdi fojtogatni Gunn-t, Cordy segíteni próbál, de a démon kicsit mintha erőfölényben lenne. Így már mindketten bajban vannak. Miközben a démon egyik kezével Gunn-t, másik kezével Cordy-t tartja fogva, még arra is van energiája, hogy alakot váltson, és kiderül, hogy ő volt Jamal, az informátor is a parkolóban. Angel és Wesley érkeznek, motoron. Angel fegyver után néz, aztán eszébe jut a rózsaszín sisak, és látható élvezettel azzal lapítja szét a vámpírokat. Gunn Deevakkal küzd, egyre gyengébben, de Angel belevágja a démon fejébe a csatabárdot, és ezzel vége is. Cordy búcsúzóul még elbeszélget Gunn-nal az élet dolgairól. Szerinte a fiúnak komoly segítségre van szüksége, mert nem az ellenségtől kell őt megvédeni, hanem saját magától. Gunn türelmesen végighallgatja, aztán megy mindenki a saját dolgára.

Angel fáradtan ér haza a hotelbe. Álom-Darla már várja, és mű-aggódva sajnálgatni kezdi Angelt, amiért ma sem köszönte meg neki senki, hogy életeket mentett. Angel szabadkozik, egyre kevésbé meggyőzően, hogy már megszokta, és nem is várja el, ez a dolga, hogy törődjön az emberekkel. „És veled ki fog törődni?” – kérdezi Darla. Angel gondolkozik egy darabig, aztán boldogan rávágja: „Hát te!” Darla a kanapéra csábítja Angelt, és az ölébe csüccsenve vetkőztetni kezdi. Ugyanekkor, a valóságban, Angel ágyában egy női kéz kezdi el simogatni és csókolgatni Angelt –nem álom-Darla. „Legszívesebben felfalnálak” – súgja Angel fülébe. Angel elégedetten dorombol álmában.

Címkék: angel
komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása