Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Buffy, a vámpírok réme 2x14 - Ártatlanság

2008. szeptember 02. 15:00 - leeann

A négykerekű Spike azért aggódik, hogy a vadász és Angel újra le fog csapni rájuk, de Dru egyáltalán nem pánikol emiatt. A Bíró meg csak ücsörög, hogy erőt gyűjtsön. Drusilla egyszer csak összerogy egy látomás miatt, egy kicsit nyüszög, majd Angel nevét mondja és mosolyogni kezd. Buffy is felébred, és Angel nincs mellette az ágyban, sőt, éppen nagyon szenved az esőben. Angel kúszik egy kicsit a földön, majd egy nő megy oda hozzá, és megkérdezi, hogy jól van-e. Vesztére teszi, mert Angel felölti rossz arcát, és a fogait a nő nyakába mélyeszti, amitől az áldozattá vált segítség élettelenül rogy a földre.

Reggel Buffy hazaér, és próbál felosonni a lépcsőn, de Joyce észreveszi, így némi beszélgetésbe kell bonyolódni anyucival, aki azt hiszi, hogy lánya Will-nél töltötte az éjszakát. A csapat még mindig a könyvtárban van, és nem tudják, hogy mi történt éjszaka. Nem tudják, hogy mi van Buffyval, Angellel és a Bíróval. Xander és Willow már a gyárba indulnának, hogy megtudják, mi van, de Buffy megérkezik, így a gyárlátogatás elmarad. Buffy beszámol a Bíróról, majd Angel felől érdeklődik, de a fiú a könyvtár felé nem járt. A kupaktanács után Giles úgy dönt, hogy tovább kutat a bíró után, a tinik meg órára igyekeznek.

Drusilla teljesen el van alélva attól, amit lát, de a furán megváltozott Angel megzavarja a dolgokat, hisz egyszerűen besétál a gyárba, és elég pökhendi lett. Spike beveti a Bírót kedvenc vámpír barátja ellen, de a Bíró nem tudja megégetni Angelt, mert semmi emberi nincs benne, vagyis tiszta. Angel teljesen visszatért vámpír mivoltába. Spike és Dru ujjong, Angel viszont bosszút akar állni azért, hogy embernek kellett lennie, és a bosszú tárgya a vadász. A csapat újra gyűlést tart a könyvtárban, de Buffy még mindig Angelt keresi. Közben Xander és Cordi újabb szócsata után újabb csókcsatát is vív a könyvtár polcai között, hogy meglegyen az egyensúly.

Ha már a könyvtárban csókolóznak, úgy dukál, hogy valaki észre is vegye őket, méghozzá Willow, aki azonnal kifut a világból, Xander pedig utána. Willow megbántva érzi magát, de Xander szerint az, hogy csókolózott Cordival, nem nagy ügy. Buffy szomorúan hazafelé tart, majd úgy dönt, hogy irányt vált és inkább Angel lakása felé halad. Angel otthon van, így Buffy a nyakába ugrik és örül, hogy nincs baja a vámpírnak, aki eleinte kedves, de egyik pillanatról a másikra megváltozik. A vámpír szinte kineveti Buffyt, majd kigúnyolja az érzelmeit és távozik. Jenny a bácsikájának, Enyos-nak próbálja elmagyarázni, hogy Angel az egyetlen esély a Bíró ellen, de már késő.

Enyos elmondja, hogy ha Angelnek jut egy boldog pillanat az életében, a lélek, amit visszakapott, újra elhagyja őt, és visszatér Angelus. Miss Calendar aggódik, hogy valaki meghalhat a történtek miatt, de Enyos szerint ők a bosszút szolgálják, nem az igazságot. Willow nincs valami jó kedvében, de a Bíró miatt nem lép le, hanem marad segíteni. A folyóson hirtelen sötét lesz, és Angel jelenik meg a sötétben, majd magához csalja Willowt, aki mit sem sejtve a vámpír felé indul. Mikor már Will majdnem odaért a vámpírhoz, Jenny jelenik meg egy kereszttel a kezében és rászól Willre, hogy ne menjen oda.

A figyelmeztetés már későn jött, mert Angelus elkapja Willt a nyakánál fogva, és egy üzenetet akar átadni a vadásznak. Nem kell postás, mert Buffy is megérkezik. Míg Buffy lefoglalja a vámpírt, addig Xander a kereszttel mögé settenkedik, és hirtelen elé tartja, amitől Angelus elengedi a halálra rémült Willowt. Angel közli Buffyval, hogy a dolgok érdekes fordulatot vesznek, megcsókolja, majd neki löki a falnak és kiviharzik az ajtón. Tehát baj van. A Bíró él és virul, Angel újra Angelus, és Giles hajlik a pánikra, amikor megtudja, hogy a vámpír szövetségesük ellenségé vált. Buffy kókadtan ücsörög a könyvtárban, és nem érti, hogy miért változott meg Angel, de Willownak bekattan valami, és Jenny-t vonja kérdőre.

Honnan tudta Miss Calendar, hogy Angel már Angelus, hisz figyelmeztette Willt? Jenny azzal védekezik, hogy meglátta Angelus arcát. Giles szerint biztos valami esemény váltotta ki Angelből a vámpírt. Buffynak rögtön akad is egy tippje, hogy mi lehetett az az esemény, ezért elrohan. Xandernek Buffy nélkül is akad egy terve a Bíró megöléséhez, és a tervhez Cordi is kell, meg egy nagy autó. Will riasztja Oz-t, mivel neki furgonja van. Időközben Angelus a vadász fölötti diadalát meséli a most már barátainak, de Spike nem érzi ezt akkora diadalnak, mivel a vadász csak szomorú, és nem halott. Dru viszont felismeri Angelus tervét, hisz őt is csak kínozta, de nem ölte meg, most a vadásszal is ezt teszi.

Spike még mindig az ölés mellett kardoskodik, de Angelus felvilágosítja, hogy ha meg akarja ölni ezt a vadászt, ahhoz szeretnie kell őt, mert először belülről kell tönkretenni, és ezután már könnyű megölni. Buffy jobb híján hazamegy és búslakodik egy keveset, miközben az Angelnél töltött éjszaka képei jelennek meg a gondolataiban. A nagy ábrándozás következtében Buffy elalszik, és álmában Angel azt mondja neki, hogy tudnia kell, mit lásson meg, majd Miss Calendar-re terelődik a figyelem. Másnap reggel Buffy újra nyakában a kereszttel elszántan tart Miss Calendar informatika órájára, nyakon ragadja őt, és választ vár a kérdéseire.

Giles próbálja kimenteni Jennyt szorult helyzetéből, de nincs rá szükség, mert Miss Calendar elismeri, hogy köze van a dologhoz. Jenny elmondja, hogy nem tudta mi fog történni, de Angelnek mindenképp fizetnie kellett. Buffy rájön, hogy ő miatta veszítette el Angel a lelkét, Gilesnak viszont csak később esik le, hogy a vadász miért is hibás a lélekvesztésben. Buffy megkéri Jennyt, hogy vigye el ahhoz, aki újra megátkozhatja Angelt, de elkésnek, mert Angelus már Enyosnál van, és nem hiszem, hogy egy kávéra meg krémesre ugrott be. Közben a csapat többi tagja éppen egy katonai bázisra oson be, hogy ellopjanak egy fegyvert. Illetve Will és Oz a kocsiban vár, míg Xander és Cordi belopózik.

Xandernek még megvannak az emlékei a Halloween éjszakáján történt átváltozásról, ezért könnyen bejutnak a katonai támaszpontra. A kocsiban Will rájön, hogy Oz nagyon is kedveli őt, és felesleges Xanderre pazarolni az érzelmeit, de hetyegésre nincs idő, mert megvan a fegyver, és menni kell Bíró vadászatra. Miss Calendar, Giles és Buffy is megérkezik Enyoshoz, aki már nem túl eleven, mivel Angelus bevacsorázott. A vámpír hagyott egy vérrel írt üzenetet is, amivel végképp kihúzza a gyufát a vadásznál. A Bíró és a vámpírok készen állnak, hogy csapást mérjenek a világra, de a Xanderék által lopott fegyverrel a jók is készen álnak, hogy ezt megakadályozzák.

Jenny próbál barátkozni, segíteni, de Buffy kidobja őt a csapatból. Nem nagyon tudják, hogy a rosszak hol akarnak lecsapni, de Oznak támad egy ötlete, ha sok ember kell a pusztításhoz. Az ötlet jónak bizonyul, mert a Bíró és a rosszak a plázában kezdik az emberírtást, így a vadász és a csapat is oda tart. Buffy azonnal a tettek mezejére lép, és egy gránátvetőt húz elő a tarisznyájából. Angelus és Dru menekül is azonnal, de a Bíró nem ismeri még ezt a játékszert. Buffy megismerteti vele, így a Bíró kisebb darabokra esik szét, épp mint amikor elkezdték összerakni.

Buffy Angel után ered, és mikor megtalálja, a ”hello drágám!” helyett verekedni kezd vele. Amíg Angel és Buffy átértékeli a kapcsolatát, a többiek a Bíró részeit próbálják külön tartani, nehogy megint összerakodjon. Buffy dühösebb, mint valaha, de első körben nem tudja megölni Angelust, viszont alaposan tökön rúgja, mert azért ami jár, az jár. Az akció után Giles hazaviszi Buffyt, és felhívja a figyelmét arra, hogy üldözni fogja őt Angelus. Buffy még mindig magát hibáztatja, de Giles szerint ez felesleges, mivel semmi rosszat nem tett. Később már otthon Joyce felköszönti a kislányát, hisz szülinapja van, még akkor is, ha 1 órája élete szerelmével harcolt, és akit a közeljövőben meg kell ölnie.

Címkék: buffy
5 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

brown_h 2008.09.02. 20:42:13

Gimisként ne szexelj, pláne ne sokkal idősebb pasival, mert eldob, mint egy rongyot, és még az is csak kicsit segíti a lelked, ha akad egy rakétavető, amivel szétlőhetsz egy nagydarab gonoszt.

Talán az első tökéletes Buffy-epizód, klasszikus. Természetesen Joss Whedon írta és rendezte. Messzire ható drámák (nem csupán B-nak), fordulatok, akció, közben hatalmas poénok.

Ebben van az egyik kedvenc Willow-mondatom: "I knew it! Well, not 'knew it' in the sense of having the slightest idea, but I knew there was something I didn't know."

Engel 2008.09.02. 21:29:25

Igen a tudtam, hogy nem tudok valamit, igen az jó volt. Willow mondatai mindig jók:)))))

kaltenem 2008.09.03. 11:23:00

Még mindig dühít, hogy a Cool a legjobb részeknél hagyta abba Buffy-t, meg az Angelt is.

Lukri 2008.09.03. 16:16:27

Én is szívesen végig néztem volna újra a sorozatot. Marha a cool, hogy nem adja.

KiWiSaGe 2008.09.03. 18:12:14

Én amúgy se láttam a sorozat elejét úgyhogy tökre örültem, hogy a cool elkezdette, de persze abba kellett hagyni egy olyan soriért amit akár minden nap láthattok az rtl-n.
süti beállítások módosítása