Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

Őslények kalandorai 2x03

2008. szeptember 01. 15:30 - Dirky

Vaúúúúúú! Vaúúúúúúú! - Ezzel az örökbecsű zen mondással kezdődik újabb barangolásunk a Primaverse brutális és időnként némileg röhejes világába, ahol monszták vadásznak elkophatatlan sminkű ledér asszonykákra és kalácsképű egyetemi alkalmazottakra. Eme jeles szereplők helyett azonban a második számú nagybetűs férfiálmot kapjuk az arcunkba, mivel két jócsaj mászkál fegyverekkel testhez simuló kommandósruciban (az elsőben nincsen rajtuk kommandósruci), de csak egy paintball meccs erejéig. A csajok felett diadalmaskodik egy geek ürge, de a jelenet alatti folyamatos morgás a háttérből azt jelzi, hogy vagy nézi őt is valami a bokorból, vagy jó lett volna, ha az operatőr reggelizik felvétel előtt. Az ürge halálsikolya (Váááááá! Váááááá! – kiegészítve a nyitógondolatot) az elsőt valószínűsíti. Monszta el, főcím.

Nyitunk Konnorral, aki az előző részben megismert Caroline számára szolgál valami magyarázattal, miért is nem fog most menni egy randi. Ráadásul főgeekünk tényleg bele van habarodva a csajba, észre sem veszi, hogy az fintorgó arccal tisztára úgy néz ki, mint egy Uruk-hai ork (persze van aki erre gerjed). Ráadásul még kémfotók is vannak a mobilján Rexről, nagyon gonosznő ez. Becélzott áldozata beér a központba és előadja kiselőadását az új anomáliadetektorról, ami szirénázik, van kézi változata, és még az iwiw-en is bejelöli az ismerős monsztákat, csak éppen nem jelez anomáliát, mikor befut egy monsztariport. Kínos. Ezzel vissza is ugrunk a nyitójelenet vidámparkjába, ahol valami nagymacskát keresnek, de az anomália továbbra sem jelentkezik. Míg a többiek dolgoznak, Sztívön Helen képeit nézegeti a mobilján, kinézem belőle, hogy berak háttérképnek valami XXX animált gifet is. Perverz.

Jenny kifaggatja a szintén jócsaj helyi dolgozó Valeriet, aki megtalálta a hullát, majd találkozunk az idegesítő parkvezetővel is, aki a gyerekek mosolyát és saját hasznát nem veszélyeztetné a park bezárásával. Katör dühös, de Jenny kifejti neki, hogy egy ilyen prof. dolga az emberek megmentése, az egyszeri píáros meg őrzi a művelet integritását. Nevezett integritás veszélybe kerül, mikor egy aranyos kisgyerek (!) nézi meg a nagy cicát a környéken, de a filmvásznon aranyos kisgyereknek (!) lenni jobb védelmet jelent az erőszakos halál ellen, mint a Halálcsillag pajzsgenerátorából és egy romulán álcázóból álló személyi védelmi szett. De a néző legalább aggódik, ha nem látott még filmet vagy sorozatot. Sztívön eközben vagányul hordott puskával nyomkövetőset játszik és ízleléssel próbálja megállapítani a nyom keletkezésének idejét. Szegény nem tud arról, hogy ezt a módszert tréfás bantu vezetők találták ki, hogy nézhessék a sok hülye fehér bwanát a következő három generációban trágyát nyalogatni.

Katör odaadja a puskás kocsi kulcsait Konnornak, ebből még emberhalál lesz – vagy nem, mert ez a rész láthatólag valami mobilos konzorcium által lett szponzorálva és a geek inkább sms-ezik , majd sikoltozásra lévén figyelmes parádés akciót mutat be a tömegben egy távcsöves puskával. Meg is van az eredmény, egy halálra rémült oroszlánjelmezes alkalmazott, aki élete magas vérnyomással sújtott hátralevő részében acélbetétes bakanccsal fog agyonrugdosni bárkit, aki mellette énekli a Hakuna Matata című izét. Nemsokára befut Abby, aki új infókkal szolgál – Sztívön nem hiába nyalta fel a földet egy közeli farmig, ott egy gonoszember lakik morgó állatokkal, két acélvödörrel és némi állatcsempészési/kínzási háttérrel. A morgó állatok meg aranyos kis Rex felügyelők, legfeljebb a szájuk szélén habosabb kicsit a nyál germán testvérüknél.

Így inkább éjszaka indulnak monsztalesre, mert mikor máskor ugye, még a végén kihasználnának valami előnyt is, az meg nem lenne fair play. Legalább ilyen infrás kütyüt hoztak vagy mit, amivel Sztívön észre is vesz egy dzsipet, de csak Valerie, a jócsaj az. Úriember mit is tehetne, ha jó nővel találkozik az éjszaka közepén az erdőben, leállt motorú kocsival – felajánlja hogy hazafuvarozza. Val kínos kérdéseket tesz fel a titkos műveletről, a fura állatokról és Sztívön szemöldökéről, de rutinosan le lesz rázva. Nem úgy a monszta, aki bokorzörgetési és üvegbetörési képességeit mutogatva támad rá egy ürgére, egy közeli fotós szeme láttára. Sztívön már lőne is, de Val nem szeretné, ha egyedül maradna az éjszakában. Mindenesetre most már tudjuk, hogy tényleg valami nagy macskamonszta van a dolgok hátterében, egy kardfogú nagymacska, ami Katör szerint annyira született gyilkos, hogy ha korábban jött volna át az anomálián, főszerepet kapott volna Tarantino filmjében. Valerie másnap reggel a működő kocsijával megérkezik segíteni a csapatnak, Sztívön pedig annyira empatikus, hogy ezért rendesebb országokban fel is lehetne jelenteni zaklatásért.

A csapat nekiáll feltúrni a környék talaját, mikor megérkezik a monszta, ami elöl Katör taktikusan beugrik az épp kiásott gödörbe, majd Abby közelharcot folytat vele a markológép mesteri kezelését bemutatva. Katör azonban valamiért úgy gondolja, hogy ő nagyobb eséllyel tudja elkapni a monsztát, mint egy kéttonás markolókanál, ezért elcsalogatja azt egy kötélpályához, amin végig is siklik á la B-film. Csakhogy a monszta a földön ugyanolyan gyors, ezért végül Abby teljesen megmagyarázhatatlan lövése után tűnik el valahova, abszolút szürreálissá emelve a jelenetet. Katör menekülőgödrében hulla volt, vagyis valaki eltemeti a monszta áldozatait – a közeli gonoszfarmer jó esélyes, Jenny pedig épp rá akarja verni az ügyet. Ha valaki van olyan hülye, hogy egy büntetett harcikutya-tenyésztő szemébe mondja egyedül, hogy márpedig ő lesz a helyi bűnbak, az ne csodálkozzon mikor puskát fognak rá és fel akarják etetni a kutyusokkal. Még jó, hogy pont ebben a másodpercben tűnik fel mindenki más /ásít/ - de csak nem a gonoszember az igazi gonoszember. Katör ekkor bányássza ki a hulla pénztárcáját, amiben van egy Valerie-fotó is, szóval a csajszi valamit tudhat. Tud is, a garázsában ott a monszta, amivel épp egy fél marhát etet fel.

Katör egyedül keresi fel Val házát, minek jönne ide erősítéssel, ugye. Az épületet üresen találja, tehát még a puskáját is leteszi a komódra, hogy kiscicás képeket nézegessen és telefonáljon végre Sztívönéknek, hogy csak el kellene kapni a nőt. Sztívön épp meg is látja a kocsiját, de az üldözés után kiderül, hogy abban nem Valerie ül. Bizony, mert Valerie kisasszony Professzor „letettem a fegyvert” Katör mögött áll a flintával, sérelmezi a nagy titoktartást, és szeretett kisállata érdekében Katört is megetetné a cicamonsztával, a viszkasznál tulajdonképpen költségkímélőbb megoldás. A cica évekkel ezelőtt került Val házába (aha, tehát régi az anomália, ezért nem volt jel) és véletlenül ölte meg a nő barátját, de most már Val is belátja, hogy jobb lenne eltüntetni a nyomokat. Katör persze feketeöves olyan alapvető harcművészetekből, mint dohányzóasztal-forgatás, állólámpa-döfés és monszta-szemébe-hajlakkfúvás, de idővel csak a teraszon találja magát, majd nyílt terepen, ahol szintén keres magának valami önvédelmi kerti szerszámot. Erre Val leszalad a mérges cicamonszta mellé, hogy ugyan ő éppen ki akarta nyírni Katört, de az legyen szíves ne bántani a felbőszült kis kedvencét. Meg is simogatja utóbbi buksiját anyai szeretetből, mire az inkább nekiugrik és széttépi – ugye minden bolgár turista tudja, hogy a nonverbális kommunikáció bizony félreérthető. Na Sztívön persze most fut be és lövi le a macskát, pedig Katör épp rohamozna vasvillával. Val azonban halott, nem valami happy end.

Leek nagyon megértő arcot próbál vágni, ez engem leginkább Hókuszpók hasonló kísérleteire emlékeztet. A macsek szállítás közben szívrohamot kapott, biztos sokat látta Sztívönt vagy valami más hasonló sokkhatás érte. Katör boncoltatna, de Leek szerint azonnal meg kellett semmisíteni a testet is, szóval itt valami bűzlik. Konnor mindenesetre aktiválja az anomália-detektáló masináját, csak egy lágy női hang hiányzik, ami bemondja, hogy „Anomália detektálása folyamatban… Beérkező anomália-jel… Kettes ékzár kódolva…” Ilyet nem kapunk, de itt van nekünk Leek, akinek a kocsijába Caroline száll be és egy vaskos pénzköteget kap meg nem nevezett szolgáltatásaiért cserébe. Tehát Caroline Konnor iránti vonzalma mégsem őszinte, Leek meg tényleg gonoszember, csak remélem, hogy nem tervez valami merényletet mondjuk Sztívön ellen. De hogy valamit kavar, az biztos – remélhetőleg jövő hétre erről is többet tudunk majd meg.

6 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ügyfélszolgálatos 2008.09.01. 15:39:58

Legalább az eredeti nevét eltaláltad volna. (Primeval)

Dirky 2008.09.01. 15:58:44

ügyfélszolgálatos: Az eredeti címet illetően nem bocsátkoztam találgatásokba, tehát nem teljesen értem a megjegyzést...
(Mindenesetre ez megmagyarázza az egészképernyős Primeval feliratot minden rész elején.)

Ha meg a Primeverse kifejezés a probléma, akkor az valóban el lett írva a posztban, mea maxima culpa, de ez a sorozat univerzumának a rajongók által adott neve.

Tipca 2008.09.01. 16:15:54

Ez jó volt! :D Két beszólásnál röhögtem fel hangosan, mikor az operatőr reggelijéről volt szó, meg a végén, a "remélem, hogy nem tervez valami merényletet mondjuk Sztívön ellen"-nél. :D Tudom, hogy már mondtam, de nagyon sajnálom, hogy mindjárt vége az évadnak. :P Utána mi lesz? Nem kezdesz bele valami másik sorozatba?

Sonrisa 2008.09.02. 08:31:34

Wáháháhá!
Jól indul ez a reggel is. Még mindig nem sikerült beszereznem 1-2 részt, márcsak a poén kedvéért, de lehet, h függőben marad.
A HV-knak azonban lelkes rajongója vagyok.
Én is tanácsolom egy másik sorozat leírását is:) feltétel, h legyen abban is egy figura, aki nem szimpi és lehet alázni :D

Greg36 2008.09.02. 11:02:14

TRambó
ügyfélszolgálatos szoftverét az a jelenség zavarta meg, hogy nem volt képes két szót (Primeval és Universe) dekódolni a Primaverse kifejezésedből.

Dirky 2008.09.02. 20:01:53

Köszönöm mindenkinek!

Greg36: Igen, valószínűleg ez volt a szitu. Na mindegy :)

Tipca, Sonrisa: Van egy-két sorozat, amibe szívesen belekezdenék, de sajnos mostanában nem nagyon van túl sok szabadidőm. Majd meglátom, de addig is még van pár epizód ebből is, néhány igazi klasszikus jelenettel :)
süti beállítások módosítása