Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

A szökés 3x09 - A trónkövetelő

2008. szeptember 01. 14:21 - sixx

Az előző részben bemutatott (röhejes) Visztlörmentésnek a hordaléka ugye az, hogy Májkinak az új börtönparancsnok beígérte a távozást, kiszedjük a férges almát a többi közül stb. Itt folytatjuk a dolgot, Májkit kiviszik a börtön falain kívülre, a többeik odabent figyelnek, hogy ebből mi lesz. Májkit az új katonaember faggatja kicsit egy irodában, hogyvót ez a helikopteres téma? Ki küldte őket? Kit akartak elvinni? Májki elszánt arcot vág, és nem válaszol, erre kiviszik az udvarra, ahol egy helyes kis izzasztókamrát rittyentettek pont ilyen esetekre: egy nagyobbacska ketrec, bevonva folpackkal, az ablakból sasoló Lecseró szerint lőttek a tetkósnak, mert ezt nemigen lehet túlélni. Egyetértünk.

Ég a napmelegtől Májki pofája, legyek szállnak egyre csak rája. Elnézést. Link és Szófia közben odakint, kórházból kijövetben éppen, mert Link karja bibis lett a múltkori lövöldözésben. Szófia azt lamentálja, hogy bármilyen kamuzáson kapja Visztlört, az kimagyarázza magát, és ebbe már belefájdult a feje. Link sokkal egyszerűbb alak: Visztlör - hazug alak - le kell szarni. Ha jól látom, Link kezd belehabarodni Szófiába, aki így, hogy a csávója egy hazug geci, akár viszonozhatja is az affekciót, love story in da making. Persze ez az idillikus állapot csak addig tart, míg meg nem jön Grecsön, és el nem viszi magával Linket, Szófia meg mehet haza, ahogy tanulta. Ismét a Sona, annak is a kapuja, ahová megérkezik Mehón és a Szimpatikus Ügynöknő, Alex megy vissza a kaptárba, a csaj ad neki egy ezüst féldollárost, mindjárt sírunk.

Grecsön egy kihalt raktárépületbe viszi Linket, ahol ElDzsé társaságában tölthet el egy percet amolyan motivációs céllal, hátha így nagyobb erőfeszítéseket tesz Májkiék kiszabadítására. ElDzsé nagyon be van szarva Grecsöntől, mert az levágta Sára fejit, igen, ettől engem is kiverne a víz. Visztlör-Mehón reunion a sitten, a szökés továbbra is műsoron, mondja az ausztrál álhalász, visznek téged is, Alex. Bellik és Tíbeg is csak a szökési kísérletről beszél (a többi lakost mintha nem nagyon érdekelné a tűzharc, meg a helikopterek, biztos láttak már ilyet, sokat). Tíbeg Májki helyzetére reflektálva beszól, hogy "na, vajon erre az eshetőségre is van tetkója?" We love you, Teodoro. Bellik addig téblábol az udvaron, míg egy keményre tetovált szakállas bele nem köt, hányástakarításról folyik a vita, a vége az, hogy a kemény bokáig belelép egy kisrókába, és ideges lesz Bellikre.

Májki szenved a melegben, kettőslátás, kiszáradás, kemény lehet, az tuti. Szukre is képbe kerül, ismét be kell vinnie valami a sittre, de ezúttal már nem fizetnek érte - klasszikus beetetés utáni szopatás. A Sonába beérve vizet visz Májkinak, és beszélget vele vagy két percig, ami persze senkinek nem tűnik fel, pedig csak megkérdezném, hogy honnan ismeri az elméletileg helyi sírásó a notórius amerikai szabadulóművészt. Májki feloldozza Szukrét, nem kell nekem segíteni, menjél Keresztes Mária után, míg át nem igazol egy másik sorozathoz. A pincében közben Lecseró nemtetszését fejezi ki Visztlörnek, szólhattál volna a helikopteres menekülésről, hallod. Kussoljál, és bontsuk le a mennyezetet, mondja az álhalász, de amikor nekilátnak, egyértelmű, hogy mérnök nélkül nem fog menni a dolog. A kirohanó Visztlört Tíbeg méregeti, ez meg mit keres a pincében?

A tábornok jön Májkihoz, időjárásjelentést tart, 40 fok ma, 50 hónap, megdöglesz. A tetkós még tartja magát, és megjegyzi, hogy a Céggel nem tud elbánni a katonaság, ne fárassza magát a kérdésekkel, mire a katona elmeséli neki, hogy Lecseró mekkor májer volt odakint, de milyen frankón megszívta. Mérnökúr erre benyögi, hogy az első naptól kezdve a menekülésemet tervezgettem. Ki is viszik az izzasztóból, ami Visztlörben némi aggodalmat ébreszt, ha ez elkezd pofázni, nekem annyi. S lőn, Májki két perc múlva a légkondicionált irodában ül, és elmeséli neki az egész összeesküvést, Linkestől, helikopterestől, ElDzséstől, mindenestől. A tábornok azt mondja, hogy ha Májki igazat mondana, azonnal ráküldené a katonáit Grecsönékre, de ez elég meredek történet.

Szukre a szállodában meséli el Linknek, hogy Májki az izzasztóban pocol, bátyus erre idegösszeomlást kap, és a sírás kerülgeti. Tíbeg Visztlört környékezi meg a Sonában, de jó haverok lettetek ti Lecseróval, kis barátom. Szemi nem örül neki, jobb lenne, ha eltennénk láb alól. Visztlör nem ismeri még Tíbeget, aki felajánlja, hogy kinyírja Szemit, ha beveszik a brancsba. Visztlör, aki Májki hiányában főnököt alakít, magabiztosan belemegy a dologba, csináld. Link és Szukre a szálloda haljában összekap, pénz kell a jóebernek Keresztes Máriának, Link majdnem leüti, pénzért adod a barátságod? Grecsön egyik samesza kifigyelte a beszélgetést, értem már, mindez csak terelés, színjáték a gecinőnek. Link utolsó agysejtjei csak bevillantak.

A tábornok utánanézett Májki sztorijának, és úgy van vele, hogy bizonyos részét hajlandó elhinni, de csak akkor, ha Visztlör megerősíti. Na, az majd hülye lenne ilyet tenni, de egy próbát megér a dolog. Májki beköpi a nevet. Visztlör mit sem sejtve megy beszélőre, Szófia sírva meséli a másik útlevelet és a másik lakást, ez meg mi, Visztlör? Ez, kérlek szépen a mi menekülésünk záloga, mondja az álhalász álausztrál, és még álkönnyeket is ejt, bravó. Nem tudja folytatni a magyarázkodást, mert a tábornok berángatja az irodába, hogy Májki történetét ellenőrizze. Visztlör tagad persze, úgy tesz, mint aki nem tud semmit, erre a tábornok behozat egy klasszikus kínzóeszközt, ha jól látom, árammal, vízzel és gumicsővel dolgozunk majd, az eredményes szokott lenni.

Tíbeg odabent arra akarja rávenni Mehónt, hogy csirkelábazza meg Szemit, ezért cserébe élete végéig ellátja hernyóval. Alex tanakodik egy sort és közben remeg. Visztlör a kínzás kezdete előtt 2 pillanattal annyit bevállal, hogy igen, együtt dolgozik Májkival, de a Céget nem ismeri be - erre szembesítés jön a tetkóssal. Ez a tábornok valóban alapos ember. Májki elkezdi provokálni az álhalászembert Grecsönnel, mondjad csak, hogy ki az a nő? A vágással az arcán, nem a csinoska, akit a tesóm dug majd a 13. részben. Visztlör egy kicsit tanakodik, majd benyögi, hogy Grecsön Morgan az, aki mozgatja a szálakat. Ez szép volt, Májki fiam. Szukre a szálloda bárjában iszik, megjön Grecsön, vesz neki egy sört, és rá akarja venni, hogy legyen az ő kis beépített kémje, és ezért kap 50 000 dollárt. Szukre úgy tesz, mint aki tanakodik, de ez csak álca, ez volt a cél.

A tábornok Grecsön címét akarja, Májki felhívja Linket, megtudja, hogy hol lesz a következő míting, és ezt el is árulja menten a katonának. Grecsönnek nem lesz kellemes délutánja. Bellik a párnáján csirkelábat talál, a keménylegény kurvára nem szereti, ha hányásba kell lépnie. Bellik megy Lecseróhoz panaszra, de nem jut be hozzá, mert Szemi, aki saját magát ezek szerint önjelölt vezetőnek tartja, elhajtja a picsába. Tíbeg ettől totál összeszarja magát, mert Szemi ki akarja nyírni, és Lecseró már nemigen tudja megvédeni, így megy Alexhez, aki viszont annyira szét van esve a droghiánytól, hogy nem tud már gondolkodni sem, de csak tartja magát, és nem nyúl a hernyóhoz. Tíbeg sík ideg lesz, és megrúgdossa a magatehetetlen ex-FBI-ügynököt.

Link és Grecsön dumálgatnak, Májki mindent megtesz Visztlör érdekében, erre megjön a tábornok, és viszi a csajt kínzásra. A csaj persze hallgat, műkönnyeket hullajt, rosszul mondja Visztlör nevét direkt, és így tovább, hihetőnek tűnik a dolog, de csak addig, míg a tábornok ki nem szól, hogy eresszék meg a vizet a kisasszonynak. Bellik kétségbe van esve, ellenfele vagy három fejjel magasabb, és apró darabokra szedi, ha nem vigyáz, így cselhez folyamodik, és valami izével bekeni a kezét, hogy fájjon majd a jóembernek. Grecsön közben nyakig a szarban, nem is áramozás van itt kérem szépen, hanem a klasszikus water torture, vizet folyatnak a delikvens arcára, amit előtte gondosan lefedtek folpackkal (ez itt valami műanyagfétises szadóklub), iszonyú szar lehet, de Grecsön kemény csaj, egy héten át erőszakolták a tálibok annak idején, mégsem tört meg.

Miközben Visztlör láthatóan aggódik odakint, hogy mi lesz a gecinővel, az nem köp, hanem keménykedik. A tábornok beviszi Visztlört és Májkit hozzá, és Visztlör - némi pisztolyos ráhatással - be is ismeri, hogy igen, ez az a nő, aki az egész akciót irányítja. Grecsön látszólag megtörik, és azt javasolja, hogy elviszi a katonákat oda, ahol ElDzsét tartja fogva. Bent a Bellik-keménycsávó-csata zajlik, a végeredmény váratlan, de örömteli: Bellik iz da shit in Sona, az acetonnal átitatott kendő megtette a magáét. A tábornok és néhány katona elkíséri Grecsönt ElDzséért, lassan mondom, hogy érthtő legyen, N-E-V-E-T-S-É-G-E-S, ami itt folyik, a megbilincselt szupernő kinyír mindenkit, közben meg sem izzad, ennyire ne nézzenek már hülyének. Szemihez jön az a csávó látogatóba, aki a szivarokat csempésztette be Szukréval, és választás elé állítja: vagy lép, és kinyírja Lecserót, vagy többé semmit nem kap.

A tábornok helyére új katona érkezik, aki visszazavarja Májkiékat a sittre, aminél nagyobb baromságot még életemben nem hallottam, hiszen most nyírtak ki egy magas rangú katonát meglehetősen gyanús körülmények között, két rab adta a közvetve halálát okozó infót, oszt lófasz? Mindegy, Lecseró ismét erősnek és hatalmasnak érzi magát, Szemi meg aggódik kicsit. Májki megy telefonozni Linknek, nyugodj meg, minden rendben, bár ha tudná, hogy Szemi közben ellene forral terveket, sokkal idegesebb lenne. Visztlör és Májki tárgyalnak egy sort erről a Grecsön-incidensről, de inkább a szökés folytatása mellett döntenek, mert a Sonában nem életbiztosítás mostanában héderezni - úgy meg különösen nem, hogy Szemi a becsempészett szivardobozból egy pisztolyt vesz elő, és vigyorog, mint parasztpicsa az angolvécén. Ma este jön a folytatás.

Címkék: a szökés
11 komment

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vince Larkin 2008.09.01. 15:19:06

na én megint betegre vinnyogtam magam ezen a hogyvóton...:D Az meg tényleg gáz, hogy Grécsön összebilincselve lekaratéjozik mindenkit meg nyakonszúr és még telefonoz is utána...De hogy Májkiékat ezek után hogy a viharba engedték vissza a Sonába..?! Majd ma este kiderül...Mehón józanoddhatna már

tikobaba 2008.09.01. 15:25:39

A hv megint 100szor jobb, mint a sorozat.. kínszenvedés lesz a néhány rész még...

Savafan 2008.09.01. 15:25:50

arra azért kíváncsi lennék, hogy ki szólt eldzsé fogvatartóinak, hogy oda mennek a gecinőék? mert amikor link arra botorkállt akkor még abban a pavilonban volt. aztán meg sehol, és ezt a vágottarcú nő tudta. honnan?
ezt a részt valszeg a nagy folpack lobby szponzorálta, annyit használták. még a szétpofozott "randomgeciembert" is abban kellett volna kivinni a sittről miután bellik bekómáztatta.
várom a mai epizódot, nagyon!

panu 2008.09.01. 16:31:45

Az első évadot még láttam, azóta vhogy nem... az NCIS is ekkor kezdődik:)

De így olvasva legalább nem maradok le róla, sőt így még jobb:)

Jaguar 2008.09.01. 16:52:08

Fasza.
Ja. Senkinek sem tűnt fel, hogy a preember- és sírósfejű Szukre gyakorlatilag beszélőn volt Májkinál. Ja.

rio.pete 2008.09.01. 18:24:07

a sorozat mélypontja volt, amikor a tábornok egy, azaz egy darab katonával akart nekimenni a fogvatartóknak... szánalom a köbön. még jó, hogy van hogyvót:)

BruceWayne 2008.09.02. 21:09:03

"az NCIS is ekkor kezdődik"
üjjleeggyes!!!

én ezt a celofánfétis kínzást nem nagyon értettem... a tábornokot tényleg elég egyszerűen elintézték, de hát ez a gecinő, én má meg se lepődtem azon ahogy lerambózta őket.

májkiékat meg hova a lukamba kellett volna vinni? sonánál rosszabbat nem igen tudnak nekik felajánlani, kivégezni meg csak nem fogják őket ezért. tegnap egyébként sukre jobban izzadt mint link!

Jaguar 2008.09.02. 22:52:41

Nem értetted a folpackos kínzást?
Mér' a csirkelábat igen? Az első csirkelábon legalább fél órát röhögtem, azt hittem, hogy a Monthy Python vagy a L'aár pur L'aárt meghackelte a sorozatot. Aztán láttam, hogy EZEK* tényleg komolyan gondoltak a csirkeláb vonalat.

* Igen ŐK. ... Ja ez nem a Lost post?

Jaguar 2008.09.02. 22:54:29

JAVÍTÁS: Laár pour L'art, bocs

Jim 2008.09.03. 16:25:37

Bameg, sixx, azért azt furcsállom, hogy gyakorlatilag ennek az epizódnak a legjobbját kihagytad nagyvonalúan: azt, hogy hogyan is jött rá a börtönparancsnok, hogy grecsönnek vaj van a fején: miszerint olyan kurvára jól bírta a kínvallatást, hogy minden bizonnyal nem ez volt neki az első...

KiWiSaGe 2008.09.03. 18:07:50

Fura, szerintem ahhoz képest, hogy megjárta a háborút és agyba-főbe kínozták, elég gyorsan beadta a derekát. Meg amúgy is béna volt, hogy direkt rosszul mondta Vistler nevét
süti beállítások módosítása