Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
Hogy volt?

30 rock 1x12 – Black Tie

2008. szeptember 01. 11:30 - wayout

Próba van a stúdióban, Josh és Frank épp valami beszólogatós szkeccsre gyúr. Ekkor toppan be Jack nagyon-nagyon komoly fejjel és félrevonja a gyanútlan Lizt. Jack el akarja hívni az illusztris Gerhard Habsburg szülinapi bulijára. (igen abból a bizonyos Habsburg családból) Liz először azt hiszi, hogy megint valami csattanós szöveget kell írnia az üdvözlőkártyára, de Jack most tényleg azt akarja, hogy ő legyen a partnere az estélyre. Liz azt sem tudja ki az Gerhard Habsburg, aki egyébként elvileg az utolsó férfi leszármazottja a számára az ismeretlen Habsburg családnak. Jack sóhajt egy mélyet és megkérdezi, hogy tulajdonképpen mit is tanult a főiskolán, a természetesen a törit messziről kerülte és színházi technikát tanult.

Jack hangsúlyozza, hogy ez a szezon legfontosabb társadalmi eseménye, ami kb azt jelentheti, hogy az összes sznob rongyrázó arc ott lesz, és Citromnak saját személyiség fejlődéséhez mindenképp szükséges, hogy ott legyen. Jack szerint jót tenne Liznek, ha olyan emberek között lenne akár csak egy estére, akiknek fejlettebb a kommunikációs készsége a majmokénál. Liz kijelenti, hogy megcsinálja, de nem fogja élvezni, Jack erre azt feleli, hogy ezt mondta tegnap este az anyja is, Booyah! Nicsak Jack republikánus pucájába is van vér. Petenek eközben családi gondja vannak, vagyis inkább a felesége és a gyerekei teljesen a fejére nőttek, és ezt Tracy nem akarja annyiban hagyni. Szerinte két féle nő van, az olyan erőt ad és az olyan, aki kiszívja belőled az életet, mint Delila Sámsonból abban a filmben.

A felesége és ő egy csapat ezért megy heti nyolcszor sztriptíz bárba, és azt az „energiát”, amit felszed, azt hazaviszi hozzá. Az öltözőben Liz megpróbálkozik a lehetetlennel, női ruhát erőltet magára, természetesen fordítva. Jenna amikor meghallja a herceg szót teljesen izgalomba jön, azonnal megjelenik lelki szemei a herceg fehér lovon, ő, pedig mint modern Hamupipőke. Liz megjegyzi, hogy most lehet, hogy ő a Hamupipőke, de Jenna szerint ez lehetetlen, mert az mindig szőke, viszont még lehet Hófehérke és bulizhat a kis emberekkel. Jenna könyörög, hogy vigye magával, de Liz közli vele, hogy ő is csak Jack partnereként megy. Jenna fantáziája megint beindul, hogy ez egy randi lesz, főleg akkor, amikor megjelenik Jack egy gyémánt nyaklánccal és eljátssza azt a Micsoda nős poént, amikor Richard Gere rácsapja az ékszeres doboz tetejét Julia Roberts kezére.

Liz viszont valószínűleg nem látta a Micsoda Nőt, mert nem veszi túl jó néven, hogy a kezére csapnak, Jack sejthetőleg az olyan nőket kedveli, akiket el lehet bűvölni csillogó dolgokkal. Liz este a szép ruha, magas sarkú, smink és ékszerek ellenére önmaga marad, neon zöld sport mellényben megy a puccos szülinapi bulira és továbbra is teljesen immunis marad bármilyen romantikus vagy udvarias gesztus iránt. Mikor Jack tósztot mond rájuk Liz pánikszerűen megkérdezi, hogy most randiznak-e. Jack röhögő görcsöt kap és felvilágosítja Citromot, hogy ő csak előkelőségekkel, modellekkel, színésznőkkel és a ’90-es évekbeli Liz Hurleyvel hajlandó randizni, és gyorsan megjelöli az összes jellegtelen cicababát a teremben, aki alkalmas lehet, de Liz semmiképp.

Eközben az NBC-ben Pete túlórázik, amikor megjelenik Tracy, hogy megünnepeljék a testüket és a lelküket. Tracynél ez egyet jelent a sztriptíztáncosnőkkel, mert ugye köztudott, hogy egy öltánc felér 10 évnyi meditációval. Az estélyen Liz meglepetésére Jennába botlik, aki nem adta fel hercegnői álmait és egy fél cici villantásával (ez nem a Fehér ház, ide elég egy fél is) be is jutott a kékvérű szülinapi bulira. Liz elpanaszolja Jennának, hogy mekkora hülyét csinált magából Jack előtt, amikor azt hitte, hogy randiznak, Jenna erre azt válaszolja, hogy ha ő lesz Ausztrália királynője majd jól kivégezteti. És ekkor bekonferálják a herceget, aki nos, kékvérűnek tényleg kékvérű.

Képzeljetek el félkezű, még pótkeze is csöki, lábnélküli (vagy a lábai nagyon töppedtek, nehéz eldönteni), hófehér genetikai zsákutcát. Jennának jó nagyot koppan az álla, Liz epésen meg is jegyzi, na vajon most ki a Hófehérke? Gerhard herceg teljesen oda van, hogy háromnegyed 8kor is fent tud lenni, és Jacket is roppant meghatja, hogy Gerhard nem dühös a családjára a több évszázados beltenyészet miatt. Ebben a pillanatban újabb meglepetés a láthatáron, Jack exneje toppan be az új pasijával. Liz meglepődik, hogy milyen fantasztikus és korban Jackhez illő Bianca (akit, nem más, mint a szerintem csodálatos Isabella Rosselini játszik), Jack azonnal pánikol, hogy bezzeg ebben kínos pillanatban egyedül van, amire Liz csak egy morgással reagál.

 

Ezek után Jack mégis arra vetemedik, hogy Lemont (khmm Elizabeth) mutassa be, mint komoly barátnőjét. Bianca gratulál, és megjegyzi, hogy Liz sokkal okosabb, mint Jack előző nője, valami Beyoncé nevű csaj. Egyébként furcsamód Bianca egyfolytában Johnnak hívja Jacket, ez lenne a második neve? Liz gúnyorosan közli Jackkel eddig bezzeg nem volt jó, hogy „barátnője” legyen, mert olyan groteszk, teszi ezt a lehető legriasztóbb módon. Eközben Jenna nagy pechére teljesülnek a vágyai, ugyanis Őfelsége kiszúrta magának a szőkeséget. Szegény Gerhard még kacsingatni megpróbál a maga nyomi módján, és meghívatja egy szolgáján keresztül Jennát maga mellé. Erre mondják, hogy vigyázz mit kívánsz, még a végén teljesül. Jenna viszont a következő pillanatban már teljesen beleéli magát a dologba és azt kérdezi Liztől, hogy hazudja-e azt, hogy még szűz.

Jenna elmélete szerint nem marad örökre fantasztikus, szüksége van valakire, aki gondoskodik róla, és amúgy is Grace Kellyhez szokta magát hasonlítani. Jenna már tökéletesen felkészült a szerepre, képzeletben már hercegné is, és meg sem hallja, amit Liz mond. Az NBC-ben eközben folytatódik a Tracy féle testi-lelki felfrissülés, Tracy bepróbálja adni a csajoknak, hogy Pete 14 nácit ölt meg, hogy megmentse az életét, de az egyik csajnak már az is elég, hogy Pete producer, azonnal pattan is az ölébe és előadja, hogy ő „színésznő”, Titkos Érintések című film sztárja. Csaj szerint Pete neve zsidó hangzású (Hornberger), ezért biztos nagyon fontos ember lehet, Pete pedig teljesen ellágyul a ciciktől és csak bólogat. Egyedül Kenneth őrzi meg erkölcsi frissességét, aki betoppanva nagyon helyteleníti Pete viselkedését és gyorsan el is húz a fertőből.

Partin Liz megkérdi Jacktől, hogy tulajdonképpen miért szakítottak Biancával, Jack kifejti, hogy nem tudott vele lépést tartani semmilyen szinten, a nagy Jack Donaghy? Minden este különböző partik és jótékonysági estek, szegény Jacknek a kesztyűtartójában kellet tartania a szmokingját, plusz Bianca napi 4-5ször akart szexelni, mindig állva, amivel már végképp nem tudta tartani a tempót. Liz megakadt az állva szexelésnél, nem érti az meg hogy lehetséges?:) A lényeg az, hogy Bianca hagyta el, mert kevés volt neki és most szegény Jack kénytelen egyéjszakás kalandok végtelen sorozatával vigasztalni magát, csupa gyönyörű nővel, a szívem megszakad, ez tényleg tragikus. Jack ráadásul majd beleőrül abba, hogy Biancát ilyen boldognak és normálisnak látja.

 

Eközben a Szépség és Szörnyeteg egész jól elvannak, bár táncolni nem nagyon tudnak együtt, de a herceg szívesen veszi ha Jenna táncol neki, amitől Gerhard bizzar izgalomba jön. Tracy öltözőjében tovább folyik a züllés, Kenneth próbálja egyedül visszarántani Petet a veszélyzónából, Tracy pedig inkább belökni szándékozik, de Pete csak jól szeretné magát érezni, kb 10 éve először. Girls just wanna have fun. Az estélyen Gerhard nagy büszkén majdnem elfúj egy gyertyát a 25 éves születésnapi tortáján. Jack pedig meglepődik, hogy Liz nemcsak, hogy tud németül, de világ legszebb nyelvének tartja. (németül énekelték a Boldog Szülinapot) Ezután jön egy nagyon bájos poén német szavak hosszúságával és mássalhangzó dússágával kapcsolatban, Liz több 10 szótagban mondja azt, igen arra a kérdésre, hogy Jenna és a herceg összemelegedtek-é.

Visszaugrunk az NBC-be, ahol Petet a férfi mosdóban próbálja elcsábítani Vicky (bögyös maca, aki az ölében ült), és Pete bizony kísértésbe esik a lány simaságának láttán. Ekkor robbannak be a szellőztető rácsokon Kenneth és Tracy, hogy le illetve rábeszéljék Petet a rosszalkodásra, és Pete helyesen cselekszik és magán tartja nadrágot, mert szereti a feleségét, aki nem is Delila. Az estélyen a bárban Liz összefut Biancával, aki arról érdeklődik, hogy össze fognak-e házasodni, majd totál kiborul esetleges jövőbeli boldogságuktól. Amilyen normálisnak tűnik valójában olyan kattant Bianca, ahogy egy rendes exfeleséghez illik. Jennának pedig nagyon sok alkoholra van szüksége, hogy el tudja viselni álmai hercegét. Liz rohan, hogy elújságolja a fejleményeket Jacknek, aki először nem hisz neki, ezért Liz bizonyításképp azzal megy oda Biancához, hogy Jack megkérte a kezét. Biancának teljesen elborul az agya, elkezdi fojtogatni Lizt, letépi a ruháját és a hajából is kitép egy tincset, Jack annyira élvezi a látványt, hogy csak akkor lép közbe, amikor Bianca egy törött üveggel támad Lizre.

Az estély megkoronázásaképp Gerhard szerelmet vall Jennának, aki még nem ivott eleget, hogy igent mondjon csak makog valamit, mindenestre a kis csökiek ez elég a földöntúli boldogsághoz, erre még koccintanak is. Itt van némi bibi, a herceg szervezete ugyanis nem tudja feldolgozni a szőlőt és így gyorsan ki is purcan, hiába hívnák Dr. Spacemant. Jennának sikerült egy laza mozdulattal kipusztítania a Habsburgokat. A herceg várható élettartama vagy 15 perc vagy 100 év volt, ezzel aztán jól kicselezett mindenkit. Jack boldog és megköszöni Liznek, hogy bebizonyította neki, hogy egy saját korabeli nővel is jól érezhette magát, amire Liz megjegyzi, hogy ő 12 évvel fiatalabb. Liz már komolyan azt hinné, hogy Jack meg akarja csókolni, de csak a kölcsön nyakéket veszi le és megint kiröhögi Lizt, eme képtelen feltételezés miatt. Tovább hangsúlyozza, hogy ő bizony csak szépség királynőkkel és akrobatákkal randizik valamint együtt „ebédelt” Martha Stewarttal, majd „vacsorázott” a lányával Alexisszel.

Címkék: 30 rock
Szólj hozzá!

Facebook kommentek

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása